Regularnost, posjećenost i kvalitet Premijer Lige BiH
- KrajisnikBosnjak
- Kontakt:
Re: Regularnost, posjećenost i kvalitet Premijer Lige BiH
Pošto sam novi na forumu dao bih svoje viđenje stanja u ligi
Regularnost - upitna,
Posjećenost - morala bi biti veća, prvenstveno mislim na FK Sarajevo, po veličini grada, broju stanovnika, veličini samog kluba koji ima navijače širom BIH posjećenost bi na svakoj utakmici morala biti minimalno 5-6K.
Mislim da će Liga za prvaka biti dosta posjećenija, prvenstveno zbog zanimljivih mečeva, vjerovatno 2 derbija Sarajevo - Željo itd.
Kvalitet - eh to je veoma interesantna stavka u samom bosanskohercegovačkom fudbala. Što se mene tiče fudbaleri u našoj ligi mogu igrati u 70% poljskih klubova, u Češkoj, Slovačkoj, te zemljama bivše Jugoslavije. Najveći problem naše lige je loša infrastruktura, prvenstveno loši travnjaci, gdje igrač ne može ostvariti ono što zamišlja. Savez definitivno mora biti rigorozniji što se tiče same licence za igranje premijerligaških utakmica i pomoću UEFA-inih fondova pomoći da svaki klub u ligi ima ako ništa korektan travnjak.
Regularnost - upitna,
Posjećenost - morala bi biti veća, prvenstveno mislim na FK Sarajevo, po veličini grada, broju stanovnika, veličini samog kluba koji ima navijače širom BIH posjećenost bi na svakoj utakmici morala biti minimalno 5-6K.
Mislim da će Liga za prvaka biti dosta posjećenija, prvenstveno zbog zanimljivih mečeva, vjerovatno 2 derbija Sarajevo - Željo itd.
Kvalitet - eh to je veoma interesantna stavka u samom bosanskohercegovačkom fudbala. Što se mene tiče fudbaleri u našoj ligi mogu igrati u 70% poljskih klubova, u Češkoj, Slovačkoj, te zemljama bivše Jugoslavije. Najveći problem naše lige je loša infrastruktura, prvenstveno loši travnjaci, gdje igrač ne može ostvariti ono što zamišlja. Savez definitivno mora biti rigorozniji što se tiče same licence za igranje premijerligaških utakmica i pomoću UEFA-inih fondova pomoći da svaki klub u ligi ima ako ništa korektan travnjak.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪
Liga će biti regularna kad Sloboda osvoji titulu prvaka.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- TobeYarabi
- Kontakt:
znaci samo ce druga liga mozda nekad biti regularnaHigh je napisao/la:Liga će biti regularna kad Sloboda osvoji titulu prvaka.

Zna li neko tacan kapacitet stadiona u BiH..Ne u fazonu stadion prima OKO 7000,lupam,nego tacan broj stolica....ima li savez takav podatak.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Kad se završi istok, Grbavica bi trebala imati kapacitet 13.795 sjedećih mjesta.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Koševo - 34.500solinas je napisao/la:Zna li neko tacan kapacitet stadiona u BiH..Ne u fazonu stadion prima OKO 7000,lupam,nego tacan broj stolica....ima li savez takav podatak.
Bilino Polje - 13.632
Gradski Stadion Banja Luka - 9.730
Bijeli Brijeg - 9.000
Grbavica - 8988
Stadion pod Borićima - 7.500
Tušanj - 7.000
Mokri Dolac - 6.000
Pecara - 5.726
Istočno Sarajevo - 4.000
Otoka - 3.000
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Vidis,sjever Tusnja ima kapacitet 3200 stolice,a Zapad 4444 nakon zadnjeg renoviranja i sminkanja 2000 i neke godine..MortemHz je napisao/la:Koševo - 34.500solinas je napisao/la:Zna li neko tacan kapacitet stadiona u BiH..Ne u fazonu stadion prima OKO 7000,lupam,nego tacan broj stolica....ima li savez takav podatak.
Bilino Polje - 13.632
Bijeli Brijeg - 9.000
Grbavica - 8988
Tušanj - 7.000
Mokri Dolac - 6.000
Pecara - 5.726
Istočno Sarajevo - 4.000
Otoka - 3.000
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
To sam uspio naci, mislim da su ok podaci, u blizu su ako nista.solinas je napisao/la:Vidis,sjever Tusnja ima kapacitet 3200 stolice,a Zapad 4444 nakon zadnjeg renoviranja i sminkanja 2000 i neke godine..MortemHz je napisao/la:Koševo - 34.500solinas je napisao/la:Zna li neko tacan kapacitet stadiona u BiH..Ne u fazonu stadion prima OKO 7000,lupam,nego tacan broj stolica....ima li savez takav podatak.
Bilino Polje - 13.632
Bijeli Brijeg - 9.000
Grbavica - 8988
Tušanj - 7.000
Mokri Dolac - 6.000
Pecara - 5.726
Istočno Sarajevo - 4.000
Otoka - 3.000
Pitam jer gledao sam neke utakmice recimo,slike izvjestaje i jednostavno kod nas je to previse nakaradno cak i za nasu ligu....
Negdje sam procitao da donja tribina pod BB ima 5000 stolica....
Pogledas sliku sa krajeva je prazna centralni dio dobro popunjen.
I onda kaze (primjer samo)u prenosu ili izvjestaju a nerjetko i delegat navede u izvjestaju kaze "danas pred oko 6-7000 gledalaca".....
A gledajuci kapacitet brat bratu nema 3500-4000 ljudi sve ukupno....
Ili po istom principu kazu na Tusnju 4000 a samo na zapadu toliko(gledajuci posjetu spram kapaciteta tribine),a onih 1400-1500 na sjeveru kao da i nema.
Bilo je pretjerivanja i na Tusnju. ..
Recimo protiv Zelje kaze 9000....
A kapacitet 7500...
Da ne govorimo o dva kordona koji su uzeli najmanje 1000 mjesta,dva sektora zbog sigurnosti.Znaci gledajuci realno 6500 +.
Zbog takvih stvari sam upitao,
Negdje sam procitao da donja tribina pod BB ima 5000 stolica....
Pogledas sliku sa krajeva je prazna centralni dio dobro popunjen.
I onda kaze (primjer samo)u prenosu ili izvjestaju a nerjetko i delegat navede u izvjestaju kaze "danas pred oko 6-7000 gledalaca".....
A gledajuci kapacitet brat bratu nema 3500-4000 ljudi sve ukupno....
Ili po istom principu kazu na Tusnju 4000 a samo na zapadu toliko(gledajuci posjetu spram kapaciteta tribine),a onih 1400-1500 na sjeveru kao da i nema.
Bilo je pretjerivanja i na Tusnju. ..
Recimo protiv Zelje kaze 9000....
A kapacitet 7500...
Da ne govorimo o dva kordona koji su uzeli najmanje 1000 mjesta,dva sektora zbog sigurnosti.Znaci gledajuci realno 6500 +.
Zbog takvih stvari sam upitao,
Grbavica trenutno ima trenutno 8938 sjedalica i to 5377 sjever, 2871 jug i 690 zapad. Za istok je najavljeno da ce imati kapacitet od 4650 sjedalica tako da ce ukupan kapacitet biti oko 13588 sjedalica.
Bilino Polje broji 13862 sjedalice.
Tušanj broji oko 7500 sjedalica zavisno od tacnog kapaciteta zapada jer za sjever svaka informacija govori 3200.
Mortem je vec napisao ispravnu brojku za Pecara, a to je 5726 sjedalica. Neko je iz Širokog pisao i tacan kapacitet po svakoj tribini, bilo bi super kada bi opet nas podsjetio.
Informacije za Koševo idu od 32000 do 36000. Na portalu kluba pise 34500 i to zapad 17500, istok 7000, sjever 5300 i jug 4700.
Za Gradski Stadion u Banjoj Luci je Mortem vec naveo 9730 i to istok 4326, zapad 2912 i sjever 2492.
Živo me zanima koliko tacno ima Bijeli Brijeg sjedalica na zapadnoj trbini i to iskljucivo donjem dijelu te koliki je kapacitet kaveza za gostujuce navijace. Ako ima neko da poznaje tacnu cifru bio bi veoma zahvalan.
Stadion u Slavije sam siguran da nema 4000 sjedalica, ona jedna tribina nema niti 3000 sjedalica. Ako Pappy procita ovo, zanima me da li on zna tacan broj sjedalica na glavnoj tribini te mozda poznaje i koliko bi moglo stati sjedalica na tribine iz gola.
Tušanj broji oko 7500 sjedalica zavisno od tacnog kapaciteta zapada jer za sjever svaka informacija govori 3200.
Mortem je vec napisao ispravnu brojku za Pecara, a to je 5726 sjedalica. Neko je iz Širokog pisao i tacan kapacitet po svakoj tribini, bilo bi super kada bi opet nas podsjetio.
Informacije za Koševo idu od 32000 do 36000. Na portalu kluba pise 34500 i to zapad 17500, istok 7000, sjever 5300 i jug 4700.
Za Gradski Stadion u Banjoj Luci je Mortem vec naveo 9730 i to istok 4326, zapad 2912 i sjever 2492.
Živo me zanima koliko tacno ima Bijeli Brijeg sjedalica na zapadnoj trbini i to iskljucivo donjem dijelu te koliki je kapacitet kaveza za gostujuce navijace. Ako ima neko da poznaje tacnu cifru bio bi veoma zahvalan.
Stadion u Slavije sam siguran da nema 4000 sjedalica, ona jedna tribina nema niti 3000 sjedalica. Ako Pappy procita ovo, zanima me da li on zna tacan broj sjedalica na glavnoj tribini te mozda poznaje i koliko bi moglo stati sjedalica na tribine iz gola.
Ja sam na osnovu ovoga izračunao malo više, tačnije 13.795.AnelZ je napisao/la:Grbavica trenutno ima trenutno 8938 sjedalica i to 5377 sjever, 2871 jug i 690 zapad. Za istok je najavljeno da ce imati kapacitet od 4650 sjedalica tako da ce ukupan kapacitet biti oko 13588 sjedalica.
http://fkzeljeznicar.ba/pocetak-izgradn ... ica/19225/
11.995 - 2.850 (od ovoga se odustalo) = 9.145 (trenutni kapacitet)
+ 4650 = 13.795
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
To možemo samo nagađati. Oko 2900-3000 stolica ima na zapadu, plus tribine iza golova bez stolica mogu da prime 1700-1800. Može i 2000 ako se nagura da ne može igla da padne. I još može 300-400 na istok da se stoji. Otprilike oko 7000-7500 maksimalno koliko je i bilo kada je gostovala Crvena zvezda. Kada bi se sve stolice stavile na tri tribine recimo da bi kapacitet bio negdje oko 6000.AnelZ je napisao/la:Grbavica trenutno ima trenutno 8938 sjedalica i to 5377 sjever, 2871 jug i 690 zapad. Za istok je najavljeno da ce imati kapacitet od 4650 sjedalica tako da ce ukupan kapacitet biti oko 13588 sjedalica.
- KrajisnikBosnjak
- Kontakt:
Savez bi trebao nametnuti elektronske brojače, pa jarane nek se zna u mikron koliko je ljudi bilo na utakmici. 

⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪
Ne što bi to savez morao nametnuti, nego klubovi moraju organizovati ne samo brojače, nego i ulaz, i automatski bi zatvorili sve besplatne jaransko/familijarno/džabne ulaske na stadion. Jedan službeni ulaz za novinare, goste i slično, a ostali ulazi rampa, i ako ubaciš kartu samo tada prolaziš....ne bi se mogle niti falisifikovati karte, ubaciš kartu rampa se digne ti prođeš....i brojiš gledaoce..idealna varijanta. Nisam siguran koliko to sve zajedno košta, ali mislim da bi se u tom dijelu mogla tražiti podrška saveza, jer je i njegov interes da klubovi što više karata prodaju, i finansijski bolje prođu...KrajisnikBosnjak je napisao/la:Savez bi trebao nametnuti elektronske brojače, pa jarane nek se zna u mikron koliko je ljudi bilo na utakmici.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Imas vremena za skupiti.MortemHz je napisao/la:Jel ti dvije stoje onda odgovaraju?irfo je napisao/la:Mozemo forumski bacit opkladu, tezak je studentski zivot sto se para ticeMortemHz je napisao/la:U sta se kladimo, stoja?

Nemam primjedbe na regularnost posjecenost i kvalitet Premijer lige
DOĐEM
SKOČIM
ZABIJEM
NUSMIR FAJIĆ <3
SKOČIM
ZABIJEM
NUSMIR FAJIĆ <3
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.