Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

Hendo
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Hendo » 20 avg 2016, 14:14

tuzlak1987 je napisao/la:
Incognito87 je napisao/la:Kad je u prirodi čovjeka što onda ne yebeš nešto nego si natrunio 16 hiljada postova?
Ovo klasicno vjerski, kada nemam argumenata hajde da vrijedjam.
Igra Stoke - City.
Tvoj jedini argument u svemu ovome je vjera je privatna stvar a nevjera je javna stvar.
To bi prošlo, ali nema više komunizma, sada svako ima pravo da kaže šta hoće i neće niko odlučivati umjesto vjernika.
Postoje pravila kojih se treba poštovati, tebi smeta nindža ali ti ne smeta javno ljubljenje. To je razlika kao nebo i zemlja.
Kocka je bačena

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 20 avg 2016, 14:18

Incognito87 je napisao/la:Ko je reko da sam ja vjernik? Bog najbolje zna i on će prosuditi. Ja samo nemam ništa protiv tih ljudi koji obavljaju svoje molitve, kao što nemam ništa protiv Arapa, dijasporaca, Kineza i svih ostalih koji ostavljaju fine svote novca u mom gradu.
A to gore nije uvreda nego konstatacija, jer ti da yebeš ne bi imo kad napisati toliko postova.
Onda neka Bog prosudi i ko je crvendac, a ne vi. Jer bolje je biti crvendac i zeliti da yebes. Nego klanjati i traziti da yebes prije braka jer krsis svoju vjeru. Pokusavas prevariti Boga.

Ali zato isti ti momci koji imaju prohtjeve pametuju drugima kao ovaj drug Henderson koji bi pocjepao Lisu Ann da moze.

Pa ja imam ovoliko postova jer nisam popio 10 banova trajnih kao ti.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 20 avg 2016, 14:20

Nema aplauza za vas iz Tuzle.

Moram opet popis pogledati da vidim koliko je procentualno muslimana u BiH, zaboravio sam.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 20 avg 2016, 14:22

Hendo je napisao/la:
Incognito87 je napisao/la:Kad je u prirodi čovjeka što onda ne yebeš nešto nego si natrunio 16 hiljada postova?
Ovo klasicno vjerski, kada nemam argumenata hajde da vrijedjam.
Igra Stoke - City.
Tvoj jedini argument u svemu ovome je vjera je privatna stvar a nevjera je javna stvar.
To bi prošlo, ali nema više komunizma, sada svako ima pravo da kaže šta hoće i neće niko odlučivati umjesto vjernika.
Postoje pravila kojih se treba poštovati, tebi smeta nindža ali ti ne smeta javno ljubljenje. To je razlika kao nebo i zemlja.
Kako ti kao vjernik mozes reci za tu osobu da je "nindza"? Ja to nikada nisam rekao niti vrijedjam na osnovu izgleda.

Meni smeta kada neko klanja na sred ulice, setalista. Nisam arapizovan, turcen. Razmisljam kao klasicni Bosanac i Hercegovac i to nije u kulturi naroda u BiH i nije obicaj i tako je.

Dok je svuda u svijetu gdje islamska diktatura ne brani poljubac i zagrljaj normalna ljudska pojava. I to je samo pozitivna stvar od koje ne mozes ni ti niti neko slican napraviti nesto negativno jer je to ljubav.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 20 avg 2016, 14:25

Neutral je napisao/la:Nema aplauza za vas iz Tuzle.

Moram opet popis pogledati da vidim koliko je procentualno muslimana u BiH, zaboravio sam.
Vecina iz raznih razloga. Muslimanima se smatraju svi koji vjeruju u Boga po islamskoj doktrini. I to je familijarno nasljedstvo, a ne nacin zivota. Jer mi kao narodi ovdje ne praktikujemo vjeru vec je glavni uslov jel vjerujes u tog i tog Boga i odmah si pripadnik te vjere kao i tvoja djeca i ostali potomci.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 20 avg 2016, 14:26

Ali @tuzlak je jednim dijelom upravu, postoje džamije i tu klanjaj. Nije nigdje propisao da moraš klanjati odmah dok ezan zauči, sasvim dovoljno vremena ima da se ode do džamije, koja je gotovo uvijek otvorena. Ja sam vjernik, meni ne smeta što klanja, ali hoću svima reći da nije uredu da klanja ako postoje mjesta za to.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 20 avg 2016, 14:26

Volio bih da ti smeta kada se neciji ker posere po livadi a on to ne pokupi, pa da i njemu toliko pametujes koliko nama ovdje.

Ili kada neko baci smece na ulicu pred hiljadu ljudi ili kada psuje ko da je sam u gradu.

Cuj nema mjesta za ljubljenje. Usred parka treba pusi dedi, umalo da se ne j.bu po klupama.

Ne budi licemjeran. Ako ti jedna stvar smeta i ako za nju opominjes onda to radinza svem

Hendo
Kontakt:

Post Postao/la Hendo » 20 avg 2016, 14:29

Među odlike i specifičnosti muslimana ubraja se i to da im je Allah, dž.š., dozvolio klanjanje na svakom mjestu na zemlji, osim nečistih mjesta gdje inače nije dozvoljeno klanjati. Prema tome, gdje god muslimana zatekne namaz, i ako nema vode, uzet ce tejemmum i klanjat će, i taj namaz mu je ispravan. U hadisu Džabir ibn Abdullah, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: “Dato mi je pet stvari... učinjena mi je zemlja mjestom za klanjanje i čistom, pa gdje god čovjeka iz moga ummeta zatekne namaz, neka klanja...”
U hadisu Abdullah ibn Amra, r.a., prenosi se da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., ovako rekao: '...i zemlja mi je učinjena mjestima za klanjanje i čistom, pa gdje god me zatekne namaz uzet ću tejemmum i klanjat ću. Onima prije nas to nije bilo dozvoljeno jer im je bilo naređeno da klanjaju samo u hramovima i bogomoljama.'
Abdullah ibn Abbas, r.a., prenosi hadis u kojem se kaže: 'Ni jedan od ranijih poslanika, a.s., nije klanjao dok ne bi došao do svog hrama.'

Ljudi su skladno ovome uvijek postupali u Bosni, na njivi/bašti se klanjalo, dok se kupilo sijeno...sve do dolaska komunizma kada su se ljudima počeli ispirati mozgovi ali i bilo je straha za svoj život.
Baš mi prije neki dan sedamdesetogodišnji čovjek priča kako se klanjalo, i onda kaže 1968 dolazi nam mjesni političar i govori da nema više klanjanja teravije zajedničko u kućama, mego da svaki čovjek klanja kod svoje kuće. U pitanju je jedno selo oko Rudog.
Kocka je bačena

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 20 avg 2016, 14:30

Vecina iz raznih razloga. Muslimanima se smatraju svi koji vjeruju u Boga po islamskoj doktrini. I to je familijarno nasljedstvo, a ne nacin zivota. Jer mi kao narodi ovdje ne praktikujemo vjeru vec je glavni uslov jel vjerujes u tog i tog Boga i odmah si pripadnik te vjere kao i tvoja djeca i ostali potomci.
Cuj familijarnu nasljedstvo.

Ne praktikujemo a gore ti smeta ako je neko praktikuje, zanimljivo.

Nije tacno to nista za posljednji pasus. Po toj logici ako neko nesto praktikuje u familiji to ce svi sto je apsurdno.

filip13

Post Postao/la filip13 » 20 avg 2016, 14:32

šta je iduće,klanjanje u pekari,mesnici?

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 20 avg 2016, 14:32

Ma samo neka ne puca. Ostalo je manje bitno u Bejha.

Ugodan ostatak dana momci.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 20 avg 2016, 14:33

Neutral je napisao/la:

Cuj familijarnu nasljedstvo.

Ne praktikujemo a gore ti smeta ako je neko praktikuje, zanimljivo.

Nije tacno to nista za posljednji pasus. Po toj logici ako neko nesto praktikuje u familiji to ce svi sto je apsurdno.
Normala tebi da je otac ili djed bio pravoslavac biti ces i ti u 99% slucajeva.
Ovdje djeci se u glavu utubi jedno od rodjenja i nemaju izbora. Dalje se na osnovu vjere naprave podjele izmedju ljudi.

Rodjenje je jedna lutrija gdje ce dijete imati stavove roditelja i vjeru roditelja.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 20 avg 2016, 14:39

Hendo je napisao/la:Među odlike i specifičnosti muslimana ubraja se i to da im je Allah, dž.š., dozvolio klanjanje na svakom mjestu na zemlji, osim nečistih mjesta gdje inače nije dozvoljeno klanjati. Prema tome, gdje god muslimana zatekne namaz, i ako nema vode, uzet ce tejemmum i klanjat će, i taj namaz mu je ispravan. U hadisu Džabir ibn Abdullah, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: “Dato mi je pet stvari... učinjena mi je zemlja mjestom za klanjanje i čistom, pa gdje god čovjeka iz moga ummeta zatekne namaz, neka klanja...”
U hadisu Abdullah ibn Amra, r.a., prenosi se da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., ovako rekao: '...i zemlja mi je učinjena mjestima za klanjanje i čistom, pa gdje god me zatekne namaz uzet ću tejemmum i klanjat ću. Onima prije nas to nije bilo dozvoljeno jer im je bilo naređeno da klanjaju samo u hramovima i bogomoljama.'
Abdullah ibn Abbas, r.a., prenosi hadis u kojem se kaže: 'Ni jedan od ranijih poslanika, a.s., nije klanjao dok ne bi došao do svog hrama.'

Ljudi su skladno ovome uvijek postupali u Bosni, na njivi/bašti se klanjalo, dok se kupilo sijeno...sve do dolaska komunizma kada su se ljudima počeli ispirati mozgovi ali i bilo je straha za svoj život.
Baš mi prije neki dan sedamdesetogodišnji čovjek priča kako se klanjalo, i onda kaže 1968 dolazi nam mjesni političar i govori da nema više klanjanja teravije zajedničko u kućama, mego da svaki čovjek klanja kod svoje kuće. U pitanju je jedno selo oko Rudog.

Pa ako ti se ne svidja i ne osjecas se ovdje kao u svojoj kozi napusti Evropu i otidji da zivis u Arabiji.

Isto tako u parkovima, ulici, trgu ne bi se trebalo klanjati jer su to prljava mjesta. Ali Arapima kako drze o higijeni i trgovi gdje ljudi gaze su cisti.

Znas li Hendersonu da ovdje nije bilo islama dok Tuci nisu dosli i rekao morate sad. Eto tvoje logike. Po tome iz 1968. smo bili samo zaostali za civilizovanim svijetom i kako vrijeme prolazi normalno da cemo se odreci obicaja iz Otomanskog carstva koje koje je otislo 1878. I tu je ispran mozak, a ne u Jugoslaviji i tu smo zaostali, a ne u Jugoslaviji. Jednostavno koga boli briga sta se radilo prije jer mi smo Evropejci i tako cemo se i ponasati.

Hendo
Kontakt:

Post Postao/la Hendo » 20 avg 2016, 14:46

Hendo je napisao/la:Među odlike i specifičnosti muslimana ubraja se i to da im je Allah, dž.š., dozvolio klanjanje na svakom mjestu na zemlji, osim nečistih mjesta gdje inače nije dozvoljeno klanjati. Prema tome, gdje god muslimana zatekne namaz, i ako nema vode, uzet ce tejemmum i klanjat će, i taj namaz mu je ispravan. U hadisu Džabir ibn Abdullah, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: “Dato mi je pet stvari... učinjena mi je zemlja mjestom za klanjanje i čistom, pa gdje god čovjeka iz moga ummeta zatekne namaz, neka klanja...”

Pa ako ti se ne svidja i ne osjecas se ovdje kao u svojoj kozi napusti Evropu i otidji da zivis u Arabiji.

Isto tako u parkovima, ulici, trgu ne bi se trebalo klanjati jer su to prljava mjesta. Ali Arapima kako drze o higijeni i trgovi gdje ljudi gaze su cisti.

Znas li Hendersonu da ovdje nije bilo islama dok Tuci nisu dosli i rekao morate sad. Eto tvoje logike. Po tome iz 1968. smo bili samo zaostali za civilizovanim svijetom i kako vrijeme prolazi normalno da cemo se odreci obicaja iz Otomanskog carstva koje koje je otislo 1878. I tu je ispran mozak, a ne u Jugoslaviji i tu smo zaostali, a ne u Jugoslaviji. Jednostavno koga boli briga sta se radilo prije jer mi smo Evropejci i tako cemo se i ponasati.

Nečistoća o kojoj ja pričam sa aspekta islama je mokraća i velika nužda, kao i sperma. Nije smeće to koje čini zemlju prvljavom za klanjanje, niti odjelo molera, tesara... To je druže ono što ti ne znaš.
Moj ćukun, ćukun, ćukun dedo je bio Bošnjak musliman kao što sam i ja. U ovom zadnjem ratu moj babo i brat su dali život za ovu zemlju i ja iz nje nikad neću otići, osim da malo zaradim para i vratim se ovdje da uložim te pare.
Islam u Bpsnu u globalu su donijeli Turci, ali je ovdje bilo muslimana i prije njih, ali u malo broju. U Makedoniji imaju grobovi muslimana još prije dolaska Turaka, kao i u Evropi je bilo muslimana prije dolazaka Turaka. Temelji Evorpljana djelimično su dali muslimani svoj doprinos preko Španije. Španija je u to vrijeme bila vrhunac ljudskosti, tehnologije i civilizacije. Ti to očito ne znaš.
Kocka je bačena

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 20 avg 2016, 14:49

Mislim da je to nečisto, cuke, mačke, hodaju, pišaju i svašta rade. Namaz mora biti mjesto gdje možeš biti skrušen, i gdje nećeš nikoga smetati. Barem mi u BiH imamo džamija koliko hoćemo, naravno, ovo govorim samo za parkove, šetališta i slično a ne za livade, tamo gdje rijetko ko prođe.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 20 avg 2016, 14:50

Hendo je napisao/la:

Nečistoća o kojoj ja pričam sa aspekta islama je mokraća i velika nužda, kao i sperma. Nije smeće to koje čini zemlju prvljavom za klanjanje, niti odjelo molera, tesara... To je druže ono što ti ne znaš.
Moj ćukun, ćukun, ćukun dedo je bio Bošnjak musliman kao što sam i ja. U ovom zadnjem ratu moj babo i brat su dali život za ovu zemlju i ja iz nje nikad neću otići, osim da malo zaradim para i vratim se ovdje da uložim te pare.
Islam u Bpsnu u globalu su donijeli Turci, ali je ovdje bilo muslimana i prije njih, ali u malo broju. U Makedoniji imaju grobovi muslimana još prije dolaska Turaka, kao i u Evropi je bilo muslimana prije dolazaka Turaka. Temelji Evorpljana djelimično su dali muslimani svoj doprinos preko Španije. Španija je u to vrijeme bila vrhunac ljudskosti, tehnologije i civilizacije. Ti to očito ne znaš.
a šta je bio njegov dedo?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Hendo
Kontakt:

Post Postao/la Hendo » 20 avg 2016, 14:58

Došao mi je punac i punica pa ne mogu dalje nastaviti.
Imate od 22 minute ovdje detaljno objašnjenje da ne idem ja.

Dantes, ti dobro znaš zašto su komunisti insistirali da je Bosna nastala od 1945. Bolje znaš od mene da je Stoja sin Pere sin Mate sin Murata... i da su upravo zbog toga konunjare insistirale da je Bosna nastala tada kako bi prikrili svoje djedove.
Kocka je bačena

JFH9
Kontakt:

Post Postao/la JFH9 » 20 avg 2016, 15:01

Admine moras opet pisati crvenim slovima. :D
https://SecretPrivat.com - [url=https://SecretPrivat.com/girl/carola-conymegan-116.html]Carola Conymegan[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/mia-candy-43.html]Mia Candy[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/catalina-127.html]Catalina[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/baeasian-120.html]BaeAsian[/url] [url=https://SecretPrivat.com/girl/emily-belmont-101.html]Emily Belmont[/url] - No Verify - Anonymous Adult Dating - [url=https://SecretPrivat.com] Get In Touch Singles [/url]

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 20 avg 2016, 15:03

Hendo je napisao/la:Došao mi je punac i punica pa ne mogu dalje nastaviti.
Imate od 22 minute ovdje detaljno objašnjenje da ne idem ja.

Dantes, ti dobro znaš zašto su komunisti insistirali da je Bosna nastala od 1945. Bolje znaš od mene da je Stoja sin Pere sin Mate sin Murata... i da su upravo zbog toga konunjare insistirale da je Bosna nastala tada kako bi prikrili svoje djedove.
misliš svakom Bošnjaku se u korijenima krije poneki Stefan, Jovan, Mihajlo?

vidiš kako su arapi kroz islam drugim narodima nametnuli svoja imena i kulturu... zašto tvoj predak nije mogao ostati ognjen a biti musliman?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 20 avg 2016, 15:09

Svi mi imamo u sebi u DNA svega sto ne bi mogli niti zamisliti i jedni i drugi i treci..

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Goalgetter i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []