FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

amertiger
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la amertiger » 25 maj 2012, 01:49

delpiero20 je napisao/la:
Nazoves nas mesarima iako mi ove sezone uopste ne spadamo u timove koji nisu disciplinovani...pogledaj crvene i zute kartone i sve ce ti biti jasno

Nemoj davati te glupe izgovore slomili nogu i to, niko vam ne bi slomio nogu...vi ste se prodali, uredu...vasa posla, ne treba niko igrati za nas ali smo sa vama i velezom raskrstili za sva vremena...

Nazove nas mesarom pa kaze lijep pozdrav i da se sto prije vratite :lol: svasta
Vidis mozda niste mesarili ove sezone, ali ja sam gore naveo unazad 3-4 godine.

Vjeruj mi ja ne pravdam nista, advokat nisam, mahalske me price ne zanimaju koliko god istine u njima bilo dok se ne dokaze suprotno. Ja sam samo htio pokazati vase postupke kroz prosle godine i mislim da shvatas poentu, ja licno da sam npr. u kozi Mirsada Beslije ne bih se ni sekunde potrudio da pobjedim u Trebinju, a i tebi cu da postavim pitanje, bil se ti potrudio da si u kozi Mirsada Beslije da pobjedis u zadnjem kolu utamicu bez apsolutno ikavog znacaja za tebe i tvoju ekipu???

S kim ste vi raskrstali i te stvari mene apsolutno ne zanima, ja nemam nista od vas, vi nemate nista od mene, pisem jer ubijam malo vremena prije spavanja. Ja pratim svoj klub aktivno 10-11 godina i znam kakav ste odnos imali prema Zelji tako oko raskrstanja ne vidim sta bi se moglo promjeniti.

Ako ste mesari ne znaci da mi je draze da npr. Slavija ostane u ligi nego vi, ili GOSK i slicno. Iskreno mi je zao i u onih 5-10 minuta poslje kraja vase utakmice pa do kraja utakmice u Trebinju sam molio Boga da Zeljo zabije i da vi ostanete u ligi ali kad na kraju skontam i vidim sta pisete i kako pisete mozda je ovako i bolje.
Mes Que Un Club

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 25 maj 2012, 02:02

jos uvjek imam i imat cu je vjecno staru nasu navickacku kartu :(....Ljubavi moja jedina sta mi se desi se desi sa tobom ovo :(... SLOBODA DO GROBA !!!!!!!!!!

slika
slika
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 25 maj 2012, 02:36

Prvo da odam pocast neduznim sa tuzlanske Kapije! Da me imbecili po kratkom postupku ne proglase provokatorom, par puta sam odlazio tamo da proucim Fatihu, pomolim se za duse poginulih.

Druga stvar, shvatite vec jednom da Sloboda nije, i nikad nije bila "veliki bh. klub". I da vam niko nije kriv osim vas samih zbog ispadanja. Znam da je sramota sto neka Slavija iz male Lukavice ostane, al' to dovoljno govori o vama i vasim kvalitetama.

p.s. ne interesuje me kad cete i hocete li se vratiti, barem dok ne bude uslovno za gostujuce navijace, i dok se ne pobrisu silni grafiti kontra glavnog grada.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 25 maj 2012, 03:03

Pisam se na glavni grad ;)

aless
Kontakt:

Post Postao/la aless » 25 maj 2012, 03:23

MakeTZ je napisao/la:Pisam se na glavni grad ;)
E svaka ti čast i nakon ovakvih milion izjava da se neko još bori za vas smiješno
★ 30 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Del Piero non è importante, è l'unica cosa che conta
FC Sydney

MegaNormala
Kontakt:

Post Postao/la MegaNormala » 25 maj 2012, 04:10

MakeTZ je napisao/la:Pisam se na glavni grad ;)
druga liga pasa. sta ima jos?
.....

recica
Kontakt:

Post Postao/la recica » 25 maj 2012, 05:34

Sarajlijce ne serite bogati,voz plavi dabogda ispo u prvom predkolu.A Velez koji mi je bio drugi klub u BiH,dabogda ispo u najnizu ligu i nikad se ne vratio vise,a volio sam ga gotov isto kao i SLOBODU.SLOBODA DO GROBA .Crknite dusmani.

THC
Kontakt:

Post Postao/la THC » 25 maj 2012, 06:02

Svakom normalnom navijaču u gradu Sarajevu je žao što je Sloboda ispala, a nije ispao tamo neki gošk ili leotar...
NIsam mogao da shvatim kako se ovo moglo desiti,inače kao navijač Željezničara želim vam brz povratak u premier ligu BiH, lijep pozdrav.

SamoTZ
Kontakt:

Post Postao/la SamoTZ » 25 maj 2012, 06:07

Napravio sam mapu da vidite gdje ćemo sve igrati naredne sezone. Kliknite na sliku kako biste vidjeli cijelu mapu.

slika

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 25 maj 2012, 07:28

THC je napisao/la:Svakom normalnom navijaču u gradu Sarajevu je žao što je Sloboda ispala, a nije ispao tamo neki gošk ili leotar...
NIsam mogao da shvatim kako se ovo moglo desiti,inače kao navijač Željezničara želim vam brz povratak u premier ligu BiH, lijep pozdrav.
posteno svaka cast ..nije meni iskreno ni krivo toliko sto je zeljo izgubio, koliko ne mogu kad ljudi mogu osporavat hajmo reci nepravdu..kazem nije nam Zeljo kriv, ali ipak je postojala ta nepravda koja se desila prema Slobodi...tebi care svaka cast i svakom ko razmislja kao ti, a nadam se da cemo se vratiti
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 25 maj 2012, 07:32

nego sta je ovo nema Orasja gdje cemo mi igrat..trebali su oni tu jer imamo bobe blizu nam :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 25 maj 2012, 07:40

aid berbic u danasnjem avazu izjavljuje, da ce fk sloboda krenuti putem kk sloboda ukoliko se ne nadje rjesenje za prevazilazenje nagomilanih dugova... a to znaci gasenje fk sloboda u okviru sd sloboda i formiranje novog kluba u okviru sportskog drustva... u prijevodu znaci: gasenje sadasnjeg kluba i formiranje novog koji ce krenuti ispocetka od najnizeg ranga takmicenja...

SamoTZ
Kontakt:

Post Postao/la SamoTZ » 25 maj 2012, 07:51

SaltCityAttack je napisao/la:nego sta je ovo nema Orasja gdje cemo mi igrat..trebali su oni tu jer imamo bobe blizu nam :)
Sve je tu druže, samo klikni na mapu. Ovako se ne vidi cijela. ;)
amho je napisao/la:aid berbic u danasnjem avazu izjavljuje, da ce fk sloboda krenuti putem kk sloboda ukoliko se ne nadje rjesenje za prevazilazenje nagomilanih dugova... a to znaci gasenje fk sloboda u okviru sd sloboda i formiranje novog kluba u okviru sportskog drustva... u prijevodu znaci: gasenje sadasnjeg kluba i formiranje novog koji ce krenuti ispocetka od najnizeg ranga takmicenja...
Lako je bilo košarkaški klub ugasiti kad za dvije godine mogu igrati prvu ligu. Što se tiče fudbalskog kluba, najniži rang je šesta liga.
1. Premijer liga BiH
2. Prva liga FBiH
3. Druga liga FBiH Sjever
4. Prva liga TK Jug
5. Druga liga TK Zapad
6. Treća liga TK Centar

Krenuli bi iz šeste lige (Treća liga TK Centar). Trenutno su u toj ligi sljedeći timovi:
FK Proleter
FK Mladost (S)
OFK Pasci 78
OFK Tuzla
NK Memići
FK Bijeljevac
FK Spreča D.R
FK Krušik
HNK Zrinski

Zamisli da igramo sa Solinom, Pascima, Memićima! Za to bi neko morao odgovarati!

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 25 maj 2012, 08:30

@SamoTZ

jasno je to meni... nece to niko dobrovoljno radit'.. ali ako ne bude drugog izlaza, to je jedino rjesenje... nisam to ja rek'o, vec novi predsjednik SD Sloboda... postoji i alternativa... da se neki od klubova iz druge lige ili prve kantonalne ukljuci u SD Sloboda i promijeni naziv... u toj varijanti novi klub ne bi krenuo od najnizeg ranga (3. kantonalna, ako se ne varam)... ustedilo bi se par godina...

ima tu jos jedna nepovoljna stvar... kadeti i juniori takodjer ubuduce nece igrat' u najvisem rangu BH fudbala... i oni se po automatizmu spustaju u nizi rang... tu postoji velika opasnost odliva talenata u druge klubove (zvijezda, gradina...) ako se nesto radikalno ne promijeni u nacinu rada i opstina ne stane iza slobode finansijski i rijesi dugove, nece se sloboda tako brzo naci u drustvu najboljih... nazalost...

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 25 maj 2012, 08:36

Da se trebala pravit fuzija i to da neki drugi klub udje u drustvo i pocne igrati umjesto Slobode je proslo vrijeme...da se to ove godine radilo onda je trebalo uraditi sa onima NK Tuzla ili kako se vec zovu jer su oni propali i djabe igrali citavu sezonu (26utakmica,21poraz).

I da smo tu igrali presli bi umjesto Radnickog u prvu federalnu ligu i bili bi u istoj situaciji kao sada samo sto ne bi imali tih dugova...
To je bila najbolja opcija kojoj je prosao voz, njom bi ustedili sve te godine, a ne bi imali dugova

Ali gasenje kluba, za to nisam nikako...ovu varijantu gore samo pisem onako jer se mogla uraditi ali nisam za nju..Nema gasenja

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 25 maj 2012, 08:40

marseille_unique je napisao/la:svaka cast za ovaj text zeljinog navijaca, svaka cast ovo znaci imat ponos i obraza, preporucujem procitajte do kraja

http://slobodnistrijelac.wordpress.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Evo otvori http://slobodnistrijelac.wordpress.com/2012/05/
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

SamoTZ
Kontakt:

Post Postao/la SamoTZ » 25 maj 2012, 08:41

amho je napisao/la:@SamoTZ

jasno je to meni... nece to niko dobrovoljno radit'.. ali ako ne bude drugog izlaza, to je jedino rjesenje... nisam to ja rek'o, vec novi predsjednik SD Sloboda... postoji i alternativa... da se neki od klubova iz druge lige ili prve kantonalne ukljuci u SD Sloboda i promijeni naziv... u toj varijanti novi klub ne bi krenuo od najnizeg ranga (3. kantonalna, ako se ne varam)... ustedilo bi se par godina...

ima tu jos jedna nepovoljna stvar... kadeti i juniori takodjer ubuduce nece igrat' u najvisem rangu BH fudbala... i oni se po automatizmu spustaju u nizi rang... tu postoji velika opasnost odliva talenata u druge klubove (zvijezda, gradina...) ako se nesto radikalno ne promijeni u nacinu rada i opstina ne stane iza slobode finansijski i rijesi dugove, nece se sloboda tako brzo naci u drustvu najboljih... nazalost...
Znam da samo prenosiš šta je Berbić izjavio, nego ja hoću da kažem da bi neko morao ozbiljno odgovarati ako se bilo koji od navedenih scenarija ostvari. Nije im dovoljno što su nas izbacili u drugu ligu, nego bi i klub da gase.

Sjećam se da su za košarku predlagali da Student uzme ime Sloboda. Kad bi to uradili sa fudbalom, uštedili bi godinu ili dvije, ali to opet ne bi bila naša Sloboda. Pokopali bi fudbal u Tuzli za sva vremena.

Smatram da je jedini način da se sad konsolidujemo i vratimo sljedeće godine u PL jer ako se ugasi klub, nema Slobode u PL do 2020. godine. Nismo mi valjda jedini klub koji ima dugove. Ako se budemo gasili, onda će isto morati uraditi bar pola lige.

dino_tuzla
Kontakt:

Post Postao/la dino_tuzla » 25 maj 2012, 08:43

Pozitivna geografija. Ovo gdje cemo mi igrati ni Dzanko nije sve obisao. :)

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 25 maj 2012, 08:51

dino_tuzla je napisao/la:Pozitivna geografija. Ovo gdje cemo mi igrati ni Dzanko nije sve obisao. :)
Mah i nije tako...usudjujem se reci da ova federalna liga nije nista gora od ove Premier lige sto se tice tih zabiti

Visoko, Lukavac, Orasje, Velika Kladusa, Bihac, Gorazde, Bugojno, Kakanj, Cazin, Banovici, Gracanica....nista manje gradovi od Gradacca, Prijedora, Travnika, Trebinja...a za Gradisku, Gabelu, Vrapcice i Lukavicu su velegradi

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 25 maj 2012, 08:52

delpiero20 je napisao/la:Da se trebala pravit fuzija i to da neki drugi klub udje u drustvo i pocne igrati umjesto Slobode je proslo vrijeme...da se to ove godine radilo onda je trebalo uraditi sa onima NK Tuzla ili kako se vec zovu jer su oni propali i djabe igrali citavu sezonu (26utakmica,21poraz).

I da smo tu igrali presli bi umjesto Radnickog u prvu federalnu ligu i bili bi u istoj situaciji kao sada samo sto ne bi imali tih dugova...
To je bila najbolja opcija kojoj je prosao voz, njom bi ustedili sve te godine, a ne bi imali dugova

Ali gasenje kluba, za to nisam nikako...ovu varijantu gore samo pisem onako jer se mogla uraditi ali nisam za nju..Nema gasenja
gasenje je krajnja varijanta... ne znam koliko iznose dugovi tacno, ali cini mi se da se radi o preko 3 mio, samo po osnovu poreza... tesko da ce poreska oprostit', a opstina tesko da ce namaknut' tako veliki iznos... jedino ako se slobodi otpisu zatezne kamata...

nk tuzla cini mi se da se tako zovu ispada u 1.KNL... i ako bi se oni ukljucili, novi klub bi krenuo od 1.KNL... i to je bolje od 3.KNL.. dobiju se najmanje 2 sezone...
Zadnja izmjena: amho, dana/u 25 maj 2012, 08:55, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.