Galesic moze igrat i centralnog veznog. Tu najvise i igra za mladu.Devil je napisao/la:Bas sam na temi Prelazni rok pitao za ovoga momka,o kakvom se kvalitetu radi.Cuo sam da je beo dobar ove sezone u Gorici.Ali ako je krilo kao sto pisu onda ce se stvarno tesko naigrati ove sezone u Partizanu,jer je ustvari i doveden kao backup Davidovu.
BiH Talenti u Evropi
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: BiH Talenti u Evropi
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
-
Phill Jackson
- Kontakt:
mali je pravi tehnicar,nema metar i zilet u sebi,ljevak je,prejak dribling ima,cesto nesto petom izvodi ko da je brazilac,sut mu je najveca manaDevil je napisao/la:Bas sam na temi Prelazni rok pitao za ovoga momka,o kakvom se kvalitetu radi.Cuo sam da je beo dobar ove sezone u Gorici.Ali ako je krilo kao sto pisu onda ce se stvarno tesko naigrati ove sezone u Partizanu,jer je ustvari i doveden kao backup Davidovu.
http://liverpool.bosnianforum.com/
It's Always Sunny in Philadelphia
It's Always Sunny in Philadelphia
Durak od naredne sezone u prvom timu Freiburga?
Nakon Riberyja, Özila, Boatenga, Kiesslinga, Misimovića, Džeke i ostalih dragulja Bundeslige koji su sezonu završili prije nešto više od mjesec dana, nešto kasnije su svoje takmičenje okončali i nadolazeće nade koje se takmiče u omladinskim ligama Njemačke.
Nadamo se da će i u narednim godinama Bosanci harati Bundesligom, a njihova imena i dalje se izdvajaju iz konteksta.
Dženan Durak, 19-godišnji veznjak Freiburga, sezonu je okončao kao treći strijelac, i kao prvi asistent svog tima. Šest pogodaka, 24 asistencije u 25 nastupa i već se možemo nadati da smo u njemu dobili novog Misimovića. Durak je bivši kapiten kadetske reprezentacije, a neshvatljivo je zašto nije priliku dobio u kvalifikacijama naše U19 selekcije u susretima sa Engleskom, Ukrajinom i Irskom.
Durak je izdanak Željine škole fudbala, a nije sigurno da će i dalje nositi dres Freiburga. Naime, mladi Bosanac naredne sezone neće moći nositi dres juniora, a s obzirom da nije član EU i da ne može nastupati za drugi tim ovog kluba, vode se pregovori kako bi ovaj mladić zaigrao za prvi tim, i tako igrao rame uz rame sa najvećim zvijezdama njemačkog fudbala.
Međutim, i da ne ostane u Freiburgu, mi nećemo žaliti jer ovakav talenat ne može ostati nezamijećen, i već je pobudio interese nekoliko većih evropskih klubova.
Nakon Riberyja, Özila, Boatenga, Kiesslinga, Misimovića, Džeke i ostalih dragulja Bundeslige koji su sezonu završili prije nešto više od mjesec dana, nešto kasnije su svoje takmičenje okončali i nadolazeće nade koje se takmiče u omladinskim ligama Njemačke.
Nadamo se da će i u narednim godinama Bosanci harati Bundesligom, a njihova imena i dalje se izdvajaju iz konteksta.
Dženan Durak, 19-godišnji veznjak Freiburga, sezonu je okončao kao treći strijelac, i kao prvi asistent svog tima. Šest pogodaka, 24 asistencije u 25 nastupa i već se možemo nadati da smo u njemu dobili novog Misimovića. Durak je bivši kapiten kadetske reprezentacije, a neshvatljivo je zašto nije priliku dobio u kvalifikacijama naše U19 selekcije u susretima sa Engleskom, Ukrajinom i Irskom.
Durak je izdanak Željine škole fudbala, a nije sigurno da će i dalje nositi dres Freiburga. Naime, mladi Bosanac naredne sezone neće moći nositi dres juniora, a s obzirom da nije član EU i da ne može nastupati za drugi tim ovog kluba, vode se pregovori kako bi ovaj mladić zaigrao za prvi tim, i tako igrao rame uz rame sa najvećim zvijezdama njemačkog fudbala.
Međutim, i da ne ostane u Freiburgu, mi nećemo žaliti jer ovakav talenat ne može ostati nezamijećen, i već je pobudio interese nekoliko većih evropskih klubova.
- Principatus
- Kontakt:
Bio si brzi od mene. 
Procitao sam upravo na TM-u.
I Mujdza ga je gledao: - Nedavno sam gledao juniore Frajburga u prvenstvenom susretu protiv Štutgarta. Oduševio me je Dženan Durak. Igrao je bez greške. Inace, trener ga forsira na poziciji desnog veznog. On je po meni najbolji igrac u juniorskom timu Frajburga. Svi kažu da je on perspektiva kluba - rije?i su Mujdže."
Iako igra u omladinskoj ligi, statistika sto se tice asistencija (24 asistencije u 25 nastupa i jos 6 golova) je stvarno opasna.
Ponovo Zeljina skola.
I Mujdza ga je gledao: - Nedavno sam gledao juniore Frajburga u prvenstvenom susretu protiv Štutgarta. Oduševio me je Dženan Durak. Igrao je bez greške. Inace, trener ga forsira na poziciji desnog veznog. On je po meni najbolji igrac u juniorskom timu Frajburga. Svi kažu da je on perspektiva kluba - rije?i su Mujdže."
Iako igra u omladinskoj ligi, statistika sto se tice asistencija (24 asistencije u 25 nastupa i jos 6 golova) je stvarno opasna.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Zeljina djeca dominiraju!Principatus je napisao/la:Bio si brzi od mene.
Iako igra u omladinskoj ligi, statistika sto se tice asistencija (24 asistencije u 25 nastupa i jos 6 golova) je stvarno opasna.Ponovo Zeljina skola.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
Vjerujem da je najbolji u juniorima i da ga tako da hvale. Trenirao sam nekoliko godina sa njim i uvijek sam govorio da će to biti veliki igrač. Jednostavno lik je kompletan. Zna s loptom, brz, jak, ma sve. Kad se samo sjetim njegovih golova iz slobodnjaka i škaricama. Ako iko izbliza napravi karijeru kao Džeko to će biti on, sigurno.Principatus je napisao/la:Bio si brzi od mene.
Iako igra u omladinskoj ligi, statistika sto se tice asistencija (24 asistencije u 25 nastupa i jos 6 golova) je stvarno opasna.Ponovo Zeljina skola.
I još nešta Željo dominira
On je ogroman talenat, i godinama se prica o njemu. Znam da je ranije igro za U19 repku, ali ovaj Bubalo vecinom zove igrace iz domacih klubova...U svakom slucaju, mozemo ocekivat velike stvari od njega u buducnosti. Samo steta sto ne igra u odbrani. 
Sjećate li se znamenite rečenice Marjana Mijajlovića u prenosu utakmice Belgija – Bosna: „Koje rakao da Južna Amerika ima najveće dijamante na svijetu, ne , imamo ih mi bosanci". Ova rečenica sve više se potvrđuje. Imamo mnogo „dijamanata“ prosutih po cijelom svijetu. Još jedan primjer koji potvrđuje sve ovo je Damir Ćorić ( 11.05.1991), 18-godišnji defanzivni vezni igrač, kapiten juniorskog tima berlinske Herthe i mlađih selekcija Njemačke u kojima je nastupao (U 16, U 17, U 18).Jedan od rijetkih „auslendera“ koji je postao kapiten Njemačke selekcije. I pored velikog ugleda kojeg ima u Njemačkoj Damir će u budućnosti s ponosom nositi dres svoje zemlje. Exkluzivno za naš portal, Damir Čolić priča o počecima svoje karijere,ponudama drugih klubova i reprezentaciji za koju želi da igra.
Na početku Damire da ti se zahvalim u ime našeg portala što si izdvojio svoje dragocjeno vrijeme pristao na intervju.
- Hvala Vama što ste mi ukazali priliku da govorim za vaš portal.
Možete li mi reći kako je sve počelo, vaši prvi fudbalski koraci ?
- Ovako, moj stariji brat je prije isto igrao u Herthi i kad sam ja imao 4 godine moj otac me odveo u Herthu da igram za njih i tako je to sve počelo.
Bili ste kapiten u mlađim selekcijama Njemačke, a kao jednom "auslanderu" u reprezentaciji, to je malo kome pošlo za rukom. Kako ste vi došli do toga ?
- Došao sam sa svojim radom i dobrim igrama do toga.
Ono što je sigurno usrećilo javnost u BIH, jest da ste vi odbili poziv za Njemačku selekciju, a predali ste papire za promjenu sportskog državljansta ?
- Roditelji moji su iz Bosne i ja često dolazim u Bosnu. Sviđa mi se ta zemlja, a i moje srce kuca za BIH tako da sam se odlučio da igram za BIH.
S obzirom na vaše sjajne igre u Herthi imate li ponuda za prelazak u neki klub?
- Imam ponudu Espanjola, ali se nisam još odlučio hoću li potpisat ili ne.
Igrate na poziciji defanzivnog veznog, pa možete li mi reći vašeg uzora na toj poziciji i uopšte u fudbalu?
- To su Steven Gerarrd i Hasan Salihamidžić.
Koliko pratite našu reprezentaciju, vaše mišljenje o Zmajevima, koliko možemo sa novim selektorom?
- Pratim reprezentaciju kad god imam mogućnosti. Mislim da imamo strašno jaku ekipu, a i dobrog selektora. Mislim da se možemo plasirati na Evropsko prevenstvo 2012.
Zvuči na neki način pomalo čudno, ali NS BiH vam je nedavno uputio poziv u kamp juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Došli ste ali ste se ubrzo i vratili nazad, zašto ?
- Bio je nesporazum sa selektorom Bubalom i tako da sam se odmah vratio.
Trenutno je aktuelno Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Koje Vaš favorit ?
- Mislim da će Španija bez obzira na početni poraz od Švicarske osvojiti ovo S.P.
Šta bi ste poručili mladim igračima koji treniraju u BIH , a koji baš nemaju „normalne“ uslove za rad?
-Da svaki dan samo treniraju, i da ne izgube volju za fudbalom, to je najvažnije.
Na početku Damire da ti se zahvalim u ime našeg portala što si izdvojio svoje dragocjeno vrijeme pristao na intervju.
- Hvala Vama što ste mi ukazali priliku da govorim za vaš portal.
Možete li mi reći kako je sve počelo, vaši prvi fudbalski koraci ?
- Ovako, moj stariji brat je prije isto igrao u Herthi i kad sam ja imao 4 godine moj otac me odveo u Herthu da igram za njih i tako je to sve počelo.
Bili ste kapiten u mlađim selekcijama Njemačke, a kao jednom "auslanderu" u reprezentaciji, to je malo kome pošlo za rukom. Kako ste vi došli do toga ?
- Došao sam sa svojim radom i dobrim igrama do toga.
Ono što je sigurno usrećilo javnost u BIH, jest da ste vi odbili poziv za Njemačku selekciju, a predali ste papire za promjenu sportskog državljansta ?
- Roditelji moji su iz Bosne i ja često dolazim u Bosnu. Sviđa mi se ta zemlja, a i moje srce kuca za BIH tako da sam se odlučio da igram za BIH.
S obzirom na vaše sjajne igre u Herthi imate li ponuda za prelazak u neki klub?
- Imam ponudu Espanjola, ali se nisam još odlučio hoću li potpisat ili ne.
Igrate na poziciji defanzivnog veznog, pa možete li mi reći vašeg uzora na toj poziciji i uopšte u fudbalu?
- To su Steven Gerarrd i Hasan Salihamidžić.
Koliko pratite našu reprezentaciju, vaše mišljenje o Zmajevima, koliko možemo sa novim selektorom?
- Pratim reprezentaciju kad god imam mogućnosti. Mislim da imamo strašno jaku ekipu, a i dobrog selektora. Mislim da se možemo plasirati na Evropsko prevenstvo 2012.
Zvuči na neki način pomalo čudno, ali NS BiH vam je nedavno uputio poziv u kamp juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Došli ste ali ste se ubrzo i vratili nazad, zašto ?
- Bio je nesporazum sa selektorom Bubalom i tako da sam se odmah vratio.
Trenutno je aktuelno Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Koje Vaš favorit ?
- Mislim da će Španija bez obzira na početni poraz od Švicarske osvojiti ovo S.P.
Šta bi ste poručili mladim igračima koji treniraju u BIH , a koji baš nemaju „normalne“ uslove za rad?
-Da svaki dan samo treniraju, i da ne izgube volju za fudbalom, to je najvažnije.
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html
- Principatus
- Kontakt:
Malo "ukradenih" news sa TM-a. 
Schalke 04 danas pocinje sa pripremama u Borkumu. 18-godisnji bosanski vezni igrac iz U19 Werder Bremena, Dino Fazlic, ce trenirati zajedno sa FC Schalke, jer Felix Magath poznaje dobro njegovog oca Husniju. "Imali smo dobre godine i uspjehe u Saarbrücken-u", kaze Magath. To je bilo jos u 70-im godinama. "I on misli, da njegov sin ima kvalitet da bude Bundesliga igrac". I tako ce Dino Fazlic kao i njegov kollega iz Bremena Fabian Burdenski, koji je isto 18, zajedno sa Schalke za Borkum.
http://www.derwesten.de/sport/lokalspor ... 47553.html
Schalke 04 danas pocinje sa pripremama u Borkumu. 18-godisnji bosanski vezni igrac iz U19 Werder Bremena, Dino Fazlic, ce trenirati zajedno sa FC Schalke, jer Felix Magath poznaje dobro njegovog oca Husniju. "Imali smo dobre godine i uspjehe u Saarbrücken-u", kaze Magath. To je bilo jos u 70-im godinama. "I on misli, da njegov sin ima kvalitet da bude Bundesliga igrac". I tako ce Dino Fazlic kao i njegov kollega iz Bremena Fabian Burdenski, koji je isto 18, zajedno sa Schalke za Borkum.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Samo kradi a odakle to da on moze tek tako otic u Shalke i trenirat sa njima a on do sad treniro u Werderu zar su ga se odrekli ?
seha je napisao/la:Samo kradi a odakle to da on moze tek tako otic u Shalke i trenirat sa njima a on do sad treniro u Werderu zar su ga se odrekli ?
Mozda nije potpisao jos profesionalni ugovor sa klubom.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
- Principatus
- Kontakt:
Vjerovatno je to vise nego "samo" trckaranje iz razonode sa 1. ekipom Schalke-a. Nevjerujem da ga Magath vodi tek tako. Dakle postoji tu neki razlog zasto ide sa njima na trening, ili bolje receno na probni trening. Igrao je vec 5 utakmica za nasu U19 i zabio 2 gola, centralni vezni.
Samo je sigurno da mu je Magath najbolji moguci trener. Ako ikako moze u Schalke i oni ga zele, odma neka ide.
- bosanac035
- Kontakt:
I Love this game !!!
- moustapha
- Kontakt:
Devetnaestogodišnji Damir Ćorić, član berlinske Herte, potpisao je izjavu da ubuduće želi igrati za reprezentaciju BiH, što će biti osnov da Nogometni savez BiH od FIFA-e i za njega zatraži promjenu nogometnog državljanstva.
#divovi
Masala,male Mujice dosli pameti.moustapha je napisao/la:Devetnaestogodišnji Damir Ćorić, član berlinske Herte, potpisao je izjavu da ubuduće želi igrati za reprezentaciju BiH, što će biti osnov da Nogometni savez BiH od FIFA-e i za njega zatraži promjenu nogometnog državljanstva.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
Nemoj samo reci da je i ovaj sjedio na dvije stolice i kad su ga oni sutnuli,da je dosao nama...harishp je napisao/la:Masala,male Mujice dosli pameti.moustapha je napisao/la:Devetnaestogodišnji Damir Ćorić, član berlinske Herte, potpisao je izjavu da ubuduće želi igrati za reprezentaciju BiH, što će biti osnov da Nogometni savez BiH od FIFA-e i za njega zatraži promjenu nogometnog državljanstva.
Rotor Volgograd...
A kakav je stav Dine po pitanju igranja za BiH ako se ne varam on je bio kapiten juniora WerderaPrincipatus je napisao/la:Malo "ukradenih" news sa TM-a.
- Principatus
- Kontakt:
Po TM-u zasad im je jedan drugi kapiten. Mislim ako je vec igrao za mlade U19 vec 5 utakmica, da su sanse veoma velike, da zeli kasnije igrati i za A reprezentaciju, ali do toga ce jos vremena proci i na njemu je da se dokaze.
Damir Kutrović, dosadašnji član Rot Weiss Ahlena, potpisao je dvogodišnji ugovor sa njemačkim drugoligašem Munchenom 1860.
Nakon nekoliko ponuda iz prve i druge Bundeslige, ovaj devetnaestogodišnji stoper se odlučio za tim Reinera Maurera. Cilj minhenskog kluba je ulazak u društvo najboljih nakon šest godina, a prvo pojačanje za narednu sezonu je naš Kurtović.
Damir je prošle sezone odigrao 25 utakmica za juniorski tim Ahlena. Iako igra na poziciji stopera, uspio je postići i jedan pogodak. Jedini gol u sezoni postigao je u utakmici protiv Fortune Dusseldorf, kada je u 55. minuti donio pobjedu svom timu od 2-1.
Nakon nekoliko ponuda iz prve i druge Bundeslige, ovaj devetnaestogodišnji stoper se odlučio za tim Reinera Maurera. Cilj minhenskog kluba je ulazak u društvo najboljih nakon šest godina, a prvo pojačanje za narednu sezonu je naš Kurtović.
Damir je prošle sezone odigrao 25 utakmica za juniorski tim Ahlena. Iako igra na poziciji stopera, uspio je postići i jedan pogodak. Jedini gol u sezoni postigao je u utakmici protiv Fortune Dusseldorf, kada je u 55. minuti donio pobjedu svom timu od 2-1.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, edvaE2, General505 i 6 gostiju.