FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

SaltCityAttack
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la SaltCityAttack » 25 maj 2012, 08:53

taman se malo smirim i onda pisem sa drugom koji mi pise i onda ponovo pocnem jecat od tuge... kako neces jecat kad ti covjek napise ovo:

a kad sam došao na doček igrača, poveo curicu svoju od 2,5 godine...ono,, doček, vatromet, baklje, ja plačem svi plaču, mene curica pita, što tata plače, reko zbog Slobode, ona kaže: Ko je Sloboda, ja kažem , ovo ti je sve Sloboda,. Mi skandiramo, i ona plešće, skandira.Ja do 2h ujutro nisam zaspao, plakao sam, a dugo nisam.Sinoć sam plakao.To mi je bila druga majka, vjerujeeeš mi.
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 25 maj 2012, 08:55

Nije mi samo jasno zasto mi niko nije vjerovao da opcinska garnitura (ili neki od njih) prizeljkuju ispadanje Slobode i gasenje kluba? :roll:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 25 maj 2012, 08:55

Zato sad na izborima pametno glasovat jer je ovo preslo svaku mjeru...
Ko hoce dobro Slobodi uradit ce to, nije jos gotovo...Ima vremena da se spasi sto se spasit da

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 25 maj 2012, 08:57

Probisvjet je napisao/la:Ima li nekoga da je sramota, nas tuzlaka, za ovo sto se desava sa nasom FK Slobodom?
Hocemo li biti posmatraci propadanja jednog nekada mocnog kluba?
Hocemo li je prepustiti na milost i nemilost kao KK Slobada Ditu?
Evo sta sam pisao!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 25 maj 2012, 09:00

Evo jos nekih moji postova:
PostPostao/la Probisvjet dana 03 maj 2012, 17:41

fukara87 je napisao/la:

Probisvjet je napisao/la:Poslije ovoga sto sam cuo danas crno nam se pise. Crnje nego ispadanje u federalnu ligu.

Sta si cuo, hajd da i ja znam bgt.

Nema vise nikoga ko bi stao uz Slobodu, jednostavno je svi napustaju. Ostavljaju u dugovima. Svi koji su bili u razgovoru da pomognu Slobodi su odbili. Ovi koji su do sada bili jedva cekaju da Sloboda zbog finansijskog stanja ne bude u mogucnosti da se takmici u federalnoj ligi.
Tada dolazi do gasenja kluba, slicno kao i KK Dita. Ostaju knjige zatvorene, a oni koji bi trebali da odgovaraju, za pronevjere i nesavjesno poslovanje odgovarati nece.
Postavlja se pitanje kako ce zavrsiti i ovo prvenstva koliko je ostalo. Trenutno nema para ni za odlazak na gostovanje.
Carobnjaka nema, niti se pojavljuje. Nikoga, ama bas nikoga vise nije briga za Slobodu, osim navijaca i ljubitelja Slobode.
Jednostavno, gotovo je. Ako bi ko voli da se desi cudo onda sam to ja.
Jednostavno sloboda je ostala kao siroce bez ikoga. I ono malo navijaca sto ima su je ostavili, niko od njih nije sposoban ni protestvovati.
Zao mi je nekih sto se ipak nadaju necemu, al eto kamo srece da dozivimo cudo!

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 25 maj 2012, 09:01

SamoTZ je napisao/la:
amho je napisao/la:@SamoTZ

jasno je to meni... nece to niko dobrovoljno radit'.. ali ako ne bude drugog izlaza, to je jedino rjesenje... nisam to ja rek'o, vec novi predsjednik SD Sloboda... postoji i alternativa... da se neki od klubova iz druge lige ili prve kantonalne ukljuci u SD Sloboda i promijeni naziv... u toj varijanti novi klub ne bi krenuo od najnizeg ranga (3. kantonalna, ako se ne varam)... ustedilo bi se par godina...

ima tu jos jedna nepovoljna stvar... kadeti i juniori takodjer ubuduce nece igrat' u najvisem rangu BH fudbala... i oni se po automatizmu spustaju u nizi rang... tu postoji velika opasnost odliva talenata u druge klubove (zvijezda, gradina...) ako se nesto radikalno ne promijeni u nacinu rada i opstina ne stane iza slobode finansijski i rijesi dugove, nece se sloboda tako brzo naci u drustvu najboljih... nazalost...
Znam da samo prenosiš šta je Berbić izjavio, nego ja hoću da kažem da bi neko morao ozbiljno odgovarati ako se bilo koji od navedenih scenarija ostvari. Nije im dovoljno što su nas izbacili u drugu ligu, nego bi i klub da gase.

Sjećam se da su za košarku predlagali da Student uzme ime Sloboda. Kad bi to uradili sa fudbalom, uštedili bi godinu ili dvije, ali to opet ne bi bila naša Sloboda. Pokopali bi fudbal u Tuzli za sva vremena.

Smatram da je jedini način da se sad konsolidujemo i vratimo sljedeće godine u PL jer ako se ugasi klub, nema Slobode u PL do 2020. godine. Nismo mi valjda jedini klub koji ima dugove. Ako se budemo gasili, onda će isto morati uraditi bar pola lige.
FK Željezničar 820.000 KM (dug sa kamatama 1.330.000),
FK Sarajevo 950.000 KM (1.298.000),
FK Olimpic 248.000 KM (306.000),
NK Čelik 1.684.000 KM (4.132.000),
FK Sloboda 1.714.000 KM (3.864.000),
NK Zvijezda 23.000 KM (83.000),
HŠK Zrinjski 144.000 KM (287.000),
FK Velež 80.000 KM (145.000).

jedino celik ima veci dug od slobode... s tim da iza celika ce vjerovatno stat' opstina zenica i kanton... prema najavama, a i prema dosadasnjim odnosom vlasti iza slobode nece niko stat'... kao da im je ovo i bio cilj... a aid kao desna i lijeva ruka nacelnika upravo najavljuje najcrnji scenario...

iako citam da bi se mogao usvojit nekakav zakon po kojem bi se kamate oprostile.. to bi bio mozda nacin da se neke stvari rijese... iako je i iznos od 1,7 mio za sadasnju slobodu ogroman.. pogotovo sto niko nece ni da prstom mrdne..
Zadnja izmjena: amho, dana/u 25 maj 2012, 09:05, ukupno mijenjano 1 put.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 25 maj 2012, 09:02

I ovo sam pisao, jel mozda slucajno ili sa argumentima?

PostPostao/la Probisvjet dana 02 maj 2012, 19:16
Davno sam napisao sta se sprema i FK Slobodi na ovom forumu mozete pronaci. Odmah poslije gasenja Dite!
Odlazak u federalnu ligu je upitan jer ce nam vjervovatno ugasiti FK Slobodu.
Jednostavno se to znalo, ali vrlo mali broj ljudi. Treba se zataskati sve sto se desavalo u klubu, a to se moze postici samo gasenjem.
Znaju to i ovi iz opstine!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 25 maj 2012, 09:04

poceli su se za glavu hvatati u Mostaru Nermin Nikšić i Enver Bijedić nakon ispadanja Slobode..znaju da ce SDP propast sad na izborima u TUlzi..oni su ovu bitku izgubili gotovo je..narod se mobilizirao maksimalno sad..bice ovdje svega i ne znam neko pise o nekom gasenju..ne moze sad narod se je digao citava Tuzla je na nogama zbog ovoga i onaj ko pokusa gasit moze samo poginut i nista vise..samo da nismo ispali vjerujem da bi slijedece sezone bili beton...kako se samo ovo gasenje sportskih kolektiva uticati na izborima to ce samo da vide.

Nego za koga cemo glasat ljudi?..hajmo se vi ujediniti za jednog i to je to
Zadnja izmjena: SaltCityAttack, dana/u 25 maj 2012, 09:08, ukupno mijenjano 1 put.
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 25 maj 2012, 09:04

Ja koji sam sa Slobodom proveo tolike godine i igrao u klubu osamdesetih da napisem ovo. Zasto?
PostPostao/la Probisvjet dana 02 maj 2012, 17:38
1969-2012 :oops:

SamoTZ
Kontakt:

Post Postao/la SamoTZ » 25 maj 2012, 09:09

SaltCityAttack je napisao/la:poceli su se za glavu hvatati u mostaru Nermin Nikšić i Enver Bijedić nakon ispadanja Slobode..znaju da ce SDP propast sad na izborima u TUlzi..oni su ovu bitku izgubili gotovo je..narod se mobilizirao maksimalno sad..bice ovdje svega i ne znam neko pise o nekom gasenju..ne moze sad narod se je digao citava Tuzla je na nogama zbog ovoga i onaj ko pokusa gasit moze samo poginut i nista vise..samo da nismo ispali vjerujem da bi slijedece sezone bili beton...kako se samo ovo gasenje sportskih kolektiva uticati na izborima to ce samo da vide.

Nemaš za koga. Pored onakvih kandidata i ja bih pobijedio na izborima. Tuzlaci neće glasati za nacionalne stranke i to je dobra stvar svakako. Problem je što ni građanske opcije ne mogu kandidovati normalnog čovjeka. Ne znam zašto, ali je malo pravih ljudi u politici. Većina sposobnih je davno otišla odavde. :!:

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 25 maj 2012, 09:12

Najgore je sto ce svi ovi ljudi u vlasti ostati...
Kako me samo nervira kad se brinu za neke stvari za koje narod boli briga. Knjizevne noci, galerije **** i te stvari...
Ko tu jos dolazi, dolazi 100 ljudi i to posljednjih 30 godina i samo oni dolaze.

Kakva bolan "Turisticka akademija"? Sta im je to majke im? Zele od industrijskog grada da naprave turisticki :lol:

Pravi jos jedno jezero, a ova prva dva nisu bila isplatljiva...Kad pogledas to jezero i nije za Tuzlake jer mozda ode Tuzlak jednom tamo i kad vidi ko je sve tamo nikad vise i ne dodje...Zadnjih godina sijaset nekih bildercica i mafijasa te staraca i nena koji se kisele...

Hajd da je samo to, ljudi nemaju radnih mjesta...djeca odlaze da se skoluju van Tuzle. Sto ne naprave kakvo radno mjesto?

Od ovih svih Tuzlanskih naselja i mahala su ostali samo zidovi, sve je to ili staro ili kao moj otac i mati su dobrim godinama...Ima omladine jos ovo sto je ostalo, ali nikog ne zanima...Ja nam predvidjam crnu sudbinu sto se svega tice, ne samo sporta...

Evo sad bice taj Kabil, da vidim i Kabila....proteklih izbora je mis za rivala imao fakin Salku Bukvarevica.
Ne zna se ko je gori on ili Salko...pa cu zato za Kabila, SBB gedze...boli me briga, mafijasi jesu al ne mogu biti gori

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 25 maj 2012, 09:13

pa jedino nam Mirnes preostaje nema druge..on barem nekad nije bio nacijonalista ...Titina mu slika u officu bila, a i on se poslije poceo mjenjat ebiga :)...nego moramo naci nekog ko ce promjeniti stanje ovog propalog sporta u nasem gradu
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SamoTZ
Kontakt:

Post Postao/la SamoTZ » 25 maj 2012, 09:16

Do kad se predaju kandidature da vidim jesam li zakasnio? :D

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 25 maj 2012, 09:17

SamoTZ je napisao/la:Do kad se predaju kandidature da vidim jesam li zakasnio? :D
ja sam ovdje nekakav papir ispunjavao u USA za glasanje to da steknem pravo..valjda je to dole stiglo :)..inace prosli put nisam glaso ebiga tam , ali sad hocu iz razloga sto zelim te promjene ebiga
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Tkanton
Kontakt:

Post Postao/la Tkanton » 25 maj 2012, 09:17

SaltCityAttack je napisao/la:poceli su se za glavu hvatati u Mostaru Nermin Nikšić i Enver Bijedić nakon ispadanja Slobode..znaju da ce SDP propast sad na izborima u TUlzi..oni su ovu bitku izgubili gotovo je..narod se mobilizirao maksimalno sad..bice ovdje svega i ne znam neko pise o nekom gasenju..ne moze sad narod se je digao citava Tuzla je na nogama zbog ovoga i onaj ko pokusa gasit moze samo poginut i nista vise..samo da nismo ispali vjerujem da bi slijedece sezone bili beton...kako se samo ovo gasenje sportskih kolektiva uticati na izborima to ce samo da vide.

Koji ljudi druze, mislis na ove sad sto su dosli pomoc slobodi kad je ulaz dzaba. Taj narod ako je se i digo to ce bit dva-tri dana, dok sunce ne pocne sijat i dok jezera prorade, odose oni gore se izlezavat **** se njih za slobodom... a pred izbore ce taman bit zavrseno i trece jezero.... to je jos makar 5000 ljudi, sa oni 10000 od dva jezera Jasmin vec ima 15000 glasova....

SamoTZ
Kontakt:

Post Postao/la SamoTZ » 25 maj 2012, 09:21

U skladu sa Uputstvom o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti za lokalne izbore 2012. godine, 25. maja u 16 sati ističe rok za podnošenje prijava za ovjeru političkih stranaka, nezavisnih kandidata, udruženja i grupa za učešće na izborima.
Danas je zadnji dan za prijave. Vjerovatno bi uskoro trebali znati ko će biti kandidati.

P.S. Ovo jeste politika, ali itekako ima veze sa FK Slobodom pa molim moderatora da ne briše postove.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 25 maj 2012, 09:27

SaltCityAttack je napisao/la:poceli su se za glavu hvatati u Mostaru Nermin Nikšić i Enver Bijedić nakon ispadanja Slobode..znaju da ce SDP propast sad na izborima u TUlzi..oni su ovu bitku izgubili gotovo je..narod se mobilizirao maksimalno sad..bice ovdje svega i ne znam neko pise o nekom gasenju..ne moze sad narod se je digao citava Tuzla je na nogama zbog ovoga i onaj ko pokusa gasit moze samo poginut i nista vise..samo da nismo ispali vjerujem da bi slijedece sezone bili beton...kako se samo ovo gasenje sportskih kolektiva uticati na izborima to ce samo da vide.

Jedina opcija za spas nam je da izglasamo nekoga na izborima, onoga ko ce obecati nama, da nasu voljenu FK Slobodu nece nikada ugasiti, da ce pomoci da je sacuvamo i dovedemo tamo gdje joj je mjesto. Postoji veliki problem i to uraditi jer postoji garnitura onih koji zele ugasiti FK Slobodu prije izbora, tako da onda nemamo mogucnosti nikakve da biramo nekoga na izborima ko ce podrzati FK Slobodu!
Ako ne budemo jedinstveni i ako nas se ne sakupi u ovome mjesecu na nekom od mitinga podrske FK Slobodi bar svakih deset dana oni to nece shvatiti ozbiljno. Jednostavno ce je ugasiti, a poslije toga paljenja nema. Kraj.
Predlazem slijedece:
1. Organizovati neki odbor navijaca, ljubitelja Slobode, Tuzlaka i svih ostalih koji ce nam se pridruziti.
2. Ubrzano ali organizovano i konkretno, zakazati datum/e mitinga podrske Slobodi (zbog administrativnih i zakonskih stvari, prijava skupa, itd
3.Pronaci partnera u nekoj politickoj stranci i pojedincu za koga cemo raditi podrsku
4. Animirati sve od svoje djece, oceva, majki, djedova, familije, prijatelja iz drugih mjesta, bas apsolutno sve koga mozemo (Jer ako nas se sakupi manje od 20.000, a to su kalkulacije ovih sto nas zele ugasiti, oni to nece shvatiti ozbiljno
5. Rukovodstvo navijca ne smije da bude ili vodja onaj koji ne uziva ugled kod svih tuzlaka. On ne smije imati niti jedne mrlje koju bi neko mogao iskoristiti. Ne smije biti potkupljiv, niti onaj ko nece istrajati do kraja
6. Jos mnoge stvari dodati, npr. kao nacin finansiranja navijaca FK Slobode. Napraviti clanse iskaznice navijacke i dati im pogodnosti prilikom odlaska na utakmice. Za prekrsaje navijaca pojedinaca napraviti tijelo-disciplinsku kmisiju koja ce ga trajno udaljiti iz navijacke grupe!
7. Svi naci nacina da podrzimo one privrednike koji ce podrzati FK Slobodu. Kako? Neka stave na svoj objekat da je ta firma sponzor i onda jednostavno preferirati te firme, ranje, markete, kafice.
8. Vrlo lako mozemo iz minusa doci u plus samo ako to zelimo.
9. Da vise ne odugovlacim i ne nabrajam ima toga jos dosta...

Ako mislite da je ovo ok treba poceti raditi odmah! Još danas
Ako je potrebna pomoc neka mi se neko javi na PP. Samo ozbiljno!
Postoji

TRUST
Kontakt:

Post Postao/la TRUST » 25 maj 2012, 09:51

Uz malo kreatvinosti i ozbiljnog rada Sloboda se moze spasit, dobro bi bilo se organizvat i kako poslat revizore i finansijsku policiju u klub nek precesljau ko je sta radio zadnjih deste godina. i ko je kod kriv tuzba i nek odgovara

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 25 maj 2012, 09:58

TRUST je napisao/la:Uz malo kreatvinosti i ozbiljnog rada Sloboda se moze spasit, dobro bi bilo se organizvat i kako poslat revizore i finansijsku policiju u klub nek precesljau ko je sta radio zadnjih deste godina. i ko je kod kriv tuzba i nek odgovara
moze on odgovarat' do mile volje... pricinjena steta se ne moze nadoknadit'... kakve posljedice trpe iljo, suljo i uske koji su 10 godina unistavali savez?? nikakve... maknuli ih... osudili na koji mjesec uvjetno.. zbog popunjenosti zatvora nikad nece odsluzit' dana.. nikom nista... a steta ogromna..

nego tuzlaci.. uhvatite se 'probisvjet'-ovog plana i spasavajte klub... druge nema... aid i kompanija ce od fk sloboda napravit' ofk sloboda i krenut' od mahalske lige...

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 25 maj 2012, 10:23

TRUST je napisao/la:Uz malo kreatvinosti i ozbiljnog rada Sloboda se moze spasit, dobro bi bilo se organizvat i kako poslat revizore i finansijsku policiju u klub nek precesljau ko je sta radio zadnjih deste godina. i ko je kod kriv tuzba i nek odgovara
To su trebali uraditi ovi iz opstine ili kantona al' nisu jer imaju svoje prste tu!

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.