Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: insider
Re: Chat
Danas sarajevska qrcu ne valja.Sarajevo je nekad imalo 5-6 pivovara:
1. 1858.g. -- Edvard Trampler-ova pivovara - lokacija nepoznata i nema više tragova,
2. 24.05.1864.g. -- Pivovara Jozefa Feldbauera u Kovačićima
(o kojoj postoje tragovi i zapisi i to je službeno rođendan Sarajevskog piva);
3. 1867.g. -- U Lukavici kod Sarajeva (zbog dobrih izvora vode) - pivovara Riste Tredulovića;
4. 1870.g. -- Gerdoučeva pivovara u Kovačićima tkzv. "Češka pivovara u Sarajevu" -
sagrađena na istoj lokaciji ranije porušene Feldbauer-ove ...
5. 1881.g. -- Pivovara braće Levi na Bistriku - u f-ciji je i dan danas
(ova pivara je 1907.g. bila najveća pivovara u cijeloj Austro-Ugarskoj monarhiji!!);
6. 1882.g -- Georg Aschenbrener-ova iz na Koševskom potoku -
u današnjoj zgradi Kinoteke BiH u Alipašinoj (ex. Đure Đakovića ul.)
@High jel i u jednoj epizodi o puču pričao?
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Uspio sam. Postao sam konstitutivan forumaš.DANTES je napisao/la:šta ima ljudi, neljudi, ostali i kawhi?
Evo super sve. Hvala na pitanju. Kako je kod tebe?
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
gledam Daredevila i pitam se koliko bi ovaj Panišer imao posla kod nas..Kawhi je napisao/la:Uspio sam. Postao sam konstitutivan forumaš.DANTES je napisao/la:šta ima ljudi, neljudi, ostali i kawhi?![]()
Evo super sve. Hvala na pitanju. Kako je kod tebe?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
-
Sarajlija88
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
-
Sarajlija88
- Kontakt:
Netacno, moze bit da ti se ne svidja, a da ne valja, nisi u pravu. Sarajevsko radler, najbolji u regiji, obicno pivo takodje medju prvima u Evropi. E jeste recimo cuo sam da dosta raje kaze da je "tesko" i treeba meza za njega, mene stvarno drmne par njih. Mozda sto urijetko popijem pivo, pa kad popijem dva-tri, bas me opali. Sto se regije tice meni nema boljeg od sarajevskog i recimo tuzlanski pilsner nije lose pivo.Kawhi je napisao/la:Danas sarajevska qrcu ne valja.Sarajevo je nekad imalo 5-6 pivovara:
1. 1858.g. -- Edvard Trampler-ova pivovara - lokacija nepoznata i nema više tragova,
3. 1867.g. -- U Lukavici kod Sarajeva (zbog dobrih izvora vode) - pivovara Riste Tredulovića;
4. 1870.g. -- Gerdoučeva pivovara u Kovačićima tkzv. "Češka pivovara u Sarajevu" -
(ova pivara je 1907.g. bila najveća pivovara u cijeloj Austro-Ugarskoj monarhiji!!);
u današnjoj zgradi Kinoteke BiH u Alipašinoj (ex. Đure Đakovića ul.)![]()
- IlFantasista
- Kontakt:
Fantasista kad cemo stat na loodi kamen?
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
Re: RE: Re: Chat
Donnie Darko je napisao/la:
Momcino smanji offtopic. Ovdje se prica samo o politici i vjeri
FORZA MARŠAL !!!
- IlFantasista
- Kontakt:
Samo da nađemo kakve naivne.Besic je napisao/la:Fantasista kad cemo stat na loodi kamen?
Kun fejekun!
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Norveški policajac Arne Stavnes kaznio je sâm sebe novčanom kaznom od 500 norveških kruna (58 eura).
Stavnes je prikazan na stranicama lista 'Verdens gang' kako se s kolegicom Ellen Holtebu vozi u policijskom čamcu tokom patrole oko ostrva Utøya.
Ostrvo udaljeno 38 kilometara od Osla poznato je po masakru koji je tamo počinio Anders Breivik prije pet godina.
Nekoliko čitalaca je komentarisalo fotografiju primjetivši da Stavnes nije nosio prsluk za spasavanje koji je u Norveškoj obavezan na čamcima manjim od osam metara dužine.
Kao odgovor na kritike policajac je objavio fotografiju kazne od 500 norveških kruna koju je izdao sâm sebi. Prema jednom prošlogodišnjem istraživanju 80 odsto Norvežana ima povjerenje u svoju policiju.
Stavnes je prikazan na stranicama lista 'Verdens gang' kako se s kolegicom Ellen Holtebu vozi u policijskom čamcu tokom patrole oko ostrva Utøya.
Ostrvo udaljeno 38 kilometara od Osla poznato je po masakru koji je tamo počinio Anders Breivik prije pet godina.
Nekoliko čitalaca je komentarisalo fotografiju primjetivši da Stavnes nije nosio prsluk za spasavanje koji je u Norveškoj obavezan na čamcima manjim od osam metara dužine.
Kao odgovor na kritike policajac je objavio fotografiju kazne od 500 norveških kruna koju je izdao sâm sebi. Prema jednom prošlogodišnjem istraživanju 80 odsto Norvežana ima povjerenje u svoju policiju.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Meni npr ne odgovaraju ni Tuzlansko ni Sarajevsko, oba su cak u zadnjih 5 godina mijenjala recept.Sarajlija88 je napisao/la:Netacno, moze bit da ti se ne svidja, a da ne valja, nisi u pravu. Sarajevsko radler, najbolji u regiji, obicno pivo takodje medju prvima u Evropi. E jeste recimo cuo sam da dosta raje kaze da je "tesko" i treeba meza za njega, mene stvarno drmne par njih. Mozda sto urijetko popijem pivo, pa kad popijem dva-tri, bas me opali. Sto se regije tice meni nema boljeg od sarajevskog i recimo tuzlanski pilsner nije lose pivo.Kawhi je napisao/la:Danas sarajevska qrcu ne valja.Sarajevo je nekad imalo 5-6 pivovara:
u današnjoj zgradi Kinoteke BiH u Alipašinoj (ex. Đure Đakovića ul.)![]()
Dok mi je najbolje Pan, pogotovo ako je rijec o popularnoj "bambuci" tu mi je Pan najkvalitetniji, a isto i Karlovacko.
Piva iz Srbije su mi losa, bolja i nasa. Dok ova Hrvatska bas dobro prave.
Za razliku od kupovne Tuzlak iz pivnice gdje ga odmah svjezeg salju nefiltriranog je vrhunski. Znaci na lokaciji pivnice u Tuzli, suprotnost od ovog kupovnog.
- lijevokrilo
- Kontakt:
- legenda reala
- Kontakt:
imal uštipčeta
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
- IlFantasista
- Kontakt:
Žurila jutros na posao, pa promašila traku. Toliko voli da radi.legenda reala je napisao/la:imal uštipčeta
Kun fejekun!
a zasto nisi pokusao u nrw? za razliku od bayernskih kravara i dusevnih ljaksofona, u nrw-u je prava raja.ramiral je napisao/la:sekerbay je napisao/la:evo ga, "islamisticki teror" stigao u njemacku![]()
ovako to prenosi bild.de
Islamistischer Terror hat Deutschland erreicht
kada se raznese lijeceni mentalni bolesnik koji je u par navrata pokusao da izvrsi samoubistvo(grijeh u islamu koji pocinioca vodi u vjecni dzehenem), onda je to islamisticki teror. sta li mu znaci ovo islamisticki
Uvriježeni naziv, etiketa jarane... ja sam u proteklih nekoliko mjeseci dobio skoro tridesetak odbionica iz klinika širom Bayerna i Baden Wurtemberga, u par razgovora sam osjetio nelagodu kod poslodavca kad sam spomenuo ko sam, odakle i koje vjere.
Nabacili su nam etiketu i laganini peru... mnogi se vade na radnu dozvolu ali ima i predrasude.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
sekeru ko ti je taj lik na avataru
- lijevokrilo
- Kontakt:
I ove mačke su opasne životinje postaleeno neka budala u švabiji mačetom isjekla ženu
Kakve li su to mačke tobejarabi imal to kod nas
Kakve li su to mačke tobejarabi imal to kod nas
sve je laž
- legenda reala
- Kontakt:
jel ljiljan bio desno krilo
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.