Safet Sušić - Pape

adriano_leite
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la adriano_leite » 07 sep 2013, 21:20

ArthurBishop je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:
@ArthurBishop, opravdavam ovo sto je sada rekao, jer ocigledno nije upalilo kada je rekao da cemo im zabiti 2-3 gola. Svi smo ga prozivali zato sto je to uradio, a sada ne valja sto spusta loptu na zemlju. S nasim igracima je oduvijek tako, kada im ne kazes da su velesila, odigraju jako dobro i srcano, a kada im kazes da su velesila, onda ih nema nigdje. Tako je isto bilo i sa CIrom, tako ce biti i do Sudnjeg dana.
Ok, shvatam šta želiš reći. Al' sam sebe gura sve dublje i dublje, u sopstvena gov.na. Koji k.urac mu je trebalo da kaže da očekuje ubjedljivu pobjedu od 2-3 gola razlike. Da je ovo prva ili druga utakmica u grupi ok, optimistčnosti nam treba, al' ako je to vjerovatno najvažnija tekma u novijoj historiji, treba znat' kad loptu smirit'.
Pogrešno vrijeme je odabrao za spuštanje lopte na zemlju. Ako je već lupao k'o divljak, nek' nastavi, pa kaže da i tamo očekuje pobjedu i vraćanja "mira u kuću".
Mislim da igrači ne smiju, ako to rade, da stvaraju atmosferu prema intervjuima selektora. Za to postoji svlačionica, karantin i oči u oči. Ako će se oni nafurat' nakon intervjua zvanog "2-3 razlike", onda je.bo te igrače i još više je.bo tog trenera.
Brate, to je tako vazda bilo kod nas i tesko ce se nesto promijeniti. To je jednostavno nas mentalitet. Kada te neko pohvali, ti osjecas potrebu da se umislis i da stagniras ili da postanes neprepoznatljiv. Nije nas mentalitet da kada te neko pohvali, dajes 300% sebe da budes jos bolji. Daj Boze da je tako, ali tesko da ce ikada biti. Naravno da mu nije trebala ta izjava, naravno da mu nije trebala ni ova izjava, ali razumijem zasto je to uradio. Prvi puta je zelio da svi vjerujemo u pobjedu, da se stvori pozitivna atmosfera, jer je bitna utakmica, ali smo otreseni, te nije bilo osnova da opet kaze da cemo zabiti 2-3 gola, jer smo nakon te izjave mogli da primimo 2-3 gola. Nikada nisam volio njegove izjave, ali trudim se da ih razumijem. Da se mene pita, da sam nesto u Savezu, ne bi meni niti jedan novinar prisao Safetu niti bilo kojem igracu, 5 dana pred tekmu, ma 25 kilometara dalje od repke.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

ArthurBishop
Kontakt:

Post Postao/la ArthurBishop » 07 sep 2013, 21:46

ArthurBishop je napisao/la:
@ArthurBishop, opravdavam ovo sto je sada rekao, jer ocigledno nije upalilo kada je rekao da cemo im zabiti 2-3 gola. Svi smo ga prozivali zato sto je to uradio, a sada ne valja sto spusta loptu na zemlju. S nasim igracima je oduvijek tako, kada im ne kazes da su velesila, odigraju jako dobro i srcano, a kada im kazes da su velesila, onda ih nema nigdje. Tako je isto bilo i sa CIrom, tako ce biti i do Sudnjeg dana.
Ok, shvatam šta želiš reći. Al' sam sebe gura sve dublje i dublje, u sopstvena gov.na. Koji k.urac mu je trebalo da kaže da očekuje ubjedljivu pobjedu od 2-3 gola razlike. Da je ovo prva ili druga utakmica u grupi ok, optimistčnosti nam treba, al' ako je to vjerovatno najvažnija tekma u novijoj historiji, treba znat' kad loptu smirit'.
Pogrešno vrijeme je odabrao za spuštanje lopte na zemlju. Ako je već lupao k'o divljak, nek' nastavi, pa kaže da i tamo očekuje pobjedu i vraćanja "mira u kuću".
Mislim da igrači ne smiju, ako to rade, da stvaraju atmosferu prema intervjuima selektora. Za to postoji svlačionica, karantin i oči u oči. Ako će se oni nafurat' nakon intervjua zvanog "2-3 razlike", onda je.bo te igrače i još više je.bo tog trenera.
Brate, to je tako vazda bilo kod nas i tesko ce se nesto promijeniti. To je jednostavno nas mentalitet. Kada te neko pohvali, ti osjecas potrebu da se umislis i da stagniras ili da postanes neprepoznatljiv. Nije nas mentalitet da kada te neko pohvali, dajes 300% sebe da budes jos bolji. Daj Boze da je tako, ali tesko da ce ikada biti. Naravno da mu nije trebala ta izjava, naravno da mu nije trebala ni ova izjava, ali razumijem zasto je to uradio. Prvi puta je zelio da svi vjerujemo u pobjedu, da se stvori pozitivna atmosfera, jer je bitna utakmica, ali smo otreseni, te nije bilo osnova da opet kaze da cemo zabiti 2-3 gola, jer smo nakon te izjave mogli da primimo 2-3 gola. Nikada nisam volio njegove izjave, ali trudim se da ih razumijem. Da se mene pita, da sam nesto u Savezu, ne bi meni niti jedan novinar prisao Safetu niti bilo kojem igracu, 5 dana pred tekmu, ma 25 kilometara dalje od repke.
To je to. U potpunosti dijelim mišljenje s tobom, samo čini mi se da Pape kod tebe ima više kredita, nego kod mene.
Ne limvo ga, ne što je tarpi, već što je gov.nar, a ni k'o trener nije nešto, al' sve ću istrpiti za Brazil..
Željezničar za život cijeli!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 07 sep 2013, 22:03

ArthurBishop je napisao/la: To je to. U potpunosti dijelim mišljenje s tobom, samo čini mi se da Pape kod tebe ima više kredita, nego kod mene.
Ne limvo ga, ne što je tarpi, već što je gov.nar, a ni k'o trener nije nešto, al' sve ću istrpiti za Brazil..
Pape ima kod mene kredit, jer sam sve selektore podrzavao, ma kako oni losi bili. Pape se pokazao kao najbolji, repka konacno pocela igrati, igraci su se ponasali profesionalno, on se ponasao profesionalno, konacno sam vidio kako je gledati repku koja gine na terenu itd. Sve je to najvise njegova zasluga i zbog toga ima veliki kredit kod mene. Naravno da ima losih dana poput onog jucer, kada nismo mogli nista da uradimo, kada se igraci ne bore, kada nesto glume, ali to je nas mentalitet, dodjemo pred vrata i samo treba da ih otvorimo, ali ne, mi glumimo nesto.

Mes Que Un Club!

mancity
Kontakt:

Post Postao/la mancity » 07 sep 2013, 22:24

Čudan svijet...

ogovara te a voli, ljubi te u obraz a mrzi te, ismijava plemenita djela a pamti ih kroz mnoge pasove, živi i nadom i sevapom i ne znaš šta nadjača i kada. Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve izmeðu toga. A povrh svega moji su i ja njihov, kao rijeka i kaplja, i sve ovo što govorim kao o sebi da govorim.
Mesa Selimovic
I do dana danasnjeg, nista se nismo promjenili

Slovaci su nas dobili, jer su fizicki spremniji + imali su igru bez lopte. Mi je uopste nismo imali. Mene poraz nije uopste iznenadio. Prije utakmice sam rekao da cu biti zadovoljan sa 3 boda iz dvomeca i da ovo nisu vise oni Slovaci koji su igrali nerijeseno sa Lichtenstajnom.
Sto se tice postave, ovo je najspremnije(najbolje) sto imamo trenutno. Pisemo o Rahimicu/ Zahirovicu, kao da bolje izgledamo sa njima. Cinjenica je, koliko god ih hvalili, da kad i oni igraju, igramo ofanzivno i da i sa njima imamo problema sa kontra napadima.Stoga puna podrska Papetu
Ljudi moji nije ovaj poraz Smak svijeta. Vjerujem u bosanski inat i pobjedu u Slovackoj.
Pa gubili su i najveci. Sjetimo se poraza Spanaca od Svicaraca na Otvaranju proslog Svjetskog Prvenstva. I onda razvaljivanja do kraja.
Jose Mourinho``I don't know if it is this season or next season with Roberto, or with another person in the future, but normally in the direction the club is going, sooner or later they will win the big cup.''

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 07 sep 2013, 22:24

IVICA OSIM je napisao/la:netreba sad sve svaliti na susica nije on kriv sto nezna
Ne nego sam ja kriv!

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 07 sep 2013, 22:40

Rios je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:------------------------------Begović------------------------------
Vršajević------Bičakčić---------------Spahić-------------Lulić

Pjanić----------Medunjanin---------Misimović----Salihović
-----------------Ibišević-------------------Džeko---------------

I onda okrivljujete igrače za poraz. Ova praznina na sredini terena od 20-30 metara između zadnje linije i veznjaka je Sušićeva praznina. Da Pjanić, Medunjanin, Misimović i Salihović imaju brzinu reprezentacije Jamajke u štafeti 4x100 metara, ne bi mogli pokriti ovaj prazan prostor.

Pa onaj Vajs brži od cijele naše sredine koja je napadački orjentisana i koja ne zna razgraditi ni jedan protivnički napad.

Nisu krivi igrači. Kriv je onaj koji im je odredio pozicije na terenu. Pa ni Brazil ne igra bez zadnjeg veznog (destruktivca), ali eto Pape zna i zato što on zna onda su igrači krivi :lol: :lol: :lol:
To je ono sto sam i ja pisao sinoc.Jednostavno,premalo je radnika i igraca koji obavljaju 'prljave' poslove bilo na terenu i nadam se da je Pape to sinoc i uvidio.Mene brine cinjenica da mozda i nije,jer je na pressu izjavio kako je mislio da ce sa ovom postavom imati loptu u nogama!?.Ok,logicno,ali ko ce oduzeti loptu kad je izgubimo Pape? :roll: E tu smo mi izgubili nasu kreaciju,jer su nam se Miske i Pjana previse potrosili obavljajuci ono na sta nisu navikli...
Ovo ne ide jedno sa drugim..Momak je prehodao sinocnju utakmicu..I da postavim pitanje jedno sasvim logicno..Da li repka koja je 13 na svijetu i koja zeli na SP moze u sastavu imati igraca sa zapustenom linijom i stomacicem? Ako pocnete pricati o nekom potezu,lucidonosti pogledajte klip na YT u kojem Ivica Osim komentarise utakmicu Hrvatske..Znate vec o kom klipu se radi.. Toliko..
Nismo mi gledali istu utakmicu ako nisi primjetio koliko je Miske pretrcao u prvom poluvremenu.Pretrcao je vise nego inace i to ga je potrosilo za drugo poluvrijeme,jer na terenu nije bilo igraca koji ce odraditi 'prljavi' posao,a on ,zbog lige u kojoj igra,nije u mogucnosti da drzi tako visok tempo...A ta prica sa stomacicem ti je cista ubleha,jer je covjek oduvijek takav,zbog toga nije uspio u Bayernu izmedju ostalog,ali nama itekako valja i donio nam je mnogo radosti svojom igrom.Mi mozda jesmo 13. na svijetu,ali sirok izbor igraca nemamo,a ako iko ima kredit da bude na terenu i da ga se 'trpi' to je onda Miske.Covjek je rekorder po broju nastupa za nas tim i to se mora postovati,a samim tim se poznaje i neki red.Navedi mi ko treba da igra prije njega?Hajrovic koji je tek dosao?Zahirovic koji je tek nasao klub ,kao i Ibricic?Stevanovic koji pola godine nije odigrao tekmu ili mozda Visca iz 2. turske lige?Nemoj,molim te...Po legendama se ne pljuje,kad nesto ne ide,a on je vec legenda...Razlog sam ti naveo...

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 07 sep 2013, 23:04

Daj @nezalaganje, nemoj tako pisat'. Budi realan. Kažeš nije Miske navikao u onakvom ritmu da trči, kako je trčao protiv Slovaka. Pa kako je trčao protiv Grka, u 90 + pravi ofsajd zamku, koja nije uspjela tuđom krivicom, znači kao zadnji igrač.

On je na ovaj dvomeč došao nespreman. Totalno fizički zapušten, jer zna da ima zagarantovano mjesto u prvih 11, ne smije ga niko maknut'. Toliko o njegovom odnosu prema dresu, i prema onome šta simbolizira reprezentacija BiH. Svaka njemu čast za učinjeno, a učinio je mnogo, to niko ne spori, međutim kritika opravdana nikoga ne smije zaobići, pa tako ni njega.

Ovim pristupom nije zaslužio da bude u rosteru reprezentacije nikako, a kamo li u prvih 11. Međutim, dokle god smo ovakva reprezentacija kakva jesmo, ovakve i slične stvari će nam se dešavati / će proći nekažnjeno za igrače, a navijači će vidjeti konačan ishod svega toga na terenu, kao sinoć.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

krkan
Kontakt:

Post Postao/la krkan » 07 sep 2013, 23:08

adriano_leite je napisao/la:Svako normalan je vidio da smo sinoc bili nemocni i da su svi zakazali, od Papeta, preko igraca, clanova strucnog staba, pa do fiziterapeuta. Dakle, svi su krivi! Koliko god je bila greska igrati bez zadnjeg veznog, toliko ide na dusu i Misketu sto nije pretrcao dva kilometra, Vedi koji nije primio dvije lopte, Dzeki koji je bio statican i dozvoljavao Skrtelu da ga raznosi u duel igri i mnogi drugi, Bicakcicu kojeg je Nemec rasturao u svim zracnim duelima, Salihovicu koji ne moze centrirati da mu i zivot ovisi o tome, ma svima bez izuzetaka. Najsvjetlija tacka je bio Begovic, a kada ti golman bude najsvjetlija tacka, onda mora biti jasno da su svi podbacili (Lulic je jedini bio neumoran i koji je jedini ginuo za nas grb).

Svako normalan i ko voli ovu drzavu, ocekuje da ce igraci biti bolji u Slovackoj i da cemo rasturiti Slovake. Medjutim, kod nas na forumu je haman "cool" biti onaj koji mrzi sve, onaj koji ce naci milion zamjerki i biti negativan, onaj koji ce se praviti najpametniji i reci sta je trebalo uraditi, onaj koji ce u stilu vidovite Dzemile reci sta nosi sutra, onaj koji ce jednom od najboljih svjetskih fudbalera tog vremena reci da ima teleci pogled i da nema pojma o fudbalu, a ako neko pokusa da ispravi te "cool frajere", onda je on Papetov idolopoklonik i ni taj takodjer nema pojma o fudbalu kao ni najbolji igrac PSG-a svih vremena, koji ce vjerovatno ostati najbolji fudbaler kojeg je majka BiH ikada rodila.

Da sumiram, oni koji mrze Papeta, Avdiju, Zahirovica, Sunjica, Pandzu, Ibricica i mnoge druge, oni su ti koji znaju sve o lopti, koji su licencirani treneri, koji imaju angazmane u najvecim svjetskim klubovima, fudbalski talenti koji igraju u najjacim svjetskim ligama, ali ne mogu doci do repke zbog Seada Susica, dok oni koji vole BiH, ma kakav njen sastav bio, ma ko selektor njen bio, oni su tu samo zalutali i nemaju pojma o fudbalu i oni su tu samo da kontriraju masi koja ima fudbal u malom prstu...

BiH obiluje vrsnim trenerima, istaknutim sportskim radnicima, generalima poslije bitke, jako smo poznati po tome. Imamo mi mnogo selektora, svako sebi da za pravo da misli da je selektor, ali eto, to smo mi i ja nas i kao takve volim, jer nema zemlje kao sto je BiH, sa svim svojim manama i vrlinama...
krkan je napisao/la:ja koja je ovo seoska konjina,,,jbt teleci pogledu sve glupo,,,ja izjave,pa nek suti vise konjina :!:
Ovo kaze neko sa nickom krkan, sta reci, opravdao si nadimak, aferim druze ;) .

aj ne seri p.izd.o ona realna

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 07 sep 2013, 23:11

zizu1991 je napisao/la:Daj @nezalaganje, nemoj tako pisat'. Budi realan. Kažeš nije Miske navikao u onakvom ritmu da trči, kako je trčao protiv Slovaka. Pa kako je trčao protiv Grka, u 90 + pravi ofsajd zamku, koja nije uspjela tuđom krivicom, znači kao zadnji igrač.

On je na ovaj dvomeč došao nespreman. Totalno fizički zapušten, jer zna da ima zagarantovano mjesto u prvih 11, ne smije ga niko maknut'. Toliko o njegovom odnosu prema dresu, i prema onome šta simbolizira reprezentacija BiH. Svaka njemu čast za učinjeno, a učinio je mnogo, to niko ne spori, međutim kritika opravdana nikoga ne smije zaobići, pa tako ni njega.

Ovim pristupom nije zaslužio da bude u rosteru reprezentacije nikako, a kamo li u prvih 11. Međutim, dokle god smo ovakva reprezentacija kakva jesmo, ovakve i slične stvari će nam se dešavati / će proći nekažnjeno za igrače, a navijači će vidjeti konačan ishod svega toga na terenu, kao sinoć.
Koliko god je kritka njemu,toliko je i Papetu zbog formacije kojom je trebao da ga 'zastiti'.Tako je oduvijek bilo,a ja sam ti i rekao razlog.Lako je trcati u 90.min kad si imao 'pauze' tokom tekme i imao igraca koji radi 'prljav' posao,sto sinoc nije bio slucaj.Dovoljno je pogledati situacije nakon nase izgubljene lopte,gdje niko ne zna napraviti takticki faul(jer nisu navikli na tu vrstu posla) ,a kamo li oduzeti loptu,pa smo bjesomucno trcali i ganjali slovake ko kakvi pioniri,a sve to trosi energiju!Mi nikad i nismo bili najspremnija i fizicki najdominantnija ekipa i sad se nadje Miske prozivati!Uostalom i da je ober nespreman,mi boljeg nemamo na toj poziciji i tu je kraj svake normalne rasprave.

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 07 sep 2013, 23:13

Susic: "Da se utakmica veceras igra ne bih ništa mijenjao" - Koliko si se samo ti Pape nalupo i isprovaljivo proteklih dana, to je bruka. Najgora je kombinacija inadzije sa seljackim mentalitetom, koji nema muda da prizna svoje greske.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 07 sep 2013, 23:17

krkan je napisao/la:

Gospon krkane, ko ti drma kavez?

Mes Que Un Club!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 07 sep 2013, 23:19

Kritika Papetu zbog formacije ? Kako su ostali mogli trčat', a on ne, to mi nije jasno ?
Naravno da je Papetova formacija, taktika i čitava priprema ove prve utakmice posebna priča, tako da je nećemo otvarati. Kažeš da boljeg nemamo na njegovoj poziciji ? Onoj prirodnoj, ili možda na poziciji koju igra u repki, onoj RMF, ili ne, zapravo ne igra RMF, nego igra, ali Vedo igra CF, pa pokriva njegovu stranu zato što on ne može obavljati defanzivne zadatke.

Stani malo, gdje to ima u svijetu nogometa da je igrač koji igra u veznom redu ograničen na samo jedan pravac, napad, ili obranu ? Žrtvovanjem Vede protiv slabijih protivnika smo dobivali neku korist od toga, međutim protiv jačih, treba i Misketova fizika koju je pokazao u meču protiv Grka i dokazao da je opravdano u prvih 11.

Međutim, gdje je nestao u susretu protiv Slovaka, kada već nije mogao da igra drugo poluvrijeme, kako ti kažeš, zbog ritma utakmice, ma koliko god to neprofesionalno zvučalo, uzeti ćemo u obzir taj faktor, znači, zašto nije tražio izmjenu kao pravi profesionalac, kakav jeste, ili ipak nije ? :?

Trebao bi da se odluči koju poziciju igra da bi ga mogli vrednovati sa ostalim igračima koji igraju njegovu poziciju, koju, opet ponavljam, treba definirati.

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 07 sep 2013, 23:24

Da hoće vala ostavit misketa, džeku i još par njih na klupi sljedeću, a ubacit ove vaše što zaslužuju prvih 11, pa da konačno uvidite kakav nam je ustvari izbor igrača i da prestanete s glupostima.

krkan
Kontakt:

Post Postao/la krkan » 07 sep 2013, 23:25

krkan je napisao/la:

Gospon krkane, ko ti drma kavez?
dobro,u redu je..idemo dalje

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 07 sep 2013, 23:26

kokakolas je napisao/la:Susic: "Da se utakmica veceras igra ne bih ništa mijenjao" - Koliko si se samo ti Pape nalupo i isprovaljivo proteklih dana, to je bruka. Najgora je kombinacija inadzije sa seljackim mentalitetom, koji nema muda da prizna svoje greske.
Susic: "Lulić je bio jedan od boljih igrača, nije prroblem njegova pozicija. Naš problem je većeras bila neefikasnost. Odogovran sam za ovaj poraz i ne biježim od toga, ali sve sam pokušao. Igrali smo otvoreno, htio sam da riješimo utakmicu u prvom poluvremenu."

Crvenom bojom obiljezeno je recenica u kojoj preuzima odgovornost.

Mes Que Un Club!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 07 sep 2013, 23:28

zizu1991 je napisao/la:Kritika Papetu zbog formacije ? Kako su ostali mogli trčat', a on ne, to mi nije jasno ?
Naravno da je Papetova formacija, taktika i čitava priprema ove prve utakmice posebna priča, tako da je nećemo otvarati. Kažeš da boljeg nemamo na njegovoj poziciji ? Onoj prirodnoj, ili možda na poziciji koju igra u repki, onoj RMF, ili ne, zapravo ne igra RMF, nego igra, ali Vedo igra CF, pa pokriva njegovu stranu zato što on ne može obavljati defanzivne zadatke.

Stani malo, gdje to ima u svijetu nogometa da je igrač koji igra u veznom redu ograničen na samo jedan pravac, napad, ili obranu ? Žrtvovanjem Vede protiv slabijih protivnika smo dobivali neku korist od toga, međutim protiv jačih, treba i Misketova fizika koju je pokazao u meču protiv Grka i dokazao da je opravdano u prvih 11.

Međutim, gdje je nestao u susretu protiv Slovaka, kada već nije mogao da igra drugo poluvrijeme, kako ti kažeš, zbog ritma utakmice, ma koliko god to neprofesionalno zvučalo, uzeti ćemo u obzir taj faktor, znači, zašto nije tražio izmjenu kao pravi profesionalac, kakav jeste, ili ipak nije ? :?

Trebao bi da se odluči koju poziciju igra da bi ga mogli vrednovati sa ostalim igračima koji igraju njegovu poziciju, koju, opet ponavljam, treba definirati.
Ti pricas u idealnoj situaciji,a ja u realnoj....Mozda nije profesionalno,ali to smo mi i tako nam je,jer boljih igraca nemamo.Pa zasto mislis sto stalno gubimo od velikih ekipa i zasto nam skoro uvijek trebaju 2 gola da budemo sigurni u pobjedu?Odgovor je jednostavan,nasi vezni igraci nisu fizicki mocni da izdrze visok ritam tokom 90min i to je tako.Nije samo Miske u pitanju,vec su tu i Medunjanin i Pjanic i Rahimic i Zahirovic i Ibricic itd.Neko nema predispozicija,neko jakih utakmica,neko je u godinama,ali je cinjenica da trkacki nismo mocni i da nemamo igraca tipa Modric.Kad sve to pomnozis sa cinjenicom da selektor ne izvede defanzivnog veznog i ocekuje,potcjenjujuci protivnika,da utakmicu rijesi u prvih 30min.,desi se ono sto se desilo sinoc,a to nije krivica Misketa...Uostalom,on je i izasao 20min prije kraja i sta samo uradili?Jesmo li napravili neku sansu,trcali bolje?

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 07 sep 2013, 23:34

ja citave kvalifikacije imam najveci strah od susica, i nazalost obistini se. Da me barem hoce postediti tog straha u Slovackoj.. a ne trebamo mi kuditi nas vezni red kad se safet sve ovo vrijeme nije potrudio da nadje igraca sredine terena koje je drugaciji od gore nabrojanih, koji ce bas obavljati te prljave poslove na sredini terena. pa yebote nismo mi stavili da zajeno igraju sinoc pjanic, misimovic i medunjanin nego bas safet, zato ja nimalo ne krivim igrace, samo selektora..
Volim te Bosno!!!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 07 sep 2013, 23:36

Falio je DMF, to je svima jasno, iako sam kazao da se neću doticati postavke i ostaloga što je Pape zakuhao, to je istina. Međutim, ja sam se samo koncentrisao na njegov učinak, kretnju, dekoncentraciju, nespremnost, te smo vidjeli mnogo pogrešnih pasova sa njegove strane.

Pitaš kada je izašao, da li smo bolje igrali, opet se moramo dohvatiti Papeta, ni kriva ni dužna ( :mrgreen: ), u onakvom rasulu od igre, bez formacije bez ičega, sa preskakanjem sredine, sa duplim krilima, teško da se moglo nešto pokazati, jer je utakmica kao takva, od početka krenula u pogrešnom smjeru, a Pape ju je na kraju začinio sa izmjenama i rokadama pozicija koje su imale sa svim veze osim sa logikom.

Čitava poenta je, da on sa onakvim svojim pristupom ne zaslužuje da uđe u opticaj reprezentacije, ali kako nam je ovako, on će biti tu i dalje.

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 07 sep 2013, 23:44

Postao/la Monolog dana 07 sep 2013, 18:26
Znam da bi @henderson citirao @gringa i ostale da smo sinoć pobijedili i nabijao im to na nos. S druge strane, njega niko ne citira iako je imao 100x gore i smješnije postove. Na kraju krajeva, ne vidjeh ni da je napisao nešto o Papetovim greškama, već samo "kopa" po kojekakvim statistikama koje fakat nemaju nikakve veze sa sinoćnjim mečom. :lol:
1.
Postao/la Henderson dana 06 sep 2013, 21:37
Pape prvi žuti karton kod mene si dobio.

2.
Ubjedljivo najsmiješniji post na ovoj temi je tvoj post, nakon remija sa Albanijom, kada si napisao da bi najbolje bilo uručiti Papetu otkaz dok se još kvalifikacije mogu spasiti.

3.
Priča kaže da je Pape nekada šetao sa ženom pored magarca. Kada su ga forumaši vidjeli kako hoda sa ženom a magarac šeta slobodan, počeli su mu se smijati kako ne zna iskoristiti magarca.
Potom je Pape sjeo na magarca a žena je hodala pored njega, forumaši su mu počeli prebacivati kako nije džentlmen jer žena hoda pješke a on na magarcu.
Zatim je Pape sišao sa magarca i postavio ženu da sjedi na magarcu a on nastavio put pješke. Forumaši su mu se počeli smijati kako je Pape papučar.
Njemu dosadilo i to, pa i on sjede na magarca zajedno sa ženom a forumaši mu se počeše izrugivati kako muči hudu životinju.

Ovako nekako je i Papetova karijera kao selektora u očima forumaša. Kada pobjeđuje nije dobar trener jer igrači pobjeđuju. Tada nema forumaša ovdje, kao što ni tebe ni Consigliere nije bilo, napisa ovaj drugi da je bio vani.
Kada gubi svi su tu i Pape nije dobar jer gubi. Tada igrači ne igraju nego je selektor kriv.
Ako ode na SP grupa je bila prelagana i samo na osnovu toga mi ćemo otići na SP, zbore forumaši.
Kada gubimo grupa je teška ali Pape je kriv ako ne odemo na SP i treba dobiti otkaz.
Kada se smije nije dobro, jer šta se on ima smijati. Kada je ozbiljan tada ima teleći pogled. Kada obuče sako ne valja mu sako, a kada ga ne obuče kako ga nije stid u onoj trenjerci hodati kao klošar. Kada smiruje strasti onda on ne zna motivisati igrače ni navijače i daj nam Ćiru on je **** majke. Kada kaže da smo 10 najboljih reprezentacija svijeta onda ne valja, jer kako mi možemo biti među 10 najboljih na svijetu.
Daj Begovića na go, daj Zukanovića, daj Lulića, daj vrati Papca, Rahimića... kada su svi oni tu, daj nam još nekog desetog.

Bila je ovdje i priča kako je Bosna među 8 najboljih, te ako ne dođe barem do 1/8 finala Pape nije dobar. Potom su se sikirali šta će biti kada Džeko završi karijeru, ko će onda igrati. Što ne podmladi repku i ne brine se o reprezentaciji za narednih 8 do 10 godina.

Ja Papeta branim od prije četiri godine i prije i poslije x sa Albanijom jer je čovjek 1 kroz 1. Nema glupih prijateljskih sa Rijekom i igranja za kladionicu, nema svi zajedno u jednom avionu od političara, novinara, Selme Bajrami do Inzka i onda novinari ometaju Misimovića dok pije kahvu pred utakmicu sa Portugalom. On nas smiruje i govori realno, nikome ne **** majke nego kaže Džeki i Misimoviću i svim ostalima niste vi ni I od igrača. Nema više onih hodanja po mevludovima u Blagaju, oko hotela su barikade i nema prilaska igračima. Branim ga jer nikad nismo bolje plasirani, nikad bolju gol razliku nismo imali, nikad nismo bili prvi nakon 7 utakmica, nikad kao sada nismo mljeli sve pred sobom... Branim ga jer nije podpisao ugovor sa sva tri telekom operatera pa uzimao procenat od njih i na kraju se ne zna ko pije a ko plaća. Branim ga jer nema Dorina reklamu i ne promoviše sam sebe preko tv-a. Branim ga jer je u sred Pariza rekao mene bi bilo stid ovako otići na EP. O tome su brujali francuski mediji ko je on da to izgovori.
Ali Papeta nije strah, ima petlju da kaže svima u lice šta im dolikuje. Volio bih da odemo na SP pa kako god i kada se završi napusti repku i nađe bilo koji klub i da ga trenira. Jer on nije zaslužio da budemo ovakvi prema njemu. On kako je selektor igramo fudbal a ne ragbi kao prije.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 07 sep 2013, 23:52

adriano_leite je napisao/la:Svako normalan je vidio da smo sinoc bili nemocni i da su svi zakazali, od Papeta, preko igraca, clanova strucnog staba, pa do fiziterapeuta. Dakle, svi su krivi! Koliko god je bila greska igrati bez zadnjeg veznog, toliko ide na dusu i Misketu sto nije pretrcao dva kilometra, Vedi koji nije primio dvije lopte, Dzeki koji je bio statican i dozvoljavao Skrtelu da ga raznosi u duel igri i mnogi drugi, Bicakcicu kojeg je Nemec rasturao u svim zracnim duelima, Salihovicu koji ne moze centrirati da mu i zivot ovisi o tome, ma svima bez izuzetaka. Najsvjetlija tacka je bio Begovic, a kada ti golman bude najsvjetlija tacka, onda mora biti jasno da su svi podbacili (Lulic je jedini bio neumoran i koji je jedini ginuo za nas grb).

Svako normalan i ko voli ovu drzavu, ocekuje da ce igraci biti bolji u Slovackoj i da cemo rasturiti Slovake. Medjutim, kod nas na forumu je haman "cool" biti onaj koji mrzi sve, onaj koji ce naci milion zamjerki i biti negativan, onaj koji ce se praviti najpametniji i reci sta je trebalo uraditi, onaj koji ce u stilu vidovite Dzemile reci sta nosi sutra, onaj koji ce jednom od najboljih svjetskih fudbalera tog vremena reci da ima teleci pogled i da nema pojma o fudbalu, a ako neko pokusa da ispravi te "cool frajere", onda je on Papetov idolopoklonik i ni taj takodjer nema pojma o fudbalu kao ni najbolji igrac PSG-a svih vremena, koji ce vjerovatno ostati najbolji fudbaler kojeg je majka BiH ikada rodila.

Da sumiram, oni koji mrze Papeta, Avdiju, Zahirovica, Sunjica, Pandzu, Ibricica i mnoge druge, oni su ti koji znaju sve o lopti, koji su licencirani treneri, koji imaju angazmane u najvecim svjetskim klubovima, fudbalski talenti koji igraju u najjacim svjetskim ligama, ali ne mogu doci do repke zbog Seada Susica, dok oni koji vole BiH, ma kakav njen sastav bio, ma ko selektor njen bio, oni su tu samo zalutali i nemaju pojma o fudbalu i oni su tu samo da kontriraju masi koja ima fudbal u malom prstu...

BiH obiluje vrsnim trenerima, istaknutim sportskim radnicima, generalima poslije bitke, jako smo poznati po tome. Imamo mi mnogo selektora, svako sebi da za pravo da misli da je selektor, ali eto, to smo mi i ja nas i kao takve volim, jer nema zemlje kao sto je BiH, sa svim svojim manama i vrlinama...
Ovaj post ću da kopiram na svakoj narednoj stranici.

Bravo.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.