Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

bega_afc
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la bega_afc » 26 avg 2011, 18:02

Arnelinho je napisao/la:Provisional squad: Szczesny, Jenkinson, Djourou, Koscielny, Vermaelen, Sagna, Walcott, Arshavin, Rosicky, Ramsey, Traore, Van Persie, Lansbury, Fabianski, Oxlade-Chamberlain, Chamakh, Miquel, Miyaichi.

Ovo je ekipa koja će, pretpostavlja se, biti na raspolaganju Wengeru za nedjeljni meč protiv Manchestera. :)
treba fabianskog na zadnjeg veznog,nek i on proba :D i nadam se da ce ox dobit priliku,jedva cekam da ga vidim na djelu,prema jutjubu je odlican :D
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 26 avg 2011, 18:05

Iskren da budem, Arsenal nije jači sa ovim zamjenama (Gervinho - Nasri i Hazard :?: - Cesc). Cesc je u top 3 najbolja veznjaka u Premiershipu; pokaz'o je koliko zna i umije i bio je vođa ove ekipe (zlobnici će reći "jakog mi vođe"). Koliko puta je samo bio čovjek odluke, što golovima, to asistencijama. Hazard je krilo (polušpic) i njega nikako ne vidim kao zamjenu za Cesca. Da se razumijemo, mislim da je (eventualno) dovođenje Belgijanca odličan potez, al' da je to Wenger treb'o uraditi dok je u klubu Cesc, a ne ovako.

Gervinho je dobar igrač. Jedna od glavnih uloga u Lille-u (zajedno sa Hazardom, Sowom i Cabayeom). Biće on odlično pojačanje (pokaz'o je to i protiv Udinese-a), samo da malo spusti loptu na zemlju i počne koristiti mozak. No, svejedno je Nasri bolji i produktivniji igrač od njega. Posebno za Arsenalov stil igre. Dakle, ove pridošlice jesu dobre, al' nikako da se kaže da su bolje od igrača koji su napustili klub.

Btw, šta i kako se planira igrati dalje? Da l' da gore budu Hazard - Van Persie i Gervinho? Kako li će onda veza izgledati? Song - Ramsey - Wilshere? Opet tu vidim Ramseya kao najslabiju kariku, tako da...

Odbrani su potrebna 2 nova imena (stoper i lijevi bek). Može to izgledati dobro (ako ništa, onda navalni dio), al' biće onda ovdje i mnogo odlazaka: Rosicky, Arshavin, Bendtner (konačno), zašto ne i Diaby, uvaljivanje Squillacija...

Ne znam, kada poredim sa prethodnom sezonom, Arsenal mi dakle samo u navali izgleda jače, dok je vezni red ipak mnogo slabiji (Nasri i Cesc su visoko podigli ljestvicu, te sumnjam da će istu lako preskočiti novi igrači).

______Szeszny
Sagna_Cahill/Jagielka_Verminator_Lijevi bek
______Song
Wilshere_Parker/Arteta
Hazard_Gervino_____
_____Van Persie
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 26 avg 2011, 18:20

Hm...@monolog po čemu je to Nasri bolji od Gervinha (za Arsenal, da se razumijemo)?

Btw. Mislim da si moju konstataciju izvuk'o debelo iz konteksta. :mrgreen:

Gervinho i Hazard ne znače da će Arsenal biti jači nego prošle godine. Rekao sam Gervinho,Hazard kao zamjene za dvojac Cesc/Nasri ,plus nova pojačanja (od ovih koji se spominju neko/neki)će biti jači nego prošlosezonski Arsenal.

ps. Mislim da će formacija ići 'vako:

----------------------Szczesny-------------------
Sagna------Koscielny(/?)---------Vermaelen---------Gibbs(/?)

-------------------Song-----------Jack-----------------------
-------------------------Hazard-------------------------------
Theo-------------------------------------------------Gervinho
-------------------------RvP-----------------------------------

I ni po koju cijenu ne bih dao Diabya, možda za mnoge on je "parmak", a za mene ,kad je u igri, on radi veliki posao. ;)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

donjuan
Kontakt:

Post Postao/la donjuan » 26 avg 2011, 18:22

uhhh ovo bi bio jak sastav, samo po meni treba naći neko bolje rješenje za lijevog beka, ovo ostalo vrlo dobro... sve mladi igrači puni želje za dokazivanjem, a k tome izrazito kvalitetni

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 26 avg 2011, 18:26

Ni ovo ne bi bilo lose :
-----------Szczesny----------
Sagna---Cahill-TV---Gibbs
---------Song-Jack----------
Gervinho-----------Hazard
---------RvP-Theo---------
Celik!3,2,2.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 26 avg 2011, 18:26

Pa kako će biti jači kada je sada dobrano slabiji vezni red (vaše najjače oružje; nešto što vam i omogućuje velik posjed lopte i onakvu kombinatoriku)? Rekoh, Arsenal će imati jaču navalu i dolaskom stopera + lijevog beka jaču odbranu (u slučaju nedovođenja beka, ostajete samo na Gibbsu. Prebacivanje Sagne lijevo i nije nešto što ulijeva nadu, tako da...A, tako se gubi i desni bek, jer Jenkinsson nije materijal poput Sagne).

Song - Wilshere - Hazard mi djeluje preofanzivno. Pre, pre, preofanzivno. Sumnjam da će tako Wenger igrati. Pa imaš onda još tri neradnika (Walcott, Van Persie i Gervinho). Dakle, 4 klasična navalna igrača, oni koji i ne igraju odbranu, a to je samoubistvo. Ne znam da l' je tvoja želja da Arsenal ovako igra, ili...? Smijem se kladiti da će ovakva postava biti samo u slučaju ganjanja rezultata.

Nasri je bolji jer može igrati više pozicija. Za razliku od Gervinha nije egoista, te ne ide na Afrički Kup Nacija. :mrgreen: Drugo, može igrati i kao centralni vezni (nešto slabije), može i kao ofanzivni vezni, te na oba krila. Gervinho samo može ići na krila. Gervinho će biti pojačanje, u to sam ubijeđen. Al' on nije bolji igrač od Nasrija. Nije ni head 2 head, a nije ni za igru Arsenala. ;)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

donjuan
Kontakt:

Post Postao/la donjuan » 26 avg 2011, 18:27

ma ne može theo u špici igrati, on je prava polušpica/krilo...

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 26 avg 2011, 18:31

Ma kakvo krilo, ne vidio ga on vise, covjek je od pocetka svoje karijere spic, i na to se zalio od kad je u Arsenalu..
@Monolog Kakav Nasri tek jednu polusezonu odigrao na nivou, i zamisli Arshavin u svojoj najgoroj sezoni u Arsenalu ima bolju statistiku...
Celik!3,2,2.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 26 avg 2011, 19:01

Monolog je napisao/la:Pa kako će biti jači kada je sada dobrano slabiji vezni red (vaše najjače oružje; nešto što vam i omogućuje velik posjed lopte i onakvu kombinatoriku)?
Ovako.Ukoliko dodju Hazard,M'Villa, s tim da su tu još Gervinho,Alex i Miyaichi, što znači 5 novih igrača, naspram 3 "stara" koja su otišla ne vidim zbog čega bi konkurencija u veznoj liniji patila.

Drugo, kvalitet.
Otišli su Nasri i Fabregas. To i jesu WC igrači, ja njihov kvalitet uopće ne namjeravam umanjiti, no na Emirate (bi) stigli Hazard,M'Villa (ili Parker) i već pridošli Gervinho, pored njih su došli Miyaichi i Alex (pročitaj moj prijašnji post, vidjećeš da sam tvrdio -ako dodju ovi). Ryo je klasično krilo, veoma prodorno, dok Alex može igrati i iza napadača i na krilnim pozicijama, zbog čega vjerujem je kupljen.

Pored svih ti odlazaka, ostalo je još pokoje kvalitetno ime na Emiratima (Ramsey,Diaby,Tomaš,Andrej, te povratnik nakon posudbe Lansbury i akademik( :mrgreen: )Frimpong), što će reći da će Arsenal ,za razliku od prošle sezone imati širinu.

Takodje su ekipno mnogo jači, jer ekipa će dobiti nova WC igrača, al' će razlika izmedju najboljeg i najgoreg biti smanjena.

Zbog čega mislim da će Arsenal i dalje imati kombinatoriku?

Ta igra je patentirana dolaskom Wengera (tam negdje oko generacije nepobjedivih), nakon nje, težilo se kupovati igrače sličnog profila onima koji su odlazili, Wenger je doduše pokšao dodati i kakav profil igrača kakvog nije imao.

Al', zar ta generacija nepobjedivih nije bila najjača na krilima i na poziciji dvojce napadača?

Ako eliminišeš ovu generaciju Cesc & co. iz historije Arsenala i pogledaš malo, vidjećeš da je ova ekipa istog profila kao ondašnji Arsenal, tek su imena drugačija.

Gervinho,Persie,Walcott,Arshavin nije ništa drugo (u prenesenom značenju) do Hanry,Berkamp,Ljungberg,Pires itd.
(Chamack je Kanu. :mrgreen: )

Što se Gervinha i Nasrija tiče, ne slažem se. Evo zašto mislim da je Gervinho za Arsenal mnogo kvalitetniji.

Prvo i Gervinho može igrati više pozicija-može igrati u samom vrhu napada, pored krila.
Dalje,Gervinho je puno prodorniji, brži od Nasrija. Kontrola lopte je možda na strani Nasrija, al' samo kad nije pod pritiskom. Gervinho puno brže misli od Francuza.

Takodje, opaska da je Gervinho sebičan je pogrešna (Ja mislim da je on kroz pripreme i kvalifikacije Arsenalov najbolji asistent ?-Nisam najsigurniji, mor'o bih pogledat'.)

Dalje, Gervinho je mnogo direktniji. Mnogo okomitije napada nego Nasri. Nasri ponekad dribla poprijeko, a to i nije baš zdravo, budući da iziskuje trud i što time umara mišiće( :mrgreen: ).

Edit:
Zašto bi bilo preofanzivno?
Hazard bi imao ulogu razigravača, Jack će preuzeti ulogu Fabregasa, iz pozadine započinjat akcije i neprestalno se uključivati u nj. finišu, a Song je tu da čuva ledja.

Jack je jako dobar u odbrani i otprilike troši 50%-50% svoje snage na odbranu/napad. Gervinho,kako sam rekao, puno radi za ekipu, u tome je Arsenalov Kuyt, on je sposoban se vratiti i pomoći odbrani. RvP je sklon tome doći na 30 m. od svog gola, al' i bez toga, formacija u odbrani je 4-4-2, sa 2 vrlo brza napadača, koji bi pritiskali protivničke štopere.

Uostalom, RvP se baš na zadnjoj tekmi tako ponaš'o. Vraćao se u odbranu.

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 26 avg 2011, 19:08

Jbt sve, evo vam:
BREAKING: Eden Hazard is flying to England as we speak medical has been set for tomorrow afternoon details will become clearer tonight
:mrgreen:

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 26 avg 2011, 19:09

slika

Hazard-Gervinho
uff kakav duo :D

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 26 avg 2011, 19:12

Arnelinho je napisao/la:Jbt sve, evo vam:
BREAKING: Eden Hazard is flying to England as we speak medical has been set for tomorrow afternoon details will become clearer tonight
:mrgreen:
Sto nisi trazio mustuluk?? :mrgreen:
Nego jos dvojicu prije Bajrama i onda ima da nazdravim sa gustim sokom i da se udebljam od baklave i kolaca :P

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 26 avg 2011, 19:21

Profesor je napisao/la: Sto nisi trazio mustuluk?? :mrgreen:
Ma bjaaaži,da vas oderem. :mrgreen:
Profesor je napisao/la:Nego jos dvojicu prije Bajrama i onda ima da nazdravim sa gustim sokom i da se udebljam od baklave i kolaca :P
Ostali su M'Villa/Parker,Cahill/Jagielka (nešto ne vjerujem da će Samba doći) i striker(ko li je? :mrgreen: ),garant Remy,zbog Marseja i lige prvaka. :D

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 26 avg 2011, 19:23

Arnelinho je napisao/la:

Ostali su M'Villa/Parker,Cahill/Jagielka (nešto ne vjerujem da će Samba doći) i striker(ko li je? :mrgreen: ),garant Remy,zbog Marseja i lige prvaka. :D
Bolton dovodi Boyatu na posudbu. Mislim da je to indikator da Cahil ide polako al sigurno prema Emiratesu :D

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 26 avg 2011, 19:55

U nedelju se treba pazit Unitedovog naj oruzja. Opasan je za strahu!

slika

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 26 avg 2011, 19:56

Profesor je napisao/la:U nedelju se treba pazit Unitedovog naj oruzja. Opasan je za strahu!

slika
Zar cemo opet tim putem? Postaje zamorno stvarno druze. :? ;)
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

_karabaja_
Kontakt:

Post Postao/la _karabaja_ » 26 avg 2011, 20:04

To neki vec sad poceli sa izgovorima za poraz? I to sa onim vasim omiljenim izgovorom "Sudija je kriv za sve" :lol: .
'66 WAS A GREAT YEAR FOR ENGLISH FOOTBALL. ERIC WAS BORN.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 26 avg 2011, 20:23

Ako cemo realno, on ima najvise sudjenja na OT-u, ali cak duplo vise od slijedeceg sudije, i da ima nekoliko vecih greska u korist Manchestera, mada u ovom trenutku on uopste nece biti potreban, jer ce ovaj Manchester pobijediti..
Celik!3,2,2.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 26 avg 2011, 20:25

Ko ce pobijediti ostavimo za mec, neka dobije bolji. Samo mi je malo bezveze da vec sada pocnete pricu o sudijama Upropastit` cete obje teme. To mi se ne svidja. ;) :D
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 26 avg 2011, 20:27

Rooney88 je napisao/la:Ko ce pobijediti ostavimo za mec, neka dobije bolji. Samo mi je malo bezveze da vec sada pocnete pricu o sudijama Upropastit` cete obje teme. To mi se ne svidja. ;) :D
Hajd priznajte da je imao dobrih odluka za Manchester, i da uvijek sudi na OT-u :lol: :lol: :lol: ali nece on biti problem... Manchester ce normalno pobijediti jer je Arsenal preslab za bilo sta drugo...
Sjetite se Liverpoola prosle godine, mislim da je on sudio :lol: :lol: :lol:
Celik!3,2,2.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []