La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

jasmin10
Kontakt:

Re: La Liga

Post Postao/la jasmin10 » 19 mar 2018, 11:19

Ljudi popušili ligu prije par mjeseci i sada slave što se Ronaldo približio Messiju. Nije ga prestigao nego mu se približio i bacaju drkicu na to. Kakvi likovi :urnebes:

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 19 mar 2018, 11:38

jasmin10 je napisao/la:Ljudi popušili ligu prije par mjeseci i sada slave što se Ronaldo približio Messiju. Nije ga prestigao nego mu se približio i bacaju drkicu na to. Kakvi likovi :urnebes:
Zato što ove sezone nemaju šta slaviti. Ligu smo uzeli, Kup takodjer. U košarci im uzeli Kup. Trenutno im je najveći uspjeh što je Ronaldo došao Messiju na 3 gola minusa i jedno 7,8 asistencija. Čestitke kraljevskom klubu :bih:

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 19 mar 2018, 11:49

Ma opusteno Blancosi, kad trehnemo klempu mogu se pisati na te titule...

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 19 mar 2018, 11:53

Ljudi ovdje ne znaju da je Real Madrid ekipa koja je stvorila najvise sansi ove sezone u La Ligi. I da je Ronaldo igrac koji je najvise njih fulio. Benzema drugi. Al vezni red nije bio na nivou, danteyebo. I jos se nazivaju navijacima Real Madrida.

Sto se tice odbrane i primanja golova. Barca je uvijek bolja u tome jer imaju sistem za razliku od Madrida i jer ofanzivci Barce igraju odbranu. Dok ofanzivci Madrida ocekuju da Kroos, Kazo i Modric sve krpaju.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 19 mar 2018, 11:59

Lillard je napisao/la: Pričam o onome kad si krivio Ronalda za loše rezultate, sjećamo se svi postova, neki ga forumaš ima i u potpisu.
:mrgreen:

Moglo bi se ovo i istetovirati fino ako bude para.
Zadnja izmjena: harden, dana/u 19 mar 2018, 12:06, ukupno mijenjano 1 put.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 19 mar 2018, 12:00

sekretar je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:Ljudi popušili ligu prije par mjeseci i sada slave što se Ronaldo približio Messiju. Nije ga prestigao nego mu se približio i bacaju drkicu na to. Kakvi likovi :urnebes:
Zato što ove sezone nemaju šta slaviti. Ligu smo uzeli, Kup takodjer. U košarci im uzeli Kup. Trenutno im je najveći uspjeh što je Ronaldo došao Messiju na 3 gola minusa i jedno 7,8 asistencija. Čestitke kraljevskom klubu :bih:
Dao gol više od Suareza koji je bio u qrcu na početku sezone i to im najveći uspjeh ove sezone :urnebes:
Moraju nešto slaviti ove sezone kad već titule ne mogu :mrgreen:

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 19 mar 2018, 12:07

harden je napisao/la:
Lillard je napisao/la: Pričam o onome kad si krivio Ronalda za loše rezultate, sjećamo se svi postova, neki ga forumaš ima i u potpisu.
:mrgreen:

Moglo bi se ovo i istetovirati fino ako bude para.
slika
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 19 mar 2018, 12:15

Kawhi je napisao/la:Ljudi ovdje ne znaju da je Real Madrid ekipa koja je stvorila najvise sansi ove sezone u La Ligi. I da je Ronaldo igrac koji je najvise njih fulio. Benzema drugi. Al vezni red nije bio na nivou, danteyebo. I jos se nazivaju navijacima Real Madrida.

Sto se tice odbrane i primanja golova. Barca je uvijek bolja u tome jer imaju sistem za razliku od Madrida i jer ofanzivci Barce igraju odbranu. Dok ofanzivci Madrida ocekuju da Kroos, Kazo i Modric sve krpaju.
Sustina

Realov vezni red je na nivou citavu godinu,flopirali su Ronaldo i Benzema do unazad par mjeseci.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 19 mar 2018, 12:18

JoeBleck je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:Ljudi ovdje ne znaju da je Real Madrid ekipa koja je stvorila najvise sansi ove sezone u La Ligi. I da je Ronaldo igrac koji je najvise njih fulio. Benzema drugi. Al vezni red nije bio na nivou, danteyebo. I jos se nazivaju navijacima Real Madrida.

Sustina

Realov vezni red je na nivou citavu godinu,flopirali su Ronaldo i Benzema do unazad par mjeseci.
Ronaldo, Zizu i Marcelo su flopirali. Keylor i Benzema ne mogu bolje. Ostalo je sve prihvatljivo bilo. Lewa i DDG/Alison ce popraviti njih, al opet cemo nayebati ako se zamjenik kapitena, treci kapiten i trener budu zayebavali cijelu polusezonu.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 19 mar 2018, 12:52

Paulinho 8
Cristiano 22

I ima manje odigranih utakmica od Paulinha. :kafa:

U zadnjih 8 utakmica 17 golova,sto je bolje u prosjeku od Paulinha.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 19 mar 2018, 13:02

Al stvarno je nerealno koliko se ljudi pale na sve vezano za Real, rekao bi covjek da je to rodjeno pored Sagrade Familije i da im je unitaristicka spanska vlast pobila pola familije.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 19 mar 2018, 13:04

Odkud znas da nisu.
Mozda se prezivaju Hadzifejzovic.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 19 mar 2018, 13:09

Dzoni touche :urnebes: :tokralju:
In his Face :mrgreen:
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 19 mar 2018, 13:13

Ono Senadovo baljezganje je jedna od najvecih gluposti koje sam u zivotu pogledao. Zali Boze potrosenog vremena na to.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 19 mar 2018, 13:25

Epidaurus je napisao/la:Ono Senadovo baljezganje je jedna od najvecih gluposti koje sam u zivotu pogledao. Zali Boze potrosenog vremena na to.
Nećeš vjerovat', al' isto mišljenje i ja imam u vezi tvojih postova na forumu.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 19 mar 2018, 13:32

mandraX je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Ono Senadovo baljezganje je jedna od najvecih gluposti koje sam u zivotu pogledao. Zali Boze potrosenog vremena na to.
Nećeš vjerovat', al' isto mišljenje i ja imam u vezi tvojih postova na forumu.
Mislim da necu moci spavati nakon ovog saznanja.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 19 mar 2018, 13:56

:urnebes:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 19 mar 2018, 14:34

Po meni Ronaldova krivica leži u nivou upletanja u transfer politiku ovog ljeta, što niko od nas smrtnika to ne može znati sa sigurnošću. Kao što kažu Epid i ostali, niko ne može zamjeriti Ronaldu što u 33oj tempira ovako formu. To jeste upravu. To mu se može voditi kao minus u priči ko je najbolji, ali u smislu generalne krivice ove sezone ne može, bez obzira koliko je promašivao u trenucima kada se odlučivala liga. No, ukoliko Real na ljeto nije doveo klasičnog napadača zato što je Ronaldo pravio neke zahtjeve, onda jeste kriv, jer nije uspio iznijeti teret sam.

Prošle godine je isto tempirao sezonu, i vidjelo se da više ne može biti na WC nivou čitavu sezonu. Tu su uletili Morata, James, Ramos... Na prodaju prve dvojice se trebalo reagovati. Real je pokušao dovesti Mbappea, nije uspio i ključno je pitanje zašto neko drugi nije doveden. Ja prvi ne vjerujem u priče index i avaza, da Messi i Ronaldo sastavljaju ekipe kako požele, ali da se pitaju, to je sigurno. Nedavno je Ancelotti izjavio da je Bejlov agent išao Perezu da ga pomjeri više u sredinu napada. Kad to radi jedan Bejl koji nije zadužio Real ni približno koliko Ronaldo, šta tek ovaj može ako hoće?

Tu dolazimo do Raulovog posta, i samozavaravanja kako jadni Ronaldo nije imao ispomoći u napadu. Skoncentrisao se na napad da napravi neku poentu kako je Ronaldo usamljen fol, ignorišući glavni razlog zašto je to tako, te pojačanja u sredini i odbrani. U paketu s njim doveli Kaku i Xabi Alonsa. Zatim poslije : Di Mariu. Khediru, Carvalha, Ozila, Coentraoa(30mil), Modrića, Essiena, Isca, Illaramendija (32mil), Balea, Kroosa, Jamesa, Matea, Danila, Moratu.

Ako izuzmemo posljednjeg koji je svakako bio zavaljen na klupu, šta vidimo? Dovođenje svih igrača osim klasične devetke. Odnosno dovedi ekipu koja će Ronalda hraniti što bolje loptama. Pa i Bejl od 100 miliona nije doveden da se bori za prvog strijelca tima. Jadni Real godinama želi Ronaldu pomoći u napadu ali ne može da nađe adekvatnog igrača, bu faking hu. Nema sigurno nimalo činjenice da Ronaldo ne bi trpio drugu devetku koja može da se izjednači s njim po golovima, pogotovo sad kad nije u stanju izgurati čitavu sezonu. Ako može neki napadač da bude dobar, ali ne predobar. Da prelomi utakmice kad Ronalda ne ide, ali da se ne ističe previše i ne uzima svjetlo sa Ronalda. Hehe drug moj, ni Morata nije htio biti to duže od jedne sezone.

I vratimo se nazad na transfer Mbappea. Mlad napadač, u prvoj sezoni bi odlično uskočio, ne bi prestigao Ronalda po golovima, ali bi sigurno prelomio par utakmica pogotovo u prvom dijelu sezone. Odličan transfer, odgovara Realu zbog budućnosti i trenutne kvalitete, Ronaldu zato što bi zadržao primat u napadu sigurno još dvije godine. Transfer propao. Šta je iduće? Dovesti valjda Kejna, Lewandowskog ili nekog u napad? Naravno, to se nije desilo. Šta ako Lewa zabije više golova od Ronalda koji trenutno živi isključivo na statistici? :hmmmmm: A s ovom sredinom Reala ne bi mu toliko bilo teško. Ne zato što je bolji napadač od Ronalda, nego zato što bi zabijao čitave sezone a ne samo u drugom dijelu. Kako onda da Ronaldo dođe do izražaja? Nije baš on Messi da može pretrpiti Suareza da s 40 golova uzme Zlatnu kopačku. Niti ga možeš staviti da igra povučeniju rolu kao Messi tokom prve Enriqueove sezone.

I na kraju ostaje pitanje šta će se desiti ovog ljeta. Ja sam uvjeren da Real opet neće dovesti niti Lewu niti Kejna ponajviše zbog ove Ronaldove statistike. Prije će dovesti nekog Hazarda, koji će poput Isca prošle godine, vući konce u pozadini, a Ronaldo će ostati u prvom planu s golovima.

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 19 mar 2018, 14:44

Ma nisu bitni ni golovi Ronalda, ni da li je vezni red bio na nivou cijelu sezonu.

Meni je enigma zasto je igra kompletnog tima u prvom dijelu sezone bila ko qurac. Taktika je bila hajmo nabiti 150 lopti u 16 pa sta bude. Zadnjih par mjeseci to izgleda totalno drugacije. Bice da je cijela ekipa fizicki bila u qrcu. Liga se mozda mogla spasiti pozitivnim rezultatom u Klasiku, ali na kraju kurko.

Za golove sinoc nemam rijeci. Totalno amaterski, Navas i Nacho pogotovo. Tri gola glavom primiti. :shock:
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 19 mar 2018, 15:01

Nije isto igrati ligu i ligu prvaka. Za jedno treba brutalna konstanta, za drugo davanje maximuma kad je najpotrebnije. Real ima velikih problema s prvim, Barca nakon Guardiole s drugim.

Barca ima konstantu, ali onda ne digne taj dobar nivo na odličan kad je najpotrebnije u knockout fazi. Bez obzira na stanje na tabeli, ja sam i dalje skeptičan u vezi Barceloninog polufinala jer su mi u sjećanju dva Atletica, Juventus i PSG mnogo jači od 2014/15 sezone.

Također ne vjerujem nijednom timu po pitanju izbacivanja Reala u lp. (osim Barce naravno) Ni tu nisam uvjeren u prolaz Barce, ali vjerujem da su bolje šanse nego protiv Bayerna i Citya.

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.