NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

SaltCityAttack
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la SaltCityAttack » 27 dec 2010, 03:44

ako sve ekipe pobjede bice zeznuto i pitam se ko bi onda isao GB ILI TB?..Giantsi nebi sigurno, jer su prije njih Packersi, ali neznam jesu li Gaintsi igrali protiv TB ove sezone i ako jesu uopste, zna li neko ko je dobio tuu utakmicu?..ako Packersi izgube, i TB i Giantsi dobiju, a u slucaju oni da nisu igrlai ove sezone i to je onda komplikovano i vjerujem da bi igrali neki play off game

EDIT:

Gianti nisu uopste igrali sa TB :)... bice zenzuto ovo, a vjerujem da ce odigrati utakmicu jednu medjusobno i da ce to odluciti ko ce otici u play off

EDIT:

Izgleda da ce Packersi otici u play off i ako svi pobjede, jer imaju najmanje poraza u diviziji i to valjda odlkucuje kako ovaj mi vamo drug rece... znaci TB nikako ne moze imati manje pooraza od Packersa ebiga.
Zadnja izmjena: SaltCityAttack, dana/u 27 dec 2010, 04:29, ukupno mijenjano 1 put.
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 27 dec 2010, 04:23

znate sta ljudi jbs ovaj footbal njihov pa dosta mi ej sto gubim zivce na slobodu i marseille jos mi i ovo treba, ako pobiejde pobiejde ako ne ko ih j...., mislim ne treba meni ovo , jer sam takav lik previse se nerviram za ove klubove ne tyreba mi da se ovoliko zakacim jso i za jetse, ako pobiejde pobijede mislim stavrno mi ovo ne treba imam ja odtsa svojih problema i sasvim mi je dovoljno sporske ljubavi sto imama za moj marseille i slobodu pored njih ne zelim ni za koga vise da dajem svoje zivce tolko ako budu budu pobjedivali bicu sretan ako ne ko ih j...., najavzija stvar sto s etice ovih americkih sportova mi je i ostace da lijepo mogu sjesti popiti i gledati pravi entertainment na njihovim televizijama, mislim gledat utakmice na njihovim televizijama jer je to uzitak pravi

a moje neko misljenje ovako i da ne navijam za jetse mislim nakon danasje utakmice da ce jetsi proci coltse ako ih dobiju u play offu to je nako moje misljenje mislim da su na proslugodinu jetsi dosta dosta zreliji i da su ipak jaci ove godine nego prosle kada su dosli do polufinala,ali eto vidicemo
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 27 dec 2010, 04:32

pa normalno da su Jetsi jaci ove godine nego prosle, ali Coltsi mi nekaoo nisu nesto ove sezone.. neznam sta se sa njih desava ebiga.

majkemi onaj ko je gledo utkamicu mogli su vidjeti kako su izbijali ovi lopte... nekakve kratke lopte su izbijali, koje su dolazile uglanvom do Davisa.. nekako su cudna izbijanja bila skroz ebiga ....ebiga i pored toga opet Hester uhvatio dvije nakon toga smo napraivli ta 2 TD...
Danas su svi oredvidjeli utkamicu gdje ce dominirati dvije mozda jedne od najboljih odbrana lige, ali rezultat je to pokazao drugacije...Odbrana Bearsa u drugom periodu katastrofalna, dok u drugom poluvremenu su bili nesto bolji, ali ponovo su dozvoljavali taj 3th down i te kratke pasove, ali na svu srecu poslije su popravili ucinak iz drugog perioda...u prvom poluvremenu Sanchez je imao samo dvije ne uhvacene lopte :o..onaj koji je najvise zakazao pored secondary def,koji su cekali barem podrsku Peppersa i comp. zaista su bili ispod svog nivoa...ovo je Peppersu sigurno jedna od losih utkamica u karijeri i tu ide svakako pohvala za OL Jetsa..cak u par navrata Peppers je i izveden sa terena, kako bi mozd amalo odmorio ili dobio neke upute, ali zaista danas je bio ispod svog nivoa...naravno secondary def. kod nas skoro i ne postoji, jer sam vec objasnjavao, da se sve bazira dole na front line, gdje se treba vrsiti pritisak na QB, ali danas je to bilo skroz lose od njih.....odbrana Jetsa takodjer katastrofalna i ono cemu se unikatni nadao, a to je da mogu zatvoriti nase duge lopte nije mu se ostvarilo.Cutler je dugim loptama pronalazio brzog Knoxa,Hestera i td, dok kratkim loptama za nas je to uvjek rizik to se i vidjelo...tamo cega smo se najvise bojali tu smo bili nevjerovatno dobri u ovoj utakmici...uzimaju ci u obzir da Jetsi su ekipa koja voli napadati na QB zaista u ovoj utakmici nisu bilu u stanju doci do Cutlera...mislio sam da ce Cutler biti oboren barem 4-5 puta u ovoj utakmici, ali OL Bearsa je odradio do sada najbolji posao u ovoj sezoni i zaista tim momcima skidam kapu za danasnju utakmicu, jer oni su ti koji su zasluzni za ove brojke Cutlera od 4 TD 3 bacanja i jedno trcanje :) I naranvo zasluzni su sto je Forte prvi RB u ligi koji je trcao preko 100 yardi protiv Jetsa, a imao je preko 120 i sve ukupno skupio je oko 160 yardi...Cutler ko nikad do sada u sezoni, imao je vremena da baca loptu i to je ono sto me posebno raduje..svaku utkamicu bili smo svjedoci, kako je bio prinudjen bacati brzo, jer uvjek su bili blizu njega da ga ruse, ali danas su mu svi putevi bili omoguceni da ima odlicnu utakmicu i uspio je u tome...ponovo smo pokazali da smo opasni sa dalekometnim bacanjima, jer imamo te brze recivere, nego li iz blizine gdje uglavnom pravimo greske

Evo sta kaze Rayan :)

"That was disappointing to say the least," Ryan said. "I understand you get a play or two, but we're going in there trying to kick away from that guy. We tried to do that all day and he got his hands on it and that's why you see how important it is to kick a way from that kid. He is the best returner in the game."
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 27 dec 2010, 09:51

SaltCityAttack je napisao/la:ako sve ekipe pobjede bice zeznuto i pitam se ko bi onda isao GB ILI TB?..Giantsi nebi sigurno, jer su prije njih Packersi, ali neznam jesu li Gaintsi igrali protiv TB ove sezone i ako jesu uopste, zna li neko ko je dobio tuu utakmicu?..ako Packersi izgube, i TB i Giantsi dobiju, a u slucaju oni da nisu igrlai ove sezone i to je onda komplikovano i vjerujem da bi igrali neki play off game

EDIT:

Gianti nisu uopste igrali sa TB :)... bice zenzuto ovo, a vjerujem da ce odigrati utakmicu jednu medjusobno i da ce to odluciti ko ce otici u play off

EDIT:

Izgleda da ce Packersi otici u play off i ako svi pobjede, jer imaju najmanje poraza u diviziji i to valjda odlkucuje kako ovaj mi vamo drug rece... znaci TB nikako ne moze imati manje pooraza od Packersa ebiga.
Ako su klubovi sa istim omjerom iz različitih divizija i nisu igrali međusobno onda se gleda njihov omjer unutar konferencije, a ako su i tu isti onda se računa strength of victory, tj. koliko su pobjeda ostvarili protivnici koje su ti timovi pobijedili.
"Float like a butterfly, sting like a bee"

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 27 dec 2010, 09:54

EdinTM87 je napisao/la:U AFC sve jasno, osim prvog mjesta u AFC South gdje mi pobjedom protiv slabasnih Titansa idemo u PO. Znaci sve je jasno, dok u NFC je mnogo zanimljivije....

Evo tabele i PO parova:

1. New England Patriots
2. Pittsburgh Steelers
3. Kansas City Chiefs (osim ako ne izgube od Raidersa kuci, sto je jako tesko)
4. Indianapolis Colts (osim ako Chiefsi ne izgube od Raidersa kuci, sto je jako tesko)
5. Baltimore Ravens
6. New York Jets

wc round:
Kansas City Chiefs - New York Jets
Indianapolis Colts - Baltimore Ravens

Nadam se da ce ipak Chiefsi izgubiti od Oaklanda kuci, jer mi isli na fekalije :mrgreen: A oni na Ravense, ako ne, jedva cekam duel protiv Takticara i ponavljanje 2006. :mrgreen:
Nije još nemoguće da Ravensi uzmu diviziju, ne bih otpisao mogućnost poraza Steelersa u Clevelandu. Ako ne, onda mislim da je došlo vrijeme da se Coltsima osvetimo za onaj bolni poraz iz 2006. ;)

sandiegochargers
Kontakt:

Post Postao/la sandiegochargers » 27 dec 2010, 15:02

nikad nisam vjerovao da bi ovako sezona san diega mogla zavrsitit ali yebi ga. ne mozes se probuditi pred kraj sezone i ocekivati play off. ima sljedeca godina do kraja sezone fan sam eaglesa.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 27 dec 2010, 19:15

NFC zeznuto :).. pa skim bi igrlai u ovom trenutku Bearsi?...ako Phila dobije obadvije i mi zijanimo od Packersa sto mislim da hocemo, jer njim je to vec play off utakmica...ako budemo iza Eagelsa kojim slucajem sa kojom ekipom bi mi igrali play off?... mislim jeli Now Orlines ili Packersi?
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 27 dec 2010, 19:35

Nevjerovatno, pogledajte sta se moze desiti u borbi za wc:

Dakle, recimo da ce NO izgubit od Atlante i Tampe, NYG uzet Redskinse, a GB uzet Bearse, sto su sasvim realni rezultati, osim toga da TB uzme NO u gostima, al se moze desit, onda ce sve 4 ekipe imat omjer 10:6 i omjer u konferenciji 8:4 (kako kaze Takticar da ce se to gledat u slucaju da se nisu sastali) Eh sta onda :lol: :lol:

Evo medjusobnih duela izmedju te 4 ekipe:

New Orleans - Tampa Bay 1:1 (naravno u slucaju da TB dobije u zadnjoj tekmi)
Green Bay - New York Giants 1:0 (ukoliko bi NO uzo TB, onda bi samo ove dvije ekipe imale isti omjer i wc bi dobili NO i GB zbog boljeg omjera sa NYG)
Tampa Bay - New York Giants 0:0
New Orleans - Green Bay 0:0
New York Giants - New Orleans 0:0
Green Bay - Tampa Bay 0:0

Pa eto kad bi 4 ekipe imale isti omjer, ja bi prvu wc dao Packersima zbog tog sto imaju najbolji omjer medju ove 4 ekipe, a za drugu wc nek se baca novcic :lol: :lol: :lol: :lol:

EDIT: Ne moze novcic kad su 3 ekipe, nek igraju zim zam zum :mrgreen:
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 27 dec 2010, 20:28

ja sam ti sinoc napisao, a i takticar ti je to bolje pojasnio :)... gleda se ko ima bolji omjer u diviziji svojoj,a to su Packersi prije svega na prvom mjestu..Tampa i Giantsi su iza njih daleko ebiga, jer ovi su samo dvije utkamice u diviziji izgubili , dok su TB I Giantsi na 2-3 i ako budu na 3-3 znaci nikako ni jedna ne moze preko Packersa
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 27 dec 2010, 20:46

SaltCityAttack je napisao/la:ja sam ti sinoc napisao, a i takticar ti je to bolje pojasnio :)... gleda se ko ima bolji omjer u diviziji svojoj,a to su Packersi prije svega na prvom mjestu..Tampa i Giantsi su iza njih daleko ebiga, jer ovi su samo dvije utkamice u diviziji izgubili , dok su TB I Giantsi na 2-3 i ako budu na 3-3 znaci nikako ni jedna ne moze preko Packersa
Pa vidis da je takticar napiso da se gleda prvo omjer unutar konferncije...

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 27 dec 2010, 21:11

pa mislim da Packersi i tu imaju najbolji omjer ali eto vidjet cemo sta ce se sve desiti tu :)...znam da moji Bearsi nemaju problema sa tim, jer 11:4 je sasvim dovoljno da se uzme divizija NFC NORTH :)

Meni samo nije jasno kako ovi Bearsi nikad se nije potrefilo da napad i odbrana kolektivno odigrjau dobro utakmicu :roll: ...vazda jedni moraju zakazati ebiga...kad god napad igra dobro , odbrana zakaze, a kada napad je jako los ond aje tu odbrana koja ih spasava i vadi...kao da ovi igraci u odbrani kada vide da ofanzivno ide dosta dobro, vise i ne pruzaju svoj maksimum ...nikako mi ovo ne moze biti jasno pihhhh
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

the_packer
Kontakt:

Post Postao/la the_packer » 27 dec 2010, 21:16

evo pravila:

http://www.nfl.com/standings/tiebreakingprocedures

sto se tice packersa ako dobijemo bearse sigurno idemo u PO i igrali bi protiv bearsa prvu na soldier-u pod uslvom da philly dobije ove dvije zadnje. takodje mozemo proci i pod uslovom da izgubimo a da giantsi izgube od washingtona zadnju i da veceras atlanta dobije NO jer u zadnjem kolu se sastaju tampa i NO i jedan od njih mora izgubiti.

kljuc za sljedecu utakmicu je sto manje puntova u polje a sto vise izvan a na kickoffu nek nam bog pomogne :)

sretan Božić svima koji slave i sretna nova godina :)

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 27 dec 2010, 23:41

Znači da još jednom uprošteno ponovimo:

U slučaju istog omjera klubova iz iste divizije gledaju se prvo međusobni susreti, pa omjer unutar divizije, pa utakmice protiv istih protivnika, pa omjer unutar konferencije, pa strength of victory, pa strengt of schedule...

Ako klubovi nisu iz iste divizije onda se gleda međusobni susret, ako su ga odigrali, pa onda omjer unutar konferencije, pa utakmice protiv istih protivnika (mora ih biti najmanje 4), pa strength of victory, pa strength of schedule...

the_packer, hvala na pomoćnom linku.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 28 dec 2010, 02:59

the_packer je napisao/la:evo pravila:

http://www.nfl.com/standings/tiebreakingprocedures

sto se tice packersa ako dobijemo bearse sigurno idemo u PO i igrali bi protiv bearsa prvu na soldier-u pod uslvom da philly dobije ove dvije zadnje. takodje mozemo proci i pod uslovom da izgubimo a da giantsi izgube od washingtona zadnju i da veceras atlanta dobije NO jer u zadnjem kolu se sastaju tampa i NO i jedan od njih mora izgubiti.

kljuc za sljedecu utakmicu je sto manje puntova u polje a sto vise izvan a na kickoffu nek nam bog pomogne :)

sretan Božić svima koji slave i sretna nova godina :)

Uhvatit ce Hester barem jednu :)..i ovi su ispucavali nekakve cudne kratke lopte, jer im je bilo valjda isplatnije ispucati kratku loptu i dati Bearsima da krecu sa 35-40 yardi, nego da Hester otrci 40-50, koliko je pretrco u dva navrata i to nakon njegovih trcanja odmah smo postigli 2 TD :)....ja iskreno volio bi Packerse u play offu, jer to je utakmica koju bi svi ocekivali zbog rivalstva...., ali prije svega volio bi da mi budemo slobodni prvu sedmicu da se saniraju te neke povrede i onda neka Packersi dobiju Philu i to bi bio slag na tortu, kojeg ja zeljno ocekujem...ovu sad utkamicu protiv Packersa, mislim da ce Packersi uzeti, jer ona im je preko potrebna
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 28 dec 2010, 16:10

Taktičar je napisao/la:Znači da još jednom uprošteno ponovimo:

U slučaju istog omjera klubova iz iste divizije gledaju se prvo međusobni susreti, pa omjer unutar divizije, pa utakmice protiv istih protivnika, pa omjer unutar konferencije, pa strength of victory, pa strengt of schedule...

Ako klubovi nisu iz iste divizije onda se gleda međusobni susret, ako su ga odigrali, pa onda omjer unutar konferencije, pa utakmice protiv istih protivnika (mora ih biti najmanje 4), pa strength of victory, pa strength of schedule...

Saintsi iznenadili Falconse, neocekivano slavili u Atlanti i obezbijedili prvi wc, a za drugi wc velika je vjerovatnoca da ce se gledati utakmice protiv istih protivnika u slucaju da GB i TB i NYG i TB imaju isti omjer, a u slucaju da GB i NYG imaju isti omjer wc ce dobiti GB zbog boljeg medjusobnog omjera... Sve tri ekipe imaju isti omjer u konferenciji 7:4.

Zadnja nedivizijska tekma se igra u Philadephii izmedju domacih Eaglesa i Vikingsa.. Poslije te tekme slijedi tabela poslije week 16. Ugodno vece.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 28 dec 2010, 19:33

eh kad bi Vikingsi iznenadili Philu :)...Now Orlines najbolje prodje od svih :)... ljudi ce igrat protiv STL u play offu ebiga, a naprimjer nas kao prvake divizije ce zapast Packersi u slucaju da dobije obadvije utakmice, ami izgubimo od Packersa
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

the_packer
Kontakt:

Post Postao/la the_packer » 28 dec 2010, 20:48

EdinTM87 je napisao/la:
Taktičar je napisao/la:Znači da još jednom uprošteno ponovimo:

Saintsi iznenadili Falconse, neocekivano slavili u Atlanti i obezbijedili prvi wc, a za drugi wc velika je vjerovatnoca da ce se gledati utakmice protiv istih protivnika u slucaju da GB i TB i NYG i TB imaju isti omjer, a u slucaju da GB i NYG imaju isti omjer wc ce dobiti GB zbog boljeg medjusobnog omjera... Sve tri ekipe imaju isti omjer u konferenciji 7:4.

Zadnja nedivizijska tekma se igra u Philadephii izmedju domacih Eaglesa i Vikingsa.. Poslije te tekme slijedi tabela poslije week 16. Ugodno vece.

Opet pogresno. Nakon medjusobnog se gleda omjer u diviziji a ne u konferenciji. GB sada ima 3:2 a i giantsi tampa imaju po 2:3. GB ako dobije bearse imat ce 4:2 a i giantsi i tampa ako dobiju redskinse odnosno NO imat ce 3:3 iz cega proizlazi da packersi sa pobjedom nad bearsima idu sigurno u PO...

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 29 dec 2010, 01:29

Jedan kaze jedno jedan drugo, al nije bitno, GB pobjedom ide dalje...

Nevjerovatno je kako odbrana moze sjebati jedan tim... Texansi imaju:

4. QB u ligi po bacenim yardama (Schaub)

1. RB u ligi to pretrcanim yardama (Foster)

4. WR u ligi po uhvacenim :lol: yardama (Johnson)

A opet ih nigdje nema....

Mi tu imamo naravno Manninga velikog vodju koji je prvi QB lige 8-) sa 4436 bacenih yardi, a imamo i wayna po recievingu koji je 3. sa dominantnih 1287 yardi... Evo i kompletne liste napada i odbrane...

http://www.nfl.com/stats/player

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 29 dec 2010, 03:57

Evo Minesota dobro pati Philu :)...dadam se da ce ih iznenaditi i da cemo veceras osigurat drugi najbolji rekord u NFC, odnosno Bay Week... slijedece sedmice bi ond akomotno mogli odigrati lagano i da se cuvamo nedo bog povreda
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 29 dec 2010, 04:46

Phila do sada napravila samo 7p protiv Minesote :shock: ...Minesota istina ima dobru odbranu, ali se pitam kako smo mi postigli 40 poena hmmm...ebiga onda zaista offense line kod nas izgleda kao novi u ove zadnje dvije utakmice :)..Cutler kada ima vremena da baca, on je jedan od najboljih QB u ligi to je i pokazao

Ovi su evo 5 minuta do kraja rasformirali Vicka...vec su ga 6 puta rusili i imao je dobrih jos udaraca :(.... nije nista puno bolje prosao od Cutlera u onoj utkamici protiv Giantsa, samo sto je Cutler imao 9 obaranja u prva 2 perioda .

EDIT:

Bearsi su ipak prvu sedmicu slobodni i to bez borbe protiv Packersa slijedecu sedmicu :)....komotno mozemo pustiti Packersima da dobiju i da idu igrati protiv Phile na gostovanju i tu neka se te dvije ekipe pate... jedna od te dvije dobre ekipe mora ispasti i ona bolja ce ipak doci u Chicago :)....DA BEARS!!!!!!!!!!
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.