Finska - BiH / Italija - BiH (08.06 & 11.06.2019)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Koliko cemo bodova osvojiti u ove dvije utakmice?

0 bodova
84
27%
1 bod
55
18%
2 boda
3
1%
3 boda
69
22%
4 boda
75
24%
6 bodova
24
8%

Ukupno glasova: 310

Federer17

Re: Finska - BiH / Italija - BiH (08.06 & 11.06.2019)

Post Postao/la Federer17 » 09 jun 2019, 14:43

darker10 je napisao/la: Pa nemaju zvijezda, a isto su oni tako pogledali nas tim i vidili da imas samo Dzeku. Zasto je to tako tesko shvstit. Kako ti ne znas finske igrace, tako ni oni i njihova javnost nemaju pojma za Viscu, Duljevica, Sarica, Civica itd i ljudi su vidjeli svoju sansu.
Zato sto su nas ljudi nadigrali, rutinski dobili, samo i iskljucivo na zalaganje, trud, treniranje, odlicne pripreme prije toga. Zar je to tesko shvatiti? Da su igraci ujednaceni (a sigurno nisu), ljudi su opet pobijedili (dakle, ne nerijeseno). Zasto mi ne bismo bili ti koji bi takve utakmice dobijali na borbenost, trku, zalaganje? O tome ja pricam i zbog toga kazem da ih ne treba ici gledati i podrzavati.

Iako, ubijedjen sam da je i onaj sastav sinoc barem duplo kvalitetniji (po imenima i klubovima gdje igraju, a ne da mi se provjeravati) od finskog, sto opet govori o qrcobolji nasih zvijezda.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 09 jun 2019, 14:44

Pristup ekipe u Ligi nacija i sada u kvalifikacijama je ko nebo i zemlja. U Ligi nacija je pristup, požrtovanost bila na nivou, pa se prolazilo i sa igrom koja je manje lepršava i atraktivna. Od samog početka u kvalifikacijama to izgleda dosta blijeđe, protiv Armenije se govorilo o rutini, protiv Grka kao eto taj crveni, ali nije to opravdanje da onako popustiš i ispustiš sigurno vodstvo, dok je sinoć sve to dostiglo sami vrh. Jučer totalna katastrofa, po pitanju pristupa i kako je ekipa zračila na terenu (nije nikako). S malo više trke i malo više da se zapelo i stisnulo, moglo se do pobjede. Onako totalna letargija, pristup kao u doba Džemaludina Mušovića kada se izgubilo na Malti.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 09 jun 2019, 14:45

Ma hajde vazno je da je Besic zapjevao, **** bodove kad imamo pravog bosnjaka u ekipi :salut:
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 09 jun 2019, 14:49

Federer17 je napisao/la:
darker10 je napisao/la: Pa nemaju zvijezda, a isto su oni tako pogledali nas tim i vidili da imas samo Dzeku. Zasto je to tako tesko shvstit. Kako ti ne znas finske igrace, tako ni oni i njihova javnost nemaju pojma za Viscu, Duljevica, Sarica, Civica itd i ljudi su vidjeli svoju sansu.
Zato sto su nas ljudi nadigrali, rutinski dobili, samo i iskljucivo na zalaganje, trud, treniranje, odlicne pripreme prije toga. Zar je to tesko shvatiti? Da su igraci ujednaceni (a sigurno nisu), ljudi su opet pobijedili (dakle, ne nerijeseno). Zasto mi ne bismo bili ti koji bi takve utakmice dobijali na borbenost, trku, zalaganje? O tome ja pricam i zbog toga kazem da ih ne treba ici gledati i podrzavati.

Iako, ubijedjen sam da je i onaj sastav sinoc barem duplo kvalitetniji (po imenima i klubovima gdje igraju, a ne da mi se provjeravati) od finskog, sto opet govori o qrcobolji nasih zvijezda.
To sto ti pricas je ok, al ljudi su vidjeli svoju sansu i relativno mali nedostatak kvalitete u odnosu na nas su nadoknadili trkom i to im se isplatilo. Takav stav ko sto ti imas tj stav koji u prevodu glasi 5x smo bolji od njih i lagano cemo ih dobit je vjerovatno i stav koji su imali Prosinecki i fudbaleri i zato smo spusili lol

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 09 jun 2019, 14:50

Federer17 je napisao/la:

To je to, sve drugo je razvodenjavanje price.
Fakturisanje poraza pojedinim igracima, opravdano ili ne, je pogresno.
U utakmicu smo usli nepripremljeni, bezvoljni, neozbiljni i to je razlog poraza.
Ciji je zadatak da igrace pripremi, motivira, uozbilji, valjda je jasno i pticama na grani.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 09 jun 2019, 14:50

Sve više se bojim da nećemo našu repku gledati na nekom turniru još dugo vremena... kada se pogleda domaća liga, mlade reprezentacije, 'talenti', savez, onda sve dosta crno izgleda...

Ovo nam je bila kao neka zadnja šansa da to uradimo i već sad su šanse minimalne.

Prog321
Kontakt:

Post Postao/la Prog321 » 09 jun 2019, 14:53

Sarmelino je napisao/la:Ma hajde vazno je da je Besic zapjevao, **** bodove kad imamo pravog bosnjaka u ekipi :salut:

Bešić je sinoć bio jedini igrač vrijedan spomene.
Svaka čast na zalaganju i igri.
Ali ne može sam.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 09 jun 2019, 14:53

slika

ja bi ovako izveo. svakako su nam bekovi i krila jalova. zadnju liniju ne bi vadio iz sesnaesterca, nakrkao bih u sredinu da se guzvaju sa talijanima, i ne bi centra prelazio. samo viscu i dzeku gore da se usidre i krkaj loptu za kontre i polukontre. kakvi crni besici, sarici, sunjici, civici, cimiroti i duljevici...
oplest zestoko po sredini i zagusiti igru. sve zamjenit. memisevic u groningenu je odlicno igrao zadnjeg veznog opstruktora. zamjenit besica, previse carini loptu i pravi rizik. gojak mlad nek ko terijer leta. pjanic ko nekad, malo vise desno. vrancica iskoristiti kao sto su finci pukkija. coek u formi, zeljan igre i lopte, zna sutnut, zna dodat, zna utrcat naprijed i zabiti. dzeko malo lijevo, visca malo desno kao napadac, dosta vise po bilo po krilu igre - procitani smo.
Zadnja izmjena: hz1987, dana/u 09 jun 2019, 14:54, ukupno mijenjano 1 put.

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 09 jun 2019, 14:53

Prog321 je napisao/la:
Sarmelino je napisao/la:Ma hajde vazno je da je Besic zapjevao, **** bodove kad imamo pravog bosnjaka u ekipi :salut:

Bešić je sinoć bio jedini igrač vrijedan spomene.
Svaka čast na zalaganju i igri.
Ali ne može sam.
Izgubis 2:0 od Finske, fudbalske velesile i neko ti bude vrijedan spomena. No thanks lmao
puške pucaju lete duhovi

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 09 jun 2019, 14:54

Jedan covjek nas moze samo spasit

Gospodin Merso Ahmetovic

I niposto baklava formacija, formacija koja je bila aktuelna jedino jos kod papeta koji je mislio da fudbal igra tehnika
naprijed rejal

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 09 jun 2019, 14:55

dobra baklava na pes 10
puške pucaju lete duhovi

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 09 jun 2019, 14:58

Vucevich je napisao/la:Sve više se bojim da nećemo našu repku gledati na nekom turniru još dugo vremena... kada se pogleda domaća liga, mlade reprezentacije, 'talenti', savez, onda sve dosta crno izgleda...

Ovo nam je bila kao neka zadnja šansa da to uradimo i već sad su šanse minimalne.
Pa EP 2020 ce biti tacno sest godina od kad nas nema na prvenstvima. Ipak je to dosta vremena vec.
To bojanje je vec realnost.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 09 jun 2019, 14:59

Vucevich je napisao/la:Sve više se bojim da nećemo našu repku gledati na nekom turniru još dugo vremena... kada se pogleda domaća liga, mlade reprezentacije, 'talenti', savez, onda sve dosta crno izgleda...

zasto savez decko...savez je vrh, znas li ti kakav smo mi reprezentativni kamp dobili i novu zgradu saveza??
to nema nijedna zemlja u regiji :opaopa:

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 09 jun 2019, 15:01

darker10 je napisao/la: Takav stav ko sto ti imas tj stav koji u prevodu glasi 5x smo bolji od njih i lagano cemo ih dobit je vjerovatno i stav koji su imali Prosinecki i fudbaleri i zato smo spusili lol
Ja sve vrijeme pricam o radu, trudu, treniranju, a ti o necemo sto nema veze s vezom.

Znaci, treba Ronaldo sam sebe ubjedjivati da je Juventus losiji od nekog tamo Empolija da bi on zapeo i radio, kako bi ih sutra izrutinirao i osvojio 3 boda?

Zna se ciji je posao da pripremi igrace (u svakom smislu), a nase primadone vec iz ciklusa u ciklus pokazuju koliki su profesionalci (i treba ih ici podrzati?!). Lulic je to najbolje objasnio, ne ulazeci u to kakav je on bio u reprezentaciji. Sto covjeku i ne bi bilo krivo kada to radi jedan Dzeko (iako niko nema opravdanje), ali umjesto da Civic, Duljevic, Cimirot grizu na terenu, fazon je postaviti sliku na IG u repkinoj trenerci i air max patikama.

Nejse, svako dobro!

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 09 jun 2019, 15:04

100+ stranica.. Do poslije tekme s Italijom i raznorazni komentara ide na 150+... Kao nekad :-) Doduse nekad je islo 100+ do pocetka prve tekme.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 09 jun 2019, 15:04

Sta kazu nema Kolasinca, odmah su nam sanse vece. :rol: :rol:
Momak u napadu korisniji od Duljevica, a u odbrani za klasu bolji od Civica.

NadalRafa
Kontakt:

Post Postao/la NadalRafa » 09 jun 2019, 15:05

Nismo mi kvalitetni vise kao prije braco. 2014 je to bila top ekipa moglo se daleko da nam nije bio debi na SP. Sad vec smo tanki imamo samo Pjanica kao top igraca, Dzeko vise nije isti kako u timu tako i u repci. Nazalost je realnost da smo ovako losi iako se ne smije od hokejasa gubit jbt.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 09 jun 2019, 15:05

Sveti je napisao/la:Jedan covjek nas moze samo spasit

Gospodin Merso Ahmetovic

I niposto baklava formacija, formacija koja je bila aktuelna jedino jos kod papeta koji je mislio da fudbal igra tehnika
Nece Merso da igra sa panjevima i balvanima.Daj prave igrace pa ce Merso pokazat klasu. :thumbup:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 09 jun 2019, 15:07

Mi vec sada zivimo tu "buducnost". Dzeko je na 50% onog Dzeke od prije 2 i vise godina. Moguce da se oprosti poslije ovih kvalifikacija
Sa izostankom Pjanica, ono sto smo sinoc gledali je nasa buducnost. Cak ni Pjanic nece moci da nas izdigne iznad trece europske lige.
Uzevsi u obzir savez i selektore s kakvima imamo posla, realan je nivo Estonije, bez pretjerivanja.
U domacoj ligi problema nema, jer nema ni fudbala.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 09 jun 2019, 15:11

Goalgetter je napisao/la:Jos u utorak cijeli dan kisa u Torinu, zbog cega mi idemo... :damn:
Prvi preduvjet da izvucemo bar NULU, akoBogda.
Nadam se da ce padati cijeli dan, vece su nam sanse. :)
Zao mi je vas koji putujete ali hajd, natkriveni ste...sve za rezultat i novo zakuhavanje.

Ovaj @Sveti sto spominje Ahmetovica, smijem se zakleti da mu u ovom trenutku Bajic nije ni do koljena i da bismo vece fajde od njega imali.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.