Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

bega_afc
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la bega_afc » 29 avg 2011, 16:04

Bosco je napisao/la:http://www.arsenal.com/news/news-archive/arsenal-thanks

Hahahaha, vide što se uvlače navijače sad, kao platit će im ulaznicu :mrgreen: . Dovedite nam pojačanja pa Emirates neće više biti poluprazan glupani jedni.
koja su to dzubrad,neopisivo,neke se stvari ne mogu kupiti novcem,za sve ostalo tu je piter hil-wud
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 29 avg 2011, 16:05

Away Boysi...jeb.ene legende. Svaka im čast.

[youtube][/youtube]

osgood
Kontakt:

Post Postao/la osgood » 29 avg 2011, 16:25

babilonTM je napisao/la:Vengeru
Odlazi!

neka ga bolan da vidite kako je bilo kad smo se smijali liverpoolu i situaciji sa fat spanish waiter :D

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 29 avg 2011, 16:39

osgood je napisao/la:
Odlazi!

neka ga bolan da vidite kako je bilo kad smo se smijali liverpoolu i situaciji sa fat spanish waiter :D
Jest ali je taj fat Spanish waiter kako ga ti nazivas za jako kratko vrijeme Liverpoolu donio trofej LP nesto sto Wenger ne moze ni usnit, kao ni tvoj Abramovich kupit...
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Jimmy from the hood
Kontakt:

Post Postao/la Jimmy from the hood » 29 avg 2011, 16:41

Vraća se ono o čemu sam pričao, a ubjeđivali su me kako im je odbrana odlična i kako imaju vrhunskog golmana. Za golmana, OK.. Možda i ja griješim, vidjećemo kako će nastaviti dalje .. Momak je zaista perspektivan, ali odbrana je dno dna.

Ja sam čuo navijače Arsenala dok sam gledao tekmu preko streama, a fakat su mi loše slušalice.
Za svaku pohvalu, nema šta.
Jimmy from the hood je lud.
Statictics show that 1 in 20 of us live next door to a convicted paedophile, not me though, I live next door to two stunning 12 year olds... buahaha...

What do you call 2 men getting married? Man United!

osgood
Kontakt:

Post Postao/la osgood » 29 avg 2011, 16:45

Arogantni je napisao/la:
osgood je napisao/la:
Odlazi!

Jest ali je taj fat Spanish waiter kako ga ti nazivas za jako kratko vrijeme Liverpoolu donio trofej LP nesto sto Wenger ne moze ni usnit, kao ni tvoj Abramovich kupit...

da jehtio tako kupio bi ga ne brini, samo hajd sad nije tamo o nama i poolu ;)

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 29 avg 2011, 16:46

Scezny,Vermalen,Vilshere,Walcot...cim postanu dobri igraci otici ce iz Arsenala kao sto su svi njihovi prethodnici to uradili. Svi se zele boriti i osvajati trofeje a ne stagnirati.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

never
Kontakt:

Post Postao/la never » 29 avg 2011, 16:49

Golman je uvijek dežurni krivac navijacima, ali on je juce najmanje kriv za one golove.
Ona dva slobodnjaka Rooneya se ne mogu braniti, a inace je najmanje golman bio kriv za jucerasnji potop.
Ne može se golman kriviti pored katastrofalne odbrane ,gdje curi sa svih strana i gdje Young, Nani i Rooney prolaze kad hoce i kad požele.
Koscielny, Djourou, Squillaci, Jenkinson,Traoré to su redom ispodprosjecni igraci za ozbiljne ekipe kalibra Arsenala.

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 29 avg 2011, 16:50

osgood je napisao/la:
Arogantni je napisao/la:
osgood je napisao/la:[neka ga bolan da vidite kako je bilo kad smo se smijali liverpoolu i situaciji sa fat spanish waiter :D

da jehtio tako kupio bi ga ne brini, samo hajd sad nije tamo o nama i poolu ;)
Ti si 1. spomenuo Liverpool a ja sam se samo nadevazao... iz razloga sto si spomenuo sjajnog Spanskog trenera(kojeg ja iznimno cijenim)u kontekstu sa Francuskom funjarom... koja ne moze nista osvojiti...

EDIT Kraj rasprave s moje strane na ovoj temi...
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 29 avg 2011, 16:59

Jos tri dana prjelaznog roka ukljucujuci ovaj danas. Osim Parka ni jedno ime jos nije zagarantovano. Nadam se da ce Cahil doci, jer vidjeli smo juce kakva katastrofa se desila nasoj odbrani. Kakav crni Djorou? Super bi bilo kad bi TV i Cahil bili pocetni, a Koscelny kao bek up. Puno problema smo imali i na bekovima. Traorea i Jenkinsona kao da nije bilo. Aj Traore je postio i nekako razumijem, ja nemogu gladan srati a kamoli ista drugo. Al svejedno uz kreativca treba nam jos jedan LB. Ja mislim da ce nas Park pozitivno iznenaditi, bar se tako nadam.

juce dobio poruku od rodjaka:
‎"Koja je razlika između Coca-Cole i Arsenala?
- Coca-Cola se puni u Americi, Arsenal na Old Traffordu."

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 29 avg 2011, 17:02

Arogantni je napisao/la:
Ti si 1. spomenuo Liverpool a ja sam se samo nadevazao... iz razloga sto si spomenuo sjajnog Spanskog trenera(kojeg ja iznimno cijenim)u kontekstu sa Francuskom funjarom... koja ne moze nista osvojiti...

EDIT Kraj rasprave s moje strane na ovoj temi...
Cuj, nemoze nista osvojit. Pa u kojem svjetu ti zivis drug? :geek:

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 29 avg 2011, 17:04

Verma, Kos i Sagna su jedino što nam valja od odbrane...na ostale ne bih ni biciklo prislonio. :oops:

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 29 avg 2011, 17:05

http://www.skysports.com/story/0,19528, ... 78,00.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Na, evo vam osvježenje neko.

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 29 avg 2011, 17:08

Saurman je napisao/la:Ako uprava Arsenala ne uruči otkaz Wenegeru nakon ovog potopa onda def nemaju mozga.
Uprava je kriva za ovo stanje u klubu jednako koliko i Wenger.
Valencia je napisao/la:Daj se uozbiljite. Ne odobrava Venger novac za pojacanja nego uprava kluba. Venger iz Arsenala vec godinama izvlaci maksimum. Ja sam gotovo siguran da ne postoji trener koji bi sa ovakvim igracima napravio vise.

Da je kojim slucajem ovakva transfer politika Vengerova zamisao, budite sigurni da bi do sada dobio otkaz, jer se ovakva vizija odavno pokazala pogresnom. Ocigledno je da Venger sa svojim izjavama i svojim autoritetom stiti ljude iz uprave kluba. Navijaci ce mnogo lakse podnjeti (povjerovati) kada 'omiljeni Venger' prodaje ublehe, nego da to izjavljuju vodeci ljudi kluba u koje prosjecan navijac opravdano sumnja. Mora da je Venger predobar sa ljudima iz uprave, pa potura svoja ledja (svoj autoritet i svoj ugled) da bi ih zastito. Steta je sto radi toga gubi reputaciju i sto ce ga navijaci na kraju okriviti za sve, iako je on najmanji krivac u cijeloj prici. Covjek je lojalan Arsenalu pored svih primaljivih ponuda, sto je zaista rijetkost u danasnjem fudbalu.

Ocigledno je da uprava nema novca za pojacanja ili isti koriste u neke druge svrhe. Jedini krivci su ljudi iz uprave kluba.
Apsolutno se slažem,svaka čast. 8-)

Wenger izvlači maximum iz ove ekipe,baš bih volio vidjeti kako bi se neki drugi trener svih ovih godina nosio sa ovakvom situacijom.Konstantno su u vrhu Premiershipa i igraju LP.

Sa bar 3 kvalitetna pojačanja sigurno da bi Arsenal opet postao respektabilna ekipa.Lijevi bek,centralni vezni i jedan polivalentan napadač koji bi mogao pokriti sve pozicije u napadu.

Što se tiče lijevog beka Wenger i nema neki izbor,a nema niti vremena.Idealno rješenje bi bio Cissokho iz Lyona.Ovog ljeta se dovodio u kontekst sa Liverpoolom,Juvetom,a do nedavno i sa Newcastleom koji je navodno nudio 7 miliona funti za njega(Lyon tražio minimalno 10).Mislim da bi ovo bilo itekako kvalitetno i jeftino pojačanje,uz sve to ima 23 godine.

Pored lijevog beka neophodan je i jedan veznjak.Svakako da se u veznom redu vidi nedostatak Fabregasa,Nasria i Wilsherea.Rosicky je kritičan ali o njemu nešto kasnije.Wengeru treba jedan kvalitetan i iskusan igrač koji bi igrao u paru sa Wilshereom.Posljednjih dana se spominjao i Arteta ali sumnjam da će on doći na Emirates.Iskreno ne znam s kim bi Wenger mogao popuniti tu poziciju i sigurno da će biti veoma teško naći jednog kvalitetnog igrača u zadnjim danima prelaznog roka,osim ukoliko Arsenal ne pošalje neku veliku ponudu,u šta čisto sumnjam.

Što se tiče napada koliko sam upratio na ovoj temi već je došao Koreanac Park ? Pošto se dovodio u kontekst sa Liverpoolom malo sam istraživao o njemu i mogu reći da je kvalitetan igrač.Može igrati centralnog napadača,polušpica pa čak i na desnom krilu.Prošle sezone je za Monaco zabio desetak golova ali ni to nije bilo dovoljno da ih ostavi u 1.ligi.Znači ukoliko je on došao mislim da Wengeru nije potrebno više pojačanja u napadu.Tu su pored RvP-a:Arshavin,Walcott,Chamakh,Gervinho,Bendtner pa i Chamberlain,sasvim dovoljno.

Što se tiče same utakmice,rezultat je katastrofalan ali moglo je biti i bolje ali i gore.

U nedostatku 8 standardnih prvotimaca bilo je nemoguće i nerealno očekivati povoljan rezultat(ma šta to značilo za Arsenal u ovom trenutku) na OT.Odbrana je bila blago rečeno katastrofalna.Igrači Uniteda su prolazili kako su god željeli.Skoro svaki drugi napad je bio prilika za gol.Ono što su dozvolili kod prvog gola Welbecka je sramotno.

Vezni red na čelu sa umrtvljenim Rosickyem se nije ni mogao nadati ničemu bolje.Pa nevjerovatno kako on ima mjesta u timu Arsenala ?! :shock: Uredu sada kada su povrede,suspenzije i odlasci ključnih igrača natjerali Wengera da ga stavi ali čovjek je užas... .
Prvenstveno mu je katastrofalno kretanje.Čovjek se kreće u krugu prečnika 10 metara i to je to. :mrgreen: Nema više ni tako dobar šut kao nekada,skroz spor,pas igra također loša.Previše usporava akcije Arsenala.Kada se vrati Wilshere,on bi trebao igrati u paru sa Ramseyom,osim ukoliko Wenger ne dovede neko pojačanje.Uostalom ko zna da li će Wenger i imati prilike dovesti nova pojačanja ?

Napadači su imali dosta šansi ali realizacije je bila (kao i kompletan dojam jučer) katastrofalna.Bilo je očigledno da je izostanak Gervinha veliki hendikep za ovu ekipu.Realno u ovom trenutku ni Arshavin,a ni Walcott ne mogu pomoći Arsenalu da se vrati na stare staze slave.Napad bi trebali sačinjavati Gervinho-RvP i ovaj Koreanac ukoliko dođe.Igre koje pruža Walcott,pogotovo protiv jačih ekipa su zaista loše.Kada ga čuva iole kvalitetniji bek,od njega nema koristi.Jedino što posjeduje je brzina,centaršut koji je itekako važan za igrača njegovog tipa je očajan.

Sve u svemu ukoliko ne bude pojačanja jedno je jasno,a to je da će Arsenal doživjeti veliki broj blamaža na svim frontovima.Ova ekipa nije sposobna da igra ni u EPL,a kamoli na 4 fronta.Dobro možda sam malo pretjerao ali ne znam koga će Wenger ubaciti da igra u FA i Carling kupovima ? Poznato je da je u proteklim sezonama u tim mečevima šansu davao golobradim mladićima ali zar Wenger ima još takvih ? U LP su dobili grupu po mjeri.Onaj stari Arsenal bi bez problema obezbjedio prolazak dalje ali ne i ova ekipa.Borussia i Marseille su itekako respektabilne ekipe koje su tvrd orah i za u ovom trenutku mnogo jače ekipe od Arsenala.Doduše ruku na srce ni ovim ekipama na početku svojih šampionata ne ide baš najbolje. :mrgreen:

Jučerašnji poraz je najbolji odraz u kakvoj se situaciji u ovom trenutku nalazi Arsenal.Neki su na ovoj temi govorili da neće biti problema što je otišao Cecs jer su navikli da igraju i bez njega.Eh kako bi im sada taj isti momak dobro došao.Sigurno da ni navijači neće još dugo trpiti ovakve stvari.Opet su otišli Clichy,Nasri i Fabregas,a ni za jednog od njih nije pronađena adekvatna zamjena.Nemojte samo reći da je tu Chamberlain.
Odlaze vrhunski igrači i to za veoma veoma mali novac.Clichy oko 7 miliona,Fabregas 29,Nasri oko 25 ? :lol:
Smiješno ili žalosno ? Dopustili su sebi da ovakve igrače moraju prodavati za mizerne cijene jer su dopustili da dođu na jednu godinu ugovora.

U svakom slučaju zaista svima Arsenalovim fanovima želim mnogo sreće i boljih dana ! 8-)
FK Pjetlovi

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 29 avg 2011, 17:11

frankqqqqq je napisao/la:http://www.skysports.com/story/0,19528, ... 78,00.html

Na, evo vam osvježenje neko.
Ma bas i nije neko osvjezenje. Vec nekoliko dana se prica o tome. ;)
Bosco je napisao/la:Verma, Kos i Sagna su jedino što nam valja od odbrane...na ostale ne bih ni biciklo prislonio. :oops:
Potpuno se slazem. Jedini koji vjeruje u igrace tipa Traore, Jenkinson, Djuro je Arsene, kako vidim vise ne vjeruje ni u Skilavog...

never
Kontakt:

Post Postao/la never » 29 avg 2011, 17:20

Rosicky je gotov igrac. Nije ovo neko pljuvanje ni provokacija, ali mislim da je on gotov igrac , nekad bio odlican fudbaler ali to nekad.
Juce u vezi jedino mladi Ramsey nešto pokušava i vuce ali nema jadnik s kim odigrati :?
Van Persie je dobar igrac i on ce zabiti uvijek ako mu se pruži prilika, pa i rus Arshavin iako ga mnogi osporavaju da nije u formi on zna napasti i nešto izmuljati. Prijetnja je ako ništa. Walcott isto nije loš. To su igraci koji znaju prijetiti i koji znaju zabiti ali koji moraju biti usluženi sa loptama od veznjaka. Rosicky više ne može napraviti višak jer nema ni brzinu ni snagu za visokog tempa.
Gledao sam tekmu juce sa jednim topnikom i on poce psovat po golmanu, kakav je to golman koji primi osmicu i slicno.
A momak bio na otvorenoj streljani citavu tekmu, izložen projektilima Younga, Nanija, Rooneya, Welbecka,Andersona.Cak i rezervista Park zabi gol.
Sa svih strana je sjevalo po njegovom golu. A odbrana ni da uđe u šut, da pokuša bar blokirati te projektile. Stoje i cekaju na 16 metara :shock: i normalno da se United razgoropadio i poceo napadati selektivo kao vukovi i to direktno na njihovu odbranu.Nani i Young siluju po stranama Jenkinsona i Traorea, kako hoce probijaju :(
Isto ko kad igraju Maccabi i Željo, kad požele probiju.
I onda golman kriv , na njega sve svaliti :shock:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 29 avg 2011, 17:33

Malo je vremena ostalo za neke veće promjene u Arsenalu. Dakle, do kraja prelaznog roka bi Arsene (ne računajući Parka) mog'o dovesti 2 igrača (Cahill + neki veznjak). Za nešto više nema vremena (barem za one kvalitetnije igrače, jer ništa se ne može dogovoriti za 15 minuta :mrgreen: ), no istog uopće nema.

Dovođenje Cahilla bi značilo da Arsenal misli ozbiljno. Engleski reprezentativac, jedan od boljih stopera u ligi, mlad (pred njim su najbolje godine) i u paru sa TV bi činio čuda. :D Ne vjerujem da bi trebalo puno vremena za uigravanje, jer svi znamo o kakvom se igraču radi. :mrgreen:

Lijevi bek. Santon će preći u Newcastle (valjda nije izrada :mrgreen: ), Aly Cisokho bi mog'o biti taj koji bi zamijenio Clichy-ja. Francuz je ( :mrgreen: ), cijena je nekih 10-ak miliona Eura, što i nije puno (dodati milion-dva na novac koji je došao od Clichy-ja). Prilagodba Lyonovog igrača ne bi trebala biti duga, jer Arsenal ima mnogo igrača kojima je francuski jezik jača strana. To je dodatni plus za Aly-ja. Dakle, 2 ekipe u kojima bi se on brže uigrao su Arsenal i Newcastle. Ukoliko dođe u jednu od njih, biće to odličan pos'o. :D

Dakle, za obranu je potrebno izdvojiti nekih 25 miliona. Onda bi ista ličila na nešto, pa čak i u slučaju povreda. :mrgreen: Opet, potreban je i jedan desni bek, jer Jenkinson je nikakav. :mrgreen:

Da bi vezni red post'o konkurentan, trebali biste dovesti Sneijdera. :mrgreen: Fakat, ako postoji onaj koji bi u potpunosti zamijenio Fabregasa, to je Wesley. Da, cijena je vrtoglava (40+ miliona), al' je klasa i po'. Uz Wilshere-a i Songa bi to izgledalo i više nego dobro. Arsenal bi se automatski vratio u sami vrh, a navijači bi imali apsolutno pravo nadati se trofejima (ili barem borbi za iste). Ako ne može Sneijder, onda stvarno ne znam koji igrači bi mogli baš pojačati klub. Ostaje se samo na Songu i Wilshereu (Diaby je vječito povrijeđen, Ramsey ne može igrati glavnu ulogu u vezi, Rosickom se treba zahvaliti, Frimpong je mlad...), a to nije nešto čemu bi trebao težiti klub poput Arsenala. Ever Banega? Možda pokušati s njim? Momak je bio nešto slabiji na Copa Americi, no uz pravog trenera i prave suigrače, mog'o bi činiti čuda. Nije što je naš, al' možda i pokušati sa Pjanićem. Ako ništa, čekati da dođe u optimalnu formu i onda krenuti pravo s njim. Cijena je nekih 10-ak miliona, a vjerujem da bi svi na kraju bili sretni zbog ovoga. U svakom slučaju, ako se može, onda treba baciti velike novce za Sneijdera. Jbg, šta je najgore što se može desiti? Odbiće il' Inter il' Sneijder i to je to (pa i nas ponekad odbiju žene, pa opet ne odustajemo :mrgreen: ).

Dakako, ekipa ne može biti dobra ako zavisi od Bendtnera i Chamakha. :mrgreen: Baciti novac na jedno kvalitetno napadačko pojačanje (no, to je za sada u ništavilu, jer je Park blizu potpisa), i to je to. RvP će sigurno odustvovati zbog problema sa povredama, a onda bi tu treb'o uskočiti neki rutiner. Ne mislim na Defoea ( :lol: ), Croucha i ostale vucibatine, već na nekog omladinca koji će pospremiti lopte iza leđa protivničkog golmana.

Dakle, lijevi bek + stoper + kreativni veznjak + napadač = 75 miliona. Uh, jes' puno brat bratu. :mrgreen:
Odlasci: Cesc + Nasri + Clichy + Eboue = 65 miliona. Prodati Rosyckog, Bendtnera i eto tih dodatnih 10 miliona. :mrgreen: (dobro, zaboravih za Chemberlaina i Gervinha na trenutak). Onda bi trebalo dodati 25 miliona, al' to je nešto što se može uraditi, zar ne?

Govorili bismo o pravoj rekonstrukciji tima, a to može biti samo dobro.

Jučerašnju utakmicu nisam gled'o. Doduše, da sam gled'o, mog'o bih haman samo pohvaliti Unitedovce, tako da...Arsenal bi izgubio dosta neplasiranjem u CL, a to je nešto što ni uprava, ni Wenger, a vala ni igrači ne žele. Sve se može riješiti, samo je potrebno da se odriješi kesa. :mrgreen:

Odoh sad gle'at US Open. Opasno sam u igri.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

xxl basket
Kontakt:

Post Postao/la xxl basket » 29 avg 2011, 18:06

ima li neko da mi moze reci nesto o Arsenal away boysima koliko ih ima i kolko je otprilike ljudi u kopu na ovom klipu kad su navijali protiv Uniteda ???

Edin.-
Kontakt:

Post Postao/la Edin.- » 29 avg 2011, 19:20

http://www.sportsport.ba/tekst/2/unisti ... arao/63428 Zaista zanimljiv clanak. Vrijedi procitat. Evo gledam ovaj klip, u prijasnjem Arsenalu, mnogi su davali golove sa vecim udaljenosti, pokusavali, sutali. Ovi danasnji, slabo ko se odluci za dalekometni sut. Pogledajte juce gol Young-a, preyeben pogodak. Treba vise suteva sa distance, samim tim postali bi opasniji.

Nema nikakvog iznenadjenja od Wengera (sto se tice transfera).

Pod moranjem je da dovede 2 kvalitetna igraca. Sada, vidjecemo da li ce on to ucinit.
Zadnja izmjena: Edin.-, dana/u 29 avg 2011, 19:24, ukupno mijenjano 1 put.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 29 avg 2011, 19:24

I ja sam se igr'o menadžera malo. :mrgreen:

Služeći se podacima sa transfermarkt.de nadjoh (jest vala i bilo teško naći :D ) da je Arsenal zaradio 28 miliona eura.

Ono što bih ja učinio da sam Arsene je to da bih pokušao naći za promjenu par Engleza, ali sam mišljenja i dalje da on treba povećati konkurenciju unutar ekipe sa igračima sličnih kvaliteta.

Ruku na srce, Arsenal ima svakakvih profila igrača, al' sve po jednog. Tako da otprilike dodje da je jedan igrač visok,jak na lopti,čvrst, drugi tehničar,dribler,treći brz, četvrti inteligentan,peti ovakav,šesti onakav, al' nema ni jednog profila igrača da u njega spadaju dva ili više igrača Arsenala (pod uslovom da su sličnog kvaliteta).

Odlaskom Fabregasa,Nasrija,Ebouea,Denilsona,Clichya (a haman i Bendtnera) ostavljen je ogroman prostor u budžetu, koji se može popuniti (Fabregas prema glasinama 120 k plaće,Nasri 80k, siguran asm da Eboue i Clichy minimalno 60k itd.).

Taj prostor opet jako je jako nezgodno zapuniti dvojcom-trojcom igrača, jer postoji velika vjerovatnoća da će dotični odsustvovati dužni (ili isprekidano kraće) period.

Pa sam malo istraživ'o, od klubova i igrača koje donekle poznajem, sam sklopio ekipu ,koja bi donijela širini, odgovarala Wengerovom ukusu (nisu nužno povezivani sa Arsenalom) ,a i omogućila ravnomjernu borbu Arsenala bar što se tiče trofeja u EPL.

Moram napomenuti da je ovo tek moja želja, tako da ako ko bude htio komentarisati, neka ima u vidu. :D

Što se tiče pozicije golmana mišljenja sam da Arsenal ima ,pored ostalih "velikih 5" najbolji golmanski tandem, sigurno da bolji od nekih izmedju tih 5,a slabiji od nekih nabrojanih, o ukusima neću.

Onda na red dolazi na red desni bek.

Jenkinson & Sagna.

Sagna je top kvalitet i o tome ni jedan objektivni gledaoc nema dileme, dok je Jenkinson nekoliko levela niže.
Od debija za Arsenal nije mi se svidio,al' sam mu davao šanse (mislio sam da je to tek prilagodba).No, neke situacije ne mogu da razumijem. Na primjer, pokrivanje šuta igrača, stojeći 5 metara od njega (logično da ga baš i ne pokriva, jer je gol velik 7 metara, a ne 2,5) ili neki ispadi na tekmi protiv Udinezea. Dobro čita igru, al' pod uslovom da je daleko od gola, kad stoji do 20 metara od gola je katastrofalan.Po meni je neperspektivan igrač i ne prognoziram mu neki drastični napredak.

Stoga sam se malo kop'o po igračima,koji igraju na desnom beku, al' pod uslovom da su mladi,talentirani ali i brzi,spretni i odlično čitaju igru, pored toga da su borbeni.

Na Engleskom tržištu ih i nema baš previše,pa sam se malo posvetio stranim tržištima.

Idealnog za Arsenalovu igru i za back-up igrača,koji ne odskače previše kvalitetom od Sagne, al' je ipak lošiji,sam našao Andreasa Back-a.

Igrač koji je jako brz ,a za svoju poziciju i inteligentan,pored toga igra dobro u oba smjera ,a i nije star (tek 24 godine).

Sigurno da bi ga Hoffenhaim prodao za "malu" svotu, pa recimo da je ta mala svota nekih 6,5 do 7 miliona eura (prema transfermarktu),a plaća ne bi trebala biti velika s obzirom da je jedan od onih koji ostaju u Hoffenhaimu,uprkos smanjenju budžeta istog (koji je do sada bio procijenjen negdje na 40 miliona eura).

Što se tiče štopera, tu je jasno. Vermaelen,Koscielny znaju igrati, Djourou je smješan, Squillaci idiot.
Tu bih doveo dvojac Cahill, kog sam mišljenja da treba i preplatiti (nekih 20 miliona funti,neka bude), te Dunna.

Prvi bi bio investicija za sadašnjost i nedvojbeno je da bi de odlično uklopio u Arsenal, budući da je Wengerova želja, a Dunn je mlad igrač,koji bi bio taj četvrti izbor,a sigurno da njegova cijena ne može biti prevelika (nekih 5-7 miliona eura),takodje ne moram puno objašnjavati zašto bih ga uzeo (Arsenalova želja),a siguran sam da bi pristao biti back-up nekom ko igra LP i ko se bori za titule.

Što se tiče lijevog beka,Traore definitivno nije kvalitet (ne znam gdje je nestao Traore iz 2007/8),a Gibbs je kvalitet ,al' tek za zamjenu.

Tragao sam za igračem sličnog profila Gibbsu, al' da je za nijansu kvalitetniji, te da je igrač sa kakvim takvim iskustvom, usput da je i jeftin, pa sam mišljenja da bi tam odgovarao Celtic-ov Izaguirre (mnogi ga porede sa Carlosom).

Takodje prema nekim procjenima portala vrijedio bi nekih 7-10 miliona eura (uzimaćemo ove veće cifre za konačnu).

Veznom redu treba puno transformacija. Svi iole objektivni su svjesni da se Cesc drugim Cescom ne može nadoknaditi, stoga treba potražiti igrača koji je kvalitetan, ali i jeftin ,te pored svega toga ima mogućnost napredka.

Moj izbog je pao na Martina Marvina. Prema kicker.de-u njegova vrijednost je nekih 15 miliona eura, pored toga bi se ,vjerovatno, i uklopio u Arsenalov stil igre, jer je brz, sa finim pregledom igre, a pored svega i Francuz.

Na DMF-a bih bez oklijevanja doveo Parkera. Košta nekih 10 miliona eura, iz Londona je, što zači Englez,trkač, a pored svega odstupa od profila Songa/Frimponga, tako da bi mogao igrati čak i u tandemu sa njima.

Doveo bih takodje još jedno krilo ,mada Arsenal na krilima ima čak 5 igrača, al' od tih 5 dvojci forma varira, dvojca su mladi da odgovore na zadatke ,mada su vrlo perspektivni i samo jedan (Gervinho) je dostojan dresa Arsenala.

I tu sam tragao za jeftinim i mladim igračima(dvojcom). I izbor je pao na mladića iz Seville Perotti-ja te na mlado i vrlo perspektivno krilo Aston Ville Albringhtona. Albringhton preferira desnu stranu i vrlo je brz, al' za razliku od Walcotta i čvrst, dok je Perotti mali čarobnjak koji igra po desnoj strani Sevillinog veznog reda. Drugi bi koštao negdje oko 15 miliona eura, dok prvi nekih 5-10 miliona.

Pitanje kako bi se uklopili (prije svega Perroti) je suvišno, jer bi Arsenal smanjio rizik time što bi u sastavu imao još 2 kvalitetna lijeva krila.

Što se napada tiče tu je doveden Young Park (zanimljivost: Ima IQ čak 150 :mrgreen: ), ali bih taj dio pojačao sa Nolanom Rouxom iz Bresta, navodno košta oko 7-8 miliona eura.

I kad sve saberemo došli bi:Beck (7 miliona),Cahill (20 miliona),Dunn(7 miliona),Izaguirre(10 miliona),Marvin (15 miliona),Parker(10 miliona),Albringhton(10 miliona),Perotti (15 miliona),Roux (8 miliona).

Ukupno 102 miliona.
AKo pogledamo na transfermarkt Arsenal je zaradio 42 miliona, što će reći da trebaju investirati 60 miliona eura.

Ako pogledamo poslovanje drugih klubova...
Krenimo redom:
Manchester City u minusu 71 milion eura
Chelsea u minusu 46,5 miliona eura
Manchester United u minusu 46 miliona eura
Liverpool u minuus 54 miliona eura

Pa prema tome to i nije velika cifra (budući da se godinama nije potrošila tolika cifra,ostavlja se utisak da je još manja).

Došla bi 4 Engleza i 3 Francuza. Jedan igrač iz Škotske lige, koji se olako uklope u engleski stil.

A mladiće poput Lansburya,Jenkinsona,Traorea,Coquelina,Alexa,Miyaichija,Campbella poslati na posudbe. Pa ako se ukaže šansa i prodati neke od njih, time dodatno smanjiti platnu listu (još par njih su na posudbama pr.Vela i Denilson).

Ovo je realno šta Arsene treba (bar te pozicije) ,no...
Ovo je samo moj san, ovo se u stvarnosti nikad neće desiti. :D
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.