U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Goalgetter
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la Goalgetter » 03 jul 2016, 14:52

sajo10 je napisao/la:Sandy Husic nazalost ide stopama Adisa Omerbasica i Nikole Jelisica... ovog ljeta je Husicu ugovor sa Dortmundom istekao, a nova destinacija ce biti amaterski klub Wuppertaler koji se takmici u cetvrtoj (4) diviziji.

Takodjer i kolega Nikola Gavric je napustio Bayern jer mu je ugovor isticao. Medjutim Gavric je ostao u "eliti" i potpisao za Augsburg.

Boban Lazic je nako godinama lutanja po Evropi napustio jos jedan klub (PEC Zwölle) i potpisao jednogodisnji ugovor sa drugoligasem Holandije, Ossom.

Cazim Suljic, do jucer clan St. Etienne i igrac koji je bio na okupu mlade selekcije vise puta nego sto sam i zapamtio ali nikada nije dobio ni minute igre je napustio maticni klub i potpisao trogodisnji ugovor sa Evianom. Nekada prvoligasem Francuske ali sada klub koji se takmici u trecoj diviziji..

I ako jos nije nista oficijalno, Modic ce napustiti Milan ovog ljeta.

Toliko o nasim talentima.. :(
Treba otici i pogledati te momke kako igraju, a ne pozivati ih samo na osnovu klubova kojih su clan. Dosta se zamjeralo na nepozivanju nekih igraca, koji po kvalitetu nisu ni medju 50 najboljih svoje generacije. Naveo je @sajo10 sadasnje primjere, a u proslosti ih je bilo masa, sada da ne nabrajam, samo cu spomenuti Modica da se zahtjevao njegov poziv u A-Reprezentaciju, ili Bahrudina Atajica. Mahir Karic je i davno bio clan Fulhama cini mi se, itd itd. Put iz omladinskog tima do A-Tima tih navedenih klubova je zestok, svaku sansu moras iskoristiti, ako ne, sliejdi ti noga i zavrsavas kao nedokazan igrac u klubovima 3,4,5. lige.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 03 jul 2016, 14:56

Tako je to kad se nafuramo da imamo Modića u Milanu, Atajića u Celticu i sl. a ustvari u omladinskim pogonima velikih klubova bude ogroman broj igrača i veoma mali broj njih ima kvalitet i talenat da izraste u igrača tog nivoa. Recimo pljuvalo se po Jagodiću što poziva tamo nekog Krunića iz Donjeg Srema a ne poziva igrača koji je na klupi velikog Celtica.
Budućnost reprezentacije nam se svodi isključivo na pojedinačnu sreću oko toga da li će neki od ovih igrača iz dijaspore izrasti u kvalitet Ibiševića, Pjanića itd., a vidimo kako je prošlo ovih nekoliko nada, a još je kocka da li uopšte žele igrati za BiH ili za državu u kojoj su rodjeni, odrasli, prošli omladinske selekcije te države... Ako se ne promijeni nešto u našoj ligi onda nam se ne piše dobro u budućnosti. Ako ništa, dobro je selektor svjestan ovoga pa je počeo pozivati neke igrače iz naše lige.
Edit: Goalgetter objasni bolje od mene :salut:
Nad tobom sunce najljepše sja

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 03 jul 2016, 14:59

pinoglavi je napisao/la:Tako je to kad se nafuramo da imamo Modića u Milanu, Atajića u Celticu i sl. a ustvari u omladinskim pogonima velikih klubova bude ogroman broj igrača i veoma mali broj njih ima kvalitet i talenat da izraste u igrača tog nivoa. Recimo pljuvalo se po Jagodiću što poziva tamo nekog Krunića iz Donjeg Srema a ne poziva igrača koji je na klupi velikog Celtica.
Budućnost reprezentacije nam se svodi isključivo na pojedinačnu sreću oko toga da li će neki od ovih igrača iz dijaspore izrasti u kvalitet Ibiševića, Pjanića itd., a vidimo kako je prošlo ovih nekoliko nada, a još je kocka da li uopšte žele igrati za BiH ili za državu u kojoj su rodjeni, odrasli, prošli omladinske selekcije te države... Ako se ne promijeni nešto u našoj ligi onda nam se ne piše dobro u budućnosti. Ako ništa, dobro je selektor svjestan ovoga pa je počeo pozivati neke igrače iz naše lige.
Edit: Goalgetter objasni bolje od mene :salut:
Sve je to uredu i upravu su u mnogim stvarima ali yebiga Atajic je bas bio vrlo dobar u omladinskim selekcijama celtica i davao je golove iz meca u mec. Modic takodjer standardan kod Inzagija u mladom timu... Slazem se da se mnogi prozivaju jer igraju u nekom evropskom klubu ali za neke igrace je bilo i motiva za "prozivanje". Nazalost jedno je se takmiciti u omladinskim selekcijama a drugi je preci u seniore. Eh tu mnogi zavrsavaju svoj put profesionalnog fudbala.

Ono sto mene "jede" je ta cinjenica sto kako stvari stoje, a neznamo sta se desava iza "zatvoreni vrata", igraci poput Marica iz Swansea, onog malog iz Nottinghama, pa Suljica iz Chelsea...Sad sam nabrojao ove svedjane ali ima tu jos mnogi igraca koji bas obecavaju. Zasto se ne radi nesto vise da bi se ti momci doveli. Posaljes im poziv pa ako ga odbiju znas na cemu si. Neznam koliko je pametno izlaziti sa takvim informacijama ali sto da ne, ako odbije, napises odbio poziv i vidjetcemo u buduce. Ja sam kontaktirao jednog malog iz malmea sto igra za u17 svedske, zaboravio mu ime, i pitao ga bili ikada razmotrio da igra za BIH itd. Odgovor je bio jasan i ocekivan. Nesto u stilu da on je samo fokusiran na klub i na igre u svedskoj ali kao nikada se nezna kofol. Nazalost igraci koji bas obecavaju a nemaju roditelje koji su "patriote" oni nikada nece zaigrati za nas ako oni to sami ne osjecaju i kazu pa hocu da igram za BiH. A naravno kad jos tu dodamo i nasu neprofesionalnost kad je u pitanju vrebanje omladinaca onda dobijes to sto dobijes: nista.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 03 jul 2016, 15:09

sajo10 je napisao/la: Sve je to uredu i upravu su u mnogim stvarima ali yebiga Atajic je bas bio vrlo dobar u omladinskim selekcijama celtica i davao je golove iz meca u mec. Modic takodjer standardan kod Inzagija u mladom timu... Slazem se da se mnogi prozivaju jer igraju u nekom evropskom klubu ali za neke igrace je bilo i motiva za "prozivanje". Nazalost jedno je se takmiciti u omladinskim selekcijama a drugi je preci u seniore. Eh tu mnogi zavrsavaju svoj put profesionalnog fudbala.
Ma stoji i to naravno, samo kažem da se previše nafuramo, i ja sam isto očekivao puno od Modića i Atajića a evo vidimo kako su završili. Ne mora to biti Celtic ili Milan, mogli su završiti u bilo kojem drugom klubu a da nije poluprofesionalni, ukoliko imaju kvalitet, a trenutno očito nemaju. Ne trebamo se zavaravati, nemoguće da su svi slijepi i nesposobni a samo Žalgiris doveo strašnog Atajića jer su iskoristili propust velikih klubova.
I Salanović ''nam'' je bio u Atl. Madridu pa ga eno sad u trećoj Švicarskoj.
Realnost je da će veoma rijetki igrači napraviti profesionalnu karijeru, recimo poput Stojana Vranješa - dakle ne kvalitet koji mi tražimo, a još je manji broj onih koji će napraviti karijeru poput nekih trenutnih igrača iz A tima, ukoliko iko uopšte napravi. Mislim da nam nažalost prolazi vrijeme gdje smo iz dijaspore brali plodove tudjih škola, bar ja mislim da će sve rijedje biti takvih slučajeva tako da nam ostaje ili poboljšati ligu i omladinske selekcije reprezentacije ili se vraćamo u treći, četvrti šešir Europskog nogometa gdje će nam uspjeh biti ako poslije prvog dijela nekih kvalfikacija imamo matematičke šanse za plasman u baraž, kao što je prije bio slučaj.

A što se drugog dijela posta tiče, očekivano je to, ipak dolaze djeca koji su rodjeni u drugoj državi koja im je sve dala, često imaju i jednog roditelja iz te države, tako da ćemo sve teže i teže pridobiti takvu djecu. Zaključak je da se trebamo oko takvih truditi kao nikad, posjećivati ih, biti u redovnom kontaktu, a za pola te djece ljudi u savezu ni ne znaju da postoje. Samo trebamo shvatiti činjenicu da ne trebamo takve smatrati izdajicama i nazivati ih svakakvim imenima kada dodje vrijeme da odaberu svoj A tim.
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 03 jul 2016, 15:12, ukupno mijenjano 1 put.
Nad tobom sunce najljepše sja

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 03 jul 2016, 15:09

Zato sto svaki igrac mora pokrenuti proces promjene sportskog drzavljanstva, dobivanja pasosa i jos dosta toga sto ipak velika procedura koja traje mjesecima. Mnogi uz to i zele neke garancije koje im niko ne zeli dati. I ja se slazem da se savez jos vise treba oko tog pitanja angazirati da se takvi talenti dovedu pod nasu zastavu (iako koracamo naprijed sto se tice toga), ali pitanje je da li se to isplati? Otkud mi znamo da li su Suljic, Maric ili neko treci novi flopovi poput ovih gore navedenih. Treba to dobro odmjeriti, skautirati navedene, a i imati dozu srece da ti momci naprave dobru karijeru.

Mene sto se tice, ja sam licno za to da se igraci tek od U21 pocnu prisvajati, sem nekih megatalenata kao sto je bio Alen Halilovic.

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 03 jul 2016, 15:48

sajo10 je napisao/la:Sve je to uredu i upravu su u mnogim stvarima ali yebiga Atajic je bas bio vrlo dobar u omladinskim selekcijama celtica i davao je golove iz meca u mec. Modic takodjer standardan kod Inzagija u mladom timu... Slazem se da se mnogi prozivaju jer igraju u nekom evropskom klubu ali za neke igrace je bilo i motiva za "prozivanje".
Ne znači to da je bilo motiva za prozivanje, nego da forumaši precjenjuju navodne uspjehe u omladinskim selekcijama. 99,999% omladinaca jednostavno propadne. A od tih koji ostvare kakvu-takvu karijeru, većina je ostvari ispod očekivanja. :mrgreen:

Medikament
Kontakt:

Post Postao/la Medikament » 03 jul 2016, 18:05

Treba prestat gledat imena klubova mladih igraca, jer ne znaci apsolutno nista. Ni 1% procenat tih igraca ne uspije. I kakve Milan ima tradicije za mlade igrace na primjer? Nikakve.

Modic i Atajic su pruzali katastrofalne partije za mladje selekcije. Od ovog Atajica je se lopta odbijala. Zicere masio, apsolutno nikakve preduslove da napravi bilo sta u ozbiljnom nogometu. Ne sumnjam da je davao golove za daleko najbolji klub u jadnoj omladinskoj ligi Skotske (pretpostavljam da je jadna koliko i seniorsko takmicenje). Modic spor, traljav, cak mu je i pas igra vrlo slaba. Sead Hajrovic ista prica. Fizicki slab, s loptom ne zna, pozicioniranje strani pojam, minimum jedna kardinalna greska po utakmici. Minimum znaci.

Ljudi to gledaju, ali ne pomaze. Kae iz Arsenala, Milana, Celtica...Kae eto taman ce neki iz Zelje bit bolji od nekog iz Milana. Mora da ima nesto dok je u Milanu. Jedan trening tamo vrijedi vise nego utakmica u nas. Nikakvi igraci, i razvoj njihove karijere ne moze cudit nikoga sto je gledao njihove partije za mladu selekciju.
sloboda72 je napisao/la:
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 03 jul 2016, 18:09

Jos jedan mi naumpada u ovoj kategoriji: Sead Hajrovic. ;)

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 03 jul 2016, 18:13

ko je ovaj Medikament, lik nema blage veze
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Medikament
Kontakt:

Post Postao/la Medikament » 03 jul 2016, 18:16

Ponasaj se momce :kafa:
sloboda72 je napisao/la:
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 03 jul 2016, 18:19

Modiceva pas igra slaba? da i to cujem.

Medikament
Kontakt:

Post Postao/la Medikament » 03 jul 2016, 18:22

ASD je napisao/la:Modiceva pas igra slaba? da i to cujem.
Pogledaj kako prodaje lopte kad proba bilo sta. Pasovi od metar i dva najblizem igracu ne racunam tu.
sloboda72 je napisao/la:

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 03 jul 2016, 18:23

Dušan Jevtić - Duisburg
Sead Jakupović - Winterthur
Muamer Avdić - Znojmo
Marko Maletić - Stuttgart
Kristijan Jajalo - Dinamo

Svi su oni gurani zbog toga što su kao u jačim ligama, u jačim klubovima i što su kao kvalitet više na naše dečke.
A ja se dobro sjećam da nam je najbolja U21 generacijs bila kada su nam svi momci ponikli u našoj ligi, izuzev Milana.

A pogledaj sada, većina igra u nekim nižim ligama i nije uspjela napraviti ništa značajnije nego momci iz PLBiH.
Zaključak: Nikakve veze nema što si ti u nekom klubu van BiH ako ćeš se pogubiti u seniorima .
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Maticar
Kontakt:

Post Postao/la Maticar » 03 jul 2016, 18:26

legenda reala je napisao/la:ko je ovaj Medikament, lik nema blage veze
Kloc ko i ti. Pravi nemač pojma kad može jednu takvu veličinu kao što je Bahro Atajić nazivati promašajem.
ako te ne prozivam, onda te gotivim

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 03 jul 2016, 18:30

Maticar je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:ko je ovaj Medikament, lik nema blage veze
Kloc ko i ti. Pravi nemač pojma kad može jednu takvu veličinu kao što je Bahro Atajić nazivati promašajem.
Dobar je momak za razliku od tebe, al o fudbalu baš nema pojma :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Boskvalitet
Kontakt:

Post Postao/la Boskvalitet » 04 jul 2016, 00:36

Zna li ko sta je sa Damirom Bektic? Jel njega iko prati?

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 04 jul 2016, 01:16

Nije bas u najboljoj situaciji. Bio je prošle sezone opet kapiten u19 herthe, a i dao je dosta golova s obzirom da igra veznog igrača. Medjutim, od ove sezone ne može više nastupati za juniore, a nije pozvan na pripreme prve ekipe. Na pripreme su pozvani 10ak igrača iz mlađih selekcija, tako da je prilično zabrinjavajuće sto njega nema tu. Upravo je par postova iznad objašnjeno koliko igrača prosječno uspiu preci iz omladinskog u seniorski fudbal. Još je vezan ugovorom za herthu, tako da će ga ili prodat ili posudit. Postoji i opcija da nastavi u drugoj ekipi herthe, koja se takmiči u četvrtoj ligi, ali obično talenti koji puno obećavaju ili preskoče drugu ekipu ili igraju tu povremeno a treniraju sa prvom ekipom.
Nadati se najboljem, ali ako nije medju tih 10 mladih sto su pozvani na pripreme prve ekipe, to meni nije neki dobar znak. Možda su prenatrpani na toj poziciji, ali talenta koji obećava se ne rješavaš samo zato sto si već popunjen na nekoj poziciji. Makar mu se da šansa.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 04 jul 2016, 09:15

Igraci ce uvjek propadati I uvijek su propadali. Pogotovu ako se zna i u obzir uzme da se na ovoj temi najcesce prica o kadetima I juniorima.
Ipak, ne moze se ignorirati igrace koji igraju I treniraju u velikim Evropskim klubovima pogotovu ako uz to igraju I za reprezentacije koje redovno prase nase omladinske selekcije sa 3-4 komada razlike. Nasi najbolji igraci izuzev Dzeksona su dosli iz drugih drzava gdje su ucili igrat nogomet I igracki sazrijevali I po meni uopce nije vazno gdje momak igra ako je Bosanac I mozemo ga pozvati.
E sada razlika izmedju nas forumasa I placenih ljudi u struci nasih reprezentacija bi morala biti tolika da oni ipak prepoznaju taj momenat u kojem se vidi da li je u pitanju igrac koji bi mogao napraviti I taj korak vise. To najcesce nije slucaj. Reprezentacije vode amateri koji ne mogu ni formacijski normalan sastav posloziti. Ja bi osobno vrlo rado istrpio 10 promasaja ako ce oni kao rezultat imati jednog novog Misimovica, Pjanica, Kolasinca ili Besica.

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 04 jul 2016, 23:36

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 07 jul 2016, 14:46

Zukanovic je napisao/la:Raif Husic potpisao za VfR Aalen.

http://www.vfr-aalen.de/aktuelles/news/ ... aif-husic/
Nije los transfer za dalji razvoj njegove karijere, ima ovaj momak potencijala, u buducnosti ce sigurno biti mjesta za njega kao 3. ili pak 2. golmana repke jer je dosta mlad, a sadasnji golmani u opticaju su nam svi oko 30 god. :kafa:
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Google Adsense [Bot], MokraKifla, perun i 54 gosta.