Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: insider
- lijevokrilo
- Kontakt:
- tuzlak1987
- Kontakt:
Re: Chat
Nisam ja mijenjao Srebrenicu i Zepu za Vogoscu, Ilijas i Ilidzu. Vec Alija rekao svom potrcki Delicu pusti to kraju, a Naseru i ostalima izvlacite se ako hocete.
- lijevokrilo
- Kontakt:
- Donnie Darko
- Kontakt:
- tuzlak1987
- Kontakt:
Bili su Hakija Mehonjic i Muhamed Filipovic.lijevokrilo je napisao/la:jesi ti bio tu
A patuljak Alija je cak imao zamisao da mijenja I Hercegovinu za Sandzak. Dok mu Halilovic nije rekao da ne moze mijenjati za teritoriju druge drzave
- lijevokrilo
- Kontakt:
djeckic, ne zaborav da nas ima jos iz tuzle. kad sam ja u mosniku igro klikera, ti nisi bio rodjen
sarajvolijice su donekle u pravu.
za razliku od tebe, ja znam za dogovore sa cetnicima o nenapadanju, povlacenju sa vec osvojenih teritorija, pljackanju od strane rukovodjetjeg kadra, itd.
ako uporedis tuzlu i sa, mi mozemo kazati da ne znamo sta je rat. iako je moja rhm. mati poginula u ratu, iako su padale granate, iako se pucalo(na svim frontovima, jelte
),... kada sam prvi put ja mislim 95. godine otisao u sa i vidio strahotu, prvo sto sam rekao jeste da kod nas u tz nije bilo rata.
za razliku od tebe, ja znam za dogovore sa cetnicima o nenapadanju, povlacenju sa vec osvojenih teritorija, pljackanju od strane rukovodjetjeg kadra, itd.
ako uporedis tuzlu i sa, mi mozemo kazati da ne znamo sta je rat. iako je moja rhm. mati poginula u ratu, iako su padale granate, iako se pucalo(na svim frontovima, jelte
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ti si Secere davno skrenuo sa puta, bgt nemoj nas sramotiti naokolo i govoriti da si iz Tuzle.sekerbay je napisao/la:djeckic, ne zaborav da nas ima jos iz tuzle. kad sam ja u mosniku igro klikera, ti nisi bio rodjen![]()
ako uporedis tuzlu i sa, mi mozemo kazati da ne znamo sta je rat. iako je moja rhm. mati poginula u ratu, iako su padale granate, iako se pucalo(na svim frontovima, jelte),... kada sam prvi put ja mislim 95. godine otisao u sa i vidio strahotu, prvo sto sam rekao jeste da kod nas u tz nije bilo rata.
Fakat Secere gdje izginu onda 11 000 boraca drugog korpusa, u odnosu na 6000 boraca prvog korpusa. Nije bilo rata u nasem gradu jer se neprijatelj drzao na distanci, a borci su isli na sve strane da pomazu. Od Olova, Vozuce, Majevice, Gradacca, Brckog, Lukavca, Zvornika, Doboja.
Smetaju ti neko kvazidogovori, a sto ti onda je smetaju Sarajevski mafijasi u toku rata kojima je bio cilj samo ratno profiterstvo i kradja, a vodili su odbranu Sarajeva. U Tuzli nije bilo Juke, Cace, Ramiza koji su napravili pat situaciju u Sarajevu.
sekerbay je napisao/la:djeckic, ne zaborav da nas ima jos iz tuzle. kad sam ja u mosniku igro klikera, ti nisi bio rodjen![]()
ako uporedis tuzlu i sa, mi mozemo kazati da ne znamo sta je rat. iako je moja rhm. mati poginula u ratu, iako su padale granate, iako se pucalo(na svim frontovima, jelte),... kada sam prvi put ja mislim 95. godine otisao u sa i vidio strahotu, prvo sto sam rekao jeste da kod nas u tz nije bilo rata.
Komunistička propaganda je jaka, pogotovo za Aliju, i mogu je prosipati sebi, jer žive na lažima i legendama. Od zlatnih kašika do Srebrenice.
Ja sam dijete Istočne Bosne i pobjegao sam 1993. za Tuzlu, preko Međeđe. Kako nas je koji dolazio tako su nas slali na linije i te pogibije su borci iz IB. Tuzlaci nisu makli iz Tuzle i krivi su jer su bili kukavice i nisu makli. Da su oni krenuli kako je bilo dogovoreno, danas ne bi bilo manjeg BH entiteta.
Sjećam se ispred zgrade stojim a Tuzlanke pričaju "dođe Alija i sve će nas pokriti" a gledaju u mene i kažu "ovi iz IB otjeraše naše prijatelje Srbe". Bog te stvorio, oni ni ne znaju ko je rat ni šta je rat, niti sa kim ratujemo.
Nijedan Tuzlak nije smio ići u OŠ "Jala" po ručak, dijelile se kriške namazane argetom. Bijeli hljeb, a mi hljeba mjesecima nismo vidjeli oni jednu bijelo brašno.
Zato kada je Naser stigao u Tuzlu orvo uhvatio Bešlagića a onda Selmu Bajrami pa je golu istjerao na sred Brčanske. Je li tako?
Kocka je bačena
Zar spika o usranoj politici nije zabranjena na ovom forumu ?
Sve je u duhu Olimpijskih igara. Pa i koka.

Sve je u duhu Olimpijskih igara. Pa i koka.

Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Treba Tuzlu vratiti 
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
vi crvendaci sami sebe sramotite.tuzlak1987 je napisao/la:bgt nemoj nas sramotiti naokolo i govoriti da si iz Tuzle
amaaaaan, slomili se ratujuci. moji jarani pekli rakiju na liniji.tuzlak1987 je napisao/la:akat Secere gdje izginu onda 11 000 boraca drugog korpusa, u odnosu na 6000 boraca prvog korpusa. Nije bilo rata u nasem gradu jer se neprijatelj drzao na distanci, a borci su isli na sve strane da pomazu. Od Olova, Vozuce, Majevice, Gradacca, Brckog, Lukavca, Zvornika, Doboja.
kada su cetnici digli liniju na brckom, da su htjeli, tjerali bi nase do sickog. ovo nije moje misljenje, nego iskaz mojih jarana koji su tamo bili.
sejad delic i njegovi opljackali sva srpska sela tamo oko brckog.
pitaj ih kako su se povukli sa linija i pustili srebrenicane da lutaju po srpskoj teritoriji.
samo da se ogradim i kazem da je bilo dosta cestitog svijeta i dobrih jedinica.
ps.
tuzla je bila drzava u drzavi. aliju niko iz tuzle nije bendo ni 2 posto.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
Naser Orić, agent DB Srbije, Miloševićev čovjek, heroj bošnjaka, krvnik srba. i neko se pita što smo syebani. srbima krvnik a radio za našeg vođu, bošnjacima heroj a ostavio ih kad je najteže bilo. teško nama sa nama
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Bosnjaci kakvog su vodju imali 90-tih, dobro da ikako kisik udisu danas. Sincic mu je najnesposobniji politicar na Balkanu nakon njega. Krv nije voda.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Kada tako pricas o gradu gdje si nasao spas i bolji zivot trebalo te je i pustiti cetnicima pa neka rade sa tebe sta hoce.
Pricate tako protiv grada gdje vas 20 000 zivi najmanje i gdje je prvi put vidjelo skolu, zgradu, pozoriste, fakultet i gdje vam se kvalitet zivota podigao za 10 klasa. Da nije rata bilo sada bi zivjeli u onim zivicama pored Drine i vodilo stoku.
A i kada ste ovdje dosli pobjegli ste prema Njemackoj pa se vratili 1996. Sve rodom Podrinje i Semberija, a djeci u pasosima Njemacki gradovi. Nakon toga dosli nazad sa parama i poceli praviti kuce.
Tuzlaka rodjenih ovdje je izginulo nego u svim drugim gradovima. Samo u mojoj mjesnoj zajednici je izginulo 40 momaka. To je jedna generacija citava ..
@secere. Tako je moj prvi rodjak poginuo kada su Lukavcani pobjegli sa linije pa morali Tuzlaci trcati da vracaju. Samo mi reci gdje je su to crvendaci kada je Tuzla imala 1992. Najvise pripadnika pratriotske lige?
Previse mrzite Tuzlu da bi o njoj pricali, a u biti je to grad gdje je najvise momaka izginulo.
Ko je bio najbrojniji u Crnim Labudovima?
Pricate tako protiv grada gdje vas 20 000 zivi najmanje i gdje je prvi put vidjelo skolu, zgradu, pozoriste, fakultet i gdje vam se kvalitet zivota podigao za 10 klasa. Da nije rata bilo sada bi zivjeli u onim zivicama pored Drine i vodilo stoku.
A i kada ste ovdje dosli pobjegli ste prema Njemackoj pa se vratili 1996. Sve rodom Podrinje i Semberija, a djeci u pasosima Njemacki gradovi. Nakon toga dosli nazad sa parama i poceli praviti kuce.
Tuzlaka rodjenih ovdje je izginulo nego u svim drugim gradovima. Samo u mojoj mjesnoj zajednici je izginulo 40 momaka. To je jedna generacija citava ..
@secere. Tako je moj prvi rodjak poginuo kada su Lukavcani pobjegli sa linije pa morali Tuzlaci trcati da vracaju. Samo mi reci gdje je su to crvendaci kada je Tuzla imala 1992. Najvise pripadnika pratriotske lige?
Previse mrzite Tuzlu da bi o njoj pricali, a u biti je to grad gdje je najvise momaka izginulo.
Ko je bio najbrojniji u Crnim Labudovima?
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 27 jul 2016, 16:23, ukupno mijenjano 1 put.
ja rhm. aliji jedino zamjeram sto se nije obracunao sa kriminalcima koji su ga okruzivali.Hendo je napisao/la:Komunistička propaganda je jaka, pogotovo za Aliju
ljudi koji su se njemu lazno predstavljali kao fini dobri muslimani su u crno zavili moj kanton.
ps.
eto, ja mrzim svoj grad jer iznosim cinjenice
odakle si ti? ja svoje porijeklo znam do u turski vakat. jedna od najstarijih tuzlanskih porodica.
znas li ti ko su i sta su radili delic, mesa bajric, faruk prcic, samid i njima slicni?
vecinu obicnih boraca izuzimam, jer fukara nije kriva.
-
Nerminovic
- Kontakt:
kao sto bi Mirza Hatic rekao
sad je svima fino, ovako treba da ostane ali ovo je federacija muslimana i opet cu ga srusiti!!!
@Bosnacium Lillium
Sendt fra min HTC One med Tapatalk
sad je svima fino, ovako treba da ostane ali ovo je federacija muslimana i opet cu ga srusiti!!!
@Bosnacium Lillium
Champions of SportSport League 2017
BackSpace United
BackSpace United
- tuzlak1987
- Kontakt:
Previse si isfrustriran Seceru sadasnjom Tuzlom. Stvarno si fenomen i nemas niti jednu odliku obicnog Tuzlaka.sekerbay je napisao/la:ja rhm. aliji jedino zamjeram sto se nije obracunao sa kriminalcima koji su ga okruzivali.Hendo je napisao/la:Komunistička propaganda je jaka, pogotovo za Aliju
ljudi koji su se njemu lazno predstavljali kao fini dobri muslimani su u crno zavili moj kanton.
ps.
eto, ja mrzim svoj grad jer iznosim cinjenice![]()
odakle si ti? ja svoje porijeklo znam do u turski vakat. jedna od najstarijih tuzlanskih porodica.
znas li ti ko su i sta su radili delic, mesa bajric, faruk prcic, samid i njima slicni?
vecinu obicnih boraca izuzimam, jer fukara nije kriva.
Pravi Tuzlak je neko kao Mirza Delibasic ili Mesa Selimovic. A kako se treba ponasati se moze naci u knjizi Vere Mujbegovic Tuzla moje mladosti. Prava slika Tuzle kakva treba biti.
To sto iznosis nisu cinjenice vec frustracije.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 27 jul 2016, 16:32, ukupno mijenjano 1 put.
- lijevokrilo
- Kontakt:
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
"Niko od ovih došlja nije išao da ga ruši"Nerminovic je napisao/la:kao sto bi Mirza Hatic rekao
@Bosnacium Lillium
Eh sad ce ovim laznim ljevicarima skociti pritisak
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.