Postao/la lopta je okrugla » 12 mar 2009, 21:14
Jadni mi sa Cirom,Mitrovica barem "koliko-toliko" znamo,ali ovaj Supic(nece nam nimalo biti ukusna supa bude li on branio u ovim tekmama)totalni anonimus.......mislim da ni Mitrovic,a pogotovo ovaj Supic,nisu "dorasli" ovome zadatku sto se stavlja pred njih,bilo ko od njih dvojice bude branio protiv Belgije-mislim da ce pod pritiskom da puknu kao balon.....i ovo me vraca opet na onu pricu i ono sto mislim zadnjih par mjeseci,a to je da Ciro nije kako treba radio svoju "domacu zadacu",tu mislim na pracenje igraca,ne samo standardnih igraca vec i onih koji mogu da budu adekvatna alternativa u slucaju da se neko od "startera" povrjedi ili bude suspendovan zbog kartona,previse se uzdao u Hasagica,pa nije Hasagic od celika pa da se covjek nikada ne povrjedi,dok je Hasagic bio zdrav,Ciro je improvizirao sa Nurkovicem(koji tek treba da se dokaze na nekom vecem nivou,koji jos puno treba da radi da bi branio za A repku),Ciro se previse lako odrekao Brasnica,covjek je iskusan golman i koliko sam ja upratio-nije napravio niti jedan kiks u tekmama u kojima je branio,branio je vec u jednoj tekmi u ovim kvalifikacijama(protiv Armenije),malo u onoj tekmi protiv Turske kada je Hasagic izisao,u prijateljskoj protiv Slovenije itd itd.......znaci pokazao je da moze da brani pod pritiskom u vaznim tekmama i Ciro ga se olako odrekao.......ukratko,dok je Hasagic bio zdrav i branio-moralo se puno vise raditi na tome da se nadje adekvatna zamjena za Hasagica,posto to nije ucinjeno-mi smo sigurno jedina repka u ovim kvalifikacijama,koja nakon gotovo polovine odradjenih kvalifikacija,ulazi u vazne meceve sa dva nova golmana,da se bolje radilo onda bi to bio samo jedan novi golman(povreda Hasagica,da smo na vijeme nasli adekvatnu zamjenu za Hasagica, onda bi morali traziti samo jednog novog golmana),ovako dva nova golmana,nigdje veze.....i nije to samo kada se povrjedi Hasagic,tako je kada god se povrjedi ili je suspendovan zbog kartona neko od igraca iz startne postave,tek onda se pocne kukati i traziti zamjene za te igrace,to se zove IMPROVIZACIJA!! Ovdje se postavlja i jedno drugo pitanje-ko prati formu golmana,tj.potencijalnih reprezentativaca i ko ima zadnju rijec u tome koji ce golman da dobije poziv u nasu repku,Lugusic to sigurno nije jer on trenutno ima angazman u Kini,kako to on iz Kine prati formu potencijalnih reprezentativaca,tj.golmana,da nije mozda preko telefona,izgleda da se on tu najmanje pita i izgleda da je pristao da bude cirin poltron i trener golmana "samo na papiru" ?!