Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

SF6
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la SF6 » 18 apr 2018, 18:13

Dok se sve nase zvijezde boje uopste da spomenu ljiljane,da se ne bi nekome ne daj boze zamjerili,nas juka to ponosno potencira svaki put kad moze.Svaka cast ljudino bosanska.

RollsRoyce
Kontakt:

Post Postao/la RollsRoyce » 18 apr 2018, 18:17

On nasu malu drzavu bez obzira na kvalifikacije predstavlja u Americi kao jedan iznadprosjecan centar u najjacoj ligi na svijetu, dovoljan razlog da ga pratim.

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 18 apr 2018, 18:53

Dallas ima 30 mil dolara prostora, a Nurkic je slobodan ovo ljeta, pa nesto kontam...
Ako izaberu na draftu Doncica, uz Smitha jr. , fino bi tu legao jedan mladi centar kao sto je Nurkic.

Pip
Kontakt:

Post Postao/la Pip » 18 apr 2018, 19:06

svi koji prate Nurkica zbog reprezentacije mogu to vec danas prestati (i pozivam vas da to ucinite) jer on 99,9% nece doci u junu, kao sto je divos pisao....niti bi iko drugi na njegovom mjestu, odnosno niti jedan pojedinac iz bilo koje drzave...
bitno je da bude tu u septembru...ako mu medijska kampanja ne presudi pa i ne dobije poziv

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 18 apr 2018, 19:17

Drape je napisao/la:Ja mislim da je najpravilnije da se o košarkašu prosuđuje po tome kako se odnosi prema košarkaškoj reprezentaciji BiH, sve ostalo može biti samo bonus.
To je to. :thumbup:

Sumnjam da njega iko u junu ocekuje u reprezentaciji. Ja za pocetak prizeljkujem da prvenstveno uspostavi zdravu komunikaciju s Vujosevicem i da mu predoci svoje planove, a onda ako Bog da u septembru da ponovo zaigra u dresu reprezentacije.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Bosna_BabyBoy
Kontakt:

Post Postao/la Bosna_BabyBoy » 18 apr 2018, 19:21

Pip je napisao/la:svi koji prate Nurkica zbog reprezentacije mogu to vec danas prestati (i pozivam vas da to ucinite) jer on 99,9% nece doci u junu, kao sto je divos pisao....niti bi iko drugi na njegovom mjestu, odnosno niti jedan pojedinac iz bilo koje drzave...
bitno je da bude tu u septembru...ako mu medijska kampanja ne presudi pa i ne dobije poziv
A kako će doći kad je to skoro pred početak NBA sezone?
Ne vjerujem... prije će doći u junu...
U šestom mjesecu je in inače u Tuzli...

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 18 apr 2018, 19:30

Pip je napisao/la:svi koji prate Nurkica zbog reprezentacije mogu to vec danas prestati (i pozivam vas da to ucinite) jer on 99,9% nece doci u junu, kao sto je divos pisao....niti bi iko drugi na njegovom mjestu, odnosno niti jedan pojedinac iz bilo koje drzave...
pa sto trosis vrijeme i sam na ovoj temi?
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Pip
Kontakt:

Post Postao/la Pip » 18 apr 2018, 19:35

meni je drago sto po prvi put imamo NBA relevantnog igraca...pratim njegov napredak

Pip
Kontakt:

Post Postao/la Pip » 18 apr 2018, 19:38

Bosna_BabyBoy je napisao/la:
A kako će doći kad je to skoro pred početak NBA sezone?
Ne vjerujem... prije će doći u junu...
U šestom mjesecu je in inače u Tuzli...
sve dok nije poceo kamp moze doci...a kamp pocinje nekih mjesec dana prije sezone

u julu potpisuje novi govor, menadzeri ce ga prije zakljucat u podrum nego dopustit da rizikuje povredu

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 18 apr 2018, 20:03

Ima on dobar izgovor da ne zaigra ovog ljeta za reprezentaciju, ali je problem što kod njeg uvijek postoji dobar izgovor. A godine prolaze, 5 godina mlađi Musa je već ostavio veći trag u reprezentaciji od njega.

Pip
Kontakt:

Post Postao/la Pip » 18 apr 2018, 20:24

procitaj samog sebe pa ces shvatit koliko lupas. hipoteticki, jedino u junu nece imat medicinski opravdan razlog da ne dodje...ako se ne skrsi do kraja playoffa..druga je stvar sto vi gutate ono sto vam mediji serviraju o toboznjim laznim povredama pa cak i operacijama...sve sto je ikada rekao a i sam navodis kao dobar izgovor, ispostavilo se tacnim..jedino sto je tacno jeste tvoja konstatacija da godine prolaze a mi taj papirnati potencijal nismo iskoristili

ne bih da nacinjem novu temu, ali da je musa toliki patriota i da mu je drzava na prvom mjestu,mogao je odlozit NBA za sljedecu sezonu

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 18 apr 2018, 20:58

U nas je problem u sistemu, država je blago rečeno u qracu. U savezu su ljudi koji nemaju blage veze tj. Postavljaju se podobni a ne sposobni. To je ušlo u svaku poru našeg društva. Državu nam vode ljudi sa diplomom od difa, dok sportom se bave oni sto su završili nesto deseto nevezano za sport i tako u krug.

Ne možeš krivit nikog što ne želi igrati za reprezentaciju. Ja prvi ne bi igrao da me neke seljačine postavljaju uslove. Prvo bi gledao sebe pa onda sve ostalo.

Mislim da ni Jusufu nije svejedno, da bi on igrao da se samo njega pita. Ali nije sve med i mlijeko.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 18 apr 2018, 21:11

Naravno, Musa ne treba ici dalje od Sarajeva i sve u zivotu treba potrediti reprezentaciji kako bi nekima bio patriota. S druge strane, neki istu tu reprezentaciju mogu izraditi 10x i opet ce se svaki njihov postupak dizati u nebesa.

Volim ih obojicu, ali Dzanan je mnogo vise zaduzio ovu drzavu i bar dosad nijednom nije razocarao. Nurkic itekako jeste, a vidjecemo sta nam buducnost nosi.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Pip
Kontakt:

Post Postao/la Pip » 18 apr 2018, 21:50

ono sto je Nurkic uradio, igrao b diviziju u20 repke u ljetu kad je draftovan u NBA....i jos odbio ici s Karnisovasom kojeg je Denver poslao po njega jer nije htio izradit svoje kolege, siguran sam da je presedan u omladinskim kategorijama...on je bio uzrocnik naseg kratkotrajnog uzleta u mladjima kategorijama.... jer znamo sta je uradio i sa b ekipom na U18

eto zamislimo na trenutak da Musa ovo ljeto bude draftovan....i ostane preko ljeta igrat B diviziju. :rol: izradio je samo sto nije igrao pretkvalifikacije (jokic salje odbijenice za euro a mi bi nasem dragulju sjekli glavu zbog pretkvalifikacja), za sve ostalo je imao medicinski validno opravdanje i zato kod mene nema nikakvog mjesta razocaranju.... znam da nam na stakama ne bi bio od pomoci
a razocarenja nas tek cekaju jer vi izgleda ne znate sta je nba svijet i kako to funkcionise....zato s enemojte iznenadit kad stigne izgovor od Muse u stilu zizica, hezonje, jokica, zubca...kako mora provest ljeto radeci na sebi

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 18 apr 2018, 22:48

SF6 je napisao/la:Dok se sve nase zvijezde boje uopste da spomenu ljiljane,da se ne bi nekome ne daj boze zamjerili,nas juka to ponosno potencira svaki put kad moze.Svaka cast ljudino bosanska.
A sta mislis kako se osjeca gordic kada vidi ljiljane ili milosevic? Njihovi ocevi ratovali protiv tih istih ljiljana... reprezentacija bih nije samo bosnjacka, niko o tome ne razmislja...

Jusuf je kosarkas i treba se ponasati tako, a ne kao jeftini politicar.
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 18 apr 2018, 22:52

Svim tim igračima koji odbijaju pozive u reprezentaciju je jedna zajednička stvar - MENADŽER debil...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 18 apr 2018, 22:57

KK_Bosna je napisao/la:
SF6 je napisao/la:Dok se sve nase zvijezde boje uopste da spomenu ljiljane,da se ne bi nekome ne daj boze zamjerili,nas juka to ponosno potencira svaki put kad moze.Svaka cast ljudino bosanska.
A sta mislis kako se osjeca gordic kada vidi ljiljane ili milosevic? Njihovi ocevi ratovali protiv tih istih ljiljana... reprezentacija bih nije samo bosnjacka, niko o tome ne razmislja...

Osjeća se kao Dragan Vikić, Jovan Divjak, Zoran Čegar, Jozo Anđić....
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 18 apr 2018, 23:04

bombaysaphire je napisao/la:Osjeća se kao Dragan Vikić, Jovan Divjak, Zoran Čegar, Jozo Anđić....
Nisam znao da je vikic bio komandant VRS-a...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

RealnoGledano
Kontakt:

Post Postao/la RealnoGledano » 19 apr 2018, 02:41

KK_Bosna je napisao/la:

cekaj drug,to sad ne smijes volit svoje jer bi se neko kao mogao uvrijedit ? i zasto bi se neko uopste nasao uvrijeđenim
ljiljani su "zastitni znak" BiH od pamtivjeka a ne sinonim za rato il šta ti ja znam
p.s. ako malo bolje pogledas recimo zastavu Srbije,vidjet ces ispod orlovih nogu ljiljane
nesto ne vidim da se iko zali na to i da ga to vrijeđa
ljiljani su nasi ove "zvijezde" koje nam je nametnula evropa mogu da si ih nabiju u :guz:

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 19 apr 2018, 05:08

Ovo što Jusuf radi je obični populizam. On će izgleda na svaki način dokazivati koliki je patriota, osim na način u dresu košarkaške reprezentacije.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 11 gostiju.