BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: BV Borussia Dortmund
Drago mi je što se BvB časno oprostio od LP da su kojim slučajem bili i produžeci, čisto sumnjam da bi nešto napravili ionako su bili skroz pali zadnjih 10 minuta. Što se Mikija tiče, čovjek je katastrofalno odigrao obje utakmice i ako se može neko pojedinačno kriviti za ispadanje, onda je to isključivo on, mada nisam pristalica teorije da je jedan čovjek kriv za sve. Ne znam kako ga može neko pravdati nekakvim pritiskom koji ima, kad je čovjek stalno starter, pa ga redovno vade 15 minuta prije kraja, šta bi bilo da ulazi u zadnjih 15 minuta pa ima tri puta manje vremena da se pokaže. Da li će on iduće sezone biti bolji ili ne, to su pretpostavke koje za sada ne znače ništa, samo ne znam šta će biti iduće sezone kad ne bude Lewata koji je itekako razvlačio protivničke odbrane i stvarao prostor veznim igračima. Sinoć Reus dade dva gola i dva puta asistira Mikiju koji promašuje tri zicera, što će reći da su samo Reus, Hummels i donekle Lewa potvrdili svoju klasu, ostalim čestitke, ali da ne bude već iduće kolo BL povuci-potegni. Pobjeda protiv Reala ima svoju težinu, ali ne mogu se tek tako zaboraviti sve one loše partije protiv Napolija, Arsenala, blijedo izdanje protiv Olimpika i nepotrebni poraz protiv Zenita. Loša partija Reala za njih je za sada samo epizoda u dosadašnjem toku LP, vidjećemo da li će u polufinalu pokazati da vrijede više od onoga što su sinoć pokazali. Uostalom, vidjećemo šta će uraditi Barca i FCB večeras.
- Blaszczykowski
- Kontakt:
Ok što si stavio Mikijevu sliku, ali koji hurac će nam tvoja?Saurman je napisao/la:
Prika koga zaboli za ove forumske kritičare tipa Trolis ili Duke of ***, nema nikakve potrebe takvima išta objašnjavati.gerdmuller je napisao/la:Dortmund zacepio usta kriticarima.Bundesliga dominira
Lokos19 je napisao/la: Ah taj miki, sta reci koju posluku porati. 30 mio ljudi, trideset miliona euraNije to isto ko 5,6 za levata ili sibija. Mogu samoproglaseni znalci njega branit ko polarnog medjeda, mogu ga obozavat, mogu svrsavat na svaku asistenciju svakih par utakmica, ali jedini krivac za neprolazak dalje je upravo s pravom nazvani panj miKITArjan
Taj hendikep ni doktor Klopp neizpegla.

Da nije jadno i bijedno bilo bi smiješno. Znači Klopp, Buvač, Susi, Waki i kompanija su imbecili jer su istresli 27,5m (ne 30 kao što ti podlo navodiš) iako 5 puta važemo svaki euro, a ti si pametan. 99% navijača BVB-a su glupi jer podržavaju Mikija, a ti si pametan jer samo čekaš kako da ga popljuješ. Čovjek je odigrao odličnu utakmicu, ali Bog je odlučio da mu ne dadne konačnu nagradu. Nek bude naš Robben.
Kao što čovjek kaže...
S tim da nije problem kad se i pljuje na igrače u efektu trenutka ili recimo nakon loše partije, ali kad samo čekaš razlog da popljuješ nekog igrača kluba za koji navodno navijaš to je bijedno.Cauchy23 je napisao/la:Navijači koji pljuju po igračima koji ostave srce na terenu nisu navijači.
Bravo za igrače,bravo za trenera,bravo za upravu. Nadam se da ćemo se radovati i u budućnosti dobrim rezultatima kluba kojeg volimo.
Miki sinoć pokazao da može odigrati i na krilnoj poziciji. Tercet Miki-Kagawa-Reus ne zvoni loše.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!
BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa
Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa
4-1-4-1 je izgledalo odlicno sinoc. Presing je jos jaci u takvom sistemu, manje-vise radi se o kopiji Pepove presing igre. Steta pa je ekipi ponestalo snage u poslijednjih 20-ak min. Cudi me Klopp nije nis mjenjao, mali Hofmann je morao uletiti u vatru mjesto Kircha. Imam osjecaj da se Klopp totalno pogubio u finisu, nes slicno kao u finalu CL kad su starteri pocrkali u finisu tekme.
Mayku mu je bilo blizu. Kakva steta.
Mayku mu je bilo blizu. Kakva steta.
Der Mann für die entscheidenden Tore.
Kagawa je plaćen 350.000 Eura, a Reus 17 miliona, fudbal se igra za pare, a ne za ljubav, prolazak u narednu fazu LP znači pare, ispadanje znači da para nema, 27 miliona je 27 miliona, kazati da je dobro odigrao neko ko je fulio tri zicera i pogodio bližu stativu praznog gola, čemu su se čudili komentatori na Arenasportu je uvreda za Reusa koji je uradio to što je uradio. Ako je svaka kritika ovdje zabranjena, pa makar i argumentovana, onda je ovaj forum presmiješan. Proglasiti nekoga kvalitetnim igračem zato što će on tek pokazati šta zna je smiješno, jer mi smo ispali iz LP, nismo prošli dalje, osim toga, čovjek je i u BL protiv puno slabijih protivnika odigrao niz katastrofalnih utakmica. Sa Reusom i Kagawom tih problema nije bilo, a od Lewata i Gunde prvu sezonu niko ništa nije ni očekivao jer su dovedeni za sitne pare.Blaszczykowski je napisao/la:
Da nije jadno i bijedno bilo bi smiješno. Znači Klopp, Buvač, Susi, Waki i kompanija su imbecili jer su istresli 27,5m (ne 30 kao što ti podlo navodiš) iako 5 puta važemo svaki euro, a ti si pametan. 99% navijača BVB-a su glupi jer podržavaju Mikija, a ti si pametan jer samo čekaš kako da ga popljuješ. Čovjek je odigrao odličnu utakmicu, ali Bog je odlučio da mu ne dadne konačnu nagradu. Nek bude naš Robben.
Miki sinoć pokazao da može odigrati i na krilnoj poziciji. Tercet Miki-Kagawa-Reus ne zvoni loše.
- Blaszczykowski
- Kontakt:
Uprkos pobedi koja je značila i poraz, trener vicešampiona Evrope Jirgen Klop nije bio nezadovoljan."Kada sam se posle utakmice pozdravio sa našim povređenim štoperom Nevenom Subotićem, rekao mi je da je ponosan što je deo ovog tima i da ne može biti ponosniji. Apsolutno isto vidim ovaj meč i rezultat", rekao je harizmatični trener."Meč je bio toliko dobar, da jednostavno nije postojao igrač na terenu koga bih mogao da krivim za eliminaciju. I atmosfera je bila fenomenalna. Hteli smo da se dokažemo odličnom igrom i mislim da smo to i uspeli", dodao je Klop.

kao navijac reala zelim da vam cestitam na utakmici sinoc, nas su izvukli samo iker i ovaj vas armenac
tuzno ali istinito je da izgleda ovi nasi ne postoje kad ronaldo nije na terenu, postanu bezmudi svi redom 
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
- Blaszczykowski
- Kontakt:
Pa kad je CR cijelu momčad podredio sebi. Da ih je pustiti godinu dana bez njega, s pravim trenerom tipa Klopp, bi vjerovatno bili i bolji.LenBias je napisao/la:tuzno ali istinito je da izgleda ovi nasi ne postoje kad ronaldo nije na terenu, postanu bezmudi svi redom
Ne znam stvarno sto ste svi udarili po Mikiju,i mene je iznerviro i oduzeo mi 10 godina zivaca,ali ne stoji da on nije dobar igrac.
Miki je vrhunski igrac samo ima problema sa svojom glavom i to ce biti sredjeno sljedece sezone,najbolji je primjer Modric prosle sezone on se nije vidio pogotovu protiv nas,a ove sezone razvaljuje protiv nas je bio mozda i najbolji igrac na terenu.
To je najbolji primjer da igracu treba vremena i prostora da se uklopi kako treba,neki igraci to urade odma nekima treba vremena,ali nema razloga da toliko Mikija minimiziramo i omalovazavamo.
Miki je vrhunski igrac samo ima problema sa svojom glavom i to ce biti sredjeno sljedece sezone,najbolji je primjer Modric prosle sezone on se nije vidio pogotovu protiv nas,a ove sezone razvaljuje protiv nas je bio mozda i najbolji igrac na terenu.
To je najbolji primjer da igracu treba vremena i prostora da se uklopi kako treba,neki igraci to urade odma nekima treba vremena,ali nema razloga da toliko Mikija minimiziramo i omalovazavamo.
da, mora da je do ronaldaBlaszczykowski je napisao/la:Pa kad je CR cijelu momčad podredio sebi. Da ih je pustiti godinu dana bez njega, s pravim trenerom tipa Klopp, bi vjerovatno bili i bolji.LenBias je napisao/la:tuzno ali istinito je da izgleda ovi nasi ne postoje kad ronaldo nije na terenu, postanu bezmudi svi redom
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
prošle godine je Real ispao na isti način kao sad BD . Odigrali ste dobro ovu drugu utakmicu ,u prvoj vas nije bilo .Sada smo kvit 
CR7 : "YO AQUI, YO AQUI!"
''Želim ući u povijest kao jedan od najboljih svih vremena''
isCo 23
Čarobni Di Maria 22
''Želim ući u povijest kao jedan od najboljih svih vremena''
isCo 23
Čarobni Di Maria 22
Blaszczykowski je napisao/la:Ok što si stavio Mikijevu sliku, ali koji hurac će nam tvoja?Saurman je napisao/la:![]()
Grohotom se smijem.
Samo neznalica može braniti Floptariyana,čovjek je u dvije utakmice promašio toliko zicera da su mogi bez problema stići 3:0.
Priznao ti ili ne Armenac je promašena investicija.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Mihitarjan flop svih flopova.Prakticki sam ih izbacio iz polufinala. Ne mozes onakve prilike fulati u takvoj utakmici, i ne govorim samo o praznom golu... 
pi.
Gdje ovo nadjeHare_BvB je napisao/la:Ljulja se kabina, turbo je masina!![]()
I na TM-u su ljudi uglavnom svjesni da je odigrao kvalitetan mec...naravno ima par dezurnih "kriticara" koji su jedva docekali nesto slicno( kao i na ovom forumu).Blaszczykowski je napisao/la:na fejsu miki ima apsolutnu podršku što je super vijest, jer sam iskreno mislio da imamo više gloryhuntera.
Matthias Dersch @Matthias_aus_Do 12h
Zu #Mkhitaryan: Der Abschluss war glücklos, aber heute hat er insgesamt gezeigt, was er kann. Technik, Tempo, Übersicht, alles da.
Ako je neko promasivao zicere zadnjih par godina onda je to Lewandowski pa opet covjek postade jedan od boljih napadaca na svijetu a i generalno BvB je ekipa koja promasuje bruku 100% prilika...da je bar samo Heno problem.
Slazem se da je ova formacija odlicna i da bi je trebali cesce vidjati u buducnosti...dobra stvar je ta sto bi u ovakvoj postavci Reus,Heno i jedan plejmejker tipa Kagave mogli igrati zajedno sto nije slucaj u onoj formaciji sa 2 DMF-a.
A po kome ćemo drugom, da nećemo možda po Reusu koji i daje golove i asistira onome ko bi trebao njemu asistirati, oba gola BvB je dao nakon kardinalnih grešaka odbrane Reala koje su Reus i Lewat majstorski iskoristili, da nećemo možda očekivati od Jojića da zabije dva-tri komada, govorimo o dvije utakmice protiv istog protivnika. Kad Miki odigra 70% utakmica na nivou Kagawe plaćenog 80 puta manje, onda se javite i kažite kako ste bili u pravu. Do tada šutite i ne izigravajte psihijatre.samir1909 je napisao/la:Ne znam stvarno sto ste svi udarili po Mikiju,i mene je iznerviro i oduzeo mi 10 godina zivaca,ali ne stoji da on nije dobar igrac.
Ramos je i sluzbeno stiga u BVB.
http://www.bvb.de/News/Uebersicht/Adria ... er-zum-BVB" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bvb.de/News/Uebersicht/Adria ... er-zum-BVB" onclick="window.open(this.href);return false;
Der Mann für die entscheidenden Tore.
Ma ja,mora se po nekome...onda je ok,samo pljujte po Mikiju,vazno je da ispunite dnevnu dozu.opel je napisao/la: A po kome ćemo drugom
Znaci prvi je tu...nek' mu je sa srecom.Hare_BvB je napisao/la:Ramos je i sluzbeno stiga u BVB.![]()
Radi se o cca. 9 miliona eura,ugovor do 2018.-e(prema kickeru)...ovo je na vrijeme odradjeno,sad se mogu okrenuti Vollandu
Najbolji su mi ovi što komentarišu pola rečenice od čitavog teksta, zavisno kako im kad i šta odgovara. To se baš zove cenzura na forumaški način.
- Blaszczykowski
- Kontakt:
Ramos je kupljen jer su Klopp&co zaključili da idealno paše našem načinu igre. Ako je cifra 9m, po meni je to ok.
Znaci slag je ostavljen za kraj,bas me zanima koga ce dovesti kao prvog napadaca imam osjecaj da cemo brzo i tu vijest saznati.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.