fkzeljeznicarba je napisao/la:Plavi ubjedljivi protiv Goražda
http://fkzeljeznicar.ba/plavi-ubjedljiv ... azda/9893/" onclick="window.open(this.href);return false;
Nadam se da ce za par godna zabijati i u Premijer ligi i u europi

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
fkzeljeznicarba je napisao/la:Plavi ubjedljivi protiv Goražda
http://fkzeljeznicar.ba/plavi-ubjedljiv ... azda/9893/" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrav za momke sa DrineDamir05 je napisao/la:Posto vidim da niko nije nista pisao o danasnjoj prijateljskoj utakmici evo par informacija iz prve ruke.
Igrao je uglavnom kombinovani sastav Zelje,kapiten bio Bajic i ostale koje sam znao su bili Sadikovic Enis,Memija,Kjosovski i to je to.Ostale iskreno receno ne znam.Utakmica je bila da tako kazem dosadna,Zeljo imao inicijativu.Bajic solidan,Sadikovic je trcao dobro ,bilo ga na svakom dijelu terena ali nista specijalno,Memija OK odradio svoje zadatke.Eh sad bio je koliko sam skontao broj 5 Kosoric,po mom misljenju sasvim OK igrac,ne panici dobro oznese loptu,solidan igrac,Isto tako dobaar je bio broj 2 Nuspahic,mislim da ce biti pojacanje ,aktivan brz zna lopte i jos ko se malo isticao je broj 3,ali ne znam o kome se radi.Utakmica prava prijateljska.
Neko rece da je 4-0,ispravka bilo Je 3-0 za Zelju,jedan gol je ponisten radi ofsajda,,,,,,,
Idemo u Makedoniju i tamo cemo izvuci dobar rezultat aBD,a onda puno Kosevo i prolaz u 3 pretkolo.
PS,i danas je Amar nastimao rezultathahahahahahah malo sale nije na odmet.Lijep pozdrav od nas Gorazdana koji navijamo i pratimo plave.....
Kolko god nas ode svi ce dobiti ulaznicu.LloriS je napisao/la:Da li vec znate koliko ce te dobiti ulaznica za utakmicu u Skoplju ??
1800,ali nece nas otici tolikoLloriS je napisao/la:Da li vec znate koliko ce te dobiti ulaznica za utakmicu u Skoplju ??
Jbg dogovor je da ide kao i svraka a izgleda da bez probe ga neće niko aBd da potpiše tamo početkom sedmiceZekoo je napisao/la:Meni je malo čudno a i krivo, Jamak otišo na probu a Osim je reko da neće dopuštat igračima da idu na probe
to ide ono 5% od kapaciteta a njihov stadion je stvar odlican a i kapacitet je dobararelinho je napisao/la:1800,ali nece nas otici tolikoLloriS je napisao/la:Da li vec znate koliko ce te dobiti ulaznica za utakmicu u Skoplju ??
Ovo treba ponavljati svakih par stranica. Odlično napisano. Sve objašnjeno. Aferim za Amira. Drago mi je ko da je došao najbolji igrač lige, samo opet se nadam da će biti i na zvaničnoj. Evo ova dvojica Edi i Količić valjda potpisali a nigdje nema potvrde. Mora malo više biti i zvaničnih informacija. Pogotovo pozitivnih. To je dobro i zbog navijača. To povećava i posjetu. DOnekle. Ja sam zadovoljan posjetom protiv Lovćena. Bilo je oko 9000. Prvo pretkolo, Ramazan, protivnik ne toliko zvučan. Ustvari uopšte nije zvučan sem što su komšije. POnovit ću podcjenjujete crnogorce i nemojte da donosimo zaključke nakon dvije tekme. Evo sad i @dimitrijeviću javili neki koji su gledali protiv Goražda da ovaj mali Količić pojma nema. Pa majke mi bio mali na probi mjesec dana, struka ga gledala i odlučili da ostane, a ovi stručnjaci nakon jedne prijateljske skontali da veze nema. Moramo dati podršku igračama. Naši su i struka vjeruje u njih pa trebamo i mi.FKZ1921 je napisao/la:Nema razloga natezati se sa bilo kim,a na temu podmladjivanja,igrackog kadra opcenito...
Ono sto mi treba da znamo i podrzimo, jeste opredjeljenje uprave kluba da se u naredne dvije sezone izvrsi potpuna finansijska stabilizacija kluba.
Sta to znaci?
Prvo,rijesiti dug prema poreznoj upraviu iznosu od 1 209 000 km,na nacin da se potpise protokol o izmirenju,na period za koji se procijeni da je najbolje za klub.Nakon izmirenja tog duga,dug po osnovu kamate(1 400 000 KM) ce biti otpisan.
Drugo,rijesiti sve zaostale obaveze prema uposlenicima,igracima,trenerima,dobavljacima...,koje u ovom momentu iznose cca 600 000 km.Dio obaveza po ovom osnovu je rijesavan u proteklih pola godine.
Ovoje apsolutni prioritet,i nece se od toga odstupitI.
Ovakvo opredjeljenje podrazumjeva da nema novih zaduzenja,odnosno,trositi samo onoliko koliko je na sonu.
Odakle pare za vracanje dugova? Jedini realan izvor su igraci i nastupi u euro takmicenjima.To znaci,nalazimo se u vrlo teskoj ali mogucoj misiji.Uvjet je da uprava bude principijelna,vrijedna,agilna...da struka bude marljiva,sistematicna,profesionalna...da mi vjerujemo u ovaj projekat i damo svoj doprinos realizaciji istog.
Najvece reprekusije ce biti prema igrackom kadru,sto je neminovno.Dakle,nema dovodjenja igraca sa strane za koje se treba platiti bilo kakva cifra.Oslonac ce biti na sopstveni pogon.U tom smislu,u prvom pogonu su trenutno cetvorica mladih igraca:Sadikovic,Bajic,Kjosevski i Memija. Oni su kvalitet za premijer ligu i tu nema dileme.U narednoj sezoni ce biti tu,ova trojica uglavnom starteri,Vedran je apsolutno spreman za stati na gol,i pitanje je dana kad ce se to desiti.
Ali,vec sad se misli na narednu sezonu,pripremaju se novi mladi igraci iz omladinskog pogona.
Ono sto nas sve zanima,sta je sa najtalentovanijim mladim igracem u BiH,Amirom Hadziahmetovicem? Amir je prebacen u prvi tim,od danas,ta stvar je zavrsena na nase veliko zadovoljstvo.
Od jucer su trninzima prvog tima prikljuceni i juniori koji su potpisali ugovore,njih cetvorica.Neki ce sigurno dobiti priliku vec u ovoj sezoni,predpostavljam ponajprije Hadzovic na lijevom boku,Mekic na zadnjem veznom,Haskovic... Imamo jednu grupu izuzetno talentovanih kadeta (Cutahija,Behram,Mujagic,Zeric,Osmankovic...)koji ce prije vremena biti prekomandovani u juniorski pogon,a ako se budu normalno razvijali,vec za godinu su u prvom timu.
Ovo se zove sistematsko i kontinuirano podmladjivanje ekipe. Nama je to potpuno jasno.Neko ko ne zeli to da shvati,nemoguce mu je objasniti,i nemojte ni pokusavati.
E sad,sta je sa rezultatima prvog tima? Sva ova prica se mora realizovati a da prvi tim ostane konkurentan u premier ligi BiH.To znaci svake godine borba za titulu,kup,euro takmicenje. ovo je zaista teska,
ali ne i nemoguca misija. Da bi je uspjesno proveli,svi moramo biti na visem nivou,uprava,struka,mi navijaci.
Ova politika nas treba dovesti u poziciju stabilnog samofinansiranja,u poziciju da se zaradjuje,investira u igrace,omladinski pogon,infrastrukturu...
Jos samo na sve ovo dodati da VECOM POSJETOM NASEM STADIONU DIREKTNO UTICEMO NA KLUPSKU KASU. REALNO, AKO PROSJEK NA UTAKMICAMA BUDE (NEKIM CUDOM) VECI, RECIMO 8000 GLEDALACA, OD TOGA NA JUGU 3000, PUTA 5 KM KARTA, JEDNAKO 15000 KM, PLUS 5000 NA SJEVERU, PUTA 10 KM KARTA, 50000 KM. NE TREBA DALJA MATEMATIKA. EVO DA OD TOGA I 1000 LJUDI IMA GODISNJU ILI POLUGODISNJU KARTU, OPET JE KLUB NA DOBITKU. I KADA SVE PLATIS STO MORAS PLATITI, OD REDARA, POLICIJE, HITNE, ILI STA VEC PLACAJU, NEMA SANSE DA SE PRAVE GUBITCI. KAKO GOD OKRENES, JEDAN OD NACINA NA KOJI ALI BAS UVELIKO MOZEMO POMOCI KLUBU JE I OVAJ. I DA PORED TOGA NE POMINJEM KAKO IZGLEDA IGRATI PRED TOLIKIM BROJEM LJUDI. OVO JE MOJE MISLJENJE, I NA KRAJU KRAJEVA, MOJE VELIKA ZELJA, DA NA UTAKMICE POCNE DOLAZITI VECI BROJ LJUDI, A KORIST JE VISESTRUKA. NISAM NEKI STRUCNJAK ZA MARKETING, NITI ZNAM KAKO SE PRAVE PARE, ALI SAM UVJEREN DA SE OVI LJUDI KOJI SU "ZASPALI" I MALO ZABORAVILI NA NASEG ZELJU MOGU PROBUDITI, I POCETI DOLAZITI NA UTAKMICE. AKO NA OVE UTAKMICE REDOVNO DOLAZI 3500 LJUDI, OD TOGA NA JUG REDOVNO DOLAZE MOMCI KOJI NAVIJAJU 90 MINUTA, BILO HLADNO, TOPLO, OVAKO ILI ONAKO VRIJEME, NEBITNO, ONDA SE I SIMPATIZERI MOGU PROBUDITI, PA BAR NA NATKRIVENOM SJEVERU ODGLEDATI 90 MINUTA UTAKMICE. ETO, NE MORA SE NIKO SLOZITI SA OVIM MOJIM KOMENTARIMA, ALI MISLIM DA OVO NIJE NEREALNO.zaboljisportuBiH je napisao/la:Ovo treba ponavljati svakih par stranica. Odlično napisano. Sve objašnjeno. Aferim za Amira. Drago mi je ko da je došao najbolji igrač lige, samo opet se nadam da će biti i na zvaničnoj. Evo ova dvojica Edi i Količić valjda potpisali a nigdje nema potvrde. Mora malo više biti i zvaničnih informacija. Pogotovo pozitivnih. To je dobro i zbog navijača. To povećava i posjetu. DOnekle. Ja sam zadovoljan posjetom protiv Lovćena. Bilo je oko 9000. Prvo pretkolo, Ramazan, protivnik ne toliko zvučan. Ustvari uopšte nije zvučan sem što su komšije. POnovit ću podcjenjujete crnogorce i nemojte da donosimo zaključke nakon dvije tekme. Evo sad i @dimitrijeviću javili neki koji su gledali protiv Goražda da ovaj mali Količić pojma nema. Pa majke mi bio mali na probi mjesec dana, struka ga gledala i odlučili da ostane, a ovi stručnjaci nakon jedne prijateljske skontali da veze nema. Moramo dati podršku igračama. Naši su i struka vjeruje u njih pa trebamo i mi.FKZ1921 je napisao/la:Nema razloga natezati se sa bilo kim,a na temu podmladjivanja,igrackog kadra opcenito...
Ono sto mi treba da znamo i podrzimo, jeste opredjeljenje uprave kluba da se u naredne dvije sezone izvrsi potpuna finansijska stabilizacija kluba.
Sta to znaci?
Prvo,rijesiti dug prema poreznoj upraviu iznosu od 1 209 000 km,na nacin da se potpise protokol o izmirenju,na period za koji se procijeni da je najbolje za klub.Nakon izmirenja tog duga,dug po osnovu kamate(1 400 000 KM) ce biti otpisan.
Drugo,rijesiti sve zaostale obaveze prema uposlenicima,igracima,trenerima,dobavljacima...,koje u ovom momentu iznose cca 600 000 km.Dio obaveza po ovom osnovu je rijesavan u proteklih pola godine.
Ovoje apsolutni prioritet,i nece se od toga odstupitI.
Ovakvo opredjeljenje podrazumjeva da nema novih zaduzenja,odnosno,trositi samo onoliko koliko je na sonu.
Odakle pare za vracanje dugova? Jedini realan izvor su igraci i nastupi u euro takmicenjima.To znaci,nalazimo se u vrlo teskoj ali mogucoj misiji.Uvjet je da uprava bude principijelna,vrijedna,agilna...da struka bude marljiva,sistematicna,profesionalna...da mi vjerujemo u ovaj projekat i damo svoj doprinos realizaciji istog.
Najvece reprekusije ce biti prema igrackom kadru,sto je neminovno.Dakle,nema dovodjenja igraca sa strane za koje se treba platiti bilo kakva cifra.Oslonac ce biti na sopstveni pogon.U tom smislu,u prvom pogonu su trenutno cetvorica mladih igraca:Sadikovic,Bajic,Kjosevski i Memija. Oni su kvalitet za premijer ligu i tu nema dileme.U narednoj sezoni ce biti tu,ova trojica uglavnom starteri,Vedran je apsolutno spreman za stati na gol,i pitanje je dana kad ce se to desiti.
Ali,vec sad se misli na narednu sezonu,pripremaju se novi mladi igraci iz omladinskog pogona.
Ono sto nas sve zanima,sta je sa najtalentovanijim mladim igracem u BiH,Amirom Hadziahmetovicem? Amir je prebacen u prvi tim,od danas,ta stvar je zavrsena na nase veliko zadovoljstvo.
Od jucer su trninzima prvog tima prikljuceni i juniori koji su potpisali ugovore,njih cetvorica.Neki ce sigurno dobiti priliku vec u ovoj sezoni,predpostavljam ponajprije Hadzovic na lijevom boku,Mekic na zadnjem veznom,Haskovic... Imamo jednu grupu izuzetno talentovanih kadeta (Cutahija,Behram,Mujagic,Zeric,Osmankovic...)koji ce prije vremena biti prekomandovani u juniorski pogon,a ako se budu normalno razvijali,vec za godinu su u prvom timu.
Ovo se zove sistematsko i kontinuirano podmladjivanje ekipe. Nama je to potpuno jasno.Neko ko ne zeli to da shvati,nemoguce mu je objasniti,i nemojte ni pokusavati.
E sad,sta je sa rezultatima prvog tima? Sva ova prica se mora realizovati a da prvi tim ostane konkurentan u premier ligi BiH.To znaci svake godine borba za titulu,kup,euro takmicenje. ovo je zaista teska,
ali ne i nemoguca misija. Da bi je uspjesno proveli,svi moramo biti na visem nivou,uprava,struka,mi navijaci.
Ova politika nas treba dovesti u poziciju stabilnog samofinansiranja,u poziciju da se zaradjuje,investira u igrace,omladinski pogon,infrastrukturu...
Ovo da će kadeti preći u juniore mi se svidja isto. Već sam govorio, mislim onda kad se pričalo o Gojaku, da ti talentovani mladići moraju igrati sa starijima jer tako brže napreduju pa i po cijenu osvajanja titule u mlađim kategorijama. Ako ćeš preko reda ubaciti puno kadeta u juniore, možda nećeš osvojiti titulu ali će ti mladići puno napredovati a osvojit će titulu sljedeće godine sigurno. Kako će napredovati kad dominira. Bar trenirati sa starijima mora. ISto tako taj proces podmlađivanja je PROCES a to znači duži rok. Od 25-30 igrača koje imamo sada u rosteru mnogo je mladih, što nije bio slučaj predhodnih godina. Naravno da moraš imati i 10 tak starijih uz koje će ovi mladi moći napredovati inače u suprotnom imaš juniorsku ekipu na okupu. Zbog toga ponovo apelujem na sve da ne odgovarate ovim pitarima što ponavljaju istu priču.
Zna li se hoće li ovaj JAmak doći do tekme sa Makedoncima?
ima li ko da nam stavi clanak ovdje hvala mu unaprijedarma je napisao/la:U danasanjem oslobodjenju ima fin clanak o juniorima...i josip grebenar je potpisao ugovor sa nama...al nigdje nije zvanicno bilo...igrao je jucer na utakmici ...a igrao je i amir
Trenutno korisnika/ca: Cwirek, istokzeljo, MrkiMedo i 64 gosta.