Bundesliga

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
22
24%
3) 15 ili više
41
44%

Ukupno glasova: 93

tale07
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la tale07 » 18 maj 2016, 12:07

coelho41 je napisao/la:
tale07 je napisao/la:Nakon ovakve statistike ovi klubovi u vrhu bi se trebali definitivno zapitati sta je problem i rjesavati isti.
Evo npr i salke, mozda su zbog silnih povreda i ostali bez LP. Bayernu je sreca sto ima sirok roster kvalitetnih igraca.
Čuj sreća jer ima širok roster :lol: Pa nije to sreća, sreća je kad dobiješ nekog na penale, sreća je kad osvojiš ligu na go razliku itd. itd. A to što Bayern ima "širok roster kvalitetnih igrača" to je rezultat dugogodišnjeg rada uprave i svih struktura kluba.
Mislim ako je Bayern uspio sa 50%+1 načinom rada ostvariti ovakav uspjeh, onda mogu i ostali..prije ili poslije.
Ako ces biti bukvalista nije sreca ni kad dobijes nekog na penale, treba biti dobro psihicki i fizicki pripremljen,a i za gol razliku isto, trebao si biti sposobniji pa dati vise a primiti manje golova.
A sreca sam napisao jer sam mislio da bayern moze biti srecan jer ima tako veliku klupu :)

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 18 maj 2016, 12:44

svugdje u evropi na vrhunskoj fudbalskoj sceni je prisutan velik broj povreda kod mnogih klubova... to je jednostavno rezultat današnjeg načina igranja, tempu igre, duel igri, broju sprinteva, traženja 1na1, pristupu treniranja... danas se u prosjeku trči 10-12 km po utakmici, prije 5-10 godina su te brojke bile kudikamo manje ... ljudi nisu mašine

siguran sam i da dopingiranja ima više nego li je nama poznato i da kontrolnim organima (namjerno ili ne) dosta toga prođe ispod radara)...

nije sad da izmišljam toplu vodu pišući ovakve stvari (captain Obvious) već generalno mislim da je ova priča već dosta puta ispričana i nema potrebe da se opet poteže ...
Agieren statt reagieren

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 18 maj 2016, 14:39

agentzero7 je napisao/la:
KayserSose je napisao/la:Matip, Norvežanin, Karijes i Džaka su vjerovatno prve isporuke gospodarima sa Otoka. Juda i Schurrle su također potencijalni putnici u istom pravcu. :wave:

Mainz izgubi već prvog golmana i ponajboljeg veznjaka a transfer rok još nije ni počeo. :tokralju:
Neka Englezi dolaze po jos igrača,samo neka se nastavi ovako...ne igraju imena,hebes Schurlea i Gotzea kad su nikakvi ima 2 sezone ...
Ma jašta, neka Liverpul uzme Firminha, pa onda prođe u finale LP, a mi ćemo lako, imamo mi potencijale za ispadanje u četvrtfinalu LE kao plafon za ovu godinu. I pričamo o povredama igrača FCB i ostalih BL timova, pa šta bi bilo da je liga od 20 klubova i da ima po nekoliko kupova kao u Engleskoj, kakva bi tek onda situacija sa povredama bila i ko bi izdržao takav tempo.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 19 maj 2016, 07:37

Drama vor dem Relegationsspiel Frankfurt gegen Nürnberg! Bei Eintracht-Kapitän Marco Russ (30) wurde ein Tumor entdeckt – durch eine Dopingkontrolle!
Agieren statt reagieren

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 19 maj 2016, 12:31

amerosm je napisao/la:
Odlican izbor VfB-a...

Luhukay je dokazao da je odlican trener i ukoliko jos pronadju adekvatnu zamjenu za Dutta eto njih vec nakon jedne sezone u Cvajti ponovo u Bundesligu.
Šteta, nadao sam se Finku, a ni Effenberg ne bi bio loš odabir... da se još malo pacaju u cvajti.

LeonBest
Kontakt:

Post Postao/la LeonBest » 19 maj 2016, 13:18

wErder otpustio Eichina i na njegovo mjesto postavio neiskusnog Baumanna, kako glup potez! vesela godina ih ocekuje i naredne sezone...
075

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 19 maj 2016, 17:04

ALLES GUTE, MARCO!!!
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 19 maj 2016, 20:29

Pale_Companion je napisao/la:
KayserSose je napisao/la:Mainz izgubi već prvog golmana i ponajboljeg veznjaka a transfer rok još nije ni počeo. :tokralju:
Hebeš njih, njihov je najveći gubitak Heidel. Zna li se ko je njegov nasljednik?
Pa kad se ovako na prvu pogleda, Heidel i jeste najveći gubitak, ali nije to baš sve tako jednostavno. Čitav klub radi u zadravom okruženju, nisu ovi uspjesi samo njegova zasluga. Veći će biti gubitak odlasci Kariusa i Baumgartlingera ukoliko se ne nađu pristojne zamjene.

Rouven Schröder je novi menadžer koliko znam. Predstavljen je prije par dana.

Ma nastaviće oni dosadašnjom politikom vjerovatno, promovisaće dalje igrače iz svog pogona poput Serdara, Müllera, Bakua, Richtera, Andreasa, Kerna itd. itd. Krücken sa svima radi/o.

Inače, Opel im je novi sponzor tj. otkupili su prava na ime stadiona. Dva miliona eura godišnje u kasi kluba. Coface im je davao oko 1,8m.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 19 maj 2016, 20:50

Eintracht za sada igra odlicno.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 19 maj 2016, 21:14

vodi Nurnberg autogolom Marca Russa...
Don't believe the hype.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 19 maj 2016, 21:16

Nisu sutirali na gol a vode 1:0. Jos da bude gore Marco postigao autogol. :(

LeonBest
Kontakt:

Post Postao/la LeonBest » 19 maj 2016, 21:17

Kako mi je zao covjeka :/
Club dosao do (nezasluzenog) gola u gostima. SGE u jako nezavidnoj situaciji
075

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 19 maj 2016, 21:26

I to lopta prosla sve, ide u gol aut i on je proba izbaciti... Nadam se da okrecu ovo u drugom, bolji su od ovog mrtvog Nurnberga.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 19 maj 2016, 21:29

Ajde levati igrajte za momka!!! :x kuknjava

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 maj 2016, 22:30

Nürnberg u stilu HSV-a iz prethodne dvije sezone odigrao ovu prvu utakmicu baraza tj. vise srece nego pameti...

U uzvrat ulaze kao favoriti s obzirom na gol u gostima i zbog cinjenice da Eintracht ima katastrofalnu statistiku kao gost.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 19 maj 2016, 22:51

Russ je večeras (i pored autogola) veliki pobjednik, jer napravio je veliki korak u borbi s opakom bolešću. Valja imat takvu psihu, pa nakon takvog šoka izaći na teren... :thumbup: :thumbup:

A što se generalno ovog relegacijskog duela tiče, tu mislim da je i dalje sve otvoreno, možda se Frankfurt tu nekako i provuće... ;) Večeras su bili bolja ekipa, a Nurnberg je od svega najviše pokazao borbenosti i imao je donekle sreće... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 19 maj 2016, 23:20

Frankfurt večeras nije imao sreće, ali ne treba zaboraviti da je imao puno sreće protiv Mainza (nesretni autogol Bella pri kraju utakmice) i Dortmunda (žuti se propisno ispromašivali ). Nürnberg pak mora puno više pokazati ako želi u erste, ovo je bilo ispod svake kritike.

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 20 maj 2016, 10:25

Ma vidjelo se sinoć zbog čega su oba tima tu gdje jesu. Frankfurt nedorečen, Nürnberg totalno bezopasan. Izvuklo ih malo kompaktnije igranje odbrane i upravo smušenost Frankfurta u zadnjoj trećini terena. Ko god da izbori Bundesligu naredne sezone neće se dobro provesti bez ozbiljnih pojačanja.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 20 maj 2016, 14:26

Baumgartliger i Volland potpisali za Leverkusen, odlicna pojacanja.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: HerrMarkusen i 2 gosta.