Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: insider
Re: Chat
U mom gradu su jako, jako, jako bezobrazni tako da mjesecno tresu duplo vise od toga.
Dajem glavu da pojedini mogu fino zivjeti bez da ikako dizu platu.
Dajem glavu da pojedini mogu fino zivjeti bez da ikako dizu platu.
Policajci imaju neto 1400KM, manje-više, dakle ljudi koji su jedva srednju školu završili, a većina je tu upala preko neke vezeFederer17 je napisao/la:Ma realno, dovoljno je doktorima opste prakse tih 1500-1600, specijalizacija i dalje diplome donose vise para, logicno. Samo je problem sto kod nas neka zanimanja imaju 2x vece plate, pa se onda i doktori kao bune i malo im. I oni mnogi uzimaju ispod ruke, naplacuju usluge da se ne bi cekalo vise mjeseci za neki nalaz, operaciju i sl., plus sto ima ljudi koji ti od srca daju.
Zato i razumijem doktore što se bune, osim ortopeda, oni ne trebaju, sve u gips i to je dijagnoza, ako te boli dođi opet
Isto vojska, mizerna plata, a većina ih platila da upadnu tu, da sutra zarati, a kako stvari stoje hoće, pola će ih pobjeći u Njemačku
Daj ba, ne mogu da vjerujem da je im je tolika plata?Neutral je napisao/la:
Policajci imaju neto 1400KM, manje-više, dakle ljudi koji su jedva srednju školu završili, a većina je tu upala preko neke veze![]()
Zato i razumijem doktore što se bune, osim ortopeda, oni ne trebaju, sve u gips i to je dijagnoza, ako te boli dođi opet![]()
Isto vojska, mizerna plata, a većina ih platila da upadnu tu, da sutra zarati, a kako stvari stoje hoće, pola će ih pobjeći u Njemačku
I vecina njih dodatno kupi kako stigne...
Federacija BiH Čin Neto plata Topli obrok Regres Ukupno Policajac 1.105,65 147 33 1.285,65 Narednik 1.269,45 147 33 1.449,45 Inspektor 1.6381 47 33 1.818 Glavni inspektor 2.416,05 147 33 2.596,05Federer17 je napisao/la:Daj ba, ne mogu da vjerujem da je im je tolika plata?Neutral je napisao/la:
Policajci imaju neto 1400KM, manje-više, dakle ljudi koji su jedva srednju školu završili, a većina je tu upala preko neke veze![]()
Zato i razumijem doktore što se bune, osim ortopeda, oni ne trebaju, sve u gips i to je dijagnoza, ako te boli dođi opet![]()
Isto vojska, mizerna plata, a većina ih platila da upadnu tu, da sutra zarati, a kako stvari stoje hoće, pola će ih pobjeći u Njemačku![]()
Ovo 2012. godine
Pa da. Drzavne policijske agencije imaju manje, kao i RS. Prosjecno to nije ni blizu 1400.
Nastavnicima u Zedi kantonu je ispod milje kao i u svim ostalim osim KSa i možda Tuzle. U KSu malo preko milje. I onda se neko pita što nam je obrazovanje u qrcu.Neutral je napisao/la:Federacija BiH Čin Neto plata Topli obrok Regres Ukupno Policajac 1.105,65 147 33 1.285,65 Narednik 1.269,45 147 33 1.449,45 Inspektor 1.6381 47 33 1.818 Glavni inspektor 2.416,05 147 33 2.596,05Federer17 je napisao/la:Daj ba, ne mogu da vjerujem da je im je tolika plata?Neutral je napisao/la:
Isto vojska, mizerna plata, a većina ih platila da upadnu tu, da sutra zarati, a kako stvari stoje hoće, pola će ih pobjeći u Njemačku![]()
Ovo 2012. godine
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Policajac ima preko 1200KM i to prije četiri godine, ne mogu naći koliko danas primaju.
Ako to nije previše onda ništa nije u BiH.
Bolje zanat u BiH nego fakultet
Ako to nije previše onda ništa nije u BiH.
Bolje zanat u BiH nego fakultet
Zavisi od broja časova koje odradi. Većina nema punu normu, ako dobiju i 75% norme onda
Tako je kako je.
- samo_lijevo
- Kontakt:
Zato vam ja kazem ga glupi nogometas koji gonja hloptu ima vecu platu od ljekara, nastavnika, inzenjera...
Nema logike.
Nema logike.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Fudbaleri donose dosta love zauzvrat i zato su skupo plaćeni.samo_lijevo je napisao/la:Zato vam ja kazem ga glupi nogometas koji gonja hloptu ima vecu platu od ljekara, nastavnika, inzenjera...
Nema logike.
Ronaldo primi za sedmicu ko neko u Bosni za cijeli životni vijek, život nije fer, tako je kako je.
® GONGASHI POWERHOUSE ®
- samo_lijevo
- Kontakt:
Ponovo je to, ponasanje i pristup, do nadredjenog. Sto se tako ne ponasaju kad odu u Njemacku. Ne moze biti sretan kad vidi da je zadnja rupa. Treba da ima vecu dosta vecu od ostatka stanovnistva. Svako je imao izbor da zavrsi sto zeli.Neutral je napisao/la:
U neku ruku da ali nije sve tako sivo.
Pristup doktora kod nas u bolnici je katastrofalan i trebali bi biti sretni što imaju duplo veću platu od prosječne u BiH. Imamo nizak standard, svi trpe, osim političara i onih koji rade u telekom ili elektru.
Tako je kako je, možemo sve popraviti tako što krenemo od nas samih. Jedini problem što su uvijek donji, plaćaš sve, dok neki ne plaćaju rtv taksu, ti bacaš smeće u kantu, drugi nasred ulice itd![]()
Treba gledati jednom i pozitivno, ima uvijek gorih stanja.
Nemoj mi oko rtv takse. Doci ce mi veliki cuvari bih i objasnjavati kako je to od drzavnog znacaja bla, bla, bla.
Nikad necu podrzavati nerad kao sto je na bhtu. Sto se mene tice sutra se ugasili. Kada budu radili kako bog zapovijeda ja cu prvi stati na njihovu stranu. Drzati neradnike samo zato sto je ko fol bht je suplja prica koja ne pije vode.
- samo_lijevo
- Kontakt:
Sutra dodje ljekaru da mu spasi karijeru. Zivot je okrutan.muamerc je napisao/la:Fudbaleri donose dosta love zauzvrat i zato su skupo plaćeni.samo_lijevo je napisao/la:Zato vam ja kazem ga glupi nogometas koji gonja hloptu ima vecu platu od ljekara, nastavnika, inzenjera...
Nema logike.
I treba se ugasiti kada su katastrofalni.
Kakva država, takva i državna televizija.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Manje baljezgati na internetu a vise finansijski doprinositi toj televiziji i bit ce manje katastrofalna u svakom slucaju.Neutral je napisao/la:I treba se ugasiti kada su katastrofalni.
Bez dugovanjaKajzer10 je napisao/la:Manje baljezgati na internetu a vise finansijski doprinositi toj televiziji i bit ce manje katastrofalna u svakom slucaju.Neutral je napisao/la:I treba se ugasiti kada su katastrofalni.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.