Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka
prozva Gegic pojedine igrace, ne imenom, al pronaci ce se sami
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Boga mi @lumani,nije ova analiza daleko od istine.Barem u smislu megatalenta kakvim je bio najavljivan.Evo godinu i po ima apsolutno sve isto u svojoj igri.Da,mlad je jos uvijek i samo budala moze dati konacan sud,ali kad vidis momke koji su na draftu projecirani prije njega,jasno se uoci da nesto tu nedostaje.
jel ovo govori za bosanskog jordana mrmagic
Ja sam ga do danas smatrao relativno ozbiljnim forumasem, mada nisam ni upratio vecinu njegovih postove, ali ove izvale od danas su cirkus zivi.lumani je napisao/la:
Banuj se ,promijeni ime,ucini bilo sta...
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Mah, realno je on danas bio katastrofalan. Da li i to 'igranje za prezimena' pojedinih igraca ima udio u tome, moguce, ali je vise do njega. Da momak nije upravu (gledajuci cijelo prvenstvo), jeste.Chinaglia je napisao/la:prozva Gegic pojedine igrace, ne imenom, al pronaci ce se sami
-
bordobijeli
- Kontakt:
Gegic proziva Musu opaaa , prenose onu "divnu" atmosferu iz A selekcije . to je pravo samo prepirke,svadje,licni interesi daleko ce te dogurati 
gegaaa majstoreee reci im

Ma Musa je zlato sto se ponasanja tice, zato malo malo ga Mrsic u juniore posalje
Ili **** majku nekome, ili igra za sebe. Moramo pitati Seju Bukvu jeli narastao procenat od prodaje Muse na vise od 20 % 
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
Musa je ovaj turnir realno odigrao prilicno lose. Skoro je isti igrac od prosle godine, desnog ulaza i dalje nema, cak ni floatere ne pogadja kao prosle godine, asistencija sve manje i manje, sve teze probija itd. Ako je imao neku povredu onda su ove partije donekle razumljive. Takodjer, od jednog clana ove ekipe (nije igrao na prvenstvu inace tj nije prosao medju 12) sam cuo da Musu u ovoj ekipi skoro niko ne voli te da je momak prilicno prilicno bahat i prepotentan. Tog momka licno znam i ne vjerujem da je izmislio ili slagao. Dug je put pred Dzananom i mislim da je krajnje vrijeme da se ugleda na Doncica koji, iako mnogo bolji igrac od Dzanana, ne daje izajeve po medijima da zeli osvojiti 6 prstenova i slicno nego samo suti i radi te sa 17 godina biva proglasen MVPem kola u nikad jacoj Euroligi. Dzanan talenta itekako ima, na njemu je sad da se zakljuca u dvoranu i pocne radit na nedostacima ko lud. Jos me je razocarao defanzivnim pristupom na ovom turniru, sramotno je da sa takvom duzinom onako lose igra odbranu.
Gegic me odusevio defanzivno prije svega, momak je hladno igrao "libera" u LeBronovom stilu i vecinom bivao ta zadnja linija odbrane. U napadu ga sut dijeli od odlicnog igraca stvarno. Sve osim suta vec sad ima.
Od ostalih su mi najbolji bili Talic i Maric, obojica skroz solidni potencijali za kvalitetne igrace.
Gegic me odusevio defanzivno prije svega, momak je hladno igrao "libera" u LeBronovom stilu i vecinom bivao ta zadnja linija odbrane. U napadu ga sut dijeli od odlicnog igraca stvarno. Sve osim suta vec sad ima.
Od ostalih su mi najbolji bili Talic i Maric, obojica skroz solidni potencijali za kvalitetne igrace.
Musu su pitali sta zeli ostvariti, covjek je rekao da zeli biti najbolji. Sto su neki manipulatori preveli kako je on rekao DA CE BITI NAJBOLJI na svijetu.
Naravno da zeli biti najbolji. Luzerima bi najbolje odgovaralo da je rekao da zeli biti prosjek kao i sve u ovoj truloj drzavi.
Naravno da zeli biti najbolji. Luzerima bi najbolje odgovaralo da je rekao da zeli biti prosjek kao i sve u ovoj truloj drzavi.
Kajzer10 je napisao/la:Musu su pitali sta zeli ostvariti, covjek je rekao da zeli biti najbolji. Sto su neki manipulatori preveli kako je on rekao DA CE BITI NAJBOLJI na svijetu.
kljucna dva trenutka utakmice gdje su nas spanci slomili je na 1:23:30.
stistli smo ih maksimalno i dosli na samo -2 (51:49)
1) musa 12 sekundi carini loptu i onda sutira sa 8 metara i naravno fula
2) cerkezovic skace u napadu i onda bira ubjedljivo najgore rjesenje i daje loptu spancu direktno u ruke
3) musa pusta spanca na lagano polaganje iako je u tom trenutku imao 0 faula i svugdje na svijetu je pravilo da se u ovoj missmatch situaciji pravi faul na zemlji
spanci odlaze na 53:49 i tu se desava nas totalni raspad sistema.
stistli smo ih maksimalno i dosli na samo -2 (51:49)
1) musa 12 sekundi carini loptu i onda sutira sa 8 metara i naravno fula
2) cerkezovic skace u napadu i onda bira ubjedljivo najgore rjesenje i daje loptu spancu direktno u ruke
3) musa pusta spanca na lagano polaganje iako je u tom trenutku imao 0 faula i svugdje na svijetu je pravilo da se u ovoj missmatch situaciji pravi faul na zemlji
spanci odlaze na 53:49 i tu se desava nas totalni raspad sistema.
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
Gega prvo nek nauci sutnuti loptu,barem toliko da pogadja obruce,pa nek onda nekoga proziva i bez ovakvog Muse koji je realno kroz prvenstvo bio daleko ispod svog nivoa mi nikoga zivog ne bi dobili.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
NEZALAGANJE je napisao/la:Boga mi @lumani,nije ova analiza daleko od istine.Barem u smislu megatalenta kakvim je bio najavljivan.Evo godinu i po ima apsolutno sve isto u svojoj igri.Da,mlad je jos uvijek i samo budala moze dati konacan sud,ali kad vidis momke koji su na draftu projecirani prije njega,jasno se uoci da nesto tu nedostaje.
Igrao je dobro za A Repku i ono kurcenje tamo ga je malo sjebalo.Ja nisam nikad mislio da ce biti super zvijezda u nba,ali smatram da ce otici preko bare...nije on zaboravio igrati a nije ni nazadovao problem je u njegovoj glavi ..stan,ugovor,scouti mnogo je to za nas Balkance Sa 16,7 godina...Ja i dalje tvrdim da je trebao na college da se skoluje i igra basket.
kako mislis za balkance... doncic je balkanac pa je o sebi pri sebi, teodosic je u njegovim godinama bio isto o sebi, pri sebi, saric, tomic... da ne nabrajam dalje...lumani je napisao/la:Igrao je dobro za A Repku i ono kurcenje tamo ga je malo sjebalo.Ja nisam nikad mislio da ce biti super zvijezda u nba,ali smatram da ce otici preko bare...nije on zaboravio igrati a nije ni nazadovao problem je u njegovoj glavi ..stan,ugovor,scouti mnogo je to za nas Balkance Sa 16,7 godina...Ja i dalje tvrdim da je trebao na college da se skoluje i igra basket.
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
Ali nikoga od njih je dočekalo 60.000 napaćenih Bošnjaka i tražilo da sutra zakucava preko LeBrona.
Vidjelo se odmah da atomsfera između momaka nije na nivou, tome svjedoči ova Gegina izjava.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
a krivac je tome samo jedna osoba... odnosno dvije... taj sto misli da je iznad ostalih, i onaj koji mu je to dozvolioRokoko87 je napisao/la:Vidjelo se odmah da atomsfera između momaka nije na nivou, tome svjedoči ova Gegina izjava.
Pa i sam selektor je govorio u onom intervju na pripremama o tome. Ako budu dobri timski i hemija bude dobra ostvarit ce se neki rezultat.Rokoko87 je napisao/la:Vidjelo se odmah da atomsfera između momaka nije na nivou, tome svjedoči ova Gegina izjava.
KK_Bosna je napisao/la:kako mislis za balkance... doncic je balkanac pa je o sebi pri sebi, teodosic je u njegovim godinama bio isto o sebi, pri sebi, saric, tomic... da ne nabrajam dalje...lumani je napisao/la:Igrao je dobro za A Repku i ono kurcenje tamo ga je malo sjebalo.Ja nisam nikad mislio da ce biti super zvijezda u nba,ali smatram da ce otici preko bare...nije on zaboravio igrati a nije ni nazadovao problem je u njegovoj glavi ..stan,ugovor,scouti mnogo je to za nas Balkance Sa 16,7 godina...Ja i dalje tvrdim da je trebao na college da se skoluje i igra basket.
Ja ne znam koji je od navedenih docekan u rodnom mjestu od 20,30 hiljada ,ili dobio stan...Doncic je naucio rano kako da se ponasa,dugo je u Spaniji....Saric?mnogo problema je imao,da ih ne nabrajam.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.