Ziko je napisao/la:Ti očito si gledao neku drugu utakmicu na Areni,Zrinjski slovom i brojem 2 dva puta šutnuo loptu prema golu Širokog penal (dosta sumljiv) i udarac i šansa Blaića (prethodilo zaleđe)dok je Široki imao 3 100% šanse i poništen regularan gol Zakorića koji nije bio u zaleđu (Stojkić na suprotnoj strani bio bliže svom golu).Sve u svemu tekma nije bila na nivou derija.acovic2 je napisao/la:Šta reći o današnjoj tekmi.Ambijent dostojan derbiya , rezultat realan.Nema se šta zamjeriti igračima a ni Brani.Mi smo imali penal nismo ga realizirali ,imali smo zicer Blaića ali opet Soldo kao i kod penala odlično obranio.Na kraju nas je Dujković sačuvao od poraza.Mi smo danas u sredini bili slabi i siguran sam da smo imali Mumina i Vučinu danas bi bili poravnati sa Širokim koji me je malo i razočarao danas.Ne pamtim lošiju tekmu Širokog u Mostaru ,danas su napravili samo jednu pravu priliku ali su uzeli bod i mogu biti zadovoljni.Ja se ne mogu sjetiti kad smo zadnji put poraženi od Širokog.Ljubomoran sam samo na "našeg" Zvonu Kožulja.On će biti strašan igrač za koju godinu.Valjda će nam se jednom vratiti.![]()
![]()
![]()
![]()
Prvo, kao i većinu domaćih tekmi bio na stadionu.Drugo ja nisam nigdje napiso da je igra bila dobra nego ambijent.Treće ako ono nije bio penal ja ne znam šta je onda penal a zašto je Pandža onako reagirao to pitaj njega jer igrač sa njegovim iskustvom da napravi onakav u najmanju ruku glup faul u 16 metara , bukvalno ga izbio iz kopački....
Što se tiče šanse Blaića sjedio sam u ravnini sa pozicijom gdje je Stojanović primio loptu i ni govora o zaleđu.Široki je napravio jednu jedinu šansu na kraju tekme a ona Wagnerova je rezultat greške Dujkovića ali na kraju se iskupio.Ako gledamo Široki kao lideri i općenito kako Široki igra u prvom se nisu vidjeli a u drugom su nešto i pokušavali.Isto vrijedi i za nas ali s obzirom na važnost tekme ,nedostatak standardnih igrača iz sredine terena i promašen penal bolje i nije moglo.
Ove priče o namještanju tekme da bude neriješeno su glupost.Pa to ne ide na ruku nikome ,po toj logici zar ne bi bilo logično da su dogovorili i igrali 3 za 3 ,ovako i jedni i drugi izgubili po 2 boda.
Ono što je meni upalo u oči je loš teren.Na prvi pogled je jako fino izgledao ali je bio premekan.Nikad nisam vidio onoliko klizanja i proklizavanja ko da su na "Zlatnoj pirueti".