meepo je napisao/la: ↑02 nov 2021, 14:58
Imp je napisao/la: ↑02 nov 2021, 14:38
IFFHS, daj me nemoj zajebavati
Koga boli qrac za ljepotu igre, rezultati se broje. A rezultati kažu da španjolski klubovi još uvijek ostvaruju bolje uspjehe od talijanski. Znači, rezultat (pobjeđene utakmice, osvojeni trofeji, stadi do kojeg si stigao u natjecanju) je mjerilo, ne osobni dojam i ljepota igre. Ako vi želite misliti da je Serija A bolja liga od Španjolske, nitko vam ne smeta, ali ona realno to nije. Ja se nadam da će se vratit na stare staze gdje je Calcio bio sinonim za nogomet, ako ne baš na prvo mjesto, onda bar 2. Al zadnjih 10 godina, a i ove godine španjolci su bolji, bilo nekome to pravo ili ne.
Druže IFFHS je rangirao La Ligu najboljom ligom u periodu od 2011-2020 i samo su Englezi uspjeli jednom uzeti titulu 2019

Ti ako mislis da IFFHS koji koristi tonu nekih statistika nije relevantan onda ne znam. I vrlo važna stavka napisao sam
trenutno. La Liga je u padu. I kao sto sam napisao dva najveća kluba koja realno drže tu ligu relevantnom su u tranzicijskom periodu.
Ja sam mislio da nitko tko prati sport IFFHS i njihove statistike ne uzima za ozbiljno.
I vrlo važno, i ja sam se referirao na to tvoje
trenutno, na osnovu čega donosiš taj podatak,
trenutno, premali je uzorak za donositi zaključak ove sezone, ali
trenutno, španjolci imaju u direktnim okršajima sa talijanima 2 pobjede i 1 remi. Znači
trenutno talijani kontra španjolskih klubova imaju ravno
0 pobjeda. Ali nema veze, ajmo se tješiti da je talijanska liga jača od španjolske. Daj bože da do kraja sezone talijani okrenu vodu na svoj mlin. Ali čisto sumnjam.
Barca i RM u trazicijskom periodu, i opet redovno prođu te grupe LP, kao što će proći i ove godine, dok s druge strane uzdanice Serije A, Inter i Milan muku muče da se uopće kvalificiraju u tu LP, a i kad se kvalificiraju, treba dobro pogledati kad su zadnji put prošli te iste grupe. Al da se ti opet nebi hvatao za
trenutno, i ove će godine ili RM ili Barca doći dalje nego Inter ili Milan ili Juve, ali o tom po tom.