Misljenja sam da ce se titula odlucivati izmedju Reala i Barce i to u El Classicu.Mislim da je Primera jedina liga gde se prvak odlucuje u velikom derbiju.Ali jednostavno konkurencije nema.I Atletico,i Valencia i Sevilla su kvalitetne lige ali ipak mnogo ispred dvojca.
Kada bih trebao birati izmedju Barce i Reala,ipak blagu prednost dajem Realu,upravo iz onog razloga koji je i Mourinho rekao a to je da je Barca vec formirana ekipa,uigrana sto je najbitnije.Realu je ovo sve novo sada,misljenja sam da igra nece biti ni blizu igre koju je igrao pod Pellegriniem.Iskreno ni Real ni Barcu nisam preterano gledao u pripremama,ustvari Real nisam nikako,a Barcu sam gledao samo protiv repke sampionita Koreje.
Valencia je ove sezone prodala nositelje igre Villu i Silvu,doveli su neke igrace koji su kvalitetni to se mora reci ali mislim da oni ne mogu naslediti Davida x2,i dalje Sismisi imaju kvalitetnu ekipu ali oni bi po nekoj mojoj racunici trebali zavrsiti oko 5. mesta
Atletico smem reci nikada jaci,odlicno odradjen prelazni rok,imaju kvalitetnog trenera i mislim da ako bude iko mogao zapretiti dvojcu to su oni,i mislim da oni zavrsavaju 3-4.
Sevilla me razocarala protiv Brage,gledao sam tekme nisu oni toliko lose odigrali koliko su glupo ispadali kod golova,jeste da je onaj prvi gol u Bragi bio neregularan i u tome mogu traziti alibi ali oni moraju mnogo bolje.Jaku ekipu pravo imaju predvodjenu kapitenom i jednim od boljih golmana Primere Palopom,zatim odlicnim krilom Navasom,pa napadacima Fabianom i Kanouteom,pa Diego Capel,pa najnovija akvizicija Caceres...oni ce biti konkurenti za te pozicije koje vode u LP.
Ne treba izostaviti ni Villarreal koji je po meni odigrao dve strasne tekme protiv Dnepra,Jeste da Belorusi nisu olicenje kvaliteta ali pristup igri je za pohvalu,mogu i oni pomutiti svima racune pogotovo na El Madrigalu.
Sto se tice borbe za opstanak nisam gledao nikoga od ovih ekipa iz donjeg doma na pripremama,ali ovako na prvi pogled mi se cini da bi Racing konacno mogao ispasti,Sporting i Hercules.