Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: insider
- samo_lijevo
- Kontakt:
Re: Chat
upravo gledamNeutral je napisao/la:Pojeo sam ih desetak odlicni su.samo_lijevo je napisao/la:Bratwurst?
Kebapa par u Minhenu ali samo jedan u Kasselu
.
Kako to za kebab? Vidim po popisu uvalili se u Kassel.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nisam, htio juce, **** me strsljen.rasavoje je napisao/la:Jesi kupio sta za kosu?
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
@samolijevo
Ovdje svugdje pise doner kebap, a ne kebab
Kassel je schon gradic, guglaj hercules kassel i legensu gdje je cekic bacio sa vrha brda u centar grada. Grad veci od sarajeva a tako miran i park dug par kilometara (orangerie guglaj i to). Zanimljivo mi je da ima turska afganistanska i bosanska dzamija. Bosanska uskoro postaje dzamija u imenu za sve ne samo bosnu. Vidio sam koreanca i par crnaca u toj dzamiji. Efendija iz brckog
Ima i Bosna Kassel klub. Grb sa ljiljanima osnovan 92. Valjda prije bilo hrvata i srba pa otisli nakon agresije na bosnu pa ovi osnovali novi klub. Svi dosli u uber alles prije rata tamo 80tih kada je prica bila sta ces u Njemackoj tamo nema para bolja Jugoslavija
Eto malo historije. A za minhen ti treba godina da ga cijelog obidjes. Too much for me.
Kassel je schon gradic, guglaj hercules kassel i legensu gdje je cekic bacio sa vrha brda u centar grada. Grad veci od sarajeva a tako miran i park dug par kilometara (orangerie guglaj i to). Zanimljivo mi je da ima turska afganistanska i bosanska dzamija. Bosanska uskoro postaje dzamija u imenu za sve ne samo bosnu. Vidio sam koreanca i par crnaca u toj dzamiji. Efendija iz brckog
Ima i Bosna Kassel klub. Grb sa ljiljanima osnovan 92. Valjda prije bilo hrvata i srba pa otisli nakon agresije na bosnu pa ovi osnovali novi klub. Svi dosli u uber alles prije rata tamo 80tih kada je prica bila sta ces u Njemackoj tamo nema para bolja Jugoslavija
Eto malo historije. A za minhen ti treba godina da ga cijelog obidjes. Too much for me.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 21 avg 2016, 13:34, ukupno mijenjano 1 put.
Makar je neko umocio subotomHeller je napisao/la:Nisam, htio juce, **** me strsljen.rasavoje je napisao/la:Jesi kupio sta za kosu?
Neutral je napisao/la:@samolijevo
Kassel je schon gradic, guglaj hercules kassel i legensu gdje je cekic bacio sa vrha brda u centar grada. Grad veci od sarajeva a tako miran i park dug par kilometara (orangerie guglaj i to). Zanimljivo mi je da ima turska afganistanska i bosanska dzamija. Bosanska uskoro postaje dzamija u imenu za sve ne samo bosnu. Vidio sam koreanca i par crnaca u toj dzamiji. Efendija iz brckog![]()
Zvuci lijepo, koliko je procentualno svaba, koliko nasih (svih govana iz ex yu ne samo BH) koliko turaka, arapa, camuga...
Nullius in verba
- samo_lijevo
- Kontakt:
@neutral
Maloprije sam gledao za tu vodu (hercules).
Sta, bolan, nedostaje ovoj ulici?
Kamo srece da svako mjesto u BiH ima ovako.

Maloprije sam gledao za tu vodu (hercules).
Sta, bolan, nedostaje ovoj ulici?
- samo_lijevo
- Kontakt:
IzvoliteHeller je napisao/la:
Zvuci lijepo, koliko je procentualno svaba, koliko nasih (svih govana iz ex yu ne samo BH) koliko turaka, arapa, camuga...
http://serviceportal-kassel.de/cms11/ve ... index.html
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Kupim ovo sa fb stranica za meteorologiju, inače pogode sve. A i ja znam čitati modele, pa i tako i ja malo sam gledam i prognoziram vrijeme.Federer17 je napisao/la:Na osnovu cega to ti brate pricas, ili negdje te informacije kupis, pa ti svi ovdje vjeruju k'o najpouzdanijem meteorologu?Unofficialpage je napisao/la:Večeras moguće iza 17h formirane superćelija, gdje se formiraju uslovit će jaku kišu sa grmljavinom, led, olujan vjetar... Kad i gdje će se formirat teško je reći.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
samo_lijevo je napisao/la:
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
Minhen je pun hrvata. Nisam vidio mnogo turaka dok sam ih dosta vidio u kasselu. Inace nordhein westfalen je jedan od najbogatijih krajeva njemacke, koln, dortmund, gelsenkirchen, essen itd a pun je turaka i nasih ljudi sa balkana. Ozil gundogan su recimo iz gelsenkirchena grada koji je imao duplo manje stanovnika u 90tim nego sarajevo.
Vidio sam da se ovdje gradi ogromne zgrade za izbjeglice iz sirije.
Fascinantno je da su u kasselu opstale neke zgrade nakon bombardiranja u ratu gdje je skoro sva njemacka lezala u rusevinama. Dovoljno je pogledati samo dresden. Upravo taj reborn njemacke i njemackog naroda daje mi nade da ceni kod nas biti jednoga dana bolje tamo za tisucu godina.
Ps: i nije mitm nutela je mnogo bolja ovdje nego kod nas. Ocigledno je da ima vise ljesnjaka sto je cini ukusnijom.
Ps2: ljudi ne gledaju nikad u lice kada idu sa suprotne strane. Svako gleda sebe i ignorira druge.
Ps3: u centru minhena ide lik u suknji i sa grudnjakom i niko ga ne gleda niti komentarise.
Vidio sam da se ovdje gradi ogromne zgrade za izbjeglice iz sirije.
Fascinantno je da su u kasselu opstale neke zgrade nakon bombardiranja u ratu gdje je skoro sva njemacka lezala u rusevinama. Dovoljno je pogledati samo dresden. Upravo taj reborn njemacke i njemackog naroda daje mi nade da ceni kod nas biti jednoga dana bolje tamo za tisucu godina.
Ps: i nije mitm nutela je mnogo bolja ovdje nego kod nas. Ocigledno je da ima vise ljesnjaka sto je cini ukusnijom.
Ps2: ljudi ne gledaju nikad u lice kada idu sa suprotne strane. Svako gleda sebe i ignorira druge.
Ps3: u centru minhena ide lik u suknji i sa grudnjakom i niko ga ne gleda niti komentarise.
Ja mislim ovo je samo za centar tj srediste grada, a da sa okolnim djelovima kassel ima 300 ili 400k stanovnika. Nisam siguran.samo_lijevo je napisao/la:IzvoliteHeller je napisao/la:
http://serviceportal-kassel.de/cms11/ve ... index.html
Ne fali nista slici.
Volio bi da postoji i kod nas s i u bahn i da karta vazi za to dvoje plus bus. Uzmes tageskarte za 6 eura i obilazis sve ili mjesecnu od 50 ili 60 eura i uzivas. Jeftinija im mjesecna nego kod nas a u ban svake 3 minute
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 21 avg 2016, 13:46, ukupno mijenjano 1 put.
Uzmi arganovo ulje ili johnson's ulje od lavande. 
♥ ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje!
- samo_lijevo
- Kontakt:
Grad Kassel. Metropola ima oko 450.000, ali to je meni glupost. Brojis okolna mjesta koja su administrativno zasebni gradovi.Neutral je napisao/la:
Ja mislim ovo je samo za centar tj srediste grada, a da sa okolnim djelovima kassel ima 300 ili 400k stanovnika. Nisam siguran.
Ne fali nista slici.
Volio bi da postoji i kod nas s i u bahn i da karta vazi za to dvoje plus bus. Uzmes tageskarte za 6 eura i obilazis sve ili mjesecnu od 50 ili 60 eura i uzivas. Jeftinija im mjesecna nego kod nas a u ban svake 3 minute
Napravili aerodrom od 200 miliona eura a samo dva aviona lete jer je u blizink Paderborn sa posebnim aerodromom.
Mislim da su jucer setali pe.deri ulicom.
Lijep gradic, imas stosta vidjeti.
Mislim da su jucer setali pe.deri ulicom.
Lijep gradic, imas stosta vidjeti.
Kako je glup osjecaj kad pomislis da bi neko bio s tobom izmedju ostalog samo zato sto 'imas' (po njegovom misljenju) para. 
♥ ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje!
- samo_lijevo
- Kontakt:
jes to nasla kakvog?rasavoje je napisao/la:Kako je glup osjecaj kad pomislis da bi neko bio s tobom izmedju ostalog samo zato sto 'imas' (po njegovom misljenju) para.
Trenutno korisnika/ca: alemsa, ANamelessGhoul, L-Train, Pensioner26, StevieG8 i 21 gost.