Dobra tabela.
Kako god okrenes, City na vrhu.
GOAT Pep
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
Dobra tabela.
Ma da, nisu povrede problem. To što ekipa nema zdravog stopera, glavni veznjak pola sezone povrijeđen tebi ne igra nikakvu ulogu. I sa svim problemima čovjek izvukao LP.emir_ je napisao/la: ↑20 maj 2021, 10:44U redu je Otelo.
Zelis da vjerujes da su povrede stopera razlog za katastrofalnu sezonu.
Kad je Fernandinho izvukao sezonu na stoperu i Pep zavrsio drugi- bio je ubleha.
Izgubiti 3-5 tekmi kuci sa 0:1 i biti iza jednog Solskjaera je po meni mnogo dublji problem od povrede igraca u odbrani.
Prema tome
Raduje me sto u Liverpoolu nemaju razloga za brigu. Nadam se da ce Klopp ostati pri ovoj taktici i sastavu. Nista drugo i ne zna. I to sa ekipom vrijednom 1,1 milijardu.
Do tada ce brojati po 4kom u svakom sudaru sa prvakom!
Ma ne kontasPensioner26 je napisao/la: ↑20 maj 2021, 11:13Čekaj sad. Da li to vama predstavlja uspjeh u još jednoj tmurnoj sezoni?![]()
I sa svim tim problemima smo tu oko trećeg mjesta. Složit ćeš se da se i Jota kao jedini napadač koji je mogao postići gol povrijedio kad je uhvatio zalet. Naravno, napada je uveliko zakazao, niko to ne spori. I sam sam pisao, možda ne na ovoj temi, ali na temi Liverpoola i redditu da sam očekivao rezultate 4:3, 5:3, a ne neke minimalne pobjede i slično.delinjo je napisao/la: ↑20 maj 2021, 11:09Ma dobro Otelo ,realno nedostatak stopera moze biti izgovor za neosvajanje titule ali nikako da te Njukastl i slicni skoluju kuci,istina je na sredini,mislim da trebate malo i odvaditi..
Uvezali ste 6,7 utakmica cini mi se,buvkalno bez postignutog gola,halalit ces ali to nije do stopera..
Sve je to tacno,kad se povrijedio Virgil znao sam da Liverpool nema sanse za titulu,ali to nije razlog sto se jedva izborila LP ,razlog i krivci su Mane ,Salah i Firmino..Otelo je napisao/la: ↑20 maj 2021, 11:33I sa svim tim problemima smo tu oko trećeg mjesta. Složit ćeš se da se i Jota kao jedini napadač koji je mogao postići gol povrijedio kad je uhvatio zalet. Naravno, napada je uveliko zakazao, niko to ne spori. I sam sam pisao, možda ne na ovoj temi, ali na temi Liverpoola i redditu da sam očekivao rezultate 4:3, 5:3, a ne neke minimalne pobjede i slično.delinjo je napisao/la: ↑20 maj 2021, 11:09Ma dobro Otelo ,realno nedostatak stopera moze biti izgovor za neosvajanje titule ali nikako da te Njukastl i slicni skoluju kuci,istina je na sredini,mislim da trebate malo i odvaditi..
Uvezali ste 6,7 utakmica cini mi se,buvkalno bez postignutog gola,halalit ces ali to nije do stopera..
Liverpool je bio u problemu u svakom redu igre, povrede Thiaga, Hendersona, Fabinha, Milnera, u napadu Jota out dva mjeseca dok Mane maši svaki zicer. Odbrana ti se mijenja svaki 180 minuta. Liverpool je u jednom trenutku osvajao 0.77 bodova po meču, što bi ga u 38 utakmica stavilo na 17. mjesto tabele. U dva najbolja niza igre, onaj sa početka kad su bili prvi je osvajao oko dva boda, nešto više, po meču, što bi bilo dovoljno za oko 77 bodova, a sad u ovih zadnjih deset tekmi je na još boljem prosjeku, isto preko dva. To bi bilo dovoljno za oko 81, 82 trenutno, City bi ušao u zadnje kolo sa bodom prednosti ili dva i Everton bi se smaknuo. Realnost je da niti u jednom trenutku, odnosno form runu, Liverpool nije bio ispred Cityja po PPG-u, ali je mogao biti da je bila mirnija sezona. Naravno, ima i do taktike. Klopp je u dosta mečeva bio tvrdoglav, kasne izmjene, čudne odluke. Ubijali su nas protivnici duplim blokovima, loši centaršuti. Mane i Salah su promašili 18 velikih šansi, Firmino 13. Primjera radi, najviše promašenih šansi iz Cityja je imao Sterling, 12. Njihov najlošiji realizator je bolji od trećeg najlošijeg realizatora Liverpoola.
Najlakše je i meni i svima uperiti prstom u nedostatak svih štopera i reći da je to problem, no realnost je da su samo tri ekipe primile manje golova od Liverpoola (od toga ih je sedam došlo od lude Ville). Sad prije nego što neko bolduje ovo i kaže "Eto Otelo, ti vjeruješ u ono što sam znaš da nije istina", da još dodam: Sve te promjene su utjecale na već napisano. Probleme u vezi, kreaciju napad. Pressing. Nije isto Robertsonu trčati naprijed kad su iza njega Gomez - VVD i kad su tu Phillips - Williams. Nakon toga Fabinho, po meni, jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji i igrač zadužen za presjecanje napada protivnika igra na štoperu, ne može da radi ono što najbolje zna. Henderson se morao prebaciti na njegovu poziciju da iznese loptu, nakon toga je tu Thiago igrao. Ofanzivni veznak je veći dio sezone igra na mjestu defanzivnog veznog. Štekala je i kreacija u napadu. Već je rečeno da je glavni trojac bio užasan, ali je i nedostajala pomoć iz veze. Nije bilo šuteva, nije bilo pasova u prostor. I na to sve, svaki meč starta Wijnaldum koji je mislima u Barceloni, bolje da je Jones igrao svaki meč umjesto njega.
Sve ja razumijem, i da za Liverpool, kao i za United i još par klubova, važe drugačiji, viši standardi, ali treba i biti realan. Sezona Liverpoola bila je uništena povredama štopera koje su se onda prenijele i na ostatak ekipe, pogotovo vezu i nekarakterično loš napad koji je kombinirano promašio najviše prilika u ligi.
Klopp je prije par dana izjavio da je unutar svlačionice bilo određenih problema koji nikad neće biti poznati javnosti i to je sve igralo svoju ulogu. Vjerujem da igrači nisu imali povjerenja između sebe, pogotovo nakon onog poraza kući od Burnleya, od tad je sve krenulo skroz nizbrdo. Mada, prvi znaci pucanja su se vidjeli na Anfieldu protiv WBA gdje je završeno 1:1, a onda je uslijedio remi sa Newcastleom u gostima, te taj poraz kući.
Dobar je @OteloRajaz je napisao/la: ↑11 jan 2021, 17:22Ti si valja jedini lik koji:Otelo je napisao/la: ↑11 jan 2021, 17:01Pep je valjda jedini trener koji može doći u jedan od najjačih Bayerna ikad i ne uzeti Ligu prvaka i valjda jedini trener koji može uz nelimitirane smotre novca u Cityju da ispada iz Lige prvaka od koga stigne i da se i dalje smatra vrhunskim trenerom.BoixosNois1899 je napisao/la: ↑11 jan 2021, 16:21Pep je jedini trener koji može doći u EPL koju mnogi smatraju najjačom ligom svijeta, osvojiti dvije uzastopne titule sa rekordnim brojem bodova, i opet biti smatran ublehom. Da ne spominjem što je prije toga stvorio najjači tim svih vremena i obesmislio fudbal u periodu 2008-12. Kompleksi su čudo.
Ružičaste cvike su čudo.
1. piše smotre novca
2. smatra Ancelottija, Contea, Mourinha i Pochettina boljim od Guardiole
3. ne smatra Guardiolu vrhunskim trenerom
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.