FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Kad igramo protiv vucova
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985
- Ljiljani87
- Kontakt:
cini mi se da je subota u pola 6gavran je napisao/la:Kad igramo protiv vucova
1921 !
05.06.1998
05.06.1998
Hocel gracic staviti istu cijenu I za Vucove s Otoku 

MocMahale444
1921 BLEED BLUE
1921 BLEED BLUE
- bistrikboy
- Kontakt:
Drago mi je da je ovaj malac potpisao i jos mi je draze sto nam ovakav dragulj zbog 200-300 maraka nije pobjegao kao sto je bio slucaj sa Gojakom.Nadam se da ce uskoro debitovati i pokazati da je vanserijski talenat za nase uslove.
Sto se tice subote ocekujem pobjedu,mada sam s druge strane spreman na sve sa ovom nasom ekipom.Gazi Željo!Inace se nadam da cemo imati dovoljno kvaliteta za mjesto koje vodi u europu i da cemo se onda dogodine moci pojacati kako treba i napraviti nesto vise.
Sto se tice subote ocekujem pobjedu,mada sam s druge strane spreman na sve sa ovom nasom ekipom.Gazi Željo!Inace se nadam da cemo imati dovoljno kvaliteta za mjesto koje vodi u europu i da cemo se onda dogodine moci pojacati kako treba i napraviti nesto vise.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Za dogovor je potrebno dvoje. Ako ti hoćeš, a "oni" neće džaba ti je sve. Drago mi je što je ovaj momak potpisao i što su njegovi roditelji i svi oni koji se brinu za njegovu karijeru pokazali zdrav razum i dobru volju i uradili ono što je najbolje za njegovu karijeru.zaboljisportuBiH je napisao/la:Zbog Amira mi je pravo drago. Gojaka sam donekle prebolio, ali ovog malog definitivno nebi nikad. NE znam koji će biti bolji nego ne volim kad ne učimo na greškama ako je Gojak uopšte bio greška. Svaka čast Amire. Nadam se da ćeš u najmaju ruku biti u Realu za pet-šest godina:) Sa druge strane drago mi je i da Amar postao malo manje isključiv. To je ono što mu je falilo da po meni bude odličan za ovu poziciju menadžera. Mora se nekim igračima malo popusiti. Drugi igrači su svjesni toga kad je neko kvalitet. ISto mi je drago da je Zolu pustio kad je došla možda ne prava ali donekle zadovoljavajuća ponuda sigruno. Definitivno je ovdje malo i Amar popustio inače mali vjerovatno nebi potpisao. ODlična vijest. Prava stvar i za maloga i nadam se da će dobijati sve više šanse.
Ovo je primjer kako i menadžeri dolaze tobe štoo bi se reklo (mada ne znam ima li ga mali uopšte), ali govorim generalno jer evo skoro svi mladi su potpisali. I onaj Grebenar vidim igrao protiv Igmana što znači da je i on još tu. On i onaj desni bek su jedini kao trebali otići iz Želje od ovih juniorskih prvaka.
Međutim još uvijek ima dosta tih dno dan menadžera. Evo meni je npr jedino žao što nismo doveli onog Miću iz Zvijezde, a volio bi kad bi doveli onog Zeca. Obojica još nisu nigdje a sve ekipe u Evropi su prošle pripreme a Željo bi im bio odlična odskočna daska i skoro sigurno bi bili u ekipi. Njih nigdje. Pa recimo onaj menadžer od onog Mešanovića. Željo ga tražio prije tri godine minimum. Umjesto da je tad došao on igrao u Čeliku koji je tad bio isti nivo kao SLoboda u kojoj je igrao kad je bio mlađi (ništa protiv Čelika ali to je realnost zadnjih par godina). I to zbog sitnica sigurno, a sada bi možda iz Želje otišao negdje dalje ili iz Sarajeva svejedno. Opet sad umjesto u Hajduk on u Osijek ode itd itd. Milion je takvih primjera u BiH. Pa evo ponovit ću i onaj mi Selim nije jasan. Valjao bi nam u Evropi a on tek sad otišao u Čelik a Amar bi ga garant pustio džaba da je trenirao sa Željom.
Još jednom Amire sretno lave:)
A nudio mu je i Gracić i akademci da pređe kod njih.
DRUG NEBI TI PUNCA
PostPostao/la barbarez dana 30 jul 2014, 15:29
svaka cast momcima nasim koji crtaju grafit.na breci u cast harisa selmana.vidio sam danas I bice jako.lijepa gesta
Ne znam.gledam mu sliku u mom stanu sa mojom djecom. nekakav dernek napravili dok sam bio negdje i pitam se šta i ko mora da da budeš da nekoga lišiš života.pucalo se u ratu ali to je druga priča.ovo sve skupa nema smisla.
svaka cast momcima nasim koji crtaju grafit.na breci u cast harisa selmana.vidio sam danas I bice jako.lijepa gesta
Ne znam.gledam mu sliku u mom stanu sa mojom djecom. nekakav dernek napravili dok sam bio negdje i pitam se šta i ko mora da da budeš da nekoga lišiš života.pucalo se u ratu ali to je druga priča.ovo sve skupa nema smisla.
Mesa u gradu i vrti se oko vaseg kluba 

Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...
bio je i chris brown ali nije ga amar uspio smuntat...kakve veze ima sto je mesa u graduAmca007 je napisao/la:Mesa u gradu i vrti se oko vaseg kluba
A gdje bi se drugo trebao vrtiti
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Svaka cast za akciju za skupljanje love za Harisa Selmana.Skupljeno je 2000 km koje ce biti predane njegovoj porodici.
Dabogda da se i nije moralo skupljati da je naš brat živ,ali opet hvala svima koji su pomogli..
manijaci i ljože za život cijeli..
Dabogda da se i nije moralo skupljati da je naš brat živ,ali opet hvala svima koji su pomogli..

19TM87
ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001
ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001
Nema šta, prema videu slijedi mu blistava karijera 

Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Željo mi je najdraži klub u BiH iako sam iz Mostara.
Evo šta treba uraditi da se što prije Plavci iz šehera vrate u vrh bh. nogometa:
1. Izvršiti pretvorbu kluba u dioničko društvo nakon zakonskih preinaki.
2. Dionice prodati Mercedes-Benzu. Oni su svakako zainteresirani bili.
3. Dati im Grbavicu na koncesiju 50 godina da ulože i izgrade Benz Arenu s 15.000 sjedećih mjesta (ultramoderan stadion)
4. Vratiti Sir Amara Osima na mjesto klupskog trenera.
5. Raditi na popularizaciji NK Željezničara s druge strane Miljacke.
6. Tifu forsirati do maksimuma, čovjek je popularan ko krava u Indiji.
7. Pokušati nagovoriti Ivicu Osima da postane slućžbeni ambasador kluba.
8. Pripitomiti Manijake.
9. Pokušati dogovoriti suradnju s Pumom oko novih dresova kluba (kad može Dinamo ZG, može i Željo SA).
10. Sve ovo obaviti do ulaska Srbije u EU (2017.)
Evo šta treba uraditi da se što prije Plavci iz šehera vrate u vrh bh. nogometa:
3. Dati im Grbavicu na koncesiju 50 godina da ulože i izgrade Benz Arenu s 15.000 sjedećih mjesta (ultramoderan stadion)
8. Pripitomiti Manijake.
9. Pokušati dogovoriti suradnju s Pumom oko novih dresova kluba (kad može Dinamo ZG, može i Željo SA).
1Caeruleus je napisao/la:Željo mi je najdraži klub u BiH iako sam iz Mostara.
8. Pripitomiti Manijake.

2 Nista od toga
3 Fino zvuci ali tesko izvodljivo
4

5 Slazem se
6

7 To bi bilo dobro ali treba ga pustit da odmara ,godine cine svoje.
8 Pripitomit? molim te lijepo chekiraj se pa nismo mi neka vrsta zivotinja(e)
9

10 Sta ima Srbija sa Zeljom hehehe
MocMahale444
1921 BLEED BLUE
1921 BLEED BLUE
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Ooooodavno nista naivnije ne procitah...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Cipiripi javiiiiiiiiiii seeeeeeeeeeeeeeee.......
sta je s godisnjim ? ko je trenutno zaduzen za to ? stvarno bruka za klub. pocinje sezona a od godisnjih ni glasa..pa ovo nikad ovako nije bilo.
-
- Kontakt:
Kako nije nikad bilo ovako? Pa zadnjih deset godina minimum godišnje izalze sedmicu pred početak prvenstva.emirati je napisao/la:sta je s godisnjim ? ko je trenutno zaduzen za to ? stvarno bruka za klub. pocinje sezona a od godisnjih ni glasa..pa ovo nikad ovako nije bilo.
@bagrcavi nisam ja rekao da je AMar kriv u tim situacijama koej sam navodio jer fakat ja nisam bio na pregovorima:), ali nekako imam osjećaj da nekad ne želi da popusti ni sec, a očito je to ovdje uradio. BAr malo približiti stavove. Što je dovoljno pogotvo kad su neka djeca ili igrači koji su veliki dobitak. Nekako uvijek mi se činilo iz izjava i svega da je ipak mogao malo popustiti što opet ne znači da bi ovi pristali kao što je Amir pristao. Ja podržavam AMara sa njegovim načinom pregovaranja i to je po meni extra ali uvijek sam želio da samo za nijansu bude tolerantniji prema nekim stvarima. Da malo spusti granicu i kad su odlasci i kad su dolasci u pitanju. Evo i za Svraku da je bio malo tolerantniji mogao je otići za više love mada kad malo bolje razmislim Svraka nam je donio Evropu svojim golovima jer je riješio najmanje tri tekme što onda opet znači da nikad čovjek nije pametan. Možda nam je više donio što je ostao prošle godine nego da smo ga prodali. Na kraju krajeva svi ovi momci koji su korektni prema Želji su došli njegovom zaslugom uglvanom i vidi se da ih nije samo birao prema igračkim nego i prema ljudskim kvalitetima. Vidi se i da radi sa menadžerima koji su korektni prije svega što znači i da su ljudske veličine poput Zubana npr. Dosta ti sad zavisi čiji je neki igrač da bi znao hoće li taj u Želju ili u SA ili u Velež itd.
Sa druge strane bolno je korektan prema igračima za koje je siguran da nemaju mjesta. Nemojte mi samo reći Ramića kao suportan primjer jer da je bio siguran da neće moći da se izbori za mjesto nebi ga ni držao u Želji. Uostalom eto primjera i RAmića. Evo ni on sad nema kluba a kao neće dalje u Želji. Mogao je igarati Evropu hladno. Znam da niej dobijao šanse a pogotovo mislim da je trebao dobijati kod Dine ali stvarno glup potez da mlad igrač ne prođe pripreme ni sa jednim klubom. Nekoliko puta sam čitao izjave igrača koji su bili na treninzima da im je Amar govorio idi sine negdje gdje ćeš igrati jer sad ti treba najviše da igraš. Sjećam se da je recimo Đelmić to izjavio i da mu je jako zahvalan na tome.
Zadnja izmjena: zaboljisportuBiH, dana/u 31 jul 2014, 09:01, ukupno mijenjano 1 put.
svaki muškarac na svijetu misli da bolje od trenera svog tima zna ko bi trebao igrati. i to je normalno. al' u nas svi misle da znaju kako dovući milione i milijarde, i to po mogućnosti da ne daš ništa zauzvrat. to je ipak teža zabluda, da upotrebljavam ružnije izraze. što sebi u kuću ne usmjerite milione kad znate?
-
- Kontakt:
hahahaahahhahahChWilla je napisao/la:svaki muškarac na svijetu misli da bolje od trenera svog tima zna ko bi trebao igrati. i to je normalno. al' u nas svi misle da znaju kako dovući milione i milijarde, i to po mogućnosti da ne daš ništa zauzvrat. to je ipak teža zabluda, da upotrebljavam ružnije izraze. što sebi u kuću ne usmjerite milione kad znate?

Ima još 10ak dana do prve utakmice na Grbavici. Sve će to biti u redu. Prošla godina je bila iznimka i obično se godišnje i polugodišnje "pojave" par dana prije prve domaće utakmice. Mislim da će tako biti i sada.emirati je napisao/la:sta je s godisnjim ? ko je trenutno zaduzen za to ? stvarno bruka za klub. pocinje sezona a od godisnjih ni glasa..pa ovo nikad ovako nije bilo.
Za dva-tri dana je utakmica protiv Olimpica. To će biti veoma teška utakmica, jer Olimpic ima opet dobru ekipu, predvođenu M. Varešanovićem, koji je napravio najbolji prvenstveni rezultat sa Sarajevom, nakon njihove titule 2007. godine. Varešanović je tada imao malo iznadprosječnu ekipu, a na kraju je završio0 kao drugoplasirani, iako je protiv sebe imao "milion neprijatelja" krenuvši od navijača pa nadalje.
Olimpicov sastav - otprilike:
-------------------------------Oštraković------------------------------
Rizvanović-------------Regoje--------- Bogičević-------- Subašić
--------------Čomor----------------------- Karić ---------------------
Gojak----------------Muharemović------------------------Smajić
------------------------------Pandža-----------------------------------
Tu su još: Hugo Souza, Brković, Šivšić, Nukić, Plakalo..........Na svim pozicijama imaju dobre i provjerene igrače, sa mnogo utakica na našim livadama, pa čak i međunarodnog iskustva. Treba biti oprezan. Bit će teže nego što svi priželjkujemo i očekujemo.
Da mi imamo ove igrače, koje ima Olimpic, sada bi mnogi pričali o duploj kruni i slično. Samo pametno i oprezno i bit će sve udure. Na nama je da Želji olakšamo put do pobjede.
Izvinjavam se na dužem postu.
Zadnja izmjena: avlami97, dana/u 31 jul 2014, 09:17, ukupno mijenjano 1 put.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Trenutno korisnika/ca: Ferroviere1987, Google [Bot], Levin i 14 gostiju.