FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
89
46%
Prolazak u Play off
47
24%
Grupnu fazu
58
30%

Ukupno glasova: 194

Shategabri
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Shategabri » 12 jul 2024, 08:53

holyman je napisao/la:
12 jul 2024, 08:49
Benkara21 je napisao/la:
12 jul 2024, 07:50
Viveros na posudbi u Atletico Nacionalu.
150.000 $ posudba
1,500,000 $ pravo otkupa

Drama
Bog zna kakav je tek ovdje ugovor imao kad ide za potencijalnih 1.5mil a nema minute odigrane

Hvala mirvicu na ovim ugovorima, ovo je nezamislivo za sve klubove u BiH, samo neka bude ovakvih igraca pa makar i flopovi bili
Šteta je što nismo vidjeli šta zna i koliko može, al očito da to nije ni bila namjera transfera.

Daj ti nama kvalitetnih igrača koji će igrati za FKS, Penarandama i Viverosima daleko kuća bila.
Koševo Zapad

propoklopac
Kontakt:

Post Postao/la propoklopac » 12 jul 2024, 09:01

Senner je napisao/la:
11 jul 2024, 21:59
🤫
Sletio je u Sarajevo, e šta će biti od svega vidjeti ćemo 😉
Pomalo nerealno da je Mudražija naš, igrač koji moze igrati u svakoj ekipi u HR (osim Dinamo), cini mi se da je u Osjeku radio s Zekićem tako da je moguce ovo njegova zelja, igrač koji trenutno fali ovoj ekipi

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 12 jul 2024, 09:04

Ma kakvih 1,5 M potencijalnih, ne kupuje taj klub igrače nego ciganči ovako s posudbama. Klasično mazanje očiju, al' ako su preuzeli kompletnu platu nije ni bitno onda, očito se ne može više dobiti. Najveći dobitak iz kompletne situacije sa Penarandom i Viverosom bi bio taj da Mirvić konačno shvati da mu se ne isplati igrat menadžera s tim latinosima i da se mani ćorava posla. Skupa škola jbg.

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 12 jul 2024, 09:04

Shategabri je napisao/la:
12 jul 2024, 08:53
holyman je napisao/la:
Benkara21 je napisao/la:
12 jul 2024, 07:50
Viveros na posudbi u Atletico Nacionalu.
150.000 $ posudba
1,500,000 $ pravo otkupa

Drama
Bog zna kakav je tek ovdje ugovor imao kad ide za potencijalnih 1.5mil a nema minute odigrane

Hvala mirvicu na ovim ugovorima, ovo je nezamislivo za sve klubove u BiH, samo neka bude ovakvih igraca pa makar i flopovi bili
Šteta je što nismo vidjeli šta zna i koliko može, al očito da to nije ni bila namjera transfera.

Daj ti nama kvalitetnih igrača koji će igrati za FKS, Penarandama i Viverosima daleko kuća bila.
Viši nivo. Vece plate,veci ugovori,veca obestecenja,veci transferi. Sve je to povezano. Bilo je nekih kod nas koji su plakali za gazdinim parama ( da nepominjem anamo one,koje i sad njacu ) a nece nam Gazde biti na gubitku ni na Viverosu,ni na Penitu.
Ali mi kao navijaci ,ne trebamo se sa tudjim parama ni zamarati,nego gledati sportske rezultate prvog tima. I traziti sto bolje igrace,da se ti rezultati postignu !!
Protiv Aktobea na Kosevu smo i dalje autsajderi. Neuiganiji,jer necemo se za ovih par dana nesto uigrati,jos dok se oporave od mlazne noge :mrgreen: ,dok se odmore imace par treninga i ispocetka. Slabiji smo od njih,zato oprezno i polako na kontre.
Ne valja euforisati,mada sa druge strane ako hoces da privuces gledaoce,euforija i hajp su pozeljni,da ne kazem obavezni :mrgreen:
Vidjecemo kako ce to ZZ ishendlati,zasad ima prolaznu ocjenu.

HZbec
Kontakt:

Post Postao/la HZbec » 12 jul 2024, 09:06

Kakva golcina ja jos nisam dosao sebi :tokralju:
Bog Bosna i Bošnjaci

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 12 jul 2024, 09:22

Inace sto se tice same utakmice ja bi to gledao malo sa jedne druge strane. Prvo ekipa je nasa u dosta losem mentalnom stanju, nema se pobjednicki mentalitet a vjerovatno je i atmosfera tu i tamo. ZZ je imao malo vise od tri sedmice da pripremi i uigra ekipu za evropu i jasno je i njemu bilo kao i nama realnijima, da to nece ići tako lahko.

Ekipa nije sklapana za 352, ali se igra, i trebat ce bar par mjeseci da igraci se prilagode tome a i ekipa ocisti od viska igraca (kakva glupost je trpanje silnih igraca iz srbije, umjesto da se ceka sa hrvatskim igracima), kao i da se ekipa fizicki spremi. Bit ce tu i dolazaka i odlazaka, kako aam primjetio tu su tri igraca akademije Celik, Alajmovic i Hamzic.
Najugrozeniji je hamzic jer je vezni red pretrpan.

U utakmicu smo usli defanzivo, ocekivano uz namjeru sa se napravi sto vise prekida da se igra umrtvi. Jasno je da nemamo igrace koji mogu iznossiti loptu lagano, pa amo se i povukli u sva bloka i cekali kontru ali ni jednu nismo iskoristili aem Hamzinog suta, dok smo, istinu treba reći, imali dosta srece kod one unutrasnje stative. Posjed, igra, sve je islo njima na ruku, ocigledno je bilo da je Celiku prva evropska tekma, da su pojacanja van utakmice.
Ali kada imas kvalitetnog trenera, on to vidi, pa na poluvremenu ispravi sve i uradi stvari kako treba.
Aktobe je ocito izasao igrati kako su i igrali, ali au nasi izasli visoko, na presing i to je aktobeu stvaralo problem jer ocigledno na to se nisu pripremili. I dalje su stvarali sanse, ali u drufom pol su to bile sanse iz gresaka igraca aa ne plod pritiska kao u prvom pol.

Dosta cudno mi je da, ok razumijem celika 18 godina, da kasni na duel u zraku, ali djurickovic, jovic i ovaj treci da kasne na skok, izlazak i sl.... Nevjerovatno.
Par puta u 16 ili na vrh 16 igraci primaju loptu a nemaju nikoga na leđima.

Kako amo igrali visocije, tako smo i lakse pri uzimanju lopte dolazili pred gol i sve je izgledalo dosta bolje.mialim da he Gulijašvili trebao uci ranije.

Izmjene su dosta okrenule ritam zasnjih 10ak min i na kraju nakon njihovih promasaja i pada u igri, dosao je gol ako nagrada za prije svega borbenu utakmicu...
Mislim da ce sada ekipa izgledati bolje jer je psihicki ovo dobar poticaj, da ce ojacati i takticki dio, da su igraaci osjetili pritisak igre i da ce revans biti ekipa u punoj snazi i proci dalje.

Uz dva pojacanja, ova ekipa moze mnogo toga, posebno jer ima ZZ na klupi koji zna fudbal, ima osjecaj za teren i trenutak..
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

SilaMoc1946

Post Postao/la SilaMoc1946 » 12 jul 2024, 09:22

ventilateur je napisao/la:
12 jul 2024, 08:17
Bordo jutro braćo
slika

Po rezultatima ovo su ocijene nasih igraca sta vi mislite jesu il negdje dodali/oduzeli i ja mislim da je Rockov bio nas najbolji igrac prvih 10tak 15 minuta mu je trebalo da se uspostavi posle je bio sasvim ok.
Po meni malo veću ocjenu zaslužuje Djurickovic.
Sarajevo ljubavi moja 1946

SilaMoc1946

Post Postao/la SilaMoc1946 » 12 jul 2024, 09:25

Antikloc je napisao/la:
12 jul 2024, 09:04
Shategabri je napisao/la:
12 jul 2024, 08:53
holyman je napisao/la:

Viši nivo. Vece plate,veci ugovori,veca obestecenja,veci transferi. Sve je to povezano. Bilo je nekih kod nas koji su plakali za gazdinim parama ( da nepominjem anamo one,koje i sad njacu ) a nece nam Gazde biti na gubitku ni na Viverosu,ni na Penitu.
Ali mi kao navijaci ,ne trebamo se sa tudjim parama ni zamarati,nego gledati sportske rezultate prvog tima. I traziti sto bolje igrace,da se ti rezultati postignu !!
Protiv Aktobea na Kosevu smo i dalje autsajderi. Neuiganiji,jer necemo se za ovih par dana nesto uigrati,jos dok se oporave od mlazne noge :mrgreen: ,dok se odmore imace par treninga i ispocetka. Slabiji smo od njih,zato oprezno i polako na kontre.
Ne valja euforisati,mada sa druge strane ako hoces da privuces gledaoce,euforija i hajp su pozeljni,da ne kazem obavezni :mrgreen:
Vidjecemo kako ce to ZZ ishendlati,zasad ima prolaznu ocjenu.
bordo brate shodno tome da ljudi uveliko igraju prvenstvo a nama je tek prva utakmica moje mišljenje je da nisu bolji od nas i da ćemo ih dobiti na Koševu.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 12 jul 2024, 09:29

Francis Kyeremeh Francis Kyeremeh Francis Kyeremeeeeh :opaopa: :opaopa:
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 12 jul 2024, 09:31

Napapijri je napisao/la:
12 jul 2024, 08:24
Kad smo kod Rockova, meni je pravo nesiguran na izlascima. Nekako je u dilemi, pa cesto ostane u medjuprostoru, a to je najgore po golmana, ali i odbranu. Kad golman krene s gola, mora ici do kraja, makar bio i u krivu jer je sve bolje nego ostati izmedju linije gola i igraca. Slicno je radio Sahinovic jedno vrijeme. Najgore u svemu tome je sto je to tesko nauciti, vise je instinktivna reakcija nego naucena. Garantujem da par onih udaraca glavom i prilika ne bi ni bilo da je reagovao bolje.
i meni je pravo nesiguran i onako kao da nije nesto visok za golmanske pozicije ali ajde vidjet cemo.
Nekako mi ova formacija sa mustaficem nikako ne odgovara i mislim da bi julardjija mogao ovdje doprinijeti vise nego sto mislimo.
koliko god ga raja pljuvala za mene je bio jedan od konstantnijih
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

propoklopac
Kontakt:

Post Postao/la propoklopac » 12 jul 2024, 09:33

SilaMoc1946 je napisao/la:
12 jul 2024, 09:22
Bordo jutro braćo
slika

Po rezultatima ovo su ocijene nasih igraca sta vi mislite jesu il negdje dodali/oduzeli i ja mislim da je Rockov bio nas najbolji igrac prvih 10tak 15 minuta mu je trebalo da se uspostavi posle je bio sasvim ok.
..al niko ne zna ispasti i biti pogubljen kao Đuri auuu, borbenost ga vadi ;)

SilaMoc1946

Post Postao/la SilaMoc1946 » 12 jul 2024, 09:35

propoklopac je napisao/la:
12 jul 2024, 09:33
Bordo jutro braćo
slika

..al niko ne zna ispasti i biti pogubljen kao Đuri auuu, borbenost ga vadi ;)
ma ja ga volim nešto haos 😀

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 12 jul 2024, 09:38

Ako sarne Mudrazija a Buljubasic se proda vezni red bi nam trebao ovako izgledati

Bubanja
Mudrazija-Djordjevic/Mustafic

Na klupi bi imali Mehmedovica,Julardziju,Matanovica,Djordjevic/Mustafic,Jatta te povrijedjeni Krdzalic+Guli i Andjusic koji igraju iza napadaca.
Malo previse veznjaka iskreno pokusao bi to rascistiti.Matanovicu bi se zahvalio,evenutalno neka posudba,ne vidim kako on moze doci do minuta ovdje.Dosao je Bubanja koji je isti profil igraca.Od Mehmedovica ocekujem dosta ove sezone,jucer namjestio gol.Vidi se da ima muda da povuce loptu.Jattu bi isto na neku posudbu trebat ce njemu podosta vremena da se navikne na sve ovdje+imamo 3 stranca.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Bordo10
Kontakt:

Post Postao/la Bordo10 » 12 jul 2024, 09:41

Meni je sve ovo super, mislim da na tim samo konacno treba da se ubode sa tri prvoklasna igraca i da je to to, taj dio nikako ne uspjevamo vec par godina, kad to uspijemo, poletit cemo.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 12 jul 2024, 09:42

Na forumu Dinama pišu da je Mudražija novi igrač Sarajeva, neki su očekivali da će doći u Dinamo.
Strašan igrač koji je debelo iznad naše lige, takvi nam igrači trebaju ako su nam ambicije titula.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 12 jul 2024, 09:44

Nama fali jedan stoper mocan i lijevi taj bocni kvalitetan ostalo je popunjeno dobro.

Al Nemanja brat,jos samo na go da ga stave ..sve coek igra :urnebes:
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 12 jul 2024, 09:45

mma_hz je napisao/la:
12 jul 2024, 09:44
Nama fali jedan stoper mocan i lijevi taj bocni kvalitetan ostalo je popunjeno dobro.

Al Nemanja brat,jos samo na go da ga stave ..sve coek igra :urnebes:
Vidim maloprije, onaj lijevi bek Stipo Marković slobodan igrač.

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 12 jul 2024, 09:46

FRANK RIBERY je napisao/la:
12 jul 2024, 09:42
Na forumu Dinama pišu da je Mudražija novi igrač Sarajeva, neki su očekivali da će doći u Dinamo.
Strašan igrač koji je debelo iznad naše lige, takvi nam igrači trebaju ako su nam ambicije titula.
Robert je igrac kakav nam treba, zna podvaliti loptu i za dvije klase je iznad nase lige.
Nadam se cim prije zvanicnoj objavi !
U novi boj ...

ventilateur
Kontakt:

Post Postao/la ventilateur » 12 jul 2024, 09:46

Bordo jutro braćo
slika

Da mogao je dobiti malo vecu ocjenu isto tako i Keremeh sigurno na 7.4 myb. Jovic me je iznenadio imao je par kikseva kad je kasnio cini mi se tamo po desnoj strani pa je Djuri morao reagovat ali kako ga se pljuvalo dobar je bio. Isto tako Bubanja i Djordjevic sto se mene tice prolazna ocjena. Moramo iskoristiti centarsuteve od Djordjevica
„Ne razumeš ti mene, moja Vahdo, ja volim Sarajevo više nego sebe" - Asim Ferhatovic Hase

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 12 jul 2024, 09:46

NajvecaRadosti je napisao/la:
12 jul 2024, 09:38
Ako sarne Mudrazija a Buljubasic se proda vezni red bi nam trebao ovako izgledati

Bubanja
Mudrazija-Djordjevic/Mustafic

Na klupi bi imali Mehmedovica,Julardziju,Matanovica,Djordjevic/Mustafic,Jatta te povrijedjeni Krdzalic+Guli i Andjusic koji igraju iza napadaca.
Malo previse veznjaka iskreno pokusao bi to rascistiti.Matanovicu bi se zahvalio,evenutalno neka posudba,ne vidim kako on moze doci do minuta ovdje.Dosao je Bubanja koji je isti profil igraca.Od Mehmedovica ocekujem dosta ove sezone,jucer namjestio gol.Vidi se da ima muda da povuce loptu.Jattu bi isto na neku posudbu trebat ce njemu podosta vremena da se navikne na sve ovdje+imamo 3 stranca.
Zao bi mi bilo Buljubasica da ode ali ako je neka nerealna ponuda od bar 1.5+ mil € plus postoci stas ti tu pricati. On nama jos 2 sezone pokriva u21 pravilo mada ima sad i mali Celik.

Slazem se Matanovic posudba ili raskid, on je najlosiji veznjak kojeg imamo a vraca ti se i Krzalic polako, tako da..
Jatta je mislim i doveden da se prosljedi odma na posudbu pa ako se pokaze top.

Napad nam je top po meni. Imas 2 varijante Guli/Renan i Kyeremeh /Hamza.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Burberry46, Hajdeee, nedimmmm1337, plisek, svabonja, ubipara i 70 gostiju.