FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

delpiero20
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la delpiero20 » 26 maj 2012, 11:33

Kad se sjetim kakva je atmosfera bila protvim Maccabi Ironi...Kakva je tad sportska svijest bila, otac dijete za ruku i u Mejdan...
Svi isli, citave porodice...Ja ne gledam utakmicu, divim se onom covjeku, ofarban sav po licu, crveno crn, sal, dres..popeo se na neku skelu koja je tu bila izmedju tribina i plese :lol:

Kako nam je samo pala sportska svijest pa to je da ne povjerujes....

http://www.bhdani.com/arhiva/179/t17914.htm" onclick="window.open(this.href);return false; ..to su bili dani

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 26 maj 2012, 11:36

bparena je napisao/la:
KB-TM87 je napisao/la:tužno sad što hoćete i da se ugasite pa nije druga liga kraj svijeta, sad me ne bi čudilo da kažete mi vam i zbog ovog krivi :roll:
Zaista iskreno i mirno zelim da ti napisem ovaj post. Malo ljudi zbog licne sebicnosti u ovoj drzavi ne shvataju druge i jos gore raduje se tudzoj nesreci. Ne mogu da kazem da se i ti veselies svemu ovome, ali zbog stanja neosjecanja i nezainteresovanosti nekih klubov koji su prozivani u zadnjem kolu ljudi su ogorceni na te klubove i samo se pitamo zar moramo samo o sebi misliti. Nije kraj svijeta FL, ali vjerovatno kraj Slobodi nazalost. Ja pisem iz Zenice bez trunke mrznje prema drugim klubovima, ali do kosti mrzim bezosjecajnos prema drugima sto su ova dva kluba napravila u ovom dokazano neregularnom kolu. Otvoreno reci da se nisu htjeli truditi nije bila pomoc vec noz u ledza velikoj Slobodi. Ali neise - bilo proslo - nasoj Slobodi zelim svako dobro i da joj se ne desi gasenje ko Dita. Celik je na pragu bankrota ko i Sloboda pa se ipak nadam da ce se i jedni i drugi izvuc. Iskreno nisu svi Zenicani i Tuzlaci bili protiv Zelje kad ste i vi prolazili kroz ovo. Nije mi jasno kako ste u trenutku zaboravili sve te tegobe i probleme i da se tako arogantno odnosite prema drugima. No nema veze - zaboravili - nije problem. Moje i oci mnogih Zenicana su uprte u Tuzlu i Bihac a vi zaboravite ako hocete ... Bujrum vam Evropa .... mi volimo ono za sto se neki i ne zele da bore ...
Moze nekoliko pitanja za tebe ?
Zasto sloboda nije odigrala nimalo napadacki ? Zasto nisu pokusali dati gol ? Zasto trener izvodi napadaca a uvodi odbranbenog igraca? U situaciji kada nemas sta izgubiti i kada se slavija povukla i vodila 2-0 nisu ni pokusali nego su ostali na svojoj polovini ZASTO ? Pa ako nece neko sam sebi da pomogne kako da mu neko drugi pomogne...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 26 maj 2012, 11:43

daj nemojte se ba ljudi vracati vise na to... ebe me se ba za Zelju i sto nije pobjedio..imamo ba svoja problema bilo proslo sta sad ne moze se tu nista vise ispravljat.. bezveze cemo pisati ovdje jedno to isto... koliko sam puta ovo do sad procitao od zadnje utakmice?... pa ne mogu vise isto citat u pm..mi pricamo o sad ovim drugim ljevim stvarima i vi dodjete spominjete stvari koje su iza nas, ali ih svakako necemo nikad zaboravit

Vratimo se temi i daj malo da nesto pozitivno covjek cuje da me barem malo glava prodje napeti smo svi sto se tice navijaca Slobode ebiga
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 26 maj 2012, 11:44

Sloboda je slab tim ali sigurno nije najlosiji od nekih koji su ostali. Nisu imali snage da ne izgube od direktnog protivnika i tu se treba cestitati Slaviji na cistoj pobjedi i opstanku u ligi. Ali "primiti" dva gola u 2 minuta i izgubiti nakon 40 tekmi bez poraza i to istovremeno. Lose je to.... Znaci da se igralo Velezu za opstanak zagrizli gi i dobili. Da je Zelji trebalo zagrizli bi i dobili. Ovako nisu htjeli ni boda da uzmu. O tome ti govorim a ne o Slobodi. Tu nema korektnosti i fer igre i to je ono sto smeta ali nema povratka. Sta je napravljeno napravljeno je .... Morace se dalje ... Slobodi nadu za oporavak ... vi igrajte u svom svijetu ... :oops:

@SaltCityAttack
Bas tako .... ne okretet se vise ... svako dobro za Slobodu od srca iz Zenice ....
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 26 maj 2012, 11:46

FK SLOBODA TUZLA iz Tuzle

classic
Kontakt:

Post Postao/la classic » 26 maj 2012, 11:46

pile87 je napisao/la:
bparena je napisao/la:osti u ovoj drzavi ne shvataju druge i jos gore raduje se tudzoj nesreci. Ne mogu da kazem da se i ti veselies svemu ovome, ali zbog stanja neosjecanja i nezainteresovanosti nekih klubov koji su prozivani u zadnjem kolu ljudi su ogorceni na te klubove i samo se pitamo zar moramo samo o sebi misliti. Nije kraj svijeta FL, ali vjerovatno kraj Slobodi nazalost. Ja pisem iz Zenice bez trunke mrznje prema drugim klubovima, ali do kosti mrzim bezosjecajnos prema drugima sto su ova dva kluba napravila u ovom dokazano neregularnom kolu. Otvoreno reci da se nisu htjeli truditi nije bila pomoc vec noz u ledza velikoj Slobodi. Ali neise - bilo proslo - nasoj Slobodi zelim svako dobro i da joj se ne desi gasenje ko Dita. Celik je na pragu bankrota ko i Sloboda pa se ipak nadam da ce se i jedni i drugi izvuc. Iskreno nisu svi Zenicani i Tuzlaci bili protiv Zelje kad ste i vi prolazili kroz ovo. Nije mi jasno kako ste u trenutku zaboravili sve te tegobe i probleme i da se tako arogantno odnosite prema drugima. No nema veze - zaboravili - nije problem. Moje i oci mnogih Zenicana su uprte u Tuzlu i Bihac a vi zaboravite ako hocete ... Bujrum vam Evropa .... mi volimo ono za sto se neki i ne zele da bore ...
Moze nekoliko pitanja za tebe ?
Zasto sloboda nije odigrala nimalo napadacki ? Zasto nisu pokusali dati gol ? Zasto trener izvodi napadaca a uvodi odbranbenog igraca? U situaciji kada nemas sta izgubiti i kada se slavija povukla i vodila 2-0 nisu ni pokusali nego su ostali na svojoj polovini ZASTO ? Pa ako nece neko sam sebi da pomogne kako da mu neko drugi pomogne...
Zato sto si kreno u I.Sa. bez Smigalovica, jos 2 ofanzivna igraca su izasla u prvom poluvremenu zbog povreda, umjesto Alena je usao Haris Ribic (super talentovani igrac) al koji ima svega 16 il mozda sad nekih 17 godina, odigro je mozda sat vremena i nije puno pokazo, nad njim su napravljena 2 starta za zatvora, u prvom poluvremenu kad je cojk proso kroz njega, i u drugom kad je gurno loptu da istrci kontru i odbrambeni igrac slavije ga doceka samo i dize ga jedno 2 metra namjanje.
Nije vise mogo igrat, a na klupi nije bilo napadaca da ga zamjeni...
Et malo ti ja objasnio da bezveze ne baljezgas.
Zadnja izmjena: classic, dana/u 26 maj 2012, 11:48, ukupno mijenjano 1 put.
Fundamentalno obrati paznju na ponasanje.

TRUST
Kontakt:

Post Postao/la TRUST » 26 maj 2012, 11:46

Sto neko nebi organizovo akciju za spas Slobode, recimo da prikupljamo pare ko sto se prikuplja za bolesne gradane. Recimo u BH telekomu napravi se broj za spas Slobode recimo pzivom mozes donirat 1,3, i 5 KM. I da taj novac u klub telekom prebaci samo kad se oforim nova uprava sa prjesjenikom kluba. Gledaj koliki je grad ovi malo imcni svi bi mogli nazvati i doniarti 5KM srenja raja 3KM i eto penzioneri 1KM moze vala dati marku vise i da se omoguci da se moze zvati i sa mobilni i fiksnih. Ubjeđen sam da bi mnogi ljdui sirom BiH nazvali ovaj broj i donirali marku cisto onako kao ljubitelji sporta samo da se ne ugai Sloboda. Ovo je tako jednostavno organizvoati samo kad bi to Berbic,Imamovic htjeli sto barem Davud to ne pokrene. Mi ostali navijaci i ovi portali nek animiraju raju promocijom tog broja. Eto jedannacin da se dođe do para i opstina nek se malo ocese i malo kanton bilo bi dovoljno novca za stabilizaju kluba i da napravimo ekipu koja bi se borila za ulazak u Premjer ligu. Uvijekse uz ove brojeve napravi i racun u banci gdje bi recimo ljubitalji Slobode i inozemstva mogli uplatiti za spas kluba iam sigurno u diaspori ljudi koji vole Slobodu.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 26 maj 2012, 11:48

TRUST je napisao/la:Sto neko nebi organizovo akciju za spas Slobode, recimo da prikupljamo pare ko sto se prikuplja za bolesne gradane. Recimo u BH telekomu napravi se broj za spas Slobode recimo pzivom mozes donirat 1,3, i 5 KM. I da taj novac u klub telekom prebaci samo kad se oforim nova uprava sa prjesjenikom kluba. Gledaj koliki je grad ovi malo imcni svi bi mogli nazvati i doniarti 5KM srenja raja 3KM i eto penzioneri 1KM moze vala dati marku vise i da se omoguci da se moze zvati i sa mobilni i fiksnih. Ubjeđen sam da bi mnogi ljdui sirom BiH nazvali ovaj broj i donirali marku cisto onako kao ljubitelji sporta samo da se ne ugai Sloboda. Ovo je tako jednostavno organizvoati samo kad bi to Berbic,Imamovic htjeli sto barem Davud to ne pokrene. Mi ostali navijaci i ovi portali nek animiraju raju promocijom tog broja. Eto jedannacin da se dođe do para i opstina nek se malo ocese i malo kanton bilo bi dovoljno novca za stabilizaju kluba i da napravimo ekipu koja bi se borila za ulazak u Premjer ligu. Uvijekse uz ove brojeve napravi i racun u banci gdje bi recimo ljubitalji Slobode i inozemstva mogli uplatiti za spas kluba iam sigurno u diaspori ljudi koji vole Slobodu.
na ovome se care radi bice to ovih dana
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

TRUST
Kontakt:

Post Postao/la TRUST » 26 maj 2012, 11:52

SaltCityAttack je napisao/la:
TRUST je napisao/la:Sto neko nebi organizovo akciju za spas Slobode, recimo da prikupljamo pare ko sto se prikuplja za bolesne gradane. Recimo u BH telekomu napravi se broj za spas Slobode recimo pzivom mozes donirat 1,3, i 5 KM. I da taj novac u klub telekom prebaci samo kad se oforim nova uprava sa prjesjenikom kluba. Gledaj koliki je grad ovi malo imcni svi bi mogli nazvati i doniarti 5KM srenja raja 3KM i eto penzioneri 1KM moze vala dati marku vise i da se omoguci da se moze zvati i sa mobilni i fiksnih. Ubjeđen sam da bi mnogi ljdui sirom BiH nazvali ovaj broj i donirali marku cisto onako kao ljubitelji sporta samo da se ne ugai Sloboda. Ovo je tako jednostavno organizvoati samo kad bi to Berbic,Imamovic htjeli sto barem Davud to ne pokrene. Mi ostali navijaci i ovi portali nek animiraju raju promocijom tog broja. Eto jedannacin da se dođe do para i opstina nek se malo ocese i malo kanton bilo bi dovoljno novca za stabilizaju kluba i da napravimo ekipu koja bi se borila za ulazak u Premjer ligu. Uvijekse uz ove brojeve napravi i racun u banci gdje bi recimo ljubitalji Slobode i inozemstva mogli uplatiti za spas kluba iam sigurno u diaspori ljudi koji vole Slobodu.
Samo da se to sto prije uradi i da narod pocne zvati cijela bi drzava ubjeden sam makar ovu marku donirala a mi Tuzlaci trebali bi svi zvati za 3 i 5 KM. Jedva cekam tu akciju,

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 26 maj 2012, 11:53

Ostavite javno broj i ovdje .... javimo se sigurno ...
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 26 maj 2012, 11:55

classic je napisao/la: Zato sto si kreno u I.Sa. bez Smigalovica, jos 2 ofanzivna igraca su izasla u prvom poluvremenu zbog povreda, umjesto Alena je usao Haris Ribic (super talentovani igrac) al koji ima svega 16 il mozda sad nekih 17 godina, odigro je mozda sat vremena i nije puno pokazo, nad njim su napravljena 2 starta za zatvora, u prvom poluvremenu kad je cojk proso kroz njega, i u drugom kad je gurno loptu da istrci kontru i odbrambeni igrac slavije ga doceka samo i dize ga jedno 2 metra namjanje.
Nije vise mogo igrat, a na klupi nije bilo napadaca da ga zamjeni...
Et malo ti ja objasnio da bezveze ne baljezgas.
Kao prvo naucis citirat kao drugo reci nekom u startu da baljezga je seljakluk. al hajd na stranu i to.Ko je trebao povesti smigalovica u IS a poveo neko dijete? Po meni je sloboda mogla igrati sa slavijom nije slavija toliko bolja al taktika na terenu, izmjene volja kod igraca je bilo 0 bodova.
Bez udarca u okvir gola, meni bi majke mi bilo sumljivo...

TRUST
Kontakt:

Post Postao/la TRUST » 26 maj 2012, 11:56

Cim taj broj bude uspostavljen nek momci iz Fukara na ulicu napravit kakve letke i animrat raju a valjda se to objavi na svim portalima i medijima,izgubili smo kosarku nesmijemo i fudbal. Kosarka eto vec naredne godine moze se vratit al klub ako se ugasi ode u sestu ligu. Samo ovo da uspije pa sledece godine dvostruko slavlje, da slavimo ulazak kosarkas i fudbalera ko u stara vremena sa Tusnja u Mejdan a ludilo cijeli dan

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 26 maj 2012, 12:08

bparena je napisao/la:
Ostavite javno broj i ovdje .... javimo se sigurno ...
Ma šta se ti bparena više kofrčiš i pametuješ? Kao prvo za vrijeme nove godine si bio ovdje na forumu i pisao postove, što je dokaz da si ne maloljetnik, nego veliki maloljetnik kojem roditelji ne dozvoljavaju izlazak poslije 19 h. A kao drugo, ti si kao fol iz Zenice i navijaš za Čelik, a u vrijeme svake utakmice Čelika ukoliko bi Barca igrala utakmice, bio si na Barcinoj temi. Što znači da ti nije važna ni Premier liga, ni Čelik ni ništa. Otkud tolika lažna briga za Slobodu?
Nego ti prestani više sa lažnom brigom o Slobodi i spominjanjem Želje. ;)
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 26 maj 2012, 12:13

aleksandar_veliki je napisao/la:Pile, Smigalovic tri zuta ili povreda, cini mi se ovo prvo. Realno, Sloboda je toliko losa citavu sezonu da ni oni sami ne znaju kako su skupili i ovo bodova sto imaju. Meni su iskreno sumnjive povrede Mesanovica i Bekica, recimo ta dva igraca su jedino nesto mogla uraditi u ovakvoj utakmici, a oni se povrijede da ih niko ziv ne takne. Da li je neko usao medju ta dva igraca, po meni jeste, ali eto. Bili su najlosiji, ispali su, kasno su se probudili, odnosno u zadnjih pet kola su shvatili da moraju raditi kao i drugi i da nema nista na ime tradicije ili cega vec. Dakle, da sumiram, oni su otpisani u 1. kolu, kako od Saveza, tako i od sebe samih. Da li je bilo Fair playa u zadnjem kolu, nije i u ovom drustvu nece ga nikad biti. Da li razumijem ljude koji pate zbog svog kluba i prozivaju druge zbog tog Fair playa, razumijem. Da li bi Sloboda igrala Fair play, ne bi. Da li nam je liga pilicarska, jeste i uvijek ce biti. Zasto? Zato sto smo mi u biti svi pilicari i cijeli zivot nam se svodi na pilicarenje.
Vidi drug ti prezalis sam sebe i ocekujes da ti neko drugi pomogne.Iskreno svejedno mi je ko je ispao, ako bi pogledao citavnu sezonu unazad sloboda je zasluzeno ispala. Recimo da je losa ekipa sa nekim kako oni kazu supertalentima ja nisam vidio voljni momenat da se gine za dres, nemoras imati najbolje driblinge akcije, ali trcanje i probati napasti to nisam vidio od strane slobode.Da su oni izginuli na terenu ja bih razumio i frustracije zbog rezultata iz mostara i trebinja ali ovako nemaju prava nikom nista prigovoriti.

TRUST
Kontakt:

Post Postao/la TRUST » 26 maj 2012, 12:17

Sad je najvaznije spasit klub jer Federalna liga je premija ako spasimo klub i stabilizujemo se, jer ako nam ugse klub tek bi nam onda bilo jasno sta nam lopivu pred ocima uradise a mi od ociju slijepi bili. Oko ispadanja je sve jasno i nema smisla o tome raspravljati se, srce nas boli al sad u narednom periodu dolaze mnogo znacajine utakmice za Slobodu ako tu ispusimo odosmo u sestu ligu a sta onda

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 26 maj 2012, 12:43

slika
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

classic
Kontakt:

Post Postao/la classic » 26 maj 2012, 12:44

[youtube][/youtube]

Mimo objasnio neke stvari ;)
Fundamentalno obrati paznju na ponasanje.

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 26 maj 2012, 12:44

bparena je napisao/la:Sloboda je slab tim ali sigurno nije najlosiji od nekih koji su ostali. Nisu imali snage da ne izgube od direktnog protivnika i tu se treba cestitati Slaviji na cistoj pobjedi i opstanku u ligi. Ali "primiti" dva gola u 2 minuta i izgubiti nakon 40 tekmi bez poraza i to istovremeno. Lose je to.... Znaci da se igralo Velezu za opstanak zagrizli gi i dobili. Da je Zelji trebalo zagrizli bi i dobili. Ovako nisu htjeli ni boda da uzmu. O tome ti govorim a ne o Slobodi. Tu nema korektnosti i fer igre i to je ono sto smeta ali nema povratka. Sta je napravljeno napravljeno je .... Morace se dalje ... Slobodi nadu za oporavak ... vi igrajte u svom svijetu ... :oops:

@SaltCityAttack
Bas tako .... ne okretet se vise ... svako dobro za Slobodu od srca iz Zenice ....
Sigurno Sloboda nije najlosija ekipa ove sezone, to je Kozara.
Dao si odgovor ni Velezu ni nama nije trebalo. Velez se citavu sezonu borio i izborio opstanak, tako i mi borili se, protiv glavnih konkurenata igrali svaka 3 dana i na kraju zasluzeno osvojili duplu krunu. Svako je za sebe igrao. Sta je Sloboda radila ? Igraci hladili mu.da, do neki dan ste im prijetili i psovali. Protiv glavnog konkurenta sa ispadanje odigraju ko zene neke. Ali opet Sloboda je najmanje kriva, krivi su drugi.
I nemoj nas vise spominjat, popusti nas. Kukaj o Slobodi koliko hoces, ali nas izostavi.
NO PYRO NO PARTY

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 26 maj 2012, 12:54

Mozda vam je ovo ispadenje najbolje sto vam se moglo desiti u ovom trenutku,federalna liga nije kraj svjeta,ako se iskoristi na pravi nacin.izdatci za utakmice su dosta manji,manje treskova i svega ostaloga,a upravo to slobodi odgovara sad.
da se nadovezem na pocetak,da ste kojim slucajem ostali u PL svi bi slavili 2 dana i cekali pocetak sezone,zaboravili bi se primarni finansijski problemi,bili bi ste ugaseni,uz interesovanje javnosti i navijaca u proljetnom djelu,do nove godine. malo realno ako se sagleda,tako je. ne pisem ovo ni iz kakve mrznje ili cega slicnog,pored cigli,motorki,svakakvog psovanja,nisam zlopamtilo i ne mrzim vas...

prema tome moj savjet je,a vidim da su neki vec sami nadosli na takvu ideju,napravite kakvu akciju doniranja love,dok je sve vruce,nek bude neki broj,2-3km,da se donira,prvi cu ja nazvati,a nisam jedini definitivno.okrenite se buducnosti i spasavajte klub i ono sto je od njega ostalo,pa da se iduce godine ganjamo opet u pl
kanite se teorija zavjere,sve i da su velez i zeljo namjerno to uradili,a makar za zelju sam 90% siguran da nije,kako god,jedna stvar je sigurna,a ta je da je sloboda odlucivala sama o svojoj sudbini i da ste primili go manje ostali bi ste u pl.slavija nije neka ekipa,moglo se to izvesti,od pocetka sa kvalitetnim bunkerom.
tjerajte ono zalizeno smece sa klupe,pun velikih rijeci i obecanja,a u pozadini je samo,ogledalce,ogledalce... kako sto mu zenicani tepase prosle god

uglavnom,dajte broj za donacije,ja ga okrecem odma par puta,nek vam je sa srecom...
pozz

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 26 maj 2012, 13:28

Došao Jasmina Imamovića kriminalac da gasi FK Slobodu na isti nacin kao sto je ugasio i KK Slobodu!
http://tuzlalive.ba/sport/zapazemo-aid- ... k-sloboda/
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.