FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Sibicarski sarm se najbolje ocituje u duzini nokta na malom prstu lijeve ruke.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.
Dvije trecine utakmice smo dobro stajali i imali solidnu igru. Čak smo početkom drugog poluvremena prije gola imali još dvije dobre prilike. Po meni je neshvatljiv pad poslije našeg drugog gola. Vjerovatno smo pokušali sebi malo dati oduška, jer smo napadali 60 minuta, al nekako se sve okrenulo kontra nas. Do kraja se nismo uspjeli sastavit s loptom. Željo prvih 60 minuta i zadnjih 30 minuta kao da nije ista ekipa bio. Definitivno struka treba da dobro preispita razloge onakvog pada u igri i izvuče dobre pouke. Nije smrt ispasti iz Evropske lige kakav god da je protivnik, al bi bila katastofa da se ne nauče lekcije iz ove utakmice.
Znali smo da je Adžem neiskusan trener i nije iznenađenje da ima grešaka u postavkama igre, promjeni ritma utakmice i sl. MIslim da je pametan momak i da će shvatiti gdje je pogriješio. I dalje mislim da on nije loše rješenje za trenersko mjesto, al da isto tako treba vremena da sazrije. Jedno je voditi kadete gdje nemaš pritiska, a drugo prvi tim gdje svaku utakmicu moraš ići na pobjedu. Pitanje je imamo li mi strpljena da to sve gledamo.
Znali smo da je Adžem neiskusan trener i nije iznenađenje da ima grešaka u postavkama igre, promjeni ritma utakmice i sl. MIslim da je pametan momak i da će shvatiti gdje je pogriješio. I dalje mislim da on nije loše rješenje za trenersko mjesto, al da isto tako treba vremena da sazrije. Jedno je voditi kadete gdje nemaš pritiska, a drugo prvi tim gdje svaku utakmicu moraš ići na pobjedu. Pitanje je imamo li mi strpljena da to sve gledamo.
Ja sto nas popljuvase novinari sa ****.ba
Željo je ispao iz Evrope prije nego se i zaigrao. Plavi su eliminisani, manje loš protivnik ide dalje. Možda bi bilo grubo reći, a možda i ne bi - da se Željezničar obrukao. Igrali su protiv, oprostite na izrazu, nikakvog protivnika i uspjeli su ispasti. Novi evropski pokušaj završio je neslavno, protiv nerespektabilnog protivnika iz lige, za nepovjerovati, slabije od naše.
Ideja da se od najvećeg bosanskohercegovačkog fudbalskog kluba pravi nekakav eksperiment ili više njih, nije se pokazala dobrom. Svjesni da navijači vole vidjeti djecu odraslu na Grbavicu negdje u prvom timu, čelnici donedavno apsolutnog vladara domaćeg fudbala, podvalili su priču o nekakvom podmlađivanju tima, ljepšoj budućnosti, Želji koji prkosi stranim milionima.
Jeste to lijepo, zvuči prekrasno, ali ne ide. Probali su u prošloj sezoni, jedva izborili Evropu, ali vlastiti, dugogodišnji nerad morao se nekako i nečim pokriti. Admir Adžem bez licence, Almir Memić kao zvanično trener tima, Amar Osim na tribinama...
A kako ga drugačije nerad baciti u vodu: Recept je isproban, ''naše snage, naša djeca, dugoročno planiranje i sl.''. Željo se onako lijepo, evropski obrukao, u anale presvijetle historije ovog velikog kluba ostat će zapisana eliminacija od strašnog skopskog Metalurga golom na domaćem terenu u posljednjoj sekundi meča.
I šta sad? Razočarenje će trajati dan-dva, a onda opet sve po starom. A to što Željo u narednoj sezoni s ovakvim sastavom vjerovatno ne može ni do Evrope, o tome nećemo 'jer nam se ne sviđa'.
Možda je vrijeme da se neke stvari vrate u normalu, možda je vakat da se oni koji kroje sudbinu onih kojima je Željo sve, pogledaju u oči, priznaju greške i zaboga počnu raditi posao. Možda je vrijeme i da se Amar Osim vrati na svoj posao dok stvari potpuno ne izmaknu kontroli.
Željo je ispao iz Evrope prije nego se i zaigrao. Plavi su eliminisani, manje loš protivnik ide dalje. Možda bi bilo grubo reći, a možda i ne bi - da se Željezničar obrukao. Igrali su protiv, oprostite na izrazu, nikakvog protivnika i uspjeli su ispasti. Novi evropski pokušaj završio je neslavno, protiv nerespektabilnog protivnika iz lige, za nepovjerovati, slabije od naše.
Ideja da se od najvećeg bosanskohercegovačkog fudbalskog kluba pravi nekakav eksperiment ili više njih, nije se pokazala dobrom. Svjesni da navijači vole vidjeti djecu odraslu na Grbavicu negdje u prvom timu, čelnici donedavno apsolutnog vladara domaćeg fudbala, podvalili su priču o nekakvom podmlađivanju tima, ljepšoj budućnosti, Želji koji prkosi stranim milionima.
Jeste to lijepo, zvuči prekrasno, ali ne ide. Probali su u prošloj sezoni, jedva izborili Evropu, ali vlastiti, dugogodišnji nerad morao se nekako i nečim pokriti. Admir Adžem bez licence, Almir Memić kao zvanično trener tima, Amar Osim na tribinama...
A kako ga drugačije nerad baciti u vodu: Recept je isproban, ''naše snage, naša djeca, dugoročno planiranje i sl.''. Željo se onako lijepo, evropski obrukao, u anale presvijetle historije ovog velikog kluba ostat će zapisana eliminacija od strašnog skopskog Metalurga golom na domaćem terenu u posljednjoj sekundi meča.
I šta sad? Razočarenje će trajati dan-dva, a onda opet sve po starom. A to što Željo u narednoj sezoni s ovakvim sastavom vjerovatno ne može ni do Evrope, o tome nećemo 'jer nam se ne sviđa'.
Možda je vrijeme da se neke stvari vrate u normalu, možda je vakat da se oni koji kroje sudbinu onih kojima je Željo sve, pogledaju u oči, priznaju greške i zaboga počnu raditi posao. Možda je vrijeme i da se Amar Osim vrati na svoj posao dok stvari potpuno ne izmaknu kontroli.
Jug vas bodri iz sveg glasa,ponos grada radnička klasa! FK Željeznicar.
-
- Kontakt:
Meni je najviše žao što će se raja razočarati po ko zna koji put. SInoć smo imali priliku da nam posjeta bude veća i u prvenstvu. SAd će opet biti nas 3000 stalnih. Nadam se griješim. Nažalost raja sve posmatra kroz jednu tekmu. Ov je već treći četvrti put da imamo kao neku euforiju i onda pokleknemo. I to nešto govori. Pa bilo je i razočarenja u sigurnost na tekmama poput onog što nam je policija spremila protiv hajduka itd. Treba uživati u tekmama i pustiti i svađe sa pitarima i provokacije nego jednostavno na tekmu i uživati. Psihološki pali i samo to je razlog. Što? Bez ikakvvog razloga vjerovatno misleći sve je gotovo, a onda nakon izjednačenja ušla voda u uši. BOže moj i to je fudbal. Idemo dalje. Bit će bolje a i ja sam opet tu na tekmi i jedva čekam da počne prvenstvo. Treba istrpiti konsolidaciju, novog trenera treba pustiti da radi. I Dinu napadoše na početku prvenstva prošle godine pa na kraju što ga tjeramo, trebao je ostati itd. Samo polako.Letach je napisao/la:Deset puta od jutros pokusavam nesto napisati, pa onda to obrisem. Ispali smo, pobijedili sami sebe, malo zbog naivnosti, malo zbog nekih drugih stvari, nije nam ni prvi ni zadnji put... Igrali smo do onog penala, poslije toga nas nije bilo ni na mapi. Od ovoga sto se je sinoc moglo vidjeti, Nuspahic je pravo pojacanje, spreman, brz, neko ko nam je trebao. Bajic odlican sinoc, odigrao pravu utakmicu. Opet se pokazalo da smo mi sa Jamakom totalno druga ekipa, samo ga je malo igraca, bar poslije sezdesete minute moglo pratiti. O taktici ne treba raspravljati, neka je pravi onaj ko je za to postavljen. Svi smo mi selektori, svi imamo neko drugacije misljenje. Steta zbog ambijenta, raje, i zbog tih 140000 eura, koji su nam svakako prijeko potrebni. Imas srece, nemas srece, takav je sport, idemo dalje. Meni je, sto se dolaska na utakmice tice, svejedno jesmo li ili nismo prosli, ja cu nastaviti dolaziti kao i uvijek do sada. Nije smak svijeta.
Ma mi smo najgori narod na ovom svijetu.Sitnica nam treba da se dignemo u zvijezde, a jos manje da padnemo na zemlju.Steta za ovo ispadanje, covjeka bas pogodi.Al zivot ide dalje, zaboravit ce se ovo brzo. Htio bih da cestitam Makedoncima na prolazu, jer su vcrs pokazali srcanost i borbenost kakvu niko nema na balkanu.Promaseni penal kao da im je dao jos vecu snagu,zelju za preokretom. To je ono sto njih krasi u svim sportovima( najbolji su primjer kosarkasi i rukometasi). Nasa igra sinoc do 60min je bila bas lijepa, imalo je se da vidi odlicnih akcija.Pokazalo se da je Jamak mozak ekipe, nas najbolji vezni igrac.U tom veznom redu Jamak i Tomic su bili na svom nivou, al je visak bio Dado.Jednostavno on je se krio od lopte, nigdje ga nije bilo tokom citave ekipe.Tu je gresku napravio Adzem, jer je trebao njega dosta ranije izbaciti iz igre. Uglavnom ovi momci imaju podrsku od mene kao i Adzem i nadam se da ce nas u prvenstvu obradovati lijepim akcijama i golovima.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."
- ZELJOx4xlife
- Kontakt:
Ma tako treba. Glavu gore i svi na Otoku aBd. Tim je podmladjen a koliko vidim bit ce jos odlazaka ovih "starijih" igraca. Sto znaci jos vise oscilacija u igri. Tako da im je podrska vise nego potrebna.Letach je napisao/la:Deset puta od jutros pokusavam nesto napisati, pa onda to obrisem. Ispali smo, pobijedili sami sebe, malo zbog naivnosti, malo zbog nekih drugih stvari, nije nam ni prvi ni zadnji put... Igrali smo do onog penala, poslije toga nas nije bilo ni na mapi. Od ovoga sto se je sinoc moglo vidjeti, Nuspahic je pravo pojacanje, spreman, brz, neko ko nam je trebao. Bajic odlican sinoc, odigrao pravu utakmicu. Opet se pokazalo da smo mi sa Jamakom totalno druga ekipa, samo ga je malo igraca, bar poslije sezdesete minute moglo pratiti. O taktici ne treba raspravljati, neka je pravi onaj ko je za to postavljen. Svi smo mi selektori, svi imamo neko drugacije misljenje. Steta zbog ambijenta, raje, i zbog tih 140000 eura, koji su nam svakako prijeko potrebni. Imas srece, nemas srece, takav je sport, idemo dalje. Meni je, sto se dolaska na utakmice tice, svejedno jesmo li ili nismo prosli, ja cu nastaviti dolaziti kao i uvijek do sada. Nije smak svijeta.
Sada trebamo zapeti svi zajedno i izboriti evropu sl.godine, jer ako se to ne desi mislim da smo onda u totalnom ku.cu(finansijski)
Sve je lijepo zamisljeno(Amar-Greda-Adzem-Siljak), pa ako ne bude islo onda treba praviti promjene....ali tek na polusezoni ili mozda na kraju sezone. Ako nedo Bog ne izborimo evropu dobit cemo jdva tri mlada igraca za sl.sezonu.
Znam da je tesko pogotovo poslije gola u 92.min (mene umalo srce nije opalilo), ali HAJMO LJUDI MALO POZITIVE
SEXA, PIVE I HULJEVA IVE!
- diplomatija
- Kontakt:
Mnogo ljudi sinoć na zapadu govori da cemo mi moliti Dinu da se vrati..a realno trebao je i nastaviti raditi..
"Novinari"... Tu nema novinara prijatelju, i na prste jedne ruke mozes nabrojati prave, objektivne sportske novinare. Nema ni pismenih novinara, a kamoli objektivnih, i ono sto bi najvise trebalo biti prisutno, a to je upucenih novinara. To su ljudi koji dodju po zadatku, budu prvih deset minuta, i kasnije telefonima dobiju izvjestaj od nekoga ko je prisutan. Vidio sam takve primjere milion puta. To su novinari koji kazu da prate reprezentaciju cak godinu i pol dana, i da se Edin Dzeko promijenioblu je napisao/la:Ja sto nas popljuvase novinari sa ****.ba

... jer stojimo, prkosimo, u srcima te nasim nosimo...
-
- Kontakt:
Zasto suti Amar Osim
- mehmedagic
- Kontakt:
Budim se jutros i molim Boga da je ono bio san. Otvorim ss.ba i onda skontam hebiga ispali smo

To je Zeljo i to je nogomet, nije ovo ni prvi a vjerovatno ni zadnji put da se razocaram.Onda dodju radovanja pa se ovakve stvari zaborave.Utakmicu je izgubio strucni stab tacnije Adzem je nadmudren takticki, njihov trener je odlicno uocio da mi igramo bez klasicnog zadnjeg veznog jer ga nemamo jedini kojeg smo imali je prodan u Belgiju. I to je ono sto je napravilo razliku na terenu.
Druga stvar koja je isto tako jako uticala na ishod je Colic kojeg je Boccaccio skontao jos proslu tekmu, nema ga u napadu nikako a ne moze nikoga stici u odbrani.Zbog njega i ne ukljucivanja u napad Stanic je nekad izgledao smijesno kad se sam zalijece na tri igraca a nema kome dati loptu a kod njihovog prvog gola kasnio jedno 10 metara na igraca i pored toga je ispao barem jos 5-6 puta.Njemu ce trabati dosta vremena da dodje sebi i definitnvno je trebao biti zamjenjen pocetkom drugog poluvremena sa Zeljkovicem, s Kvesom je slicno s tim da je on nesto bolji i mislim da ce se puno brze vratiti i pored toga sto je imao tezu povredu od Cole.Stoperi su odigrali drugu utakmicu zajedno pa ce i njima trebati vremena a od svih linija u ekipi za ovu zadnju i onako treba najvise vremena da se uigraju a mi ga nemamo.
Sto se sredine tice Tomo je odradio ono sto se od njega ocekivalo pa i Jamak donekle asistirao je za gol. Dado tanak skroz nesto kao Svraka prosle godine neprimjetan od njega ocekujem i da ima ovakvih utakmica ali i da nekad bljesne jer to je tako sa igracem kojeg cemo ocigledno forsirati on isto mora promjeniti pristup igra u istoj brzini cijelu utakmicu.Stanic je bio los jer nije imao podrsku od Cole to sam vec rekao.Nuspahic momak za 10 dobili smo krilo ako nista.U napadu Bajic uradio sve sto je trebalo i zabio sve sto je trebao zabiti momak potvrdio kvalitetu i da ima mjesta u ekipi.
Adzem treba preuzeti krivicu na sebe jer u biti i jeste kriv prije svega da bi olaksao igracima ali daleko da treba da ode treba da nastavi da radi i naravno da ima podrsku svih struktura kluba i navijaca.Adzem je previse eksperimentisao u pogresnim utakmicama sto mu se nakad moralo obiti o glavu, sad je bitno da radi i da ima muda.Ostalo ce doci vremenom.
Varea je tu sad fali najvise zadnji vezni i recimo neki igrac na poziciji gdje igra Sadikovic mislim da bi bitno bila drugacija ekipa sad tim nekim igracima i naravno opet nezaobilazni Cola treba staviti Zeljkovica ili dati Memiji sansu mislim da je zasluzuje.
I opet VOLIM TE ZELJO
Druga stvar koja je isto tako jako uticala na ishod je Colic kojeg je Boccaccio skontao jos proslu tekmu, nema ga u napadu nikako a ne moze nikoga stici u odbrani.Zbog njega i ne ukljucivanja u napad Stanic je nekad izgledao smijesno kad se sam zalijece na tri igraca a nema kome dati loptu a kod njihovog prvog gola kasnio jedno 10 metara na igraca i pored toga je ispao barem jos 5-6 puta.Njemu ce trabati dosta vremena da dodje sebi i definitnvno je trebao biti zamjenjen pocetkom drugog poluvremena sa Zeljkovicem, s Kvesom je slicno s tim da je on nesto bolji i mislim da ce se puno brze vratiti i pored toga sto je imao tezu povredu od Cole.Stoperi su odigrali drugu utakmicu zajedno pa ce i njima trebati vremena a od svih linija u ekipi za ovu zadnju i onako treba najvise vremena da se uigraju a mi ga nemamo.
Sto se sredine tice Tomo je odradio ono sto se od njega ocekivalo pa i Jamak donekle asistirao je za gol. Dado tanak skroz nesto kao Svraka prosle godine neprimjetan od njega ocekujem i da ima ovakvih utakmica ali i da nekad bljesne jer to je tako sa igracem kojeg cemo ocigledno forsirati on isto mora promjeniti pristup igra u istoj brzini cijelu utakmicu.Stanic je bio los jer nije imao podrsku od Cole to sam vec rekao.Nuspahic momak za 10 dobili smo krilo ako nista.U napadu Bajic uradio sve sto je trebalo i zabio sve sto je trebao zabiti momak potvrdio kvalitetu i da ima mjesta u ekipi.
Adzem treba preuzeti krivicu na sebe jer u biti i jeste kriv prije svega da bi olaksao igracima ali daleko da treba da ode treba da nastavi da radi i naravno da ima podrsku svih struktura kluba i navijaca.Adzem je previse eksperimentisao u pogresnim utakmicama sto mu se nakad moralo obiti o glavu, sad je bitno da radi i da ima muda.Ostalo ce doci vremenom.
Varea je tu sad fali najvise zadnji vezni i recimo neki igrac na poziciji gdje igra Sadikovic mislim da bi bitno bila drugacija ekipa sad tim nekim igracima i naravno opet nezaobilazni Cola treba staviti Zeljkovica ili dati Memiji sansu mislim da je zasluzuje.
I opet VOLIM TE ZELJO
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Taj Emir Aletić je postao gori od Borovine. Uvijek je on prvi general poslije bitke, ima spreman komentar pola sata nakon odigrane utakmice i na kraju obavezno traži smjenu trenera. Tako je on prvi smjenjivao Jarnia u Sarajevu nakon 2-3 utakmice, evo isto i sa Adžemom. Mislim da ga neko plaća za takve gluposti. Ali logika mu je da bog sačuva. Piše da nedostaje kvaliteta, da eksperiment sa djecom nije uspješan, a kao rješenje "nudi" povratak Amara Osima na klupu. Nije li menadžer taj koji dovodi igrače? Dakle, nije li Osim odgovoran i za manjak kvaliteta u ekipi i za eksperimentisanje sa djecom? I je li Adžem od tog spoja manjka kvaliteta i djece u dva mjeseca MORAO napraviti ekipu koja će proći dva europska pretkola?
Domaći nogomet odavno ne doživljavam tako ozbiljno, ali mi stvarno ide na neku stvar ovi novinarčići tipa Aletić, koji bi se za sitne novce tako lako igrao sa sudbinama ljudi, prizivao otkaze ljudima koji nisu ni krivi ni dužni... Koji ****!
Domaći nogomet odavno ne doživljavam tako ozbiljno, ali mi stvarno ide na neku stvar ovi novinarčići tipa Aletić, koji bi se za sitne novce tako lako igrao sa sudbinama ljudi, prizivao otkaze ljudima koji nisu ni krivi ni dužni... Koji ****!

NAPRIJED NARODE!
Amar Osim radi druge stvari, zbog kojih ne gubi energiju na izjave za medije. Te stvari su prije svega vracanje duga (koji su nastali proteklih godina), i kao sto je od ranije poznato dug se vraca. Zatim radi kao menager tima, a doveo je Vareu, Kosorica, Nusoahica, dakle radi dobro kao menager. Zatim radi na podmladjivanju ekipe, a kao sto je u javnosti poznato ugovore sa Zeljom je potpisalo desetak talenovanih mladih igraca, a mozes vidjeti i koliko mladih igraca sada nosi dres prvog tima, a sam odlazak igraca poput Zolotica, a sada i Stanica, za ne tako male pare za nase uslove ti govori da se ponesto moze i zaraditi. Zatim, sa gosp. Siljkom radi na poboljsanju uslova za treniranje, a ako si prosao kraj pomocnog stadiona znaces o cemu ti govorim. Zatim radi na dovodjenju sponzora, a o cemu se radi konkretno, saznaces vrlo brzo. Sacekaj koji mjesec dana, sve ce ti se samo kazati. Elem, mogu ti nabrojati razloga koliko hoces, a najveci razlog njegove sutnje je taj, STO SMO MI JAKO OZBILJAN KLUB, I KOD NAS PREDSJEDNIK, DIREKTOR, EKONOM, PR, I OSTALI ZNAJU SVOJ POSAO, A TRENER JE TAJ KOJI ODGOVARA ZA USPJEH ILI NEUSPJEH EKIPE, ZA DOBRE ILI LOSE IGRE, i on je taj koji prica. Amar kao sto vidis ima druga posla.lafomamone je napisao/la:Zasto suti Amar Osim
... jer stojimo, prkosimo, u srcima te nasim nosimo...
- champions1921
@pile
To je to.. Od rijeci do rijeci.. Adzemov poraz 100%.. I znas li ti zasto Zeljkovic nije sinoc poceo kada svi znamo da je on jedan od igraca koji je obiljezio proslu sezonu u pozitivnom smislu i koji je trenutno bolji od trojice igraca koji su sinoc poceli a tu mislim na Colica, Kosorica i Bogdanovica koji su, najblaze receno, bili pogubljeni tokom citave tekme..
To je to.. Od rijeci do rijeci.. Adzemov poraz 100%.. I znas li ti zasto Zeljkovic nije sinoc poceo kada svi znamo da je on jedan od igraca koji je obiljezio proslu sezonu u pozitivnom smislu i koji je trenutno bolji od trojice igraca koji su sinoc poceli a tu mislim na Colica, Kosorica i Bogdanovica koji su, najblaze receno, bili pogubljeni tokom citave tekme..
BUDI ŽELJO !!!
Ljudi ja ne znam sta je ono sinoc, bez desne strane potpuno, bez jednog stopera i od kako je Bucan uso i bez lijeve strane, jedina svijetla tacka sinoc Bajic, Nuspahic, Tomic i Jamak donekle, ne moze se sa 4 igraca dobiti ni Ustikolina, sinoc neko gocori Stana zavrsio s nekim klubom strah me je da taj klub nije sinoc gledo utakmicu, Benjamin Colic ne moze igrat ni u premier ligi BiH, za njega je Memija vec sad Maicon, Bogdanovic Jasmin je ocajan vidjelo se i protiv Lovcena da ispada i da je totalno nesiguran, Sadikovic nista nikakvog ucinka ni suta niti sta.
Riad Bajic mora igrati, Eldar Hasanovic takodjer i Memija i Zeljkovic
Riad Bajic mora igrati, Eldar Hasanovic takodjer i Memija i Zeljkovic
- zubanovic89
- Kontakt:
Meni je sinoć falila sekunda da zaplačem poslije onog gola, ali evo sad hladne glave da napišem koju. Igrali smo dobro prvo poluvrijeme i do penala u drugom, puno bolje nego protiv Lovćena. Adžem je napravio dosta dobrih stvari sinoć u ekipi sa Bajićem, Nuspahićem, čak je i vezni red dobro radio posao što nam u prve tri utakmice i nije bila karakteristika. Kad su oni promašili penal nama je utakmica već bila gotova u glavi i nesvjesno smo se povukli i uz malo panike i pritiska dobije se ono što smo sinoć vidjeli.
Ekipa ima potencijal, još uvijek se tražimo i mislim da ćemo gledati jako dobrog Želju tokom sezone, vidjelo se sinoć da ima nekog kvaliteta sad je na Adžemu da nađe pravih 11 i da postavi igru, mislim da je na dobrom putu bez obzira što je poraz dijelom njegova krivica.
Shvatite da smo u sezonu ušli totalno bez ambicija, da do kraja godine vratimo dugove i izbacimo 3-4 mlada igrača i sa zdravim temeljima iduće godine krenemo kako treba. Nije bruka što smo s ovakom ekipom ispali, nego tragedija što nismo uspjeli sačuvati 2 gola prednosti. Međutim to je fudbal, usponi i padovi su sastavni dio igre. Sinoć smo dobili 2 pojačanja o kojima niko prije 15 dana nije pričao, Bajić i Nuspahić a bili su najmlađi na terenu. TO je svrha ove sezone. Razumijem da smo svi razočarani i da nam sad niko ne valja ali to će proći poslije par dana. Trebamo im opet dati podršku, napuniti Gay arenu i upisati prva 3 boda.
Ekipa ima potencijal, još uvijek se tražimo i mislim da ćemo gledati jako dobrog Želju tokom sezone, vidjelo se sinoć da ima nekog kvaliteta sad je na Adžemu da nađe pravih 11 i da postavi igru, mislim da je na dobrom putu bez obzira što je poraz dijelom njegova krivica.
Shvatite da smo u sezonu ušli totalno bez ambicija, da do kraja godine vratimo dugove i izbacimo 3-4 mlada igrača i sa zdravim temeljima iduće godine krenemo kako treba. Nije bruka što smo s ovakom ekipom ispali, nego tragedija što nismo uspjeli sačuvati 2 gola prednosti. Međutim to je fudbal, usponi i padovi su sastavni dio igre. Sinoć smo dobili 2 pojačanja o kojima niko prije 15 dana nije pričao, Bajić i Nuspahić a bili su najmlađi na terenu. TO je svrha ove sezone. Razumijem da smo svi razočarani i da nam sad niko ne valja ali to će proći poslije par dana. Trebamo im opet dati podršku, napuniti Gay arenu i upisati prva 3 boda.
Sta bi dala da sam radio amater pa da cujes djecu oca ti i mater... All we hear is radio Maglaj, radio Tuzla radio Kladanj!!
Sretnim te moze uciniti samo nas neuspjehzla2 je napisao/la:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Sta ces kada si navik'o da te tvoj klub ne moze uciniti sretnim.
Sve u svemo zalosne su takve osobe.
Mi bi u Evropi trebali biti svi

Ja sam lud, ja sam jak - ja sam ZELJIN MANIJAK !!!
-
- Kontakt:
Amar radi sve, samo nikada nije odgovoranLetach je napisao/la:Amar Osim radi druge stvari, zbog kojih ne gubi energiju na izjave za medije. Te stvari su prije svega vracanje duga (koji su nastali proteklih godina), i kao sto je od ranije poznato dug se vraca. Zatim radi kao menager tima, a doveo je Vareu, Kosorica, Nusoahica, dakle radi dobro kao menager. Zatim radi na podmladjivanju ekipe, a kao sto je u javnosti poznato ugovore sa Zeljom je potpisalo desetak talenovanih mladih igraca, a mozes vidjeti i koliko mladih igraca sada nosi dres prvog tima, a sam odlazak igraca poput Zolotica, a sada i Stanica, za ne tako male pare za nase uslove ti govori da se ponesto moze i zaraditi. Zatim, sa gosp. Siljkom radi na poboljsanju uslova za treniranje, a ako si prosao kraj pomocnog stadiona znaces o cemu ti govorim. Zatim radi na dovodjenju sponzora, a o cemu se radi konkretno, saznaces vrlo brzo. Sacekaj koji mjesec dana, sve ce ti se samo kazati. Elem, mogu ti nabrojati razloga koliko hoces, a najveci razlog njegove sutnje je taj, STO SMO MI JAKO OZBILJAN KLUB, I KOD NAS PREDSJEDNIK, DIREKTOR, EKONOM, PR, I OSTALI ZNAJU SVOJ POSAO, A TRENER JE TAJ KOJI ODGOVARA ZA USPJEH ILI NEUSPJEH EKIPE, ZA DOBRE ILI LOSE IGRE, i on je taj koji prica. Amar kao sto vidis ima druga posla.lafomamone je napisao/la:Zasto suti Amar Osim

Da se ne lazemo bezveze, ne postoje nikakvi bolji uslovi ni sponzori, ne postoji nikakva odgovornost niti postoji bilo kakav plan za buducnost.
Uzroci trenutnog stanja u zeljeznicaru su ''tako je kako je'', a plan za buducnost je ''valjda ce biti bolje''

- plavalokomotiva
- Kontakt:
Nevjerovatno sta se desilo, bez komentara...
Sinoc poslije utakmice nisam mogao naci krivca za ovaj poraz, jer jednostavno ni iz cega se sve desilo tako da u prvi trenutak ne mozes povjerovati da je to stvarno. Ali kad se malo bolje skonta i analizira ovo je jednostavno poraz citave ekipe, pocevsi od :
ADZEMA (Ubacuje Nedu umjesto Zeljkovica a i corav vidi da su nas ljudi stisli i da se ne mozemo braniti samo sa cetvoricom u zadnjoj liniji. Isto tako, doticni je rekao Zeljkovicu da ne racuna na njega vise i zbog ove gluposti smo i vjerovatno izgubili. Onda se pitam i sta je sa Dedicem, koliko sam primjetio momak nije ni na klupi bio a mogao je pomoci da je bio u kadru to je sigurno)
IGRACI (Nas mentalitet zbog kojeg ce nasa liga vjecno stagnirati i necemo jos zadugo imati predstavnika u grupnoj fazi nekog velikog takmicenja, jer prave ekipe se nikad ne opustaju kada imaju sigurno vodstvo, NIKAD ! Ono sinoc je bilo katastrofa. Doslovno su se svi usr**li kada smo primili prvi go, i strepnja kod slobodnjaka je bila kao da Ronaldo suta.)
"NAVIJACI" (Posjeta po meni blago receno katastrofalna, imam osjecaj da su stavili jug marku zapad 5 a istok 3 da bi se opet isto desilo, max 8000. Rekli bi ma skup istok i zapad. Drugo, dobar dio tih navijaca su derbi navijaci koji je*bu sve po spisku cak i kad nemaju razlog za to i takvi samo mogu otezati i igracima prolazak kroz cilj. Sto se mene tice, ti likovi nisu dobrodosli na Grbavicu i slobodno nek se ne priblizavaju istoj.
LAVOR (Krenulo je od zezancije da je stadion uklet da bi se kroz godine polako shvatalo da je to zapravo istina, a sinoc je to i potvrdjeno.Srusit ga, sravnit sa zemljom, izbrisati svaki trag postojanja....)
Iskreno, ne ocekujem nista specijalno i ove godine u PLBIH jer smo mi vec 2. godinu u konstatnom padu kako igre tako i rezultata sto je i evidentno. Recenica "NEMA PARA" je vec postala moto ovog kluba i bojim se da ce tako biti i u narednim godinama. Ali eto, ljudskii se nadati pa se tako i ja nadam kao i dobar dio da cemo na kraju slaviti, jer mi nismo bilo kakav klub. Mi imamo svoj renome koji smo desetljecima gradili i uspjesno izgradili, prosli najteza vremena i opet se degli iz pepela i zahvaljujuci tome danas imamo Zelju koji je postao brend. Voljenom klubu zelim sve najbolje u sljedecoj sezoni. VTŽ
<3
Sinoc poslije utakmice nisam mogao naci krivca za ovaj poraz, jer jednostavno ni iz cega se sve desilo tako da u prvi trenutak ne mozes povjerovati da je to stvarno. Ali kad se malo bolje skonta i analizira ovo je jednostavno poraz citave ekipe, pocevsi od :
ADZEMA (Ubacuje Nedu umjesto Zeljkovica a i corav vidi da su nas ljudi stisli i da se ne mozemo braniti samo sa cetvoricom u zadnjoj liniji. Isto tako, doticni je rekao Zeljkovicu da ne racuna na njega vise i zbog ove gluposti smo i vjerovatno izgubili. Onda se pitam i sta je sa Dedicem, koliko sam primjetio momak nije ni na klupi bio a mogao je pomoci da je bio u kadru to je sigurno)
IGRACI (Nas mentalitet zbog kojeg ce nasa liga vjecno stagnirati i necemo jos zadugo imati predstavnika u grupnoj fazi nekog velikog takmicenja, jer prave ekipe se nikad ne opustaju kada imaju sigurno vodstvo, NIKAD ! Ono sinoc je bilo katastrofa. Doslovno su se svi usr**li kada smo primili prvi go, i strepnja kod slobodnjaka je bila kao da Ronaldo suta.)
"NAVIJACI" (Posjeta po meni blago receno katastrofalna, imam osjecaj da su stavili jug marku zapad 5 a istok 3 da bi se opet isto desilo, max 8000. Rekli bi ma skup istok i zapad. Drugo, dobar dio tih navijaca su derbi navijaci koji je*bu sve po spisku cak i kad nemaju razlog za to i takvi samo mogu otezati i igracima prolazak kroz cilj. Sto se mene tice, ti likovi nisu dobrodosli na Grbavicu i slobodno nek se ne priblizavaju istoj.
LAVOR (Krenulo je od zezancije da je stadion uklet da bi se kroz godine polako shvatalo da je to zapravo istina, a sinoc je to i potvrdjeno.Srusit ga, sravnit sa zemljom, izbrisati svaki trag postojanja....)
Iskreno, ne ocekujem nista specijalno i ove godine u PLBIH jer smo mi vec 2. godinu u konstatnom padu kako igre tako i rezultata sto je i evidentno. Recenica "NEMA PARA" je vec postala moto ovog kluba i bojim se da ce tako biti i u narednim godinama. Ali eto, ljudskii se nadati pa se tako i ja nadam kao i dobar dio da cemo na kraju slaviti, jer mi nismo bilo kakav klub. Mi imamo svoj renome koji smo desetljecima gradili i uspjesno izgradili, prosli najteza vremena i opet se degli iz pepela i zahvaljujuci tome danas imamo Zelju koji je postao brend. Voljenom klubu zelim sve najbolje u sljedecoj sezoni. VTŽ

"Kvalitetnu robu trgovac lako proda, ukusan rucak svako pojede sa zadovoljstvom, a "fudbal bez boje i ukusa" malo koga zanima. Tribine bi sigurno bile punije da se gledaocima nudi vise kvalitetnih predstava!"- Ivica Osim
da te ispravim pile imamo def veznog a to je muamer svraka ,muamer je dobar bio na def veznom dugo vremena dok ga neko nije poceo gurati na krilo gdje ga je raja uuzela na zub,ovaj mali sadikovic sta on igra ono u zivotu nisam vidio smeta krilima ili napadacu jedinom nesto se on ubacuje a spor ko teravija ,ocigledno je da se ova braca sadikovic motaju obojica po želji iz nekih razloga ,ekipa igra 90 min bez def veznog a kod amara su protiv najgorih ekipa igrala 2pile87 je napisao/la:To je Zeljo i to je nogomet, nije ovo ni prvi a vjerovatno ni zadnji put da se razocaram.Onda dodju radovanja pa se ovakve stvari zaborave.Utakmicu je izgubio strucni stab tacnije Adzem je nadmudren takticki, njihov trener je odlicno uocio da mi igramo bez klasicnog zadnjeg veznog jer ga nemamo jedini kojeg smo imali je prodan u Belgiju. I to je ono sto je napravilo razliku na terenu.
I opet VOLIM TE ZELJO