VELEZDOGROBA je napisao/la:merzic ostaje u velezu jos najmanje pola godine:-)
zena mu treba danas da rodi tako da ga to veze za velez sad sigurno
eli coric ce navodno opet pocet trenirat u velezu kaze djafa ga zove.
moguc povratak stpca i valentina mazrekua iz lokomotive
igraju dobro za lokose glavni igraci
znaci nasoj djeci se okrecemo uz par mladih talentovanih igraca sa strane
bravo
RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
- Titova-Juga
- Kontakt:
Re: RSD Velež Mostar
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
Vjerovatno se radi o Sabahudinu Jusufbašiću, inače treći strijelac Prve lige FBiH sa 13 pogodaka, prošle sezone bio najbolji strijelac, 1990. godišteVELEZDOGROBA je napisao/la:LAKIJU ZAVRŠEN TRANSFER U 2 LIGU NJEMACKE.....
TO ZNAM 100%
jel stvarno brkovic odustao od transfera u zelju???
cuo sam da Velez pregovara s jusufspahicem spic iz capljine 2 strijelac lige.
mlad igrac navodno dobar
-
MostaracVelezovac
- Kontakt:
Halo boni.
Hocemo li mjenjat upravu ili ne?
Citavu godinu mi glavu probiste "treba iscerat treba ocerat" a sad kad je vrijeme kad se moze sve izmjenjat i kad se.moze skupstina sazvat - svi se usutili.
Citavu godinu mi glavu probiste "treba iscerat treba ocerat" a sad kad je vrijeme kad se moze sve izmjenjat i kad se.moze skupstina sazvat - svi se usutili.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
MostaracVelezovac je napisao/la:Halo boni.
Onda Bojkot bio , odu jedni lopovi , dodju drugi ..
Tesko sta mozemo rijecima postici , upast i polomit ih sve pa cemo vidjet ocel drugi put krasti
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !
- BolanBolan
- Kontakt:
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Gdje će opjevani i do neba dizani Handžić?
Da neće u Man City?
Samo odlaze,ima li iko da će u nas?
Da neće u Man City?
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
- Titova-Juga
- Kontakt:
tepsija je napisao/la:Gdje će opjevani i do neba dizani Handžić?
Da neće u Man City?
Ima bola, vidis da se prica o ovim sto su iznijeli najveci teret Lokosa, to su nam pojacanja za gornji dio tablice premijer lige u sljedecoj sezoni
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
Nije se uspio dogovoriti. Premalu mu platu nudili. Ali evo prica se da je dogovorio sa Barcom.tepsija je napisao/la:Gdje će opjevani i do neba dizani Handžić?
Da neće u Man City?
- tepsija
- Kontakt:
Treba postaviti ona klip sa Handžićevim golovima,možda je tu neki menadžer,tko zna.
Pomozimo mu.
Nego,bez zayebancije,nikad ništa ovako nećemo napraviti.Prodaju se najbolji,dovode đuturumi i najbolji Lokomotivini igrači.
Borba za opstanak je naša realnost,izgleda.
Volio bih da se iznenadim.
Pomozimo mu.
Nego,bez zayebancije,nikad ništa ovako nećemo napraviti.Prodaju se najbolji,dovode đuturumi i najbolji Lokomotivini igrači.
Vječno u našim srcima.
Vječno u našim srcima.
pobornik sam ovoga što je naveo VELEZDOGROBA, da se dovode mladi momci iz drugih klubova npr. lokosa, Turbine, čapljine i sl., jer ko zna, možda se baš tu kriju novi vrhunski igrači. ne volim ove koji unaprijed govore da je to promašaj, jer moraš čekati da sazriju pa da postanu vrhunski igrači. to stoji, ali ako ih dovedeš, i oni stalno budu na klupi sjedili, onda nikada oni vrhunski igrači postati neće. Ova sezona je pokazala da su rođeni dobili za buduća vremena svoju okusnicu tima, još abd da se oporavi Kazazić, i eto momaka koji će u budućnosti nositi igru rođenih..
VELEŽ kao što svi znamo nije bogat klub, pa da može masno plaćati igrače, ali zato može raditi ovo što su počeli, a to je da se svake godine izbaciju po dva - tri mlada igrača u prvi tim, a da se s strane dovode samo ciljana pojačanja, mada ne može se uvijek pogoditi s pojačanjima, zato se mora biti spreman na sve.
VELAGIĆ u današnjim novinama najavio skauting po čitavoj državi, gdje će se pratiti svi mladi igrači, s potencijalom. kaže da su već zapisali četvoricu potencijalnih pojačanja, a da su uočili navodno i petog igrača, koji bi po njima trebao biti pravo pojačanje. Naravno, sve drže u tajnost, do početka priprema za novu sezonu. Spominje i nekog mladića FADILA MARIĆA, kojeg su priključili prvom timu, a to će u buduće postati sve više i više praksa u klubu........
VELEŽ kao što svi znamo nije bogat klub, pa da može masno plaćati igrače, ali zato može raditi ovo što su počeli, a to je da se svake godine izbaciju po dva - tri mlada igrača u prvi tim, a da se s strane dovode samo ciljana pojačanja, mada ne može se uvijek pogoditi s pojačanjima, zato se mora biti spreman na sve.
VELAGIĆ u današnjim novinama najavio skauting po čitavoj državi, gdje će se pratiti svi mladi igrači, s potencijalom. kaže da su već zapisali četvoricu potencijalnih pojačanja, a da su uočili navodno i petog igrača, koji bi po njima trebao biti pravo pojačanje. Naravno, sve drže u tajnost, do početka priprema za novu sezonu. Spominje i nekog mladića FADILA MARIĆA, kojeg su priključili prvom timu, a to će u buduće postati sve više i više praksa u klubu........
- tepsija
- Kontakt:
Aha,super je to sa mladim igračima...koji se zadrže jednu sezonu i otplove...
Vječno u našim srcima.
Vječno u našim srcima.
ljudi moji o čeme pričate kakva pojačanja iz lokomotive,to je liga rekreativaca u kojoj se lokosi bore za opstanak,bio sam na 4 njihove utakmice ove sezone,isti slućaj je i sa omladincima koje sam gledo deset puta,izađite malo ispred kompjutera,gledajte utakmice pa onda pričajte o pojačanjima.
znam da nemožemo dovesti igrača iz želje,ali mogli smo barem pokušat dovesti ovog Đelmića iz zvjezde,i Karića iz goška,a gajimo neke evropske ambicije žalosna nam majka.
znam da nemožemo dovesti igrača iz želje,ali mogli smo barem pokušat dovesti ovog Đelmića iz zvjezde,i Karića iz goška,a gajimo neke evropske ambicije žalosna nam majka.
baš, puno je bolje sa starim igračima koji se zadrže jednu sezonu i otplove.tepsija je napisao/la:Aha,super je to sa mladim igračima...koji se zadrže jednu sezonu i otplove...
-
ivan.balic
- Kontakt:
Zvuči mi malo neiskusno od Velagića, jer to uzimanje mladih iz drugih klubova itekako košta. Ukoliko želiš potpisati profesionalni ugovor postoji naknada za treniranje koja nikako nije mala. Jedine opcije su da se raniji klub odrekne te naknade, što je sada rijetkost ili da igrač bude amater. U tom slučaju mu je Velež samo prilika da ode dalje, jer kao amater ima pravo otići kada hoće bez ikakve odštete.
Možda baš zbog toga što su amateri po ugovoru mladi igrači iz Veleža lako odlaze. Kažem možda.
Da naglasim da mi je Velež jako drag i da nemam loše namjere.
Možda baš zbog toga što su amateri po ugovoru mladi igrači iz Veleža lako odlaze. Kažem možda.
- tepsija
- Kontakt:
Zipa ovokajl je napisao/la:baš, puno je bolje sa starim igračima koji se zadrže jednu sezonu i otplove.tepsija je napisao/la:Aha,super je to sa mladim igračima...koji se zadrže jednu sezonu i otplove...
Zar se nemože nabaviti neki formiran igrač,22-27 godina npr...tepsija je napisao/la:
Iili se kod nas kale i prodaju ili dolaze da okončaju karijeru.Nemamo sredinu.
Vječno u našim srcima.
Vječno u našim srcima.
moj majstore naši ti direktori imaju dva razreda osnovne,ko da oni to razumiju,ivan.balic je napisao/la:Zvuči mi malo neiskusno od Velagića, jer to uzimanje mladih iz drugih klubova itekako košta. Ukoliko želiš potpisati profesionalni ugovor postoji naknada za treniranje koja nikako nije mala. Jedine opcije su da se raniji klub odrekne te naknade, što je sada rijetkost ili da igrač bude amater. U tom slučaju mu je Velež samo prilika da ode dalje, jer kao amater ima pravo otići kada hoće bez ikakve odštete.
evo ti jedan primjer u kadetima veleža trenira mali Tatar iz jablanice mogo bi bit dobar igrač,več godinu dana nisu mu u stanju platiti mjesečnu prevoznu kartu,i mali razmišlja da odustane,a ne da ponude nekim mladim igračima iz drugih gradova da dođu u velež,ma smješno je to totalni amaterizam.
može ali niko neče da ima posla sa varalicama u klubu,pročuje se to komuniciraju igrači između sebe.tepsija je napisao/la:Zipa ovokajl je napisao/la:baš, puno je bolje sa starim igračima koji se zadrže jednu sezonu i otplove.tepsija je napisao/la:Aha,super je to sa mladim igračima...koji se zadrže jednu sezonu i otplove...
Zar se nemože nabaviti neki formiran igrač,22-27 godina npr...tepsija je napisao/la:
Talentovani igrač Veleža Mustafa Burić na probi u Austriji
Vijest da je talentovani igrač Veleža na probi van granica naše zemlje i nije neka novost. "Rođen"i su prepoznatljivi kao “fabrika” mladih igrača, koji u bućućnosti svojim igrama obiželje naš fudbal. Jedan od njih je i zasigurno Mustafa Burić, talentovani igrač mostarskih "Rođenih" koji se nalazi na probnom radu u Austriji .
Igrač koji je svoj životni put počeo u gradu na Neretvi i ostavio neizbrisiv trag u omladinskim školama Veleža, gdje je u svim kategorijama bio kapiten. Svojim mukotrpnim radom došao je do prvog tima Velaža i protiv Sarajeva na Koševu ubilježio svoj prvi nastup sa nepunih 17 godina.
Ali , kako je to već postala praksa kluba s juga Hercegovine, Mustafi nisu ponudili ugovor i on je u potrazi za fudbalskim kruhom napustio našu zemlju. Posljednu utakmicu u svom voljenom klubu odigrao je protiv Zvijezde iz Gradačca, gdje je postigao pogodak i na najbolji način se oprostio od navijača. Dva dana nakon utakmice u upravu Veleža stigla je ponuda iz Austrije.
Trenutno se nalazi u Austriji gdje je odradio par treninga i ono što posebno ističe jesu uslovi s kojima je oduševljen. Ime kluba nam nije otkrio želeći sačekati potpis ugovora.
Vijest da je talentovani igrač Veleža na probi van granica naše zemlje i nije neka novost. "Rođen"i su prepoznatljivi kao “fabrika” mladih igrača, koji u bućućnosti svojim igrama obiželje naš fudbal. Jedan od njih je i zasigurno Mustafa Burić, talentovani igrač mostarskih "Rođenih" koji se nalazi na probnom radu u Austriji .
Igrač koji je svoj životni put počeo u gradu na Neretvi i ostavio neizbrisiv trag u omladinskim školama Veleža, gdje je u svim kategorijama bio kapiten. Svojim mukotrpnim radom došao je do prvog tima Velaža i protiv Sarajeva na Koševu ubilježio svoj prvi nastup sa nepunih 17 godina.
Ali , kako je to već postala praksa kluba s juga Hercegovine, Mustafi nisu ponudili ugovor i on je u potrazi za fudbalskim kruhom napustio našu zemlju. Posljednu utakmicu u svom voljenom klubu odigrao je protiv Zvijezde iz Gradačca, gdje je postigao pogodak i na najbolji način se oprostio od navijača. Dva dana nakon utakmice u upravu Veleža stigla je ponuda iz Austrije.
Trenutno se nalazi u Austriji gdje je odradio par treninga i ono što posebno ističe jesu uslovi s kojima je oduševljen. Ime kluba nam nije otkrio želeći sačekati potpis ugovora.
astra je napisao/la:ljudi moji o čeme pričate kakva pojačanja iz lokomotive,to je liga rekreativaca u kojoj se lokosi bore za opstanak,bio sam na 4 njihove utakmice ove sezone,isti slućaj je i sa omladincima koje sam gledo deset puta,izađite malo ispred kompjutera,gledajte utakmice pa onda pričajte o pojačanjima.
ma šta će mi evropa ako će me makabi i dudelanže nakantati po 5:0.
slažem se da ne treba uzmati starje igrače iz lokosa, ali tamo velež šalje svoje juniore na kaljenje, pa se uvijek trebaju držati na oku i normalno da će se uvijek pričati o tome. mada sumnjam da će iko doći iz lokomotive.
neka rade na stabilizaciji kluba, neka grade tribine, neka proizvode igrače... i vremenom će klub rasti. dosta je više dovođenja igrača za jednokratnu upotrebu i svake sezone ista priča
tepsija je napisao/la:Zipa ovokajl je napisao/la:baš, puno je bolje sa starim igračima koji se zadrže jednu sezonu i otplove.tepsija je napisao/la:Aha,super je to sa mladim igračima...koji se zadrže jednu sezonu i otplove...
pa neka sad pokušaju ove zadržati dok ne napune 23-24 godine, pa nek ih prodaju. to će uradii ako je stvarno došlo o promjena, ako nije, biće kao što kažeš, te jedno te isto, te jedno te isto
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.