Drago mi je sto si se suocio sa realnoscu i shvatio me da sam u pravu. Sto se tice Veleza nisu to zivci nego ljubav. To ti je ono kad te rodjeno dijete ispizi i tako iz dana u dan ali ti ga volis. To je taj odnos izmedju nas. Uzivaj krmak dok udises ovaj nas bh zrak. Nema ga nigdje ovakvog pogotovo kod onih sosona iz dalmacije ili onih iz zagorja sto im wd-40 moras naspricat u grlo da bi ga skontao sta ti govoriRigoletto je napisao/la: ako ti to pomaže u ovim trenutcima ja ću sve potvrditi. Vi navijači Veleža imate čelične živce i zato vas najviše razumijem od svih prisutnih na ovoj temi. Pozdrav za čitavu Cernicu.
FINALE SP 2018! (i utakmica za 3. mjesto)
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
Re: FINALE SP 2018! (i utakmica za 3. mjesto)
DOĐEM
SKOČIM
ZABIJEM
NUSMIR FAJIĆ <3
SKOČIM
ZABIJEM
NUSMIR FAJIĆ <3
- LAZARUS2000
- Kontakt:
Što bi otišli sa svoje zemlje? Jedino da je ponesemo ako pođemo.chily-rz je napisao/la:Što Srbi ne odoše iz Bosne kad ne možemo zajedno,.LAZARUS2000 je napisao/la: Zato što ne možemo zajedno. Dokazano.
Kapije moćne na putu nek stoje,
sve kazne na glavu nek mi se sruše,
ja sam gospodar sudbine svoje
- jedini kapetan svoje duše.
sve kazne na glavu nek mi se sruše,
ja sam gospodar sudbine svoje
- jedini kapetan svoje duše.
Slobodno,napunite po traktor svi dobre crnice i Bog s vama ako već mislite da ne možete sa nama,.LAZARUS2000 je napisao/la: Što bi otišli sa svoje zemlje? Jedino da je ponesemo ako pođemo.

A šampion šampionski i plemićki.
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka
Mogu mislit koliko Hrvatima te cestitke od strane tog seoskog kluba iz susjedne zemlje znace.Rigoletto je napisao/la:
U ovome dosta istine ima. Mi smo sebi sami najveci krivci. Izgubili se izmedju vjere i nacije. Na ustrb religije, dugi niz godina, zmurili na sredjovkjekovnku Bosnu i pravili se da se to nikad nije dogodilo. Stotinama godina se na to gledalo kao na nesto tudje. Nije ni cudo sto to danas svojataju Hrvati i Srbi, mi smo sami krivi za to. Mi i danas lutamo i to ocito nece biti bolje u skorije vrijeme.Ferdo je napisao/la:Opet smiješna priča o pravim i krivim Hrvatima. Neki bi stalno nametali drugima ko su. A ti što bi nametali živi se pojedoše u 2018. godini što su prije 110-150-200 godina nastajale srpska i hrvatska nacija na Balkanu, dok su muslimani dolaskom Austrougarske bježali za Tursku. Eto koliko su muslimani s ovih prostora imali samosvijest o Bosni kao svojoj matici. Svaka čast Gradašćeviću ali govorim o velikom broju koji je povlačenjem turskog okupatora pošao za istim put Anadolije. Kad je fra Ivan Franjo Jukić pozivao na formiranje bošnjačke nacije, što se moglo odradit tad prije tad kad je on pozivao muslimani Bosne su gledali put Stambola uz riječi "ja s kaurima(nevjernicima) da budem jedan narod? nikad Allaha mi i sultana mi". Uvijek neko prozivanje katolika i pravoslava Bosne i Hercegovine što su bili aktivan dio nastanka slavenskih nacija prije 100-200 godina na Balkanu, a muslimani prespavali sve te nacionalne pokrete zbog prirode svoje vjere koja naciju ne priznaje.
Amarinho je napisao/la:Mogu mislit koliko Hrvatima te cestitke od strane tog seoskog kluba iz susjedne zemlje znace.Rigoletto je napisao/la:
DOĐEM
SKOČIM
ZABIJEM
NUSMIR FAJIĆ <3
SKOČIM
ZABIJEM
NUSMIR FAJIĆ <3
u odnosu na ove jedino veci animozitet gajim jedink kontra Turske i svih vjera opcenito a posebno islama
Zarathustra
Ferdo je napisao/la:Opet smiješna priča o pravim i krivim Hrvatima. Neki bi stalno nametali drugima ko su. A ti što bi nametali živi se pojedoše u 2018. godini što su prije 110-150-200 godina nastajale srpska i hrvatska nacija na Balkanu, dok su muslimani dolaskom Austrougarske bježali za Tursku. Eto koliko su muslimani s ovih prostora imali samosvijest o Bosni kao svojoj matici. Svaka čast Gradašćeviću ali govorim o velikom broju koji je povlačenjem turskog okupatora pošao za istim put Anadolije. Kad je fra Ivan Franjo Jukić pozivao na formiranje bošnjačke nacije, što se moglo odradit tad prije tad kad je on pozivao muslimani Bosne su gledali put Stambola uz riječi "ja s kaurima(nevjernicima) da budem jedan narod? nikad Allaha mi i sultana mi". Uvijek neko prozivanje katolika i pravoslava Bosne i Hercegovine što su bili aktivan dio nastanka slavenskih nacija prije 100-200 godina na Balkanu, a muslimani prespavali sve te nacionalne pokrete zbog prirode svoje vjere koja naciju ne priznaje.
Pa kao da je to bilo prvi put da odredjeni dio naroda ide za Osmanlijama ili Ugarima.
Imas milion primjera pogotovo u Krajini kada su Osmanlije osvajale odredjene prostore da je katolicki narod isao u Slavoniju i Ugarsku da se spasi od tih Osmanlija i obrnuto.
Sada sav "muslimanski" narod stavljati u taj kos da su otisli za Osmanlijama ne ide i nije istina.
Stoji da je bilo odricanja srednjovjekovne Bosne od muslimanskog naroda kada je BiH bila u Osmanskom carstvu, ali Gradasevic je pravi primjer Bosnjaka i naravno franjevci cuvari Bosne.
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !
Na stranu ova historija malo
Sta mislite da li Griezmann ima sansu za Ballon d'Or obzirom da je uzeo Europsku ligu i evo sad ovo uz 34-35 golova ove sezone?
- robertkosar
- Kontakt:
Moze Moze komsija ponijeces Bosanske zemlje ali na opancima sto ti ostaneLAZARUS2000 je napisao/la:Što bi otišli sa svoje zemlje? Jedino da je ponesemo ako pođemo.chily-rz je napisao/la:Što Srbi ne odoše iz Bosne kad ne možemo zajedno,.LAZARUS2000 je napisao/la: Zato što ne možemo zajedno. Dokazano.
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM
A u tom istom HNS-u kolo vode gledaj sad vjerovao ili ne KRIVI HRVATI kako ih volite neki nazivati. Znači HNS vode Hrvati iz Bosne i Hercegovine uglavnom Livnjaci od Šukera i Dalića pa na dalje. Tako da im čestitka sigurno znači kad dolazi od njihovih Livnjaka i Hercegovaca. To isto ko da bi sada Fahro preuzeo BH fudbalski savez i da repka BiH nešto ostvari pa da dođe na adresu BH fudbalskog saveza od recimo FK Novog Pazara naravno da bi se ljudi u BH fudbalskom savezu obradovali pogotovo kad bi tu sjedio Fahro i ostale Sandžaklije. Tako je i s HNS-om u kojem kolo vode BH Hrvati koje nazivate krivim Hrvatima. Pa se vi pitajte jesu li krivi ili pravi.Amarinho je napisao/la:Mogu mislit koliko Hrvatima te cestitke od strane tog seoskog kluba iz susjedne zemlje znace.Rigoletto je napisao/la:
ne serirobertkosar je napisao/la:Moze Moze komsija ponijeces Bosanske zemlje ali na opancima sto ti ostaneLAZARUS2000 je napisao/la: Što bi otišli sa svoje zemlje? Jedino da je ponesemo ako pođemo.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Zarathustra
Potpisujem od A do Z!Ferdo je napisao/la:To i jest najveća istina. Da su muslimani prije 100-200 godina kao najbrojniji u BiH u europsko doba nastanka nacija poveli Bosnu u nastanak jedinstvene nacije to bi se desilo i svi bi danas bili Bošnjaci/Bošnjani bez obzira na vjeru. Pogotovo bi katolici to prihvatili jer su franjevci predvođeni Jukićem bili najveći zagovornici te ideje. Ali jok tadašnji musliman je bio okrenut islamu i Stambolu. Pokupiše se Turci s ovih prostora, a isprepadani bosanski muslimani pođoše za Turcima, kokiko je samo stotina hiljada ljudi iselilo iz Bosne za Tursku u doba dolaska Austrougarske jer su tadašnji bosanski muslimani bili više vezani za islam, nego za samu Bosnu i to je najveća greška. Pa i Gradašćević se borio za autonomiju pod ovom zastavom :Evander je napisao/la:U ovome dosta istine ima. Mi smo sebi sami najveci krivci. Izgubili se izmedju vjere i nacije. Na ustrb religije, dugi niz godina, zmurili na sredjovkjekovnku Bosnu i pravili se da se to nikad nije dogodilo. Stotinama godina se na to gledalo kao na nesto tudje. Nije ni cudo sto to danas svojataju Hrvati i Srbi, mi smo sami krivi za to. Mi i danas lutamo i to ocito nece biti bolje u skorije vrijeme.Ferdo je napisao/la:Opet smiješna priča o pravim i krivim Hrvatima. Neki bi stalno nametali drugima ko su. A ti što bi nametali živi se pojedoše u 2018. godini što su prije 110-150-200 godina nastajale srpska i hrvatska nacija na Balkanu, dok su muslimani dolaskom Austrougarske bježali za Tursku. Eto koliko su muslimani s ovih prostora imali samosvijest o Bosni kao svojoj matici. Svaka čast Gradašćeviću ali govorim o velikom broju koji je povlačenjem turskog okupatora pošao za istim put Anadolije. Kad je fra Ivan Franjo Jukić pozivao na formiranje bošnjačke nacije, što se moglo odradit tad prije tad kad je on pozivao muslimani Bosne su gledali put Stambola uz riječi "ja s kaurima(nevjernicima) da budem jedan narod? nikad Allaha mi i sultana mi". Uvijek neko prozivanje katolika i pravoslava Bosne i Hercegovine što su bili aktivan dio nastanka slavenskih nacija prije 100-200 godina na Balkanu, a muslimani prespavali sve te nacionalne pokrete zbog prirode svoje vjere koja naciju ne priznaje.
http://antidayton.com/wp-content/upload ... 2.svg_.png
Ta nije se borio pod ljiljanima tada je muslimanima Bosne ta srednjovjekovna Bosna bila stran pojam, nešto kršćansko i neprihvatljivo (ljiljane vratiše Bebek i Filipović ranih 90ih Bosni i Bošnjacima, da nisu nikad se Bošnjo s njima ne bi identificirao). Lutanje bosanskih muslimana koji su morali biti temelj i motor nastanka bošnjačke nacije u 19. stoljeću su iskoristili drugi. Katolici u Bosni i Hercegovini koji žive već 110-150 pa i više godina imaju izgrađen hrvatski nacionali identitet skroz legitimno i ne može neki Meho iz Maglaja reći nekom katoliku u BiH jel on Hrvat ili nije kad jeste kad se tako osjeća i kad ga Hrvatska priznaje tako ali i ova država BiH ga priznaje kao Hrvata. Najlakše iz nemoći udarati po drugima a sami su krivi za sve.
Pa Suker je iz Osijeka? Ili grijesim?Ferdo je napisao/la:
A u tom istom HNS-u kolo vode gledaj sad vjerovao ili ne KRIVI HRVATI kako ih volite neki nazivati. Znači HNS vode Hrvati iz Bosne i Hercegovine uglavnom Livnjaci od Šukera i Dalića pa na dalje. Tako da im čestitka sigurno znači kad dolazi od njihovih Livnjaka i Hercegovaca. To isto ko da bi sada Fahro preuzeo BH fudbalski savez i da repka BiH nešto ostvari pa da dođe na adresu BH fudbalskog saveza od recimo FK Novog Pazara naravno da bi se ljudi u BH fudbalskom savezu obradovali pogotovo kad bi tu sjedio Fahro i ostale Sandžaklije. Tako je i s HNS-om u kojem kolo vode BH Hrvati koje nazivate krivim Hrvatima. Pa se vi pitajte jesu li krivi ili pravi.
haparatiranje i vegetiranje, tu ste neprikosnoveni svjetski prvaciAmarinho je napisao/la:Mogu mislit koliko Hrvatima te cestitke od strane tog seoskog kluba iz susjedne zemlje znace.Rigoletto je napisao/la:
neće slika u spoiler, nek se još jedanput vidi
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka
-
Samozdravlje
- Kontakt:
[quote="Moggi"]
@Eisenbahner1946,@Osim13,@Maggi,@Sarmelino i Rigoletto(zalutao) zahvaljujem vam se na super zayebanciji sinoc ,naravno da je bilo puno ironije i sarkazma.Prava ste raja sa jednom ma(ha)nom ,pogresna obala Miljacke ,ali hebiga ne moze sve biti idealno.Nekako hladno na memli strani.No svak ima pravo na grsku.Bez zayebancije pravi ste momci.Puno sam stariji od vas pa mi nemojte zamjeriti na ovim opaskama(obala miljacke)i mene provaljivati.Hvala jos jednom .

@Eisenbahner1946,@Osim13,@Maggi,@Sarmelino i Rigoletto(zalutao) zahvaljujem vam se na super zayebanciji sinoc ,naravno da je bilo puno ironije i sarkazma.Prava ste raja sa jednom ma(ha)nom ,pogresna obala Miljacke ,ali hebiga ne moze sve biti idealno.Nekako hladno na memli strani.No svak ima pravo na grsku.Bez zayebancije pravi ste momci.Puno sam stariji od vas pa mi nemojte zamjeriti na ovim opaskama(obala miljacke)i mene provaljivati.Hvala jos jednom .
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Teritoriji u kojem se mješao ko je stigao, oni pokušavaju naći pravo Bosanstvo, Hrvatstvo, Srpstvo itd. 
To su samo utisci, kao što je moj utisak da su igrali koliko im treba i da mogu više ako hoće. Ostaje samo činjenica da se nisu oznojili a da su podigli pehar, a pritom im protivnici nisu bili nižerazredne ekipe.JohnCleese je napisao/la:Ocigledno da nemaju kapacitet da bi igrali dominanto, uostalom pokazali bi ga. U finalu su cijelih 12 min bili dominantni. Tako da je teorija o Francuzima kao reprezentaciji koja bi dijametralno suprotnim stilom igre bila jednako uspjesna je klasicno nagadjanje.Evander je napisao/la:Francuzi su i na ovaj destruktivni nacin, haman se prosetali do naslova. Ali isto tako, imaju kapacitet da igraju totalno drugacije i da budu "domintantni" na terenu. Ako se bude razvijalo sve kako treba, konkurencija se treba zapitati. Ova Francuska ima potencijal da dominira narednih 10 godina. Nevjerovatan skup talenta.uNbx je napisao/la:Na kraju, ne može se čovjek oteti utisku da su Francuzi kroz čitav turnir igrali onoliko koliko im je bilo potrebno. Ne vidim ja tu nikakvog pitchkaluka. Štaviše, to je ogromna doza drskosti potkrijepljena realnom kvalitetom na terenu. Jedina situacija kad su ubacili u brzinu više je protiv Argentine, kad im je prolaz visio u zraku. Naravno da im se, sa pozicije gledaoca, može zamjeriti zbog neatraktivnosti, ali se ne možeš ne diviti kako su došli do trofeja odigrajući možda pola sata fudbala. Kad pošalješ kući Argentinu, ma kakva ona bila, to je opet Argentina, Urugvaja, koji su sve samo ne bezopasni i naivni, Belgiju, koja je po meni najyebenija repka Prvenstva i na kraju Hrvate koji su bili pod takvim nabojem da ih je malo ko mohao zaustaviti, onda ne možeš reći da je to nezaslužena titula.
Komšijama svaka čast, poslije onakve iscrpljenosti i umora, praktički odigrane utakmice više, onako ući u finale kao da je prva utakmica kvalifikacija, i biti bolji... -
Vrhunsko prvenstvo, možda najdraže poslije onog u Japanu i Koreji.
Evo moje nagadjanje je da bi svaki drugi fudbal koji bi pokazala ova Francuska a da nije reaktivan i dekadentan zavrsio golijadom u sopstvenoj mrezi od strane reperezentacija kao sto su Hrvatska, Belgija, Brazil, Spanija ( u normalnim uslovima), Njemacka, Brazil...
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
- ElCartel11
- Kontakt:
Ma samo kazem da su Danci i Rusi prosjek ekipe sa kojim bi se cak i Bosna mogla nositi, protiv Engleza ste imali srecu da niste pokasirali jos koji gol u prvom poluvremenu pa je bilo samo 1:0...da ste u osmini finala dobili Brazil, Belgiju ili Urugvaj verujem da bi ispali vec tad. Ali cestitke na izvanrednom uspjehu svim pravim Hrvatima iz Hrvatske!spursman je napisao/la:ili su imali nesreće, Luka promašuje penal u 117 minuti protiv Danaca, Cheryshev ono pogađa jednom u životu, pa gol iz prekida u 115 minuti od Rusa, Englezi daju gol iz jedinog udarca na gol, a Francuze nisu mogli dobiti u osmini jer su uvjerljivo bili prvi u grupi. Što se ždrijeba tiče tko je kriv Njemačkoj i Španjolskoj što ga nisu iskoristili. Mani se te priče 2 mjesto u potpunosti zasluženoElCartel11 je napisao/la:Kao sto se zna Hrvati su imali suvise lak raspored posle grupne faze i punoooo srece (2x proci na penale), da su dobili Francuze u osmini finala vec bi tad ispali.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.