Goalgetter je napisao/la:Baumgartliger i Volland potpisali za Leverkusen, odlicna pojacanja.
Cini mi se da su i golmana Ingolstadta Ramaza Ozcana potpisali !!
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers
Goalgetter je napisao/la:Baumgartliger i Volland potpisali za Leverkusen, odlicna pojacanja.
I Leverkusen slabi konkurente a samo Bauern kritikujete.BavaracZenica je napisao/la:Goalgetter je napisao/la:Baumgartliger i Volland potpisali za Leverkusen, odlicna pojacanja.
Cini mi se da su i golmana Ingolstadta Ramaza Ozcana potpisali !!
KayserSose je napisao/la:Ovaj proročki post ćemo izvući 1.9. Vjerovatno kako bi se rugali autoru istoga.
Nije sezona bila losa zbog kvaliteta lige, predstavnici u evropskim takmicenjima su odigrali iznad ocekivanja, sezona je losa iz pozicije ekipa koje idu u evropska takmicenja. B. Gladbach ce tesko proci kvalifikacije, vidjeli smo jednom kad su ih igrali kako su prosli, a ni u grupi se nisu proslavili prosle godine. O Herthi i Mainzu ne bih trosio rijec, grupe nece proci.proFCB je napisao/la:Odmah da naglasim ja ovdje samo komentarisem sa aspekta evrospkih rezultata. Teske su rijeci da je Bundesliga ove sezone bila katastrofalna, kada je recimo BvB igrao 1/4 finale kupa Uefa, Wolfsburg 1/4finale lige prvaka, Bayern polufinale... To je nesto sto dugo nismo imali...FRANK RIBERY je napisao/la: To si upravu, ova sezona u Bundesligi je bila katastrofalna, i ono malo konkurencije sto je Bayern imao gubi na kvaliteti (mislim na Borussiju i Wolfsburg). Koliko god je lijepa stvar sto je Gladbach otisao u Ligu prvaka, toliko je i losa za ovu ligu jer ce oni tesko do grupne faze. Realno, protiv engleskih i spanskih klubova nemaju prevelike sanse. O Mainzu i Herthi ne treba trositi rijeci. Pojedinci sa ovog pdf-a stekli su dojam da ja ne volim Borussiju, a to zaista nije istina. Meni je Borussija itekako drag klub i sama atmosfera oko njega, nisam od onih koji ce moliti Boga da igrac Borussije slomi nogu kao sto pojedinci prizivaju kod Bayerna. MEne frustrira neumjece vase uprave, ono sto Watzke i Zorc rade je amaterizam i tako ga treba i okarakterisati, a ne lizati dupe doticnoj gospodi dok Borussija ispada razvojni klub bez ikakvog autoriteta da zadrzi bilo kojeg igraca za kojeg dodje ozbiljna ponuda . Uprava koja deset godina nije naucila lekciju je nesposobna i nije joj mjesto na celu ovakvog kluba. Mainz je tu gdje jeste zbog Heidela, a Schalke je dotakao dno zbog Heldta i ljudi oko njega.
Nije Bundesliga nazadovala zbog BAyerna, ligu ne cini jedan klub, nazadovala je sto 17 klubova u ligi vode ljudi koji svoj posao rade ocajno ( cast Eberlu i Heidelu, oni su zalutali medju ove lesinare)
U poredjenju sa la primerom onda jeste katastrofalno, ali ovo je za Bundesligu jedna od boljih sezona.
Dapače, samo je sezona 2012/2013 bila bolja za Bundesligu u poslednjih 5sezona.
Medjutim, ovo je vise tema za Bundeslige, pa ukoliko si voljan rado bih tamo nastavio raspravu.
Pa baš iznad očekivanja nisu, ali su u skladu s određenim očekivanjima. Sezona je bila dobra, ali naravno nije nadmašila onu 2012/13 koju je i najteže nadmašiti. Wolfsburg je uz Bayern ispunio svoje, Wolfsburg čak i prebacio malo očekivanja. Ali je Leverkusen najviše podbacio, jer oni zapravo moraju biti bar u osmini finala LP, to je neka njihova "mjera". A kada su već ispali u LP, onda su u EL imali obavezu otići do kraja. I nešto još dalje su trebali otići BVB i Schalke. Ali kada jedna liga ima 2 predstavnika u četvrtfinalu najjačeg takmičenja, a jednog u polufinalu, onda je to sasvim ok. Bundesliga zapravo u posljednjih par godina po postignutim uspjesima kaska samo za Primerom. Englezi bi ove sezone mogli reći da su uspješniji jedino zbog Liverpoolovog učešća u finalu EL. U LP su imali u četvrtfinalu jednog predstavnika, BuLi 2. A u polufinalu oba po jedan. Tako da je i ove sezone to negdje bara-bara. A prethodne 3 je BuLi bila uspješnija. Po koeficijentu i u ovoj sezoni uspješnija i druga u poretku Uefa-e. S tim eto da sam na tas stavio malo te plasmane....FRANK RIBERY je napisao/la: Nije sezona bila losa zbog kvaliteta lige, predstavnici u evropskim takmicenjima su odigrali iznad ocekivanja,
Pa kod Gladbacha uzimaš mjerilo kako su se ranije proveli, a znamo da to ranije ne mora igrati ulogu. Sada bi valjda trebali biti zreliji, ali opet zavisi dosta toga od žrijeba.FRANK RIBERY je napisao/la: sezona je losa iz pozicije ekipa koje idu u evropska takmicenja. B. Gladbach ce tesko proci kvalifikacije, vidjeli smo jednom kad su ih igrali kako su prosli, a ni u grupi se nisu proslavili prosle godine. O Herthi i Mainzu ne bih trosio rijec, grupe nece proci.
Protiv Porta, Shaktara i Ajaxa solidne (protiv Ajaxa bi rekao i dosta dobre), a protiv Cityja i Villareala minimalne...FRANK RIBERY je napisao/la:Moguci protivnici Borussije M. u kvalifikacijama.
- Man City
- Porto
- Villareal
- Shakhtar
- Ajax
Procjenite sami kakve su im sanse za grupnu fazu.
Ovo su ekipe koje imaju veci koeficijent od Borussije, pet parova ce ciniti ekipe koje nisu prvaci svojih drzava. Veci koeficijent ima i Anderlecht. U zadnjem pretkolu cu vec Porto, Villareal i City, a ocekuje se prolazak Ajaxa i Shakhtara.Ostali timovi ne mogu biti nosioci jer imaju manji koeficijent od BMG.coelho41 je napisao/la:Kako samo 5 timova, hoće li se šta proširivat spisak protivnika kad se predkvalifikacije završe?
Moze li Xhaka igrati defanzivnog veznog?Pale_Companion je napisao/la:Gladbach će izvući City, to bi barem trebalo biti jasno onom ko poznaje kako to ide sa Gladbachom i ždrijebom u evropi... uvijek na najtežeg.
Ne treba nikako povlačiti paralele sa play offom od prije 5-6 godina sa Kijevom. Druga je to ekipa , a prikupilo se i nešto evropskog iskustva u međuvremenu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.