Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

_forzamilan_
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la _forzamilan_ » 27 jan 2013, 00:29

Pogba je napisao/la:
BegAx je napisao/la:Vucinic i njegovi brkovi :lol:
Samo među zaluđenim Juventinima, pretežno sa Apenina pošto osim ovog foruma, jedino čitam mišljenja italijanskih navijača, važi za nekakvog klasnog igrača.

U stvarnosti je jedan prosjek koji sa skoro 30 godina nije ništa napravio osim šetkanja po terenu i rijetkih trenutaka određene balkanske genijalnosti i vica koji dođu svake prestupne.

Igrač koji u normalnim okolnostima nikada ne bi bio ni blizu velikog kluba, ali i to se desi.
Igrač za provincijske ekipe koji se uspio fino prodati.

No, svi znaju kako ne podnosim tog igrača, čak i ako igra u mojoj ekipi, što manje balkanaca u mom Juventusu, to bolje.
-----------------------
Suđenje u Italiji je u totalnom kuršlusu, direktno utiču na ishode mečeva i poredak na tabeli.
Bitno da je Giovinco top klasa i najveći talenat Italije :roll:
Pogba je napisao/la: Ma sve 5, ali sam znaš da mi često krivca tražimo u igri prvenstveno, ali dokle žmiriti na ovo, ovo su već ozbiljni problemi u Seriji A, suđenje je očajno, najgore suđenje od svih liga petice ubjedljivo, a i tamo se nestvarno žale, onda znaš gdje je Calcio.

Predlažem moderaciji da sankcioniše dobro poznatog trolla, čovjek ima bar 5 banova u kratkom periodu i i dalje mu se dopušta samovolja, ali i ove što koriste teške riječi, pa dajte se civilizirajte kada već niste u stanju da k'o ljudi diskutujete. :?

Ringeraja.ba
----------------

Sudija meča Juve-Genoa Guida kaže da nije čuo pomoćnika koji mu je rekao da je bio penal.

Kakva lakrdija :idea:

Dobit će koji meč u nižem rangu i vratit će se opet.

slika

Inače gledao sam Juve do 60min bili su očajni ali i takvi opet bolji od jadne Genoe koja nije centra prešla dotad a nisam vidio šta se kasnije dešavalo. Inače čist je penal bio Vučinić namjerno rukom igrao a dalje nisam pratio vidim i za Juve je trebao biti?
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 27 jan 2013, 00:31

_forzamilan_ je napisao/la: Bitno da je Giovinco top klasa i najveći talenat Italije :roll:
Klasa u svakom slučaju za lijenog Crnogorca, kako reče Yuto nekad za cassana, šetač.

Što se tiče Vučinićeve ruke, koliko sam vidio da je povlačio ruku prema sebi, a u medijima nije okarakterisano kao penal, ako kome znači šta, svejedno kada je ovamo bilo 3 penala, dobiješ da je sudija zalutao u fudbal i bolje mu je da se oprosti momentalno.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 27 jan 2013, 00:38

Ne znam za ostalo kažem gledao sam do 60min ali ono je 100% penal. Pa ne možeš me ubijeđivati u suprotno namjerno rukom ide uostalom nije prirodan položaj ruke sve i da nije namjerno penal je ne možeš mahati rukama u 16-ercu kako hoćeš. Milan je nedavno fasovao tako penal neki je bolid u odbrani tako skrivio penal ne sjećam se ko moguće Abate?

Što se brke tiče nije pošteno od vas napadati ga. Nije Vučinić nikad bio poznat po velikom work ratio-u i prošla mu je godina bila kruna karijere po pretrčanim kilometrima. Šta je puta Juve vadio iz govana pa ja mislim baš protiv Genoe Juve gubio on ušao i preokrenuo zar ne? Jbg on je umislio sigurno da je nedodirljiv a to i jest tako kad je napad Juventusa baš loš i najslabiji dio tima.

Juve će uzeti prvenstvo iako su sad u krizi pošto su konkurentni jednostavno preslabi. Napoli bi mogao realno biti opasan po Juve ali samo ako nastave mljeti ove male ekipe i čekati da Juve napravi još koji kiks pogotovo uzimajući u ozbir da igraju ligu prvaka gdje će se dosta trošiti.

Krepat ma ne molat!

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 27 jan 2013, 00:45

Ne pokušavam te ubijediti, nisam vidio fino jer replaya nije bilo, po pročitanom na portalima smatraju da nije bilo namjere, nemam pojma.
Interesantno je kako nakon ove lakrdije ostaje urezana slika Vučinićeve ruke, a ne 3 čista penala za Juve, ali hajde.

Abete je sigurno ponosan i zaslužio je novi mandat koji mu je ponuđen za novog-starog predsjednika saveza.

#MaxOUT

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 27 jan 2013, 00:50

Čist je ono bio penal. Da se razumijemo, bilo je prebrzo, i jedva se vidjelo nakon što je kamera Sky televizije treći put ponovila situaciju, ali je Mirko igrao rukom namjerno. Mnogo glup potez.

Sreća pa niko nije vidio. Mislim da su se samo 2 igrača Đenove bunila na ruku jer su bili u dobroj poziciji da vide gdje lopta ide. Onaj što je ubacio korner i onaj iza Pogbe što je bio.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 27 jan 2013, 00:51

Ma bunila su se 2-3 igrača a Vučinić je baš glup ispao nema šta. Ispada sad imam selektivno pamćenje samo kad ide u prilog kontra Juve a nisam gledao do kraja nažalost jer sam očekivao Juve će to hladno uzeti pošto je Genoa baš očajna. Kako god suđenje u Italiji na nivou ove sezone nema kola da ne bude bar 2-3 kardinalne greške :lol:

Hoćemo Gallianija za preCjednika :lol:

Krepat ma ne molat!

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 27 jan 2013, 00:58

S Galianiem ima da sve procvate :lol: :lol:

Još ubaciti na vrh Celina, Zamparinija i De Laurentisa pa nek šou počne :lol: :lol:

Btw. nešto mi se Zampa ušutio u zadnje vrijeme, nit otpušta trenere, nit se javlja po medijima, ništa lik ... da ne sprema kakav haos hahahah zatišje pred buru ovo ono :D
★★★

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 27 jan 2013, 01:34

1. Cominciamo dal punto di vista tecnico, perché sono passati circa 11 minuti di gioco quando, su un calcio d'angolo per i rossoblù battuto da Olivera, Vucinic va a impattare il pallone con un braccio proprio nell'area di porta. Il braccio sinistro si allarga, si stacca dal corpo e volutamente va a toccare il pallone. Questo a mio parere è calcio di rigore".

2. Il braccio sinistro del giocatore del Genoa è largo, l'intervento è scoordinato, ma il pallone va sul braccio dopo essere stato colpito con il piede nel tentativo di rinviare: a me non sembra un rigore".

3. Era rigore, invece, per la trattenuta di Antonelli su Vucinic: "Il giocatore della Juve stava arrivando sul pallone ed è stato tenuto per la maglia dal difensore del Genoa: il fallo era da penalty". La Juve ha protestato anche sul pareggio di Borriello ma, secondo Cesari, "non c'è nulla di irregolare".

4. Dopo la fine della partita Conte si scaglia contro l'arbitro Guida insieme a molti giocatori della Juve. Il tecnico bianconero si fa scappare un "vergogna" nei confronti del direttore di gara e rischia due giornate come successo a Ranocchia dell'Inter.

Sudija Graziano Cesari,studio Premium
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 27 jan 2013, 01:38

kiksevi Lazija i Juventusa .. možda su obje ekipe bile mislima u revanšu Coppa Italie .. Juventini, nemojte da vas zavara ovaj rezultat Lazija .. šta više, na Olimpicu će biti barem 50 000 duša, Juve će igrati otvoreno, nama se vraća Klose, neki igrači su odmoreni, itd .. predosjećam da će to biti odlična tekma .. jedva čekam taj meč :D
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 27 jan 2013, 01:41

I penal nad Pogbom koji nije komentarisao.
Ali kao što on ima svoje mišljenje, tako i milioni koji su gledali meč objektivno imaju svoje, to što je on bivši sudija bi sada trebalo nešto značiti, sudije su najgori dio calcia trenutno ubjedljivo.

Bravo za Contea što je ostalo koliko toliko pribran, govorio je samo vergogna što se jasno moglo pročitati sa usana, ja bih vjerovatno ganjao sudiju po stadionu. :mrgreen:

JTS
I Marchetti sa "S" majicom. :mrgreen:

#MaxOUT

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 27 jan 2013, 01:45

ako budu imalo realni treba dobit bar 2 utakmice kao i guarin, strama,cassano i ranocchia s tim da ranocchia je samo rekao vergognati nije mu uopste ulazio u facu
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 27 jan 2013, 01:48

Ako budu imalo realni, neće ga nikako kazniti kako bi bar malo saprali ljagu sa sebe vjerujući kredibilnom svjedoku Carrobiu koji je namještao mečeve, Conte je to sve čuo i nije spriječio, a ostali igrači su u tom momentu kada se pričalo o namještanju išli da pišaju u wc, ali je Conte samo tu bio. :lol:

Šteta što ga Conte nije išamarao, čak je i Chiellini sa tribina sišao da mu kaže koju.

#MaxOUT

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 27 jan 2013, 01:51

bice tu kazni vidjeces ,,kolko je puta Interu bilo tako,,nisam nikad vidio da neko ulijece onako u facu sudiji,,sem tottija naravno,,

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 27 jan 2013, 01:53

JTS je napisao/la:kiksevi Lazija i Juventusa .. možda su obje ekipe bile mislima u revanšu Coppa Italie .. Juventini, nemojte da vas zavara ovaj rezultat Lazija .. šta više, na Olimpicu će biti barem 50 000 duša, Juve će igrati otvoreno, nama se vraća Klose, neki igrači su odmoreni, itd .. predosjećam da će to biti odlična tekma .. jedva čekam taj meč :D
Uh vjeruj mi i ja to jedva čekam. Da što prije zaboravim na ovo od večeras :D

A kamo lijepe sreće da Olimpico bude pun ... kako bi to bilo moćno. Merak.
★★★

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 27 jan 2013, 02:01

L'Avvocato je napisao/la:
JTS je napisao/la:kiksevi Lazija i Juventusa .. možda su obje ekipe bile mislima u revanšu Coppa Italie .. Juventini, nemojte da vas zavara ovaj rezultat Lazija .. šta više, na Olimpicu će biti barem 50 000 duša, Juve će igrati otvoreno, nama se vraća Klose, neki igrači su odmoreni, itd .. predosjećam da će to biti odlična tekma .. jedva čekam taj meč :D
Uh vjeruj mi i ja to jedva čekam. Da što prije zaboravim na ovo od večeras :D

A kamo lijepe sreće da Olimpico bude pun ... kako bi to bilo moćno. Merak.
do jučer ujutro bilo je prodato 40.000 karti .. a sad ima još nedjelja, ponedjeljak i utorak :mrgreen: otvorena će biti i Curva Sud .. za sada 2.500 karti za Juventine .. biti će to pravi spektakl, siguran sam .. tim više jer vaš način igre odgovara i nama, biti će dosta trke preko bokova ..
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 27 jan 2013, 08:55

pomalo je bezveze sto se raspravljate oko toga kome sudije pomazu a kome ne jer je sudjenje generalno na niskim granama i ama bas svako kolo bilo koji tim (pa tako i onaj za koji navijate) moze biti zakinut tj osim juventusa jer njima sve ide u korist. nije ba, salim se :mrgreen: mislim, nemam pojma sta celnici serie a rade i kako razmisljaju ali hjebo ligu gdje svako svakoga moze dobiti i otkinuti bodove ne zbog kvalitete nego zbog sudijskih gresaka. doduse, razna kritikovanja i zalopojke koje zeman, strama, ludi predsjednici klubova a evo sad i conte rade svakako odmazu i doprinose jos vecem pritisku na sudije al' da su losi - losi su.

slika

bologna - roma danas u 12:30
3:2 domacin uzima
uplatite na tacan rezultat, zahvalite mi kasnije 8-)

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 27 jan 2013, 10:04

JTS je napisao/la:
do jučer ujutro bilo je prodato 40.000 karti .. a sad ima još nedjelja, ponedjeljak i utorak :mrgreen: otvorena će biti i Curva Sud .. za sada 2.500 karti za Juventine .. biti će to pravi spektakl, siguran sam .. tim više jer vaš način igre odgovara i nama, biti će dosta trke preko bokova ..
Već 40 hiljada, najs. šteta samo što je samo 2.500 za nas, da daju 10.000 napunilo bi se ... al dobro, to je baš puno :mrgreen:

Ma biće spektakl, zagarantovano :D
★★★

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 27 jan 2013, 12:50

sta je ovo u Bologni,Guilardino jos trci raduje se a gore Osvaldo vec zabio :D

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 27 jan 2013, 12:51

Kakva utakmica 8-)

3 gola u 20 minuta, strasan tempo.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 27 jan 2013, 13:03

Gabbiadini uvijek postigne gol kada ja ne gledam meč. :roll: :mrgreen:
Evil Genius II je napisao/la: 3:2 domacin uzima
uplatite na tacan rezultat, zahvalite mi kasnije 8-)
Blizu si za sada. :mrgreen:

#MaxOUT

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.