RSD Velež - Stadion Rođeni
-
- Kontakt:
Re: RSD Velež - Stadion Rođeni
Sad sam nešto guglao i izbaci mi intervju od jednog inžinjera iz Srbije koji je radio na par stadiona u Srbiji i Mađarskoj.
Kaže da se cijena izgradnje stadiona računa po jednom sjedećem mjestu a ne po kvadraturi.
Jer je po tim standardima tako propisano i tako se računa.
Konkretno za 4 kategoriju UEFE minimalna cijena izgradnje stadiona u Srbiji što su radili ove i prošle godine a mislim da su slične cijene i kod nas je 1500 eura po jednom sjedećem mjestu.
To su stadioni koji zadovoljavaju tu kategoriju ali nemaju neki specijalni raskoš i nisu sad prenapucani.
Prosječna cijena u europi za nove stadione je kaže oko 4000 eura,dok za stadione koji su baš vrh cijena ide i preko 10.000 eura.
Ako je vjerovati ovome onda bi to za nas izašlo sigurno oko 10 miliona.
Sad šta je istina nisam stručnjak.
Kaže da se cijena izgradnje stadiona računa po jednom sjedećem mjestu a ne po kvadraturi.
Konkretno za 4 kategoriju UEFE minimalna cijena izgradnje stadiona u Srbiji što su radili ove i prošle godine a mislim da su slične cijene i kod nas je 1500 eura po jednom sjedećem mjestu.
To su stadioni koji zadovoljavaju tu kategoriju ali nemaju neki specijalni raskoš i nisu sad prenapucani.
Prosječna cijena u europi za nove stadione je kaže oko 4000 eura,dok za stadione koji su baš vrh cijena ide i preko 10.000 eura.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara
-
- Kontakt:
Vjerujem ti da si guglao i to procitao, ali mi nema logike. Treba dasaka i betonaEspiritosanto je napisao/la: ↑10 okt 2023, 21:01Sad sam nešto guglao i izbaci mi intervju od jednog inžinjera iz Srbije koji je radio na par stadiona u Srbiji i Mađarskoj.

-
- Kontakt:
Imaju daske od RA tribine,čuvali ih nisu pokisle samo betonaDirektorcic je napisao/la: ↑10 okt 2023, 21:18Vjerujem ti da si guglao i to procitao, ali mi nema logike. Treba dasaka i betonaEspiritosanto je napisao/la: ↑10 okt 2023, 21:01Sad sam nešto guglao i izbaci mi intervju od jednog inžinjera iz Srbije koji je radio na par stadiona u Srbiji i Mađarskoj.
Sad šta je istina nisam stručnjak.![]()

Osijekov stadion preko 13.000 sjedećih mjesta plus dva hibridna terena sa tribinama i svim ostalim sadržajima je koštao 80 miliona.
Po toj računici oko 6000 eura je prosjek jednog sjedećeg mjesta a stadion je i više nego napucan.
Al eto brzo će radovi pa ćemo vidjeti odmah na temeljima koliko će kopati.
I Mostarske kiše kao da su stale
-
- Kontakt:
E svasta,ljudi izadju sa saopcenjem,niko ne spomene nikakvu parcijalnu izgradnju,a sad ovdje milion nekih konfuznih naklapanja.
-
- Kontakt:
Bit ce sutra da je necemo ni graditkonjicanin01 je napisao/la: ↑10 okt 2023, 22:08E svasta,ljudi izadju sa saopcenjem,niko ne spomene nikakvu parcijalnu izgradnju,a sad ovdje milion nekih konfuznih naklapanja.

-
- Kontakt:
Nismo sigurni bili. Ne treba nikome zamjeriti, samo diskutujemo i to je pozitivno. Nismo svi toliko bliski predsjedniku, sekretarima itd.konjicanin01 je napisao/la: ↑10 okt 2023, 22:08E svasta,ljudi izadju sa saopcenjem,niko ne spomene nikakvu parcijalnu izgradnju,a sad ovdje milion nekih konfuznih naklapanja.
Samo opusteno, ja sam zestoko protiv gostujucih pod krovom ma kako god bilo.
Ti si naša ljubav jedina!
Od kud ova lupetanja o parcijalnoj gradnji ? Izgradit ce se cijela tribina,ali Bez svlacionica,bez VIP-a,bez krova,bez stolica,,,,dakle samo grubi betonski radovi,i to ce kostati nesto vise od 1,5 milion KM.
-
- Kontakt:
Upravo to i ja kazem...ali dusa lupati ...cuj nisu uplacena sredstva,a covjek se javno zahvaljuje gradu na sredstvima uplacenim.Vlast nije formirana u kantonu,grad ima vlast i to je davno izglasano i usvojeno ,prema tome stop dezinformacijama.
-
- Kontakt:
Tako je, i koliko sam upucen 3 miliona su obezbjeđena , e sad je pitanje dali ce se sve moci zavrsiti sa tim parama ...konjicanin01 je napisao/la: ↑11 okt 2023, 07:22Upravo to i ja kazem...ali dusa lupati ...cuj nisu uplacena sredstva,a covjek se javno zahvaljuje gradu na sredstvima uplacenim.Vlast nije formirana u kantonu,grad ima vlast i to je davno izglasano i usvojeno ,prema tome stop dezinformacijama.
Jer znate kako cijene variraju pogotovo u ovo vrijeme, a evo vec je pocela armatura rasti vec 3 puta ima 2 mjeseca , to jest da je i celik naravno skocio...
-
- Kontakt:
Pa da , ostavit ce priključke za fazu dva i to je to , sto se tice ovog miliona
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
četvrta kategorije UEFA stadiona:Tribina koja će biti izgrađena će zadovoljiti kriterije četvrte kategorije UEFA stadiona. Imat će potrebne sadržaje, uključujući i standardizirane svlačionice za domaći i gostujući tim, a tu su i drugi neophodni sadržaji.
Field of play: 105 m long, 68 m wide
Minimum size of referee's dressing room: 20 square metres
Minimum floodlighting: 1400 Eh(lux) horizontal illuminance uniformity ratios U1h >0.5 and U2h >0.7
1000 Ev(lux) vertical illuminance uniformity ratios U1h >0.4 and U2h >0.5
Spectator standing allowed: No
Minimum Seated capacity: 8000
Turnstiles and electronic ticket control system: Turnstiles and electronic ticket control system
Minimum total VIP seats: 100
VIP parking: 150
VIP hospitality area: Yes
Closed-circuit television system (CCTV): Yes
Control room: Yes, with equipped colour monitors connected to CCTV system and displaying live data from ETCS
Minimum media working area: 30 working positions
Photographers' working area: 20 working positions
Minimum media seating: 60, 30 with desks
Minimum space for main camera platform: 6 m × 2 m (19.7 ft × 6.6 ft) for at least 3 cameras
Additional camera platforms: category 3 + one platform on the opposite stand from main camera platform
and 2 platforms 2 m × 2 m (6.6 ft × 6.6 ft) behind each goal for 1 camera each
Minimum number of commentary positions: 10
Minimum number of TV studios: 2, at least 1 with a view of the pitch
Minimum post-match interview positions: 4, each 4 by 3 metres
Minimum outside broadcast van area: 1,000 m2
Minimum number of seats in press conference room: 50
Minimum size for mixed zone: large enough for at least 50 media representatives
Yebo mater

Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
- Doktorinho
- Kontakt:
nadvožnjak preko magistrale i riješen problem za parking
Bez neke zeze....imal vam bagera ili opet fali neki papir.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
-
- Kontakt:
Sto neko izbrisa postove
-
- Kontakt:
Ceka se pogodna temperatura .
-
- Kontakt:
– Za sedam dana smo tu. Krećemo sa radovima i želimo ih izvesti u najkraćem roku, najkvalitetnije, poručio je direktor Građevinskog preduzeća Amitea, Anel Husnić.
Evo sada ce 20 dana od ove izjave malog Husnica.
Kako nas neko **** u zdrav mozak. 10 mjeseci ista **** prica kako krecu radovi za par dana.
Evo sada ce 20 dana od ove izjave malog Husnica.
Kako nas neko **** u zdrav mozak. 10 mjeseci ista **** prica kako krecu radovi za par dana.
**** im vise majku sa ovim amaterizmom
-
- Kontakt:
Hajde taj amaterizam i nekako. Moze se prihvatiti. Ali da nas ovako lazu iz dana u dan je preslo svaku granicu.
Nista mi mrze nema nego neodgovornost, ako si rekao tad i tad onda se toga drzi, ili saopsti razlog pomjeranja..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.