Safet Sušić - Pape

teferič
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la teferič » 07 sep 2013, 23:57

A ne kontam šta svi zazivaju Rahimićevo vaskrsenje? Sinoć nije bila problem destrukcija igre, Slovaci su dali jedan go, a i njega na guzove. Problem je što mi nismo imali poštene šanse, a za to nam ni Gatuzo iz najboljih dana ne bi pomogao.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 08 sep 2013, 00:00

xavi26 je napisao/la:ja citave kvalifikacije imam najveci strah od susica, i nazalost obistini se. Da me barem hoce postediti tog straha u Slovackoj.. a ne trebamo mi kuditi nas vezni red kad se safet sve ovo vrijeme nije potrudio da nadje igraca sredine terena koje je drugaciji od gore nabrojanih, koji ce bas obavljati te prljave poslove na sredini terena. pa yebote nismo mi stavili da zajeno igraju sinoc pjanic, misimovic i medunjanin nego bas safet, zato ja nimalo ne krivim igrace, samo selektora..
Kad bi San Marino nasao prvu jedanaestorku kao sto makar Francuska ima,sad bi se nadali barazu.Ovako ih svi trpaju redom,jelde?
Cuj naci igraca jer za boga imamo izbor u pm.
Pjanic,Misimovic,Haris su hejbet puta igrali zajedno i isto toliko se pobijedilo i odigralo dobro,sad odjednom druga prica WTF i ta na rende kora prica.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 08 sep 2013, 00:01

čuj dali gol na guzove, a prije toga fulali najmanje tri 100 % šanse :D a rupa između odbrane i veznog reda, mogao si parking za kamione napravit' :D zato su nam ljudi stalno kontre pravili .. 'Vršo' više igrao kao desno krilo, konstantno smo ostajali sa tri pozadi, a 'Vršo' ako stigne nazad, stigne .. a stigne mrtav umoran :lol: tome dodaj da je i Lule prilično ofanzivan, pa se desi da ostane prostora i iza njega .. baš smo igrali pre, pre, preofanzivno
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 08 sep 2013, 00:02

teferič je napisao/la:A ne kontam šta svi zazivaju Rahimićevo vaskrsenje? Sinoć nije bila problem destrukcija igre, Slovaci su dali jedan go, a i njega na guzove. Problem je što mi nismo imali poštene šanse, a za to nam ni Gatuzo iz najboljih dana ne bi pomogao.
Sta li si ti gledao? :roll: Ljudi nas dobili cisto da cistije ne moze biti,a mogli su zabiti jos 1 ili 2 gola glatko!

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 08 sep 2013, 00:05

NEZALAGANJE je napisao/la:
teferič je napisao/la:A ne kontam šta svi zazivaju Rahimićevo vaskrsenje? Sinoć nije bila problem destrukcija igre, Slovaci su dali jedan go, a i njega na guzove. Problem je što mi nismo imali poštene šanse, a za to nam ni Gatuzo iz najboljih dana ne bi pomogao.
Sta li si ti gledao? :roll: Ljudi nas dobili cisto da cistije ne moze biti,a mogli su zabiti jos 1 ili 2 gola glatko!
Pa, mogli su, ali nisu. Slabo ko ima iskoristivost šansi 100%. Napraviš 3 prilike, jedna uđe. I dalje ne vidim kako bi zadnji vezni riješio to što mi nismo imali ni gotovo ni jednu.

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 08 sep 2013, 00:07

"Nigdje široke narodne mase ne prelaze put od egzaltiranosti do samodestruktivnog razočarenja kao što se to događa u Bosni i Hercegovini, a da pri tome, ni za jednim ni za drugim nema potrebe.
Radost, ushićenje, euforija kod nas se začas pretvore u ljutnju i bijes. Sat i po utakmice na Bilinom polju posljednji je u nizu primjera.
Neki kao da su jedva čekali da izgubimo utakmicu u Kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.
Društvene mreže preplavljene su pogrdnim riječima, uvredama, psovkama na račun onih u koje su se isti ti 'pisci' do petka navečer kleli i o njima pisali hvalospjeve. 'Dijamant', 'Plavo oko', 'Mali princ'... odjednom su postali prosječni igrači, 'Legendarni Pape' odjednom nema pojma kako se vodi utakmica. Svi mi ostali, jelde, znamo - i taktiku, i ko je trebao da igra, i jesu li Misimović i Pjanić trebali da šutiraju 'unutrašnjom' ili 'vanjskom', je li Džeko trebao da je primi ili šutne iz prve...

Svi smo mi selektori

Šta li bi se, moj Bože, desilo da Safet Sušić ušeta u kabinet i profesoru matematike kaže da on (profesor) nema pojma i studentima počne objašnjavati diferencijalne jednačine, ili ušeta hirurgu u operacioni salu i počne mu objašnjavati kako i kud da reže...
No, hajde, s time da u ovoj zemlji ima gotovo pa isto selektora koliko i stanovnika već smo se nekako pomirili. Ali, čemu uvrede, čemu psovke, čemu omalovažavanje???
Zar stvarno neko misli da mi, navijači, želimo da nam reprezentacija zaigra u Brazilu, a igrači to, eto, ne žele?! Pobjede i porazi sastavni su dio svakog sporta. Ne postoji na svijetu ekipa koja može pobijediti baš svaku utakmicu, to je valjda i najvećoj budali jasno.
Izgubili smo utakmicu protiv Slovačke: Sušić je loše postavio taktiku, odabrao pogrešnu postavu, igrači se nisu trudili...
Dobro, evo, sve je tako. I šta sad? Razočarani jesmo, ali zar sad trebamo popljuvati sve ono što je do sada urađeno, zaboraviti sve pobjede, svu radost, sav ponos koji su nam Zmajevi darovali? Zaboraviti da smo i dalje prvi u našoj kvalifikacionoj grupi?

Devet bodova prije, devet bodova poslije

Niti je poraz koban, niti su kvalifikacije završene. Prije utakmice sa Slovačkom za siguran odlazak u Brazil trebalo nam je devet bodova. I dalje nam treba devet bodova. 'Izabrali' smo teži put, iskorisili pravo na kiks, ali i dalje sami odlučujemo o svojoj sudbini.
Hoće li nam pred te tri odlučujuće utakmice pomoći to što će novinari sveznalice 'otkrivati' šta je 'pravi uzrok poraza' i ko je kome šta rekao u svlačionici, što ćemo pljuvati po igračima i selektoru? Neće. Zato treba ohladiti glave, ostaviti reprezentaciju da se na miru pripremu za utakmicu u Žilini i svim srcem navijati za njih.
Ako ne uspiju - pa imat ćemo vremena za razočarenje, bijes, psovanje, pisanje... Napretek.
Zar se teško suzdržati tri-četiri dana?"

Ima još jedan legendarni israilijat. Umrli svi Bošnjaci, Hrvati i Srbi i završili u Paklu. Krene tako jedan mlađi đavolčić da obilazi pakao uz starijeg kolegu. Naiđu oni na kazan u kojem se kuhaju neki ljudi i stoji stražar na vrhu i koji god čovjek krene izaći on ga kutljačom vrati. Pita mlađi đavolčić starijeg šta je ovo, a on kaže da su to Hrvati i da ispaštaju zbog svojih grijeha a kad neki krene pobjeći ovaj ga čuvar vrati.
Naiđu oni pored drugog kazana kada tamo opet ista situacija. Pita đavolčić starijeg a ko su ovi, a on njemu odgovara kako su to Srbi koji ispaštaju zbog svojih grijeha a kada jedan krene da pobjegne čuvar ih vrati.
Idu oni tako Paklom kada naiđu na treći kazan u kojem se kuhaju ljudi ali nema čuvara. Pita mlađi đavolčić starijeg a ko su ovi i gdje je čuvar a on mu odgovori da su to Bošnjaci i da njima ne treba čuvar. Čim jedan krene da se uzdigne svi drugi ga poklope i oni ne mogu pobjeći.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 08 sep 2013, 00:08

mogli smo i mi. Prodor Lulica, ubacaj Salihovica nakon slobodnog s desne strane, sutevi Misketa s pocetka, i ona akcija iz slobodnjaka kada je Pjanic s 12tak metara lose sutirao. Nisu ciste prilike, ali sve su to opasne situacije bile
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 08 sep 2013, 00:08

JTS je napisao/la:čuj dali gol na guzove, a prije toga fulali najmanje tri 100 % šanse :D a rupa između odbrane i veznog reda, mogao si parking za kamione napravit' :D zato su nam ljudi stalno kontre pravili .. 'Vršo' više igrao kao desno krilo, konstantno smo ostajali sa tri pozadi, a 'Vršo' ako stigne nazad, stigne .. a stigne mrtav umoran :lol: tome dodaj da je i Lule prilično ofanzivan, pa se desi da ostane prostora i iza njega .. baš smo igrali pre, pre, preofanzivno
Za Vršu se slažem, on je na beku bio samo kad su se ono poredali da izvedu početni udarac, i kontre su išle većinom po toj strani. Al sad da bi Rahimić to zatvorio... šta ja znam... Ali i dalje stoji da su oni dali samo jedan go, a mi nismo imali šanse kako treba. U ovom drugom je problem.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 08 sep 2013, 00:09

Imali su dva cista zicera i svaki put kad su uzeli loptu je bilo opasno, jer nismo imali zadnjeg veznog. Ko je god gledao sinoc utakmicu i zna bilo sta o nogomtu, vidi da je igra bez zadnjeg veznog bio najveci problem. To poremeti i napad, jer ne mozes normalno napadat kad znas da je propuh pozadi. Svaka ozbiljna igra pocinje od odbrane.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 08 sep 2013, 00:10

Bosniacum Lilium je napisao/la:mogli smo i mi. Prodor Lulica, ubacaj Salihovica nakon slobodnog s desne strane, sutevi Misketa s pocetka, i ona akcija iz slobodnjaka kada je Pjanic s 12tak metara lose sutirao. Nisu ciste prilike, ali sve su to opasne situacije bile
E, jbga, ako ćemo na "opasne situacije" gledat kao na svijetle tačke utakmice, onda nam je ofanziva fakat u k.rcu. :cry: Nije bilo čiste prilike... mislim da je time sve rečeno.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 08 sep 2013, 00:11

nije ih bilo npr. ni protiv Grcke, ali to jeste fudbal. Tako Grci svojevremeno osvojise i EP :)

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 08 sep 2013, 00:14

Cartman je napisao/la:
Imali su dva cista zicera i svaki put kad su uzeli loptu je bilo opasno, jer nismo imali zadnjeg veznog. Ko je god gledao sinoc utakmicu i zna bilo sta o nogomtu, vidi da je igra bez zadnjeg veznog bio najveci problem. To poremeti i napad, jer ne mozes normalno napadat kad znas da je propuh pozadi. Svaka ozbiljna igra pocinje od odbrane.
Ne znam, ja se baš ne slažem s tim. Da, svaki ozbiljan napad počinje od odbrane, ali to znači da ti trebaju odbrambeni igrači koji ne napucavaju loptu nego znaju uputiti pas i prenijeti loptu. Spahić i Medunjanin su to sinoć odlično radili. Imali smo i puno veći posjed. I opet, najozbiljnija prilika nam je bila Salihovićevo ubacivanje iz prekida. Po meni, to je problem koje ne znam kakav defanzivni vezni ne bi riješio.

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 08 sep 2013, 00:16

Bosniacum Lilium je napisao/la:nije ih bilo npr. ni protiv Grcke, ali to jeste fudbal. Tako Grci svojevremeno osvojise i EP :)
I to je istina, al to su Grci i to je njihova igra, odnosno igra koja je odgovarala tadašnjem njihovom igračkom kadru. Da se mi na taj fol nečemu nadamo... Ne znam...

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 08 sep 2013, 00:19

pa imamo visoke igrace i perfektne izvodjace slobodnjaka. Sto da ne :P Ma polako ljudi bice ovo sve dobro aBd kad se vrati Mujdza. Dodas njemu Sea Rusioca i jos jednog DMF-a (ne znam gdje bi ga fakat mogli naci :mrgreen: ) I eto opet ozbiljne ekipe :D

EDIT: Ustvari tu moze uletiti Salihovic :D

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 08 sep 2013, 00:25

Bosniacum Lilium je napisao/la:pa imamo visoke igrace i perfektne izvodjace slobodnjaka. Sto da ne :P Ma polako ljudi bice ovo sve dobro aBd kad se vrati Mujdza. Dodas njemu Sea Rusioca i jos jednog DMF-a (ne znam gdje bi ga fakat mogli naci :mrgreen: ) I eto opet ozbiljne ekipe :D

EDIT: Ustvari tu moze uletiti Salihovic :D
Nemamo destruktore i nemamo disciplinu. Ma samo pokušavam reć da uz ovoliku količinu ofanzivnog talenta na terenu, odsustvo zadnjeg veznog nam je trebalo biti sekundaran problem. Ono, tipa primili dva zbog rupa u odbrani, al šta fali - uvalili 4. E, taj drugi dio je izostao.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 08 sep 2013, 00:27

Tako je @teferič. Svi u napad jedan je Pape !
Ko izmisli tu nepotrebnu poziciju DMF - a u ekipi mater mu yebem.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 08 sep 2013, 00:28

Henderson je napisao/la:"Nigdje široke narodne mase ne prelaze put od egzaltiranosti do samodestruktivnog razočarenja kao što se to događa u Bosni i Hercegovini, a da pri tome, ni za jednim ni za drugim nema potrebe.
Radost, ushićenje, euforija kod nas se začas pretvore u ljutnju i bijes. Sat i po utakmice na Bilinom polju posljednji je u nizu primjera.
Neki kao da su jedva čekali da izgubimo utakmicu u Kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.
Društvene mreže preplavljene su pogrdnim riječima, uvredama, psovkama na račun onih u koje su se isti ti 'pisci' do petka navečer kleli i o njima pisali hvalospjeve. 'Dijamant', 'Plavo oko', 'Mali princ'... odjednom su postali prosječni igrači, 'Legendarni Pape' odjednom nema pojma kako se vodi utakmica. Svi mi ostali, jelde, znamo - i taktiku, i ko je trebao da igra, i jesu li Misimović i Pjanić trebali da šutiraju 'unutrašnjom' ili 'vanjskom', je li Džeko trebao da je primi ili šutne iz prve...

Svi smo mi selektori

Šta li bi se, moj Bože, desilo da Safet Sušić ušeta u kabinet i profesoru matematike kaže da on (profesor) nema pojma i studentima počne objašnjavati diferencijalne jednačine, ili ušeta hirurgu u operacioni salu i počne mu objašnjavati kako i kud da reže...
No, hajde, s time da u ovoj zemlji ima gotovo pa isto selektora koliko i stanovnika već smo se nekako pomirili. Ali, čemu uvrede, čemu psovke, čemu omalovažavanje???
Zar stvarno neko misli da mi, navijači, želimo da nam reprezentacija zaigra u Brazilu, a igrači to, eto, ne žele?! Pobjede i porazi sastavni su dio svakog sporta. Ne postoji na svijetu ekipa koja može pobijediti baš svaku utakmicu, to je valjda i najvećoj budali jasno.
Izgubili smo utakmicu protiv Slovačke: Sušić je loše postavio taktiku, odabrao pogrešnu postavu, igrači se nisu trudili...
Dobro, evo, sve je tako. I šta sad? Razočarani jesmo, ali zar sad trebamo popljuvati sve ono što je do sada urađeno, zaboraviti sve pobjede, svu radost, sav ponos koji su nam Zmajevi darovali? Zaboraviti da smo i dalje prvi u našoj kvalifikacionoj grupi?

Devet bodova prije, devet bodova poslije

Niti je poraz koban, niti su kvalifikacije završene. Prije utakmice sa Slovačkom za siguran odlazak u Brazil trebalo nam je devet bodova. I dalje nam treba devet bodova. 'Izabrali' smo teži put, iskorisili pravo na kiks, ali i dalje sami odlučujemo o svojoj sudbini.
Hoće li nam pred te tri odlučujuće utakmice pomoći to što će novinari sveznalice 'otkrivati' šta je 'pravi uzrok poraza' i ko je kome šta rekao u svlačionici, što ćemo pljuvati po igračima i selektoru? Neće. Zato treba ohladiti glave, ostaviti reprezentaciju da se na miru pripremu za utakmicu u Žilini i svim srcem navijati za njih.
Ako ne uspiju - pa imat ćemo vremena za razočarenje, bijes, psovanje, pisanje... Napretek.
Zar se teško suzdržati tri-četiri dana?"

Ima još jedan legendarni israilijat. Umrli svi Bošnjaci, Hrvati i Srbi i završili u Paklu. Krene tako jedan mlađi đavolčić da obilazi pakao uz starijeg kolegu. Naiđu oni na kazan u kojem se kuhaju neki ljudi i stoji stražar na vrhu i koji god čovjek krene izaći on ga kutljačom vrati. Pita mlađi đavolčić starijeg šta je ovo, a on kaže da su to Hrvati i da ispaštaju zbog svojih grijeha a kad neki krene pobjeći ovaj ga čuvar vrati.
Naiđu oni pored drugog kazana kada tamo opet ista situacija. Pita đavolčić starijeg a ko su ovi, a on njemu odgovara kako su to Srbi koji ispaštaju zbog svojih grijeha a kada jedan krene da pobjegne čuvar ih vrati.
Idu oni tako Paklom kada naiđu na treći kazan u kojem se kuhaju ljudi ali nema čuvara. Pita mlađi đavolčić starijeg a ko su ovi i gdje je čuvar a on mu odgovori da su to Bošnjaci i da njima ne treba čuvar. Čim jedan krene da se uzdigne svi drugi ga poklope i oni ne mogu pobjeći.
Svaka cast, odavno nesto ovako nisam procitao, pogotovo na ovom forumu. Mi smo sami sebi najveci protivnici.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 08 sep 2013, 00:32

zizu1991 je napisao/la:Tako je @teferič. Svi u napad jedan je Pape !
Ko izmisli tu nepotrebnu poziciju DMF - a u ekipi mater mu yebem.
Nije mi namjera da se svađam ni prepucavam, niti mi je namjera, kao što ti je vjerovatno jasno, samo bezveze pretjeruješ, da kažem da je pozicija defanzivnog veznog nepotrebna. Već govorim da su nam ofanzivci zakazali, a mislim da to nema veze sa odsustvom defanzivnog veznog.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 08 sep 2013, 00:38

Naravno da nema, samo se odrazilo na rezultat na kraju. Ko yebe rezultat.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 08 sep 2013, 00:39

zizu1991 je napisao/la:Naravno da nema, samo se odrazilo na rezultat na kraju. Ko yebe rezultat.
Opet ti kažem, mislim da se nije TO odrazilo na rezultat.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.