Ne znam za vas, ja sam se skoro pomirio sa činjenicom da nam više niko neće ni doći. To, po mom mišljenju, nije obro. Ali oni koji odlučuju o tome će na kraju i snositi krivicu. Naša ekipa je dobra, kompletna ali na nekim pozicijama nam treba boljih igrača, to ponavljamo iz dana u dana.
Eto uskoro će i te pripremne utakmice, pa sam malo zavirio u prijašnje rezultate naših utakmica u Turskoj.
U sezoni 2013/2014 kada nas je vodio Robert Jarni:
* FK Sarajevo - FK Metalurg Zaporozya 2-1
* FK Sarajevo - FC Pohang Steelers 0-2
* FK Sarajevo - FK Partizan 0-1
* FK Sarajevo - FC Dila Gori 1-0
U sezoni 2014/2015 pod vodstvom Mehe kodre:
* FK Sarajevo - Metalist Kharkiv 1-0
* FK Partizan - FK Sarajevo 0-1
* FK Sarajevo - ACS Poli Timisoara 1-0
* FK Sarajevo - FC Shirak 2-1
Ove sezone igramo sa:
* NK Maribor - FK Sarajevo
* FC Astana - FK Sarajevo
* FK Sarajevo - FC Kairat Almaty
Naravno da je rezultat u ovim pripremnim utakmicama uvijek u drugom planu, i ne bih se ljutio sekunde ako sve izgubimo a pobijedimo u Mostaru i ove naredne derbije. Međutim pitam se kakvo bi samopouzdanje igrača bilo ako bi ih u Antaliji svi porazili, zato je bitno da se koja od ovih utakmca dobije.
Teško proljeće je pred nama, zato ove utakmice i treninge na pripremama trebaju iskoristiti na najbolji mogući način, nadam se da je naš stručni štab dooljno kvalitetan da ne dopusti opuštanje i zezanciju te da nam igrači na terenu izgledaju kao da su se prvi put sreli.
U vezi onog mog pominjanja sredine terena danas, oni moraju biti maksimalno koncentrisani i na visini zadatka u svakoj utakmici, u svakoj akciji. Kada gradimo napad i kada razbijamo napad protivnika. Mnogo trke i angažovanosti svih igrača, a za to nam je potrebna vrhunska fizička spremnost. U proljetni dio ulazimo bez prava na kiks, bar dok vodećeg ne stigenemo na bar 2 boda. Svaka utakmica nam je biti ili ne biti.
Naravno da nije tragedija i ako kiksamo, pa u jednom trenutku nam svi naši planovi budu veoma daleko od realizacije ne treba padati u očaj i u tom trenutku tražiti glave nekoga, skupiti snage, dati podršku i boriti se do kraja. Kraj je tek tamo nekad u maju a ne nakon prvog kiksa.