RK Bosna

po'marke
Kontakt:

Re: RK Bosna

Post Postao/la po'marke » 14 nov 2010, 13:55

Nema prenosa veceras ovog derbija?

nino p.
Kontakt:

Post Postao/la nino p. » 14 nov 2010, 15:00

nema prenosa, nažalost.

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 14 nov 2010, 16:55

Trigger je napisao/la:
Trigger je napisao/la:
adn_sah je napisao/la:cuj mlada reprezentacija pokazatelj stanja u rukomet. Pa mlada reprezentacija je ja mislim prije 2 godine igrala EP. to je upravo generacija u kojoj je igrao vrazalic. znaci da ima dobrih momaka i u BiH

Pa zar i to nije neki pokazatelj!?
pa valjda je pokazatelj da ima dobrih rukometasa, a ne onako kako ti govoris i jos neki ovdje
Malo brkaš, namjerno ili ne, neke stavove koji se ovdje iznose!
I u pravu si, ponovo - ima dobrih rukometaša, ali nama trebaju vrsni igrači a takvi su, svi ili skoro svi, u inostranim klubovima.
Nikad nisam sporio da mi imamo dobru bazu, iako smo "mala" država, mladih talenata ali koji 'propadaju' ili ne napreduju jer nam je struka u osnovi slaba i Savez nema pravu strategiju za razvoj mladih rukometaša, a klubovi nemaju finansija (i stručnjake) da 'nadograde' talente i zadrže ih.
Uporedi naše 'klince' sa vršnjacima iz okruženja - sve će ti se samo kasti.[/quote]

znas sta mene najvise nerivra u nasim klubovima. sto se uopste ne daje prilika mladjim igracima. evo mogu rec za visocku bosnu. uopste se ne daje prilika mladim. cak neki igraci igraju na neprirodnim pozicijama (desnjak na desnom krilu) a na klupi sjedi igrac od 19 godina (lijevak) i to sve gleda. Vjerovatno je slicna situaciju i sarajevu. Razumijem da mu nece dat priliku u LP, ali ja mislim da u nasoj ligi mogu igrat.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 14 nov 2010, 19:01

adn_sah je napisao/la:.....znas sta mene najvise nerivra u nasim klubovima. sto se uopste ne daje prilika mladjim igracima. evo mogu rec za visocku bosnu. uopste se ne daje prilika mladim. cak neki igraci igraju na neprirodnim pozicijama (desnjak na desnom krilu) a na klupi sjedi igrac od 19 godina (lijevak) i to sve gleda. Vjerovatno je slicna situaciju i sarajevu. Razumijem da mu nece dat priliku u LP, ali ja mislim da u nasoj ligi mogu igrat.
Slažem se u potpunosti s tim mišljenjem.
Čak bi 'uveo' obavezu da u domaćoj ligi moraju biti među 14 dva mlada igrača (mlađa od 21. god), a da barem jedan mora imati određenu minutažu na svakoj utakmici.

ali, i to je ono o čemu pričamo - strategija rukometa u BiH....
Bosno moja poharana....

Bosnian_Serb
Kontakt:

Post Postao/la Bosnian_Serb » 14 nov 2010, 19:26

Zna li neko trenutni rezultat?
Neka me biju,neka me tuku
Ja volim Borac i Banja Luku

Aikon
Kontakt:

Post Postao/la Aikon » 14 nov 2010, 20:01

Bosnian_Serb je napisao/la:Zna li neko trenutni rezultat?

BOSNA dere BL za 7 na poluvremenu..hahahhahahah...zezam se ba:)..nemam pojma :roll:

bosnjak_033
Kontakt:

Post Postao/la bosnjak_033 » 14 nov 2010, 20:48

SAMPIONI I VECERAS STANUJU NA MOJMILU!!!!!!!!!!!
POBJEDAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
22-20! POLUVRIJEME 11-6

Bosnian_Serb
Kontakt:

Post Postao/la Bosnian_Serb » 14 nov 2010, 23:39

Cestitke na trijumfu,nadam se da ce mec u Banja Luci odlucivati o sampionu,da ovi nasi nece negdje izgubiti od slabijeg tima...
Neka me biju,neka me tuku
Ja volim Borac i Banja Luku

Piotr
Kontakt:

Post Postao/la Piotr » 16 nov 2010, 23:27

Slabo komentara nakon derbija ima. Ispuniše dvoranu u nedjelju mnogi Visočaci, Ljubušaci & ostali Bosnini "lešinari" u nadi da će nakon 5-godišnje torture konačno prisustvovati slomu šampiona. Ali *urca-graha i ovaj put :) Ipak, Borac se opasno primakao, pa bi se moglo desiti da se ove godine prvak ne zna do posljednjeg kola. Zanimljiva borba za 1. mjesto, konačno. To je valjda ono što su svi priželjkivali ;)

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 17 nov 2010, 00:18

Eh!
Pobjedi se ne gleda "u zube" i jedino me raduje činjenica da niti jednog trenutka pobjeda nije dolazila u pitanje, ali samo +2 me, ipak, zabrinjava!

Borac jeste napredovao, to je očigledno, ali! Više ne mogu da dokucim šta se dešava u ekipi, jer krenu odlično naprave +7 onda dozvole grogiranom rivalu da se 'vrati u utakmicu' i čak nas dovedu u stanje strepnje!? Zašto????
Smajlagić ha šutio ha galamio - priča se stalno ponavlja.
Igrača ima ali.... Nešto 'debelo' ne štima, mada bi volio da nisam u pravu. Znam kako Smajlagić radi, znam kako Njaradi pripremi...ali na terenu uviijek druga 'slika'!??
Trener je po pravilu kriv za svaki neuspjeh....Smajlagić je izvršio ovu selekciju igrača...a zašto Bosna ima užasne periode, faze, igre - to nikako ne kontam!? Kontam jedino da Smajlagić ne može ući da igra ....
Igrači imaju neki "problem" il'u glavama il' u klubu, odnosima... Uglavnom, činjenica je da naša liga nije ništa bolja od prošlih sezona, da su Borac i Izviđač solidno napredovali ali ne baš tako značajno i golemo...ali i da Bosna ne dominira a trebala bi, ma što ko rekao!
Učinak je maksimalan, ali igra, odnos....
Ne znam, nisam pesimista po prirodi ali ovakva Bosna koja ima periode igre "od sjaja do bijede" nije ono što volim, što priželjkujem...a detekcija razloga za to možda bi pokazala više razloga. Ko zna? Ja ne znam!
Znam da ovakvom igro teško da se može napraviti iskorak u LP, preteško....
:cry:
Bosno moja poharana....

Aikon
Kontakt:

Post Postao/la Aikon » 17 nov 2010, 09:18

Trigger je napisao/la:Eh!
Pobjedi se ne gleda "u zube" i jedino me raduje činjenica da niti jednog trenutka pobjeda nije dolazila u pitanje, ali samo +2 me, ipak, zabrinjava!

Borac jeste napredovao, to je očigledno, ali! Više ne mogu da dokucim šta se dešava u ekipi, jer krenu odlično naprave +7 onda dozvole grogiranom rivalu da se 'vrati u utakmicu' i čak nas dovedu u stanje strepnje!? Zašto????
Smajlagić ha šutio ha galamio - priča se stalno ponavlja.
Igrača ima ali.... Nešto 'debelo' ne štima, mada bi volio da nisam u pravu. Znam kako Smajlagić radi, znam kako Njaradi pripremi...ali na terenu uviijek druga 'slika'!??
Trener je po pravilu kriv za svaki neuspjeh....Smajlagić je izvršio ovu selekciju igrača...a zašto Bosna ima užasne periode, faze, igre - to nikako ne kontam!? Kontam jedino da Smajlagić ne može ući da igra ....
Igrači imaju neki "problem" il'u glavama il' u klubu, odnosima... Uglavnom, činjenica je da naša liga nije ništa bolja od prošlih sezona, da su Borac i Izviđač solidno napredovali ali ne baš tako značajno i golemo...ali i da Bosna ne dominira a trebala bi, ma što ko rekao!
Učinak je maksimalan, ali igra, odnos....
Ne znam, nisam pesimista po prirodi ali ovakva Bosna koja ima periode igre "od sjaja do bijede" nije ono što volim, što priželjkujem...a detekcija razloga za to možda bi pokazala više razloga. Ko zna? Ja ne znam!
Znam da ovakvom igro teško da se može napraviti iskorak u LP, preteško....
:cry:

ehh igrači su super spremni fizički ali problem je u tom što neki pojedinci nemaju puno u glavi i ne kontaju šta hoče smajlagić od njih...ali i za to ima ljeka ;) :mrgreen:

Butmiran
Kontakt:

Post Postao/la Butmiran » 19 nov 2010, 22:24

Je li sutra dzabe ulaz protiv Ciudad Reala?Tako sam nacuo.

EDIT: Nasao sam, jeste dzabe ulaz, utakmica se igra u 19 sati.
Svijet kada ruši se grade nisi sam, uvijek uz tebe sam ja spreman život da ti dam!

R.I.P. VEDRAN PULJIĆ

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 20 nov 2010, 00:53

Butmiran je napisao/la:Je li sutra dzabe ulaz protiv Ciudad Reala?Tako sam nacuo.

EDIT: Nasao sam, jeste dzabe ulaz, utakmica se igra u 19 sati.

tačno 100% - ULAZ BESPLATAN.
Raja, navijači...dođite napunite Skenderiju zbog Bosne, zbog dušmana... ;)
Bosno moja poharana....

nino p.
Kontakt:

Post Postao/la nino p. » 20 nov 2010, 09:45

ako večers Skenderija ne bude puna, treba u Sarajevu ukinuti sve sportske događaje... zna li iko da li je tekma najavljivana na TVu? nevjerovatno, ali istinito: prošli put onaj Radončić sa FTVa nije ni najavio da Bosna igra Protiv Flensburga, al je te noći najavio da Borac igra protiv onih Turaka...

Aikon
Kontakt:

Post Postao/la Aikon » 20 nov 2010, 10:23

nino p. je napisao/la:ako večers Skenderija ne bude puna, treba u Sarajevu ukinuti sve sportske događaje... zna li iko da li je tekma najavljivana na TVu? nevjerovatno, ali istinito: prošli put onaj Radončić sa FTVa nije ni najavio da Bosna igra Protiv Flensburga, al je te noći najavio da Borac igra protiv onih Turaka...

utakmicu možeš pratit na arenasport1: http://www.tvarenasport.com/channel..............i večeras svi na utakmicu!!!!...go bosnaaaaaa :mrgreen:

samba
Kontakt:

Post Postao/la samba » 20 nov 2010, 12:19

nino p. je napisao/la:ako večers Skenderija ne bude puna, treba u Sarajevu ukinuti sve sportske događaje... zna li iko da li je tekma najavljivana na TVu? nevjerovatno, ali istinito: prošli put onaj Radončić sa FTVa nije ni najavio da Bosna igra Protiv Flensburga, al je te noći najavio da Borac igra protiv onih Turaka...
Nije Mustafa Radončić kriv, nego RK Bosna. :o

Mustafa je bio na platnom spisku Skauta, pa su bile najave, pohvale itd. Kada su Skauti rijetko pobjeđivali Bosnu, onda su bili hvalospjevi. Kada ih je Bosna rasturala, onda su Skauti imali loš dan. Tako Mustafica podržava H šampione.

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 20 nov 2010, 12:47

Moram reći, gledao sam utakmicu RK Bosne sa RK Borcem... Bosna je za klasu jača od Borca u odbrani, jednostavno su bili neprobojni, ali su zato u napadu srednji bekovi lošiiiiiiii... Tako su bezidejni i nekreativni da su barem 15 puta upropastili vrlo zrele akcije ostatka ekipe.
Pucelj je stub odbrane, a u napadu je također razbijač...

Sve u svemu, ako Bosna bude igrala onako kao protiv Borca, odnosno njeni srednji bekovi, zijanit će od Ciudada debelo...
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 20 nov 2010, 13:50

AYAN je napisao/la: Sve u svemu, ako Bosna bude igrala onako kao protiv Borca, odnosno njeni srednji bekovi, zijanit će od Ciudada debelo...
Ako Bosna odigra najbolju utakmicu ove sezone zijanit će debelo...važno je prepoznati ovaj događaj i napuniti dvoranu...odati počast ovaj kaznenoj ekspediciji
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Aikon
Kontakt:

Post Postao/la Aikon » 20 nov 2010, 16:13

AYAN je napisao/la:Moram reći, gledao sam utakmicu RK Bosne sa RK Borcem... Bosna je za klasu jača od Borca u odbrani, jednostavno su bili neprobojni, ali su zato u napadu srednji bekovi lošiiiiiiii... Tako su bezidejni i nekreativni da su barem 15 puta upropastili vrlo zrele akcije ostatka ekipe.
Pucelj je stub odbrane, a u napadu je također razbijač...

Sve u svemu, ako Bosna bude igrala onako kao protiv Borca, odnosno njeni srednji bekovi, zijanit će od Ciudada debelo...
Baš se mi postavlja pitanje za pucelja..lanske sezone bijo dobar smajlagiću svih 60 minuta,pošto veselinov nije baš puno igro,a ove godine samo odbrana..mesarić je dobar za našu bosansku ligu.a u LP smješan :? ...i nemojte mi pričat da je pucelj defazivni pivot..jer ako bi to bilo ne bi u slovenačkoj raprez. igrao u oba smjera...a što se tiče igre njegove potiv borca...svaka čast ;) .....i vidi ti baksuza mesarić se povredijo (nedaj bože nikom),i opet pipetu valja pucelj u oba smjera... 8-) ...a večeras nadam se dobroj predstavi u skenderiji,i da neče biti solera ,da dobro odigraju naši momci ...i sada hajmo svi u skenderiju!!!!!!!

Gómez-33
Kontakt:

Post Postao/la Gómez-33 » 20 nov 2010, 17:46

Pozz samo da pitam,oce li i jedna TV kuća prenositi utakmicu Bosna BH Gas : Ciudad Real ?

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.