NK Jedinstvo Bihać

Moderator/ica: GracanicaAA

gattuso1919
Kontakt:

Re: NK Jedinstvo Bihać

Post Postao/la gattuso1919 » 07 jul 2025, 16:25

26 kola ove sezone.

23./24.08 početak prvenstva

Mjesec “i po” ranije počinjemo pripreme, idalje sam u šoku da je sve po zdravom planu :)

Nim
Kontakt:

Post Postao/la Nim » 07 jul 2025, 16:47

gattuso1919 je napisao/la:
07 jul 2025, 16:25
26 kola ove sezone.

Mjesec “i po” ranije počinjemo pripreme, idalje sam u šoku da je sve po zdravom planu :)
Ustini se , mozda sanjas 🤣🤣 sala na stranu lijepo za vidjeti ma da nisam nigdje vidio da je bila prozivka da se startalo?

gattuso1919
Kontakt:

Post Postao/la gattuso1919 » 07 jul 2025, 17:14

Nim je napisao/la:
07 jul 2025, 16:47
07 jul 2025, 16:25
26 kola ove sezone.

Ustini se , mozda sanjas 🤣🤣 sala na stranu lijepo za vidjeti ma da nisam nigdje vidio da je bila prozivka da se startalo?
Žera u intervju rekao da danas počinju pripreme. U 18 sati je prozivka i trening

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 07 jul 2025, 17:21

Nema smisla samo 26 kola. Preveliku pauzu su napravili, jbt pola godine se nece igrati nikako. To je da ispadnes iz svake forme. Ne znam, za mene glupo. Bolje da su napravili 33 kola, kao sto je bila jedna od opcija.

BihacSN
Kontakt:

Post Postao/la BihacSN » 07 jul 2025, 23:21

🔴⚪️ 𝐏𝐎𝐂̌𝐄𝐋𝐄 𝐏𝐑𝐈𝐏𝐑𝐄𝐌𝐄 𝐍𝐊 𝐉𝐄𝐃𝐈𝐍𝐒𝐓𝐕𝐎 | ⚽
Danas je na stadionu Pod borićima održana prozivka igrača i zvaničan početak priprema za novu sezonu !
Šef stručnog štaba Nedžad Žerić obratio se igračima i predstavio plan rada u narednim sedmicama. Prvom okupljanju prisustvovali su i stari znanci crveno-bijelog dresa, kao i neka nova lica koja će pokušati izboriti svoje mjesto u timu.
Na prozivci su bili prisutni:
Golmani :Bilic, Alijagic, Stijepic.
Setkic, Guskic, Jasarevic, Susnjar, Fazlic, Fontemachi, Zaric, Brankovic, Mujagić, Stipic, Mahmud, Hinestroza, Salkanović, Halilagic..
Opravdano odsutni su bili: Zgonjanin, Carlos, Hadrovic, Tahric, te Knežević koji će biti na probnom radu za sada Pod borićima.
💪 Uprava kluba nastavlja s aktivnostima na jačanju igračkog kadra, dok stručni štab već danas kreće s treninzima i pripremama za izazove koji nas očekuju.
🔜 Prijateljske utakmice i rad u punom intenzitetu slijede već od narednih dana.
#DIGNIGLAVUNISISAM 🔴⚪️

NeRi_K
Kontakt:

Post Postao/la NeRi_K » 08 jul 2025, 10:14

Jučer sam bio na stadionu, na pomoćnom terenu su razvedene instalacije za rasvjetu, ali nisu spremne betonske stope za stubove. Ograda koja je postavljena do kanala ili nije dobro postavljena ili se već pokvarila, ne izgleda zategnuto, dok teren još uvijek nije spreman za polaganje umjetne trave. Mahalska je da je Uprava dobila garanciju da će do 1.8. taj teren biti operativan, ali sumnjam u to.

Na glavnom terenu su krenuli radovi na atletskoj stazi, ali onim tempom prva faza će biti gotova tek idućeg ljeta, treba čim prije reagovati, jer je ovo prije svega neozbiljnost investitora, dosta je vađenja na izvođače radova.

Mislim da nikad nije bilo potrebnije da klub ide na pripreme 10tak dana izvan Bihaća, jer jednostavno nemaju gdje trenirati. Ovo je velika sramota za Grad Bihać.
Službena web stranica NK "Jedinstvo" Bihać: www.****

Bihac1299
Kontakt:

Post Postao/la Bihac1299 » 08 jul 2025, 12:01

NeRi_K je napisao/la:
08 jul 2025, 10:14
Jučer sam bio na stadionu, na pomoćnom terenu su razvedene instalacije za rasvjetu, ali nisu spremne betonske stope za stubove. Ograda koja je postavljena do kanala ili nije dobro postavljena ili se već pokvarila, ne izgleda zategnuto, dok teren još uvijek nije spreman za polaganje umjetne trave. Mahalska je da je Uprava dobila garanciju da će do 1.8. taj teren biti operativan, ali sumnjam u to.

Na glavnom terenu su krenuli radovi na atletskoj stazi, ali onim tempom prva faza će biti gotova tek idućeg ljeta, treba čim prije reagovati, jer je ovo prije svega neozbiljnost investitora, dosta je vađenja na izvođače radova.

Mislim da nikad nije bilo potrebnije da klub ide na pripreme 10tak dana izvan Bihaća, jer jednostavno nemaju gdje trenirati. Ovo je velika sramota za Grad Bihać.
Slažem se, s obzirom ko je izvođač radova nije ni čudo…također, ne znam kako ce se izvoditi radovi a u toku sezona

gattuso1919
Kontakt:

Post Postao/la gattuso1919 » 08 jul 2025, 12:34

Bihac1299 je napisao/la:
08 jul 2025, 12:01
NeRi_K je napisao/la:
08 jul 2025, 10:14

Slažem se, s obzirom ko je izvođač radova nije ni čudo…također, ne znam kako ce se izvoditi radovi a u toku sezona
Gurala se priča da ćemo domaće utakmice igrati u Cazinu zbog navodnog renoviranja GLAVNOG TERENA. Ono od NS BIH što smo “dobili”

Baš me zanima šta će skontati ako radovi na atletskoj stazi ne završe do kraja augusta.

NeRi_K
Kontakt:

Post Postao/la NeRi_K » 08 jul 2025, 13:11

Mi smo sa višeg nivoa vlasti dobili:

✅️ Izgradnja pomoćnog terena na stadionu Borići - 300.000 KM
✅️ Rekonstrukcija sportskog terena i atletske staze - 200.000 KM

Glavni teren bi trebao dobiti automatske prskalice, a za dio od ovoga novca mogu jedino još odraditi čepiranje, prozračivanje, nasipanje i dosijavanje. Potpuna rekonstrukcija glavnog terena će čekati neka bolja vremena.
Ali bi trebalo odmah dovesti cijevi za drenažu ispod ove podloge koju rade za atletsku, prva faza atletske bi trebala biti gotova krajem osmog mjeseca, a to podrazumijeva postavljen asfalt preko kojeg ide tartan u drugoj fazi.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 08 jul 2025, 13:59

NeRi_K je napisao/la:
08 jul 2025, 13:11
Mi smo sa višeg nivoa vlasti dobili:

✅️ Izgradnja pomoćnog terena na stadionu Borići - 300.000 KM
✅️ Rekonstrukcija sportskog terena i atletske staze - 200.000 KM

Glavni teren bi trebao dobiti automatske prskalice, a za dio od ovoga novca mogu jedino još odraditi čepiranje, prozračivanje, nasipanje i dosijavanje. Potpuna rekonstrukcija glavnog terena će čekati neka bolja vremena.
Ali bi trebalo odmah dovesti cijevi za drenažu ispod ove podloge koju rade za atletsku, prva faza atletske bi trebala biti gotova krajem osmog mjeseca, a to podrazumijeva postavljen asfalt preko kojeg ide tartan u drugoj fazi.
Neri upravu je momak, bila je prica da je teren sa umjetnom podlogom dogovoren od strane NSBiH i da ce se raditi ljeto 2025.

Ta prica je jos od mandata Semanica, ali pala je neka muljaza u savezu oko toga jel nista nisu uradili. U Prijedoru ce se igrati Premijer liga a isto cekaju teren.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

n0ke
Kontakt:

Post Postao/la n0ke » 08 jul 2025, 14:54

Dajte mi jedan ozbiljan klub sa umjetnom travom u regionu ili eu? A da nije sjever skandinavije ili rusija gdje su minusi pa trava ne moze prezivjet.
Umjetna trava bi bila karta u jednom smjeru za siguran amaterizam i rekreaciju..
i bajdvej vi biscani se samo svadjate, mi iz buzima puno vise volimo jedinstvo 😀

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 08 jul 2025, 14:59

n0ke je napisao/la:
08 jul 2025, 14:54
Dajte mi jedan ozbiljan klub sa umjetnom travom u regionu ili eu? A da nije sjever skandinavije ili rusija gdje su minusi pa trava ne moze prezivjet.
Umjetna trava bi bila karta u jednom smjeru za siguran amaterizam i rekreaciju..
i bajdvej vi biscani se samo svadjate, mi iz buzima puno vise volimo jedinstvo 😀
Buzimljani su uvijek dolazili na utakmice i navijali za Jedinstvo. I sada su kako sam cuo dio istoka, imaju valjda i podgrupu u SN. Svaka cast. :clap:

I meni se ne svidja opcija sa umjetnom travom, mislim da Varazdin ili Gorica imaju umjetnu travu, zbog toga su posebno neugodini bili dugi niz godina u HNL, kod nas je Krupa na Vrbasu jos prije 4-5 godina postavila umjetnu travu na stadion. Ima sigurno jos more primjera, to je trebalo biti finansirano od strane saveza, kako god sigurno je 100x bolje od ove oranice.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

n0ke
Kontakt:

Post Postao/la n0ke » 08 jul 2025, 15:02

InatSilniBosanski je napisao/la:
08 jul 2025, 14:59
n0ke je napisao/la:
08 jul 2025, 14:54
Buzimljani su uvijek dolazili na utakmice i navijali za Jedinstvo. I sada su kako sam cuo dio istoka, imaju valjda i podgrupu u SN. Svaka cast. :clap:

I meni se ne svidja opcija sa umjetnom travom, mislim da Varazdin ili Gorica imaju umjetnu travu, zbog toga su posebno neugodini bili dugi niz godina u HNL, kod nas je Krupa na Vrbasu jos prije 4-5 godina postavila umjetnu travu na stadion. Ima sigurno jos more primjera, to je trebalo biti finansirano od strane saveza, kako god sigurno je 100x bolje od ove oranice.
Zaboravio si slogu iz siminog han, sve preozbiljni klubovi 😆
Buzimljani sad vode istok 😆😆

NeRi_K
Kontakt:

Post Postao/la NeRi_K » 08 jul 2025, 15:32

Umjetna trava ide na pomoćni teren što je logična odluka, dok na glavnom terenu ostaje prirodna trava, a u trenutku kada se postavi nova drenaža i podloga, ide preko toga Hibridni travnjak (kombinacija prirodne i umjetne trave) predstavljaju vrhunac tehnologije i ponude u svijetu profesionalnog nogometa radi minimalne razlike u igranju u odnosu na prirodni travnjak. Takav se teren stavljao na sve naše stadione prilikom renoviranja.

gattuso1919
Kontakt:

Post Postao/la gattuso1919 » 09 jul 2025, 15:41

2 treninga svaki dan. Uzeo ih Igi pod svoje

Nim
Kontakt:

Post Postao/la Nim » 09 jul 2025, 16:01

09 jul 2025, 15:41
Ono sto se moglo vidjeti u prosle 2 sezone gdje Igor radio sa ekipom je da su fizicki prespremni. Mislim da pogotovo momci koji ostaju od prosle sezone uz Igora ce biti jedni on najspremnijih u ligi.
U struci je sve !

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 09 jul 2025, 16:22

Nim je napisao/la:
09 jul 2025, 16:01
Ono sto se moglo vidjeti u prosle 2 sezone gdje Igor radio sa ekipom je da su fizicki prespremni. Mislim da pogotovo momci koji ostaju od prosle sezone uz Igora ce biti jedni on najspremnijih u ligi.
U struci je sve !
Njima trener nece ni trebati. Daj im loptu da se igraju 🤣

Nim
Kontakt:

Post Postao/la Nim » 09 jul 2025, 16:32

nebeskasila je napisao/la:
09 jul 2025, 16:22
Nim je napisao/la:
09 jul 2025, 16:01
U struci je sve !
Njima trener nece ni trebati. Daj im loptu da se igraju 🤣
Hahahaha moguce je svasta 🤣

NeRi_K
Kontakt:

Post Postao/la NeRi_K » 09 jul 2025, 18:57

Danas kako čujem niko nije ni lopate zabio na atletskoj stazi.

Ovo u vezi ovih radova po gradu postaje više i smiješno. Grad se totalno pogubio po ovom pitanju.

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 09 jul 2025, 19:48

NeRi_K je napisao/la:
09 jul 2025, 18:57
Danas kako čujem niko nije ni lopate zabio na atletskoj stazi.

Ovo u vezi ovih radova po gradu postaje više i smiješno. Grad se totalno pogubio po ovom pitanju.
Ma nevjerovatno da jednu yebenu stvar ne mogu uraditi kako treba.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.