FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Buljubasic nece biti u konkurenciji za revanš.
„Ne razumeš ti mene, moja Vahdo, ja volim Sarajevo više nego sebe" - Asim Ferhatovic Hase
Da li se sprema novi ugovor za Renana.jurisicduska je napisao/la: ↑27 jul 2024, 18:36Ja vam podijelim sta znam.
Fkt ne hajcam nikog nit me boli k za neki status na forumu.
Rekao sam u pp sve igrace do sad I svi su bili I to u dan kad sam rekao. Ima ih pa nek potvrde.
Za Mudraziju je ova situacija. Doci ce stoper I vezni do kraja prelaznog roka. Mozda I 2 vezna ako se obistini sve I Buljubasic I sve ostalo.
Bila je ponuda za Renana njemu se ostaje.
Fkt bi bilo dobro da Buljubasic ostane jos godinu, odradi dobru sezonu i dogodine se moze uzeti 500k vise sigurno, pogotovo ako budemo prvaci..
PS
Zna li se okvirna cifra za koju bi Buljubasic trebao ici u Rizespor? Prelazi li milion evropskih fiksno?
Prva utakmica sa slovacima je takva bila da se naši nedostaci nisu vidjeli.
ZZ izvlači iz njih maximum, samo me je strah šta kad stigne umor.
Klupa nikakva, ovo što je na klupi ne može odrzati igru a ni unaprijediti.
Vidim da svi najviše nade polažemo u ZZ i to je opravdano jer svi znamo da nismo kapacitet osloniti se na individualan potez pojedinaca.
Ne znam zašto se dozvolilo da nam kreativnost napada ovisi od hamze mustafica i djordjevica a nije ni da su nam bekovi briljirali .
Toliko ganje za tu evropu ,borbe ,krvi i onda je napadnes bez napadaca i bez kreativnog veznjaka.
Ako u našu mrežu jedna zaluta svima će nam biti krivo što se propustila ovakva sansa, pogotovo kad nam je sljedeci protivnik drugoligas iz poljske
ZZ izvlači iz njih maximum, samo me je strah šta kad stigne umor.
Klupa nikakva, ovo što je na klupi ne može odrzati igru a ni unaprijediti.
Vidim da svi najviše nade polažemo u ZZ i to je opravdano jer svi znamo da nismo kapacitet osloniti se na individualan potez pojedinaca.
Ne znam zašto se dozvolilo da nam kreativnost napada ovisi od hamze mustafica i djordjevica a nije ni da su nam bekovi briljirali .
Toliko ganje za tu evropu ,borbe ,krvi i onda je napadnes bez napadaca i bez kreativnog veznjaka.
Ako u našu mrežu jedna zaluta svima će nam biti krivo što se propustila ovakva sansa, pogotovo kad nam je sljedeci protivnik drugoligas iz poljske
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Nekoliko puta se pisalo, i vjerovatno je istina, za Buljubasica 800 000 € i 20 % od narednog transfera.
Prelazni rok nije gotov, bit ce 2-3 dolaska i 3-4 odlaska (ukljucujuci i Buljubasica), s tim da ce biti 2 posudbe i jedna jos moguca prodaja.
O imenima ne bih, nafulao sam se ovaj rok ko igrac sa brojem 28 onomad.
Prelazni rok nije gotov, bit ce 2-3 dolaska i 3-4 odlaska (ukljucujuci i Buljubasica), s tim da ce biti 2 posudbe i jedna jos moguca prodaja.
O imenima ne bih, nafulao sam se ovaj rok ko igrac sa brojem 28 onomad.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Ma za nasu ligu je potrebno 15-16 dobrih igraca (Husref je uzeo duplu sa 13), a opet za Evropu ti treba nesto jace i bolje.
Nama trebaju jos samo 2 igraca, taj stoper i plejmejker. A o planovima za ljeto 2025 i eventualno ambiciozni izlet u Evropi, o tome cemo kad dodje vrijeme za to.
Haj da mi prvo konacno titulu vratimo na Kosevo, imamo trenera, imamo igru po ovome prikazanom, do nas je.
Nama trebaju jos samo 2 igraca, taj stoper i plejmejker. A o planovima za ljeto 2025 i eventualno ambiciozni izlet u Evropi, o tome cemo kad dodje vrijeme za to.
Haj da mi prvo konacno titulu vratimo na Kosevo, imamo trenera, imamo igru po ovome prikazanom, do nas je.
U INAT SVIMA
Ako već čitaju forum i ispunjavaju muzičke želje, imam i ja jedan prijedlog. U momentu kad sjever p(r)ozove igrače da dođu da zajedno proslavimo pobjedu, ili da im se pruže riječi podrške uz pjesmu, bubanj i šta god, molim gospodina koji pušta muziku da ju ne pušta u datom momentu. Hvala unaprijed. Lijep pozdrav.
JURIŠ
Sta je forumasi ide li se u Trnavu, pokajat ce se ko ne ode, za 2 dana vec 350 karti otislooo.
Mislim da Zekic u revansu nece mijenjati tandem Gulli-Kyeremah, to je opasnost kojeg su i Slovaci svjesni i nece bas smjeti jurnuti prema nasem golu.
Ako ostavi jednog na klupi onda nam ne gine teska defanziva i mislim da bi zaista bilo tesko izvuci neki pozitivan rezultat.
Onaj njihov trener se cijelu tekmu preznojavao zbog ovog naseg tandema, a ako ZZ ostavi jednog u rezervi onda ce i Slovaci pojacati napad.
mozda je opcija prvo poluvrijeme Renana upariti sa njima, a u drugom gurnuti Hamzu umjesto Renana na spica.
Ako ostavi jednog na klupi onda nam ne gine teska defanziva i mislim da bi zaista bilo tesko izvuci neki pozitivan rezultat.
Onaj njihov trener se cijelu tekmu preznojavao zbog ovog naseg tandema, a ako ZZ ostavi jednog u rezervi onda ce i Slovaci pojacati napad.
mozda je opcija prvo poluvrijeme Renana upariti sa njima, a u drugom gurnuti Hamzu umjesto Renana na spica.
Ne brani niko nikog, nisu imaginarne stvari. Igraci su trkacki bolji pod rozmanom i postali su profesionalniji. Otpiso je one koji nisu profesionalni i hvala mu za to, manje budala kojim Zekic mora objasnjavati stvari. Naso je poziciju Kerimu i Hamzi(najvece pojacanje). Igraci su ugirali se u tu formaciju 3-5-2 i ostali smo pri tome. Zekic je doveden zbog toga sto je i on koristi. Zahvaljujci rozmanu nemamo pola sezone da igraci kontaju kako se igra koja pozicija vec su svi upoznati s osnovama. Zeka ih sad dize samo na nivoe iznad rozmana i to je to. Nema se sta rozman kudit nije tu. Hvala mu i sretno.hurem je napisao/la: ↑27 jul 2024, 19:28Neki brane i hvale Rozmana za neke imaginarne stvari samo kako bi opravdali neke svoje stavove a zapravo nije ništa bolji od svojih prethodnika na klupi Sarajeva nekoliko godina unazad a imao je najbolju ekipu.
Da je Zekic naslijedio Rozmana u toku prvenstva mozda bi ta priča o fizičkoj spremi pila vode. Ovako su igrači bili na odmoru 3 sedmice i potom se odazvali novom treneru na prozivku.
Zekic je puno bolji motivator od Rozmana.
On nije naslijedio sistem od Rozmana. Zekic taj sistem igra.
Beganovic trci kao sto je i ranije trčao. Zekic je znao iskoristiti trkače u liku Guliasvilija i Kjeremeha. Itd. Sve što Rozman nije znao.
Zekic mijenja sistem i formacije u toku utakmice. Rozman igra isključivo po šablonu.
Zekic je hrabar. Rozman je kukavica.
I da ne nabrajam.
Kod Zekica sam u 3 utakmice vidio puno više nego kod Rozmana u 33.
Ne mora to značiti ništa za buduće rezultate ali su neke stvari jasne kao dan.
Više nema one priče "sačekajte da prodje reprezentativna pauza (jedna, pa druga, treca) pa cete vidjeti potpis Rozmana, sačekajte zimski rok, sačekajte ovo, sačekajte ono. Prodje cijela sezona ali ništa.
Da je on ostao na mjestu trenera FK Sarajevo, i dalje bismo "čekali".
Ostaje da mu se prisivaju neke nepostojeće ili nebitne "zasluge" kako bi se opravdali neutemeljeni "stavovi" pojedinih.
Igra, taktika i vodjenje ekipe Zekica i Rozmana se ne mogu porediti.
Sad imamo mudonju na klupi a imali smo pichku jednu u vidu Rozmana.
Zoran Zekic
Sad imamo mudonju na klupi a imali smo pichku jednu u vidu Rozmana.
Zoran Zekic

Free PALESTINA
MIRVICU ODLAZI!!!
#sirimopozitivu
"Imati i ne znati, gore je nego nemati"
MIRVICU ODLAZI!!!
#sirimopozitivu
"Imati i ne znati, gore je nego nemati"
-
- Kontakt:
Suludo je komentarisati trenera kojem je vezni red trebao činiti Matanović,Jularđija,Mustafić, Mehmedović.
Sam sebe je zavalio svojim amaterizmom.
Sam sebe je zavalio svojim amaterizmom.
Rožman je za svoje prethodnike Klopp, Zekić bi mogao za Rožmana biti to isto ako nastavi kako je krenuo.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
-
- Kontakt:
Duska,RedEvil je napisao/la: ↑27 jul 2024, 17:15Ima li neki rok s nase strane,mislim do kad cekamo I jednog I drugog,imas li taj infojurisicduska je napisao/la: ↑27 jul 2024, 16:55Ima I za njeg i za Gojaka.
Mudrazija je na hold zbog Lokomotivinih dugova koje oni hoce da mi preuzmemo na sebe a on ne zeli da se odrekne nekih 200.00 k eura I da raskine na svoju stetu kao Bubanja.![]()
![]()
Ljubi te facko nemoj sta zamjerit al tako ne ide u hrvatskoj niti gdje drugo. Ako je lokomotiva mu duzna 200k to su plate za cijelu godinu, sto je previse.
Automatski, kad se obrati savezu, ugovor se raskida. Nema ga sta pustati lokomotiva, taj ugovor se ponistava, ako mu je lokomotiva duzna.
Pojasnio je čovjek već. Potpisan reprogram.
Ljudi zive u bajkama. Pa klubovi po italiji, spaniji kadne s platsma igracima.... A ne u hrvatskoj
Inace, svidja mi se kako zekic u nadoknadi kada je vidioo da ne ide, umjesto da kaze da idemo na sve ili nista sro je veca sansa da ga primimo iz kontre, pravi izmjenu da smiri sve na terenu i odigra na nulu...
Inace, svidja mi se kako zekic u nadoknadi kada je vidioo da ne ide, umjesto da kaze da idemo na sve ili nista sro je veca sansa da ga primimo iz kontre, pravi izmjenu da smiri sve na terenu i odigra na nulu...
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Pa onda ako je to vec tako nije ni cudo sto je lokomotiva u qrcu. Kakvo im je to razmisljanje uprave gdje mogu uzet 500k€ i onda platis covjeku dug i svi sretni, ovako covjek ima ugovor hos god i nece nista ni zaradit na njemu. Mislim cak da smo im mi i previse ponudili za njega, misljenja sam da smo im mi zadnji voz da uzmu sta para na njemu i da mu isplate dug ako ne onda ce se zayebat pravo
-
- Kontakt:
Misljenja sam iz razgovora sa nekim ljudima i generalno prateci HNL da je to upravo I cilj. Lokomotiva je izgubila smisao od kad je tata u Bosni. Mislim da si donio jedan dobar zakljucak. Njih I hoce da ugase.ubipara je napisao/la: ↑27 jul 2024, 21:31Pa onda ako je to vec tako nije ni cudo sto je lokomotiva u qrcu. Kakvo im je to razmisljanje uprave gdje mogu uzet 500k€ i onda platis covjeku dug i svi sretni, ovako covjek ima ugovor hos god i nece nista ni zaradit na njemu. Mislim cak da smo im mi i previse ponudili za njega, misljenja sam da smo im mi zadnji voz da uzmu sta para na njemu i da mu isplate dug ako ne onda ce se zayebat pravo
Mozda isplate dugove jer su prodali igraca za 3 milions eura. I onda mozda se sve I realizuje vidjet cemo.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
-
- Kontakt:
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
To je i malo šta su znali tražiti za lošije igrače..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, fks74, Google Adsense [Bot], Haksss, kanarinac, keli, Lekqqq1921, nedimmmm1337, perodeformero, Proximic, TETRAPAK i 79 gostiju.