Safet Sušić - Pape

Greivis
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Greivis » 07 sep 2013, 19:39

grgr je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbal/susic-ne ... ini/113219

Evo ga pocelo ja nista i ne ocekujem u utorak...
Kako sad to? Pa zar nije rekao da smo medju 10 najboljih na svijetu?
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 07 sep 2013, 19:40

Otkud to da najednom najbolji napad svijeta ne može pobjediti tamo neku Slovačku ? :?
Kako je moguće da ne može obećati pobjedu ? :?
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

krkan
Kontakt:

Post Postao/la krkan » 07 sep 2013, 19:47

ja koja je ovo seoska konjina,,,jbt teleci pogledu sve glupo,,,ja izjave,pa nek suti vise konjina :!:

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 07 sep 2013, 19:53

Henderson je napisao/la:Consigliere

Znao sam da te nemam bez razloga na listi pacijenata. Ispravi me ako griješim, ali ti si onaj što je prošle godine rekao da će navijati za Wels protiv Bosne i Hercegovine a nakon tog meča nisi pisao na ovoj temi do juna ove godine?
Bio sam u inostranstvu

Evo citata
Mislim da po prvi put razumijem navijace Dinama iz Zagreba kad navijaju kontra svog tima da bi doslo do nekih promjena u vodjenju ekipe. Sad i ja tako cu stisnuti i navijati za kakvo razvaljivanje od Velsa pa da ova prevara ode od repke a pravi momci (ne moram ih nabrajati) dobiju poziv!
Prijateljska utakmica koja je Susica vratila u zivot nakon niza blamaza. Da smo tu kiksnuli mozda bi na klupu dosao neko ko ima veze sa igracima i taktikom.
I kakva je to lista pacijenata? Forumasi koji se ne slazu sa tvojim misljenjem, koje glasi Pape = Capello?
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 07 sep 2013, 20:02

Svako normalan je vidio da smo sinoc bili nemocni i da su svi zakazali, od Papeta, preko igraca, clanova strucnog staba, pa do fiziterapeuta. Dakle, svi su krivi! Koliko god je bila greska igrati bez zadnjeg veznog, toliko ide na dusu i Misketu sto nije pretrcao dva kilometra, Vedi koji nije primio dvije lopte, Dzeki koji je bio statican i dozvoljavao Skrtelu da ga raznosi u duel igri i mnogi drugi, Bicakcicu kojeg je Nemec rasturao u svim zracnim duelima, Salihovicu koji ne moze centrirati da mu i zivot ovisi o tome, ma svima bez izuzetaka. Najsvjetlija tacka je bio Begovic, a kada ti golman bude najsvjetlija tacka, onda mora biti jasno da su svi podbacili (Lulic je jedini bio neumoran i koji je jedini ginuo za nas grb).

Svako normalan i ko voli ovu drzavu, ocekuje da ce igraci biti bolji u Slovackoj i da cemo rasturiti Slovake. Medjutim, kod nas na forumu je haman "cool" biti onaj koji mrzi sve, onaj koji ce naci milion zamjerki i biti negativan, onaj koji ce se praviti najpametniji i reci sta je trebalo uraditi, onaj koji ce u stilu vidovite Dzemile reci sta nosi sutra, onaj koji ce jednom od najboljih svjetskih fudbalera tog vremena reci da ima teleci pogled i da nema pojma o fudbalu, a ako neko pokusa da ispravi te "cool frajere", onda je on Papetov idolopoklonik i ni taj takodjer nema pojma o fudbalu kao ni najbolji igrac PSG-a svih vremena, koji ce vjerovatno ostati najbolji fudbaler kojeg je majka BiH ikada rodila.

Da sumiram, oni koji mrze Papeta, Avdiju, Zahirovica, Sunjica, Pandzu, Ibricica i mnoge druge, oni su ti koji znaju sve o lopti, koji su licencirani treneri, koji imaju angazmane u najvecim svjetskim klubovima, fudbalski talenti koji igraju u najjacim svjetskim ligama, ali ne mogu doci do repke zbog Seada Susica, dok oni koji vole BiH, ma kakav njen sastav bio, ma ko selektor njen bio, oni su tu samo zalutali i nemaju pojma o fudbalu i oni su tu samo da kontriraju masi koja ima fudbal u malom prstu...

BiH obiluje vrsnim trenerima, istaknutim sportskim radnicima, generalima poslije bitke, jako smo poznati po tome. Imamo mi mnogo selektora, svako sebi da za pravo da misli da je selektor, ali eto, to smo mi i ja nas i kao takve volim, jer nema zemlje kao sto je BiH, sa svim svojim manama i vrlinama...
krkan je napisao/la:ja koja je ovo seoska konjina,,,jbt teleci pogledu sve glupo,,,ja izjave,pa nek suti vise konjina :!:
Ovo kaze neko sa nickom krkan, sta reci, opravdao si nadimak, aferim druze ;) .
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 07 sep 2013, 20:06

zizu1991 je napisao/la:Otkud to da najednom najbolji napad svijeta ne može pobjediti tamo neku Slovačku ? :?
Zato sto je haman skontao da ako to kaze, igraci ce opet umisliti da su svjetska velesila. Ne moze nase niko normalno motivisati. Kada ih pohvalis, oni visoko polete i izgube dodir sa realnoscu, tako da ih uvijek treba spustati na zemlju, da bi dali sve od sebe. Najbolje im je govoriti da nismo fudbalska velesila, jer to je ocigledno ono sto kod nas pali. Kad pohvalis igrace i kazes da ce utrpati 2-3 komada, onda odigraju kao neke picke, dok kad kazes da se bojis nekog tima, oni zapravo i utrpaju 2-3 komada. Nevjerovatno je, ali tako haman kod nas fercera.

Mes Que Un Club!

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 07 sep 2013, 20:07

I, pazi sta on kaze: ja sam se odlucio za igrace koji su standardni u svojim klubovima! WTF? Kakav je to kriterij? Znaci jedan od razloga izostanka Rahimica, Zahirovica je i to sjedenje na klupi. :roll:
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

ArthurBishop
Kontakt:

Post Postao/la ArthurBishop » 07 sep 2013, 20:09

adriano_leite je napisao/la:
zizu1991 je napisao/la:Otkud to da najednom najbolji napad svijeta ne može pobjediti tamo neku Slovačku ? :?
Zato sto je haman skontao da ako to kaze, igraci ce opet umisliti da su svjetska velesila. Ne moze nase niko normalno motivisati. Kada ih pohvalis, oni visoko polete i izgube dodir sa realnoscu, tako da ih uvijek treba spustati na zemlju, da bi dali sve od sebe. Najbolje im je govoriti da nismo fudbalska velesila, jer to je ocigledno ono sto kod nas pali. Kad pohvalis igrace i kazes da ce utrpati 2-3 komada, onda odigraju kao neke picke, dok kad kazes da se bojis nekog tima, oni zapravo i utrpaju 2-3 komada. Nevjerovatno je, ali tako haman kod nas fercera.
Izvini, je l' to opravdavaš njegove riječi i braniš ga? Pokemon ne zna, nikad nije ni znao, niti će ikada znati voditi ekipu. Sreća njegova pa imamo smiješnu grupu, al' i ovo do sada što je uradio i kako radi je za tvorza.
Željezničar za život cijeli!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 07 sep 2013, 20:15

ja prvi sigurno necu pobjec od kritike Papte kad ima povoda, a sinoc je bilo povoda za kritiku...nije mi najomiljeniji to se zna, ali i kad kritikujem trudim se da to bude objektivno i kad ima mjesta kritici kao sinoc...al ovdje ima izgleda gorih od mene , sto kao da navijaju da izgubimo.

sta ako je izjavio da smo jedna od najboljih reprezentacija , nek je i jesmo medju bolji i treba motivisati igrace. Ciro bi rekao ne jedna od najboljih vec najbolja ubjedljivo u ovoj situaciji. Ali treba igrace takticki i psihicki pripremiti. Psiholoske igre i priprema su umjestnost, igraca treba hvalit na svakom koraku i govorit da je najbolji ali treba naci i nacin da to ostane na samopuzdanju a ne preraste u nonsalanciju i razmisljanje da ce se protivnik sam pobijedit cim mi izadjemo u teren. eh tu je distinkcija velikih trenera i ovih malo manjih. Svako zna rec covjeku da je dobar , da je najbolji ali psiholoska priprema ne zavrsava na tome. Treba naci nacin ubijedit covjeka prvo da ti povjeruje i da sam povjeruje u to da je najbolji, a drugo da opet zadrzi dovoljno ozbiljnosti i discipline da ga to ne ponese..

sad je na Papetu da napravi taj "magicni balans" od nase ekipe i da se tu pokaze. Momci su pali, treba im podignuti samopouzdanje, ali istovremeno i osigurati da to ne bude kao pred prvi mec vec da sigurni u sebi, ali i takticki maksimalno disciplinovani i borbeni pobijedimo u Slovackoj.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 07 sep 2013, 20:15

Consigliere je napisao/la:

I, pazi sta on kaze: ja sam se odlucio za igrace koji su standardni u svojim klubovima! WTF? Kakav je to kriterij? Znaci jedan od razloga izostanka Rahimica, Zahirovica je i to sjedenje na klupi. :roll:
... sto znaci da su ti igraci spremni". Tako je glasio taj dio Susiceve izjave. To je kriterij zbog kojeg svi Papeta prozivaju, da mu ne igraju igraci koji su standardni, pa kada postavi Zahirovica, odmah je kritika da on igra, jer je Seadov igrac, kada stavi Rahimagu, bude udure, ali mu prognoziraju da izdahne na terenu jer je star i nije spreman i da rekreativno igra u Rusiji jer je tako zamolio CSKA da trenira, zbog Svjetskog prvenstva. Helem, kada mu igraju najspremniji, ne valja, kada igra onako s najboljim igracima u svojoj formaciji, ne valja ni to, jer tada svi igraci nisu u prvih 11 svojih klubova. Helem, ne valja ni jedno ni drugo, a trece ne postoji...

@ArthurBishop, opravdavam ovo sto je sada rekao, jer ocigledno nije upalilo kada je rekao da cemo im zabiti 2-3 gola. Svi smo ga prozivali zato sto je to uradio, a sada ne valja sto spusta loptu na zemlju. S nasim igracima je oduvijek tako, kada im ne kazes da su velesila, odigraju jako dobro i srcano, a kada im kazes da su velesila, onda ih nema nigdje. Tako je isto bilo i sa CIrom, tako ce biti i do Sudnjeg dana.

Mes Que Un Club!

TNT
Kontakt:

Post Postao/la TNT » 07 sep 2013, 20:18

Moj Safete zovi Ivicu,Duska,Vahu ma koga bilo da pripremi ovu ekipu.Nije sramota trazit pomoc, sramota je neotic u Brazil iz ove grupe.Ako je kad bilo historijska (mrzim ovo tad ga uvijek pusimo) to je ova u utorak.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 07 sep 2013, 20:19

... sto znaci da su ti igraci spremni". Tako je glasio taj dio Susiceve izjave. To je kriterij zbog kojeg svi Papeta prozivaju, da mu ne igraju igraci koji su standardni, pa kada postavi Zahirovica, odmah je kritika da on igra, jer je Seadov igrac, kada stavi Rahimagu, bude udure, ali mu prognoziraju da izdahne na terenu jer je star i nije spreman i da rekreativno igra u Rusiji jer je tako zamolio CSKA da trenira, zbog Svjetskog prvenstva. Helem, kada mu igraju najspremniji, ne valja, kada igra onako s najboljim igracima u svojoj formaciji, ne valja ni to, jer tada svi igraci nisu u prvih 11 svojih klubova. Helem, ne valja ni jedno ni drugo, a trece ne postoji...
Ponavljam, kakav je to kriterij? Za Pandzu razumijem, nema kluba i ne treba da igra ali ostali... Sta je trebao Stimac raditi prosle godine kad je Luka bio na klupi Reala? Ne pozvati ga ili ga pozvati ili ostaviti na klupi?

Pogledaj klip. Pape nema odgovor na najjednostavnija pitanja novinara.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 07 sep 2013, 20:20

Šta god da je izjavio prije utakmice nema nikakve veze sa njegovom postavkom momčadi.
Ono je bilo ravno samoubistvu, i na kraju smo dobili to što smo dobili. Nema potrebe ponavljati sve greške koje je učinio u ovoj utakmici, svi su ih vidjeli, i svima je jasno. Samo mene brine jedna stvar.
A to je, da će on potpuno istu postavu izvesti i u Žilini, i tu smo yebali ježa u leđa. Onda će i baraž biti upitan za ekipu koja je među 10 ekipa na svijetu.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 07 sep 2013, 20:22

Nema se šta pravdati niti se može opravdati, ako nas sinjošnji poraz bude koštao direktnog plasmana na SP, jedini krivac je Pape, imali smo dobru atmosferu, igrače u formi, domaći teren sve ;) Isto tako ako dobijemo utorak, imaće velike zasluge, ne mogu reći najveće jer je takav posao trenera/selektora za pobjede igrači kupe kajmak, za poraze treneri :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 07 sep 2013, 20:29

Ponavljam, kakav je to kriterij? Za Pandzu razumijem, nema kluba i ne treba da igra ali ostali... Sta je trebao Stimac raditi prosle godine kad je Luka bio na klupi Reala? Ne pozvati ga ili ga pozvati ili ostaviti na klupi?

Pogledaj klip. Pape nema odgovor na najjednostavnija pitanja novinara.
Na sva pitanja je odgovorio korektno, cak i pored pokusaja od novinara da mu stave u usta da je izjavio da smo jedna od najboljih reprezentacija. Covjek je izjavio da smo TEHNICKI jedna od najboljih reprezentacija, da je malo reprezentacija sa veznim redom u kojem igra vise igraca koji imaju fudbal u malom prstu.

Ja sam ljut na Papeta jer ne igra Rahimic, jer je to nas najvazniji i najbolji vezni igrac. Razumijem da je htio posjed lopte i da je mislio da ce ta ekipa moci sacuvati loptu i podvaliti neku nasim napadacima. Medjutim, odigrali smo **** i sta je tu je. Ova utakmica mu je morala otvoriti oci da je Rahimic neizostavan clan nase repke, iako ima toliko godina, iako ne igra u CSKA.

Meni to standardan u timu ne igra veliku ulogu i volio bih nestandardni Rahimic da igra umjesto standardnog Misketa, ali tada bi se naslo milion generala poslije bitke koji bi rekli da je Rahimic star i da ce ga strefiti srcani. Kada igraju Zahirovic ili Rahimic, milion je kletvi na Safeta, jer mu igraju igraci koji nisu standardni u svojim timovima. Sto se tice Pandze, ja bih i njega stavio da igra, jer se mnogo bolje poznaje sa Spahicem nego sto se Bicakcic poznaje sa Spahom. Nebitno je to da li Pandza ima tim ili ne, ali ako na treningu pokaze da je fizicki spreman, onda apsolutno je bolja opcija da igra uz Spahu, jer je taj stoperski par jako dobro izgledao ranije. Bicakcica eventualno gurnuti na beka, ukoliko Mujdza nije spreman.

Mes Que Un Club!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 07 sep 2013, 20:42

legenda reala je napisao/la:Nema se šta pravdati niti se može opravdati, ako nas sinjošnji poraz bude koštao direktnog plasmana na SP, jedini krivac je Pape, imali smo dobru atmosferu, igrače u formi, domaći teren sve ;) Isto tako ako dobijemo utorak, imaće velike zasluge, ne mogu reći najveće jer je takav posao trenera/selektora za pobjede igrači kupe kajmak, za poraze treneri :P
Ali sinoc su igraci podbacili opasno svi zajedno, pa i Pape koji ih je tako postavio u nadi da ce proci dobro za nas.

Utorak je popravni ...
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

ArthurBishop
Kontakt:

Post Postao/la ArthurBishop » 07 sep 2013, 21:01

@ArthurBishop, opravdavam ovo sto je sada rekao, jer ocigledno nije upalilo kada je rekao da cemo im zabiti 2-3 gola. Svi smo ga prozivali zato sto je to uradio, a sada ne valja sto spusta loptu na zemlju. S nasim igracima je oduvijek tako, kada im ne kazes da su velesila, odigraju jako dobro i srcano, a kada im kazes da su velesila, onda ih nema nigdje. Tako je isto bilo i sa CIrom, tako ce biti i do Sudnjeg dana.
Ok, shvatam šta želiš reći. Al' sam sebe gura sve dublje i dublje, u sopstvena gov.na. Koji k.urac mu je trebalo da kaže da očekuje ubjedljivu pobjedu od 2-3 gola razlike. Da je ovo prva ili druga utakmica u grupi ok, optimistčnosti nam treba, al' ako je to vjerovatno najvažnija tekma u novijoj historiji, treba znat' kad loptu smirit'.
Pogrešno vrijeme je odabrao za spuštanje lopte na zemlju. Ako je već lupao k'o divljak, nek' nastavi, pa kaže da i tamo očekuje pobjedu i vraćanja "mira u kuću".
Mislim da igrači ne smiju, ako to rade, da stvaraju atmosferu prema intervjuima selektora. Za to postoji svlačionica, karantin i oči u oči. Ako će se oni nafurat' nakon intervjua zvanog "2-3 razlike", onda je.bo te igrače i još više je.bo tog trenera.
Željezničar za život cijeli!

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 07 sep 2013, 21:05

Safet Susic-Pape Out- GringoBiH In!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

PIKE
Kontakt:

Post Postao/la PIKE » 07 sep 2013, 21:07

Hajde Safete mozes ti to, i ja sam vazda popravne polagao utorkom, doduše krajem augusta za razliku od tebe al' et tu je to. :mrgreen:

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 07 sep 2013, 21:07

Zasto se Gringo ne javlja? Ne mogu docekati njegov prvi sastav nakon utakmice ... Ili samo cita i tako do Utorka, ne bi li jos jednom ispusili pa da se raspise. Kazem, zeljno iscekujem ...

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.