Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
47
24%
Zadovoljan
76
38%
Nemam stav
34
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
28
14%

Ukupno glasova: 199

baltazar7
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la baltazar7 » 25 okt 2018, 22:37

samoposmatram je napisao/la:Suman vodi autonomno ekipu uz pomoc Lasse Boesen-a. Momci igraju o svom trosku za reprezentaciju. Pitanje je samo kako ce doci do Finske. Ovo je strasno. Bukvalno drzava digla ruke od svoje reprezentacije.

Diskutovati o igracima i igri je besmisleno. Kako god zavrsilo, samo im mozemo skinuti kapu, nista drugo.
napisao sam već ali da ponovim. Ko barem malo prati rukomet i poznaje stanje u Savezu (ako postoji???), reprezentaciji, ma u svemu što se tiče rukometa u BiH, nema pravo ovim momcima da prigovori jednu riječ tama da gube svaku po 10 razlike.

Kod ovakvih utakmica, kod ovakvih pobjeda - nakon početnog naleta adrenalina - dolazi realno razmišljanje, pa ne znam da li da se radujem ili plačem.

O kako bih bio sretniji da ne znam sve što znam o BH rukometu :crazy:

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 25 okt 2018, 22:54

baltazar7 je napisao/la:
samoposmatram je napisao/la:Suman vodi autonomno ekipu uz pomoc Lasse Boesen-a. Momci igraju o svom trosku za reprezentaciju. Pitanje je samo kako ce doci do Finske. Ovo je strasno. Bukvalno drzava digla ruke od svoje reprezentacije.

Diskutovati o igracima i igri je besmisleno. Kako god zavrsilo, samo im mozemo skinuti kapu, nista drugo.
napisao sam već ali da ponovim. Ko barem malo prati rukomet i poznaje stanje u Savezu (ako postoji???), reprezentaciji, ma u svemu što se tiče rukometa u BiH, nema pravo ovim momcima da prigovori jednu riječ tama da gube svaku po 10 razlike.

Kod ovakvih utakmica, kod ovakvih pobjeda - nakon početnog naleta adrenalina - dolazi realno razmišljanje, pa ne znam da li da se radujem ili plačem.

O kako bih bio sretniji da ne znam sve što znam o BH rukometu :crazy:
Nemoze se porediti sa braniocima za vrijeme rata, ali ovi sportski brane cast necega sto na papiru nepostoji. Neznam iz kojeg razloga EHF dopustava nam da igramo, mozda zbog nepravde protiv Svicarske ( Nuic), ali siguran sam da nam nece gledati kroz prste do vijeka. A ni Suman i momci nece moci placati svaka skupljanja.

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 25 okt 2018, 23:04

Lijepo je to sto svi sad svrsavamo na pobjedu nasih rukometasa, ali treba biti realan da smo mi goli qrac u ovom sportu. Prije svega da se ogradim od eventualnih napada da vam kazem da sam ja neko ko je vjerovao u u nas rukomet kad me dosta mojih prijatelja rukometasa pravilo budalom ja sam vjerovao da mi mozemo izbaciti islanda. Ovo danas je plod neke srece koja nam se ajmo reci vratila ali poznavaoci rukometa na ovom pdf-u ce se sloziti samnom da mi igramo anti rukomet i da je to sporo do mila Boga. Ne smijem ni zamisliti sta bi nam uradila jedna Francuska, Hrvatska ili Danska. Slavimo prcea, karacica i neke ljude poput toromanovic koji su davno otplesali labudji ples. Kada sam vidio dresove kod golmana i sorceve kod igraca sjebo sam se da valja, a o onim carapama na njima necu ni da pisem, msm da nema ni jednog proizvodjaca sportske opreme koji je izostao sto se tice nasih igraca. Sistem je takav kakav jest da bi se plasirali na ep da smo izasli sa bilo kojom postavom u ovim kvalama. Mora se raditi sistemski a ne pozivati neke igraca poput hercega ili sta ja znam. Zelim nam svu srecu ovog svijeta al bojim se da cemo brzo pasti da valja. Takodje mi smo luda nacija kojoj malo treba i fino je da su nas vcrs obradovali :bih:
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

HPCompaq
Kontakt:

Post Postao/la HPCompaq » 25 okt 2018, 23:12

Ko iole prati rukomet,zna da ovi Bjelorusi nisu nimalo naivna ekipa,ako se uzme u obzir da je sistem plasmana na takmičenje pojednostavljen,ova pobjeda večeras nosi mnogo.Nakon ovog trijumfa večeras,domaće utakmice i pobjede su dovoljne za plasman na EP 100 posto.Bravo Bilale,bravo momci.
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 25 okt 2018, 23:13

esprit24 je napisao/la:Lijepo je to sto svi sad svrsavamo na pobjedu nasih rukometasa, ali treba biti realan da smo mi goli qrac u ovom sportu. Prije svega da se ogradim od eventualnih napada da vam kazem da sam ja neko ko je vjerovao u u nas rukomet kad me dosta mojih prijatelja rukometasa pravilo budalom ja sam vjerovao da mi mozemo izbaciti islanda. Ovo danas je plod neke srece koja nam se ajmo reci vratila ali poznavaoci rukometa na ovom pdf-u ce se sloziti samnom da mi igramo anti rukomet i da je to sporo do mila Boga. Ne smijem ni zamisliti sta bi nam uradila jedna Francuska, Hrvatska ili Danska. Slavimo prcea, karacica i neke ljude poput toromanovic koji su davno otplesali labudji ples. Kada sam vidio dresove kod golmana i sorceve kod igraca sjebo sam se da valja, a o onim carapama na njima necu ni da pisem, msm da nema ni jednog proizvodjaca sportske opreme koji je izostao sto se tice nasih igraca. Sistem je takav kakav jest da bi se plasirali na ep da smo izasli sa bilo kojom postavom u ovim kvalama. Mora se raditi sistemski a ne pozivati neke igraca poput hercega ili sta ja znam. Zelim nam svu srecu ovog svijeta al bojim se da cemo brzo pasti da valja. Takodje mi smo luda nacija kojoj malo treba i fino je da su nas vcrs obradovali :bih:
Ti kao da si sa marsa pao i nepratis situaciju. Ekipa je isla autobusom u Bjelorusiju. Znas kad se to zadnji put desilo? Za vrijeme RATA!
Ekipa nema opremu, jer je nema ko kupiti. Savez nepostoji.

Brod tone, a ti se zalis sto je valovito....

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 25 okt 2018, 23:17

@Samoposmatram da su otisli avionom oni ne mogu bolje odigrati. Ne igra autobus ulogu sto karacic uspori svaki nas napad, sto prce carini loptu ili sta ti ja znam. Kolko se ja sjecam isli su busem i u slovacku i na kosovo, tako da ovo nije prvi put
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 25 okt 2018, 23:18

esprit24 je napisao/la:@Samoposmatram da su otisli avionom oni ne mogu bolje odigrati. Ne igra autobus ulogu sto karacic uspori svaki nas napad, sto prce carini loptu ili sta ti ja znam. Kolko se ja sjecam isli su busem i u slovacku i na kosovo, tako da ovo nije prvi put
Koja reprezentacija osim BiH u rukometu putuje autobusom?

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 25 okt 2018, 23:23

Niko ovdje nespominje da bi se ekipa bez priprema mogla skupiti u Helsinki i to jedino da svi graci sami nadju direktan let o svom trosku. Inace nece moci odigrati utakmicu protiv najslabije ekipe u grupi.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 25 okt 2018, 23:27

esprit24 je napisao/la:@Samoposmatram da su otisli avionom oni ne mogu bolje odigrati. Ne igra autobus ulogu sto karacic uspori svaki nas napad, sto prce carini loptu ili sta ti ja znam. Kolko se ja sjecam isli su busem i u slovacku i na kosovo, tako da ovo nije prvi put

Bez ljutnje buraz , vidi se da se nisi bavio sportom... Jeste ovo forum , ali treba malo iskustva i znanja... Pa kad ne igra autobus ulogu , što sve velike ekipe dolaze avionima na mjesta koja su udaljena 200 kilometara i to dan ranije?

Večeras smo napadali bez golmana nekoliko puta , rizikovali, par odličnih akcija je bilo , naše krilo je dalo 7 golova iz 7 pokušaja!?!? O čemu ti pišeš?

Jedina loša stvar je bila odbrana , i to 55 minuta , zadnjih 5 solidno...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

baltazar7
Kontakt:

Post Postao/la baltazar7 » 25 okt 2018, 23:28

Bilo, prošlo... ne znam je li toliko bitno ali nisu busom pičili do Bjelorusije ;) prebacivalo se redovnim letovima. Većina organizovanih saveza za ovako daleka putovanja obezbijedi čartere...

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 25 okt 2018, 23:28

Niko nije primjetio da trenutno u strucnom stabu nepostoji nacionalni kljuc, jer je Sumanu pomocnik samo Lasse Boesen. Halo ljudi Suman ga sam doveo, znaci bez ikakvog pitanja saveza. Srpski i hrvatski clanovi strucnog staba nepostoje, jer im nece niko iz saveza da plati trosak puta, a oni sami nece da placaju iz svog dzepa. Boesen je tu ili o svom trosku ili ga Suman licno placa.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 25 okt 2018, 23:32

“Krenuli smo u devet ujutru iz Tuzle, a u Minsk stigli pola sata iza ponoći po našem vremenu. Pustio sam igrače da duže spavaju kako bi se odmorili. Nakon ručka ćemo imati video analizu protivnika, a onda od 19 do 21 sat po lokalnom vremenu trening. Na njemu ćemo pokušati pripremiti sve taktičke varijante za Bjelorusiju. Malo je bilo vremena da nešto ozbiljnije pripremimo, pa ćemo vidjeti sutra kako će to izgledati na terenu“
, kazao je Šuman iz Minska

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 25 okt 2018, 23:37

Terzić 4 gola, nije toliko dao od kako je otišao iz Izviđača :mrgreen:

slika

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 25 okt 2018, 23:38

baltazar7 je napisao/la:Bilo, prošlo... ne znam je li toliko bitno ali nisu busom pičili do Bjelorusije ;) prebacivalo se redovnim letovima. Većina organizovanih saveza za ovako daleka putovanja obezbijedi čartere...
Jarane oni su busom iz budimpeste.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 25 okt 2018, 23:46

Drape je napisao/la:Terzić 4 gola, nije toliko dao od kako je otišao iz Izviđača :mrgreen:

slika
Predsjednik rukomentog saveza federacije asistent. Inace trener zrk Ilidza.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 26 okt 2018, 00:12

esprit24 je napisao/la:Lijepo je to sto svi sad svrsavamo na pobjedu nasih rukometasa, ali treba biti realan da smo mi goli qrac u ovom sportu. Prije svega da se ogradim od eventualnih napada da vam kazem da sam ja neko ko je vjerovao u u nas rukomet kad me dosta mojih prijatelja rukometasa pravilo budalom ja sam vjerovao da mi mozemo izbaciti islanda. Ovo danas je plod neke srece koja nam se ajmo reci vratila ali poznavaoci rukometa na ovom pdf-u ce se sloziti samnom da mi igramo anti rukomet i da je to sporo do mila Boga. Ne smijem ni zamisliti sta bi nam uradila jedna Francuska, Hrvatska ili Danska. Slavimo prcea, karacica i neke ljude poput toromanovic koji su davno otplesali labudji ples. Kada sam vidio dresove kod golmana i sorceve kod igraca sjebo sam se da valja, a o onim carapama na njima necu ni da pisem, msm da nema ni jednog proizvodjaca sportske opreme koji je izostao sto se tice nasih igraca. Sistem je takav kakav jest da bi se plasirali na ep da smo izasli sa bilo kojom postavom u ovim kvalama. Mora se raditi sistemski a ne pozivati neke igraca poput hercega ili sta ja znam. Zelim nam svu srecu ovog svijeta al bojim se da cemo brzo pasti da valja. Takodje mi smo luda nacija kojoj malo treba i fino je da su nas vcrs obradovali :bih:
Da bi se radilo sistemski morali bi imati mladje selekcije iz kojih bi igraci dolazili koliko toliko izgradjeni,a sa obzirom da mi ni nemamo mladje selekcije ovo je super,jer da imamo sumnjam da bi Prce,Toromanovic i ovi stariji igrali jos.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 26 okt 2018, 00:28

Rezultat super,

Protiv Ceha moramo popraviti odbranu , Vranjes nam mnogo nedostaje u odbrani , sa Terzom i Vranjesom u odbrani to je sasvim druga prica.

U napadu moramo vise kombinovati , igrati brze , koristiti vise Perica , Malinovica , Hercega i Vegara ... sa Prcetom i Karacicem to izgleda sporo , ali sinoc su nam oni fakticki donijeli pobjedu ,

Protiv Bjelorusije tesko smo igrali u napadu prvenstveno zbog njihove odbrane sa kojom su nam odsjekli desnog Beka i desno krilo ... , protiv Ceha uz pomoc publike bi trebala procepiti i desna strana i igra na pivota ...

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 26 okt 2018, 00:49

ma dobro realno je to da ko i malo poznaje ovu igru zna da mi igramo presporo i nemoderno ,i da i nema kvaliteta za nesto bolje i brze...reprezentacija koja ce od 10 utakmica sa ozbiljnim repkama izgubiti jedno 9 preko 12 razlike ali ali ali ...da svaku izgube i 30 razlike haj ti njima zamjeri,putuju autobusom,placaju sebi okupljanja,pa samim tim i sto se pojave tu je za respketa tako i ova pobjedap protiv Bjelorusije je senzacija kad vidis u kakvim uslovima rade......tako da bezobrazno je bar njima prigovarati bilo sta..
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 26 okt 2018, 01:01

Tacno tako :thumbup:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 26 okt 2018, 01:45

Nevjerovatna pobjeda.
Malo prije sam mahsuz na BHT1 vratio 2.poluvrijeme da pogledam jer danas nisam mogao zbog obaveza.
13 minuta prije kraja utakmice Šuman zove timeout, rezultat 25:21 za domacina, nista nije slutilo moguci preokret, i onda BUM. Nevjerovatno, pa i ona situacija kod promasenog zadnjeg napada 10 sekundi prije kraja, pa krademo loptu i dobijamo sedmerac za pobjedu...malo nas je i sreca pogledala, ali ako je iko zasluzio, onda su to ovi momci.
Svaka cast svima, od do...veliki rezultat je napravljen.
Gledam Bjeloruse na kraju, totalno utuceni, ali totalno.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 26 okt 2018, 02:54, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []