jeste ali ima itekako problema oko opstine... Brate ti zi iz Batve znamo se , a znas i Amira Lazinog sina ..otac mu je legenda kluba bio i ostao i sinoc smo brate sjedili ovdje kako da ti kazem tugovali smo dok smo pricali o ovoj situaciji.vjeruj mi care kad mi covek rece neke stvari pa kad nisam propo u zemlju.. Prvao vidis da su u politiku usli ljudi koji su hajmo reci bili Slobodina djeca..Prvo Enes Mesanovic on i politika nigdje veze..Amiru je Enes i ti to znas dobar drug care i sam covjek kaze da je umanjen budzet upravo zbog Enesa ,Vujovica i ostalih..sto kaze covjek treba pazit da mi nebi na kraju od situacije gdje je bio nas stadion, na kraju dobili situaciju da moramo igrat na Pasa Bunaru ...razlog je jer i Enes gleda sad dobrobit svojoj skoli Bambi , pa cak nebi ljude ni iznenadio da oni dodju i igraju na Tusnju , a Slobodu da istjeraju...puno puno je tu care moj problema politickih, a sve manje sportskih ebiga... uglavnom nadam se da cemo izaci iz ovogaBatvasTZ je napisao/la:ja ne znam "probisvijet" ciji si ti pijun al u tebe je 60% politickih komentara i svaki drugi o jasminu i opstini, u ovoj prici je on nebitan! samo je opstina i davala pare pa koliko-toliko (70 000 p/y) da je kanton toliko davao bilo bi super! bio je ibrakovic kod nacelnika neki dan i nacelnik mu je objasnio u cemu je stvar sto je ibrakovic i iznio danas gostujuci na radio kameleonu i skontao je da nije do opstine nego do kantona jer je on nosilac sporta u tk i s time su se slozili i ibrakovic i suljo! dogovorili su se sa nacelnikom o reprogramu dugovanja i da zajedno dignu slobodu i iz dugovanja(otpis kamata) i iz prvr lige fbih. zato hajmo nesto konstruktivno predloziti kao za ove sos brojeve (mada i tu bh telecom dosta uzima sebi) a da se pustimo politike ba. najveci problem je taj sto su racuni fk sloboda blokirani i svi se cudom cude kako i onih 70 000 legne na racun al et. dogovarali su i o deblokadi racuna i o puno toga. ko je danas slusao emisiju na kameleonu zna o cemu pricam
FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Re: FK Sloboda Tuzla
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
- delpiero20
- Kontakt:
Sta reci kada su Slobodini ljudi krenuli da rade za sebe...Bambi i Sedmica, samo zaradjuju i vode djecu u te nazovimo ih klubove...Boli ih briga i za Slobodu i za sve i Enesa i Bucu
Bolje uslove tamo djeca kod njih imaju 10 puta nego nasa ova iz Slobode...i opet izgube svaki put
Zato im necu nikad vise dati pare za termina, nek se puse...
Bolje uslove tamo djeca kod njih imaju 10 puta nego nasa ova iz Slobode...i opet izgube svaki put
-
- Kontakt:
a mislis da je slobodu bilo briga za Bucu.... ne pricaj sto ne znasdelpiero20 je napisao/la:Sta reci kada su Slobodini ljudi krenuli da rade za sebe...Bambi i Sedmica, samo zaradjuju i vode djecu u te nazovimo ih klubove...Boli ih briga i za Slobodu i za sve i Enesa i Bucu

- slavko njegus
- Kontakt:
Ima jedna stvar... vi ste ipak sami o sebi odlucivali.. Imali pet mec lopti niti jednu dobili i tako to biva. Ispali ste jer ste ove godine bili losi do boga.
- Probisvjet
- Kontakt:
Prvo ja nisam pijun, ja ne zavisim ni od koga ko je pomenut u mojim postovima.BatvasTZ je napisao/la:ja ne znam "probisvijet" ciji si ti pijun al u tebe je 60% politickih komentara i svaki drugi o jasminu i opstini, u ovoj prici je on nebitan! samo je opstina i davala pare pa koliko-toliko (70 000 p/y) da je kanton toliko davao bilo bi super! bio je ibrakovic kod nacelnika neki dan i nacelnik mu je objasnio u cemu je stvar sto je ibrakovic i iznio danas gostujuci na radio kameleonu i skontao je da nije do opstine nego do kantona jer je on nosilac sporta u tk i s time su se slozili i ibrakovic i suljo! dogovorili su se sa nacelnikom o reprogramu dugovanja i da zajedno dignu slobodu i iz dugovanja(otpis kamata) i iz prvr lige fbih. zato hajmo nesto konstruktivno predloziti kao za ove sos brojeve (mada i tu bh telecom dosta uzima sebi) a da se pustimo politike ba. najveci problem je taj sto su racuni fk sloboda blokirani i svi se cudom cude kako i onih 70 000 legne na racun al et. dogovarali su i o deblokadi racuna i o puno toga. ko je danas slusao emisiju na kameleonu zna o cemu pricam
Ja sam glasao za Jasmina Imamovica.
Obecao je stadion. Bio sam na odabiru projekta za Tusanj sa sim sportistima od Kade Delic pa nadalje. Tada nam je poslala poruku i Blanka Vlasic da ce nastupiti na stadionu kada se izgradi na nekom od atletskih mitinga.
Razgovarali smo o svemu. I o tome kako ce ovaj stadion postati jednoga dana mal da primi sve to je preko 20.000 gledalaca. Bas ovaj projekat smo ocjenili da je jedan od najfunkcionalnijih, jer bi se nedostatak mjesta ako zatreba preko 30.000 lako mogao dodati teleskop citavom duzinom preko atletske staze. Znaci za ne bas mnogo vremena i novca dobili bi stadion tolikog kapaciteta.
Bilo je jos projekata, al eto navukli smo se na ovaj koji je uradila direkcija za izgradnju, znaci opstinska.
Po prognozama tada i planovima Tusanj je sada trebao da bude pa gotov komletan uradjen.
Niko od nas nije to smatrao politickim potezom i predizbornom kampanjom. Evo sada se to vidi. Znaci svake cetiri godine bi trebalo da se doda po jedna tibina.
Al hajd.
U pitanju je nesto drugo, svi smo mislili na pomoc kantona, od federacije....
Kada je zapelo i kada se vidjelo da se probija rok i to totalno oko izgradnje stadiona onda se pocelo udarati po kantonu. I ja sam sudjelovao u tome. Tamo su bili na vlasto SDA i jos par strankica. Nisu dali nista, niti su uopste htjeli razmatrati o dodjeli sredstava za stadion dok su filovali ona mjesta u kantonu gdje je SDA pobjedio i gdje su bili na vlasti u lokalnom smislu.
Krivili smo ih i mi i nas Jasmin Imamovic. Medjutim ja sam ih krivio zato sto ne pomognu Tusanj, a Jasmin zato da bi opravdao ono sto ne moze da izvrsi-izgradnju Tusnja.
Na opcim izborima mijenja se vlast i mjenjamo je mi koji smo glasali na opcim izborima vecinom za SDP.
Tada smo mi naivni pomislili da vise nema prepreke za izgradnjom i pomoci iz kantona, jer tamo sjede i kroje kapu isti kao i u opcini Tuzla.
Medjutim, desava se da vise niko ne spominje kantonalnu vlast, ovu sada,da i ona ne zeli da ucestvuje u gradnji stadiona. Ne spominje se jer su i "ovdje i tamo isti" stranacki tj.SDP.
Moja revoltiranost je najvise zbog toga. Drugo mladji se ne sjecaju da smo tek poslije izgradnje Mejdana dobili jake dvoranske sportove.
Mislio sam da ako se izgradi Tusanj, pocinju biti bolji uslovi za sportove koji se organizuju na stadionu.
Znaci izgradnjom stadiona FK Sloboda pocinje privlaciti sve vise simpatizera i gledalaca, a samim tim i financijski bolje da stoji. Sam luksuz na stadionu, pokrivene tribine i sve ostalo sto prati jedan moderan stadion okuplja veliki broj posjetilaca, sto na sportskom sto na planu biznisa.
Jednostavno Tusanj postaje zanimljivo mjesto za posjetu.
Rezime
Ako smo glasali za SDP na lokalnim i opstim izborima i prakticno za njih dali najveci broj glasova u BiH trebali su Tuzlu jednostavno nagraditi. To se nije desilo, naprotiv!
Kazes sto politiku mijesati u ovo. Jednostavno, ako politicari ovdje ne odluce da se daju pare za izgradnju obecanog stadiona, stadiona nece biti. Jel tako.
Znaci bez pritiska na njih i jednostavne prijetnje da cemo im oduzeti veoma udobne fotelje, lake i velike plate, vanredna primanja i sve sto uzivaju, ako ne urade ono sto trazimo, mi cemo ih uskratiti za to!
To se u demokratskom drustvu zove pritisak na vlast, na onu za koju si glasao da izvrsi svoju zadacu, obaveze i obecano.
Znaci kada je trebalo da se glasa ja sam podupirao SDP i Imamovica u nakanam da on-i dobiju izbore i urad eono sto je najbolje za nas.
Slagali i bave se raznimmanipulacijama da zataskaju to sto su obecali!
Ovo sto sada radim je antikampanja. To radim i radicu protiv bilo koga ko slaze svoje birace.
Kada budemo svi svjesni da ih moramo natjerati da rade u nasu koris, onda ce i drzava valjati.
Znaci jednostavno po zasluzi.
Kada vidim u Tuzli idu stvari na bolje (tu ne mislim na fontane i jezera, nego uopste) nema potrebe da nekoga krivim bilo za sto!
Samo neka oni urade ono sto su obecali da ce uraditi i dobice moje glasove (glasove zato jer mogu uticati na glasace) ako ne urade obecano nece dobiti. To je jednostavno i takvi moramo biti svi. Jedino ako ih pritisnemo mozemo nesto postici. Prema njima se treba odnositi kao prema djeci koja mogu da budu dobra, a nece. Nagrditi ili kazniti!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
-
- Kontakt:
Eto ljudi cak je i Gerum saznao da je Sloboda ispala. Pricao sam sa njegovim unukom a ovaj mu prenio, ono jarani smo...
Kaze da su Djoletu suze potekle... Da kune sve odreda... Eto toliko
Brz oporavak i povratak
Pozz
Apach od Gradine
Kaze da su Djoletu suze potekle... Da kune sve odreda... Eto toliko
Brz oporavak i povratak
Pozz
Apach od Gradine
- Probisvjet
- Kontakt:
Probisvjet je napisao/la:Prvo ja nisam pijun, ja ne zavisim ni od koga ko je pomenut u mojim postovima.BatvasTZ je napisao/la:ja ne znam "probisvijet" ciji si ti pijun al u tebe je 60% politickih komentara i svaki drugi o jasminu i opstini, u ovoj prici je on nebitan! samo je opstina i davala pare pa koliko-toliko (70 000 p/y) da je kanton toliko davao bilo bi super! bio je ibrakovic kod nacelnika neki dan i nacelnik mu je objasnio u cemu je stvar sto je ibrakovic i iznio danas gostujuci na radio kameleonu i skontao je da nije do opstine nego do kantona jer je on nosilac sporta u tk i s time su se slozili i ibrakovic i suljo! dogovorili su se sa nacelnikom o reprogramu dugovanja i da zajedno dignu slobodu i iz dugovanja(otpis kamata) i iz prvr lige fbih. zato hajmo nesto konstruktivno predloziti kao za ove sos brojeve (mada i tu bh telecom dosta uzima sebi) a da se pustimo politike ba. najveci problem je taj sto su racuni fk sloboda blokirani i svi se cudom cude kako i onih 70 000 legne na racun al et. dogovarali su i o deblokadi racuna i o puno toga. ko je danas slusao emisiju na kameleonu zna o cemu pricam
Ja sam glasao za Jasmina Imamovica.
Obecao je stadion. Bio sam na odabiru projekta za Tusanj sa sim sportistima od Kade Delic pa nadalje. Tada nam je poslala poruku i Blanka Vlasic da ce nastupiti na stadionu kada se izgradi na nekom od atletskih mitinga.
Razgovarali smo o svemu. I o tome kako ce ovaj stadion postati jednoga dana mal da primi sve to je preko 20.000 gledalaca. Bas ovaj projekat smo ocjenili da je jedan od najfunkcionalnijih, jer bi se nedostatak mjesta ako zatreba preko 30.000 lako mogao dodati teleskop citavom duzinom preko atletske staze. Znaci za ne bas mnogo vremena i novca dobili bi stadion tolikog kapaciteta.
Bilo je jos projekata, al eto navukli smo se na ovaj koji je uradila direkcija za izgradnju, znaci opstinska.
Po prognozama tada i planovima Tusanj je sada trebao da bude pa gotov komletan uradjen.
Niko od nas nije to smatrao politickim potezom i predizbornom kampanjom. Evo sada se to vidi. Znaci svake cetiri godine bi trebalo da se doda po jedna tibina.
Al hajd.
U pitanju je nesto drugo, svi smo mislili na pomoc kantona, od federacije....
Kada je zapelo i kada se vidjelo da se probija rok i to totalno oko izgradnje stadiona onda se pocelo udarati po kantonu jer je tamo bila nama suprostavljena SDA. I ja sam sudjelovao u tome. Tamo su bili na vlasto SDA i jos par strankica. Nisu dali nista, niti su uopste htjeli razmatrati o dodjeli sredstava za stadion dok su filovali ona mjesta u kantonu gdje je SDA pobjedio i gdje su bili na vlasti u lokalnom smislu.
Krivili smo ih i mi i nas Jasmin Imamovic. Medjutim ja sam ih krivio zato sto ne pomognu Tusanj, a Jasmin zato da bi opravdao ono sto ne moze da izvrsi-izgradnju Tusnja.
Na opcim izborima mijenja se vlast i mjenjamo je mi koji smo glasali na opcim izborima vecinom za SDP.
Tada smo mi naivni pomislili da vise nema prepreke za izgradnjom i pomoci iz kantona, jer tamo sjede i kroje kapu isti kao i u opcini Tuzla.
Medjutim, desava se da vise niko ne spominje kantonalnu vlast, ovu sada,da i ona ne zeli da ucestvuje u gradnji stadiona. Ne spominje se jer su i "ovdje i tamo isti" stranacki tj.SDP.
Moja revoltiranost je najvise zbog toga. Drugo mladji se ne sjecaju da smo tek poslije izgradnje Mejdana dobili jake dvoranske sportove.
Mislio sam da ako se izgradi Tusanj, pocinju biti bolji uslovi za sportove koji se organizuju na stadionu.
Znaci izgradnjom stadiona FK Sloboda pocinje privlaciti sve vise simpatizera i gledalaca, a samim tim i financijski bolje da stoji. Sam luksuz na stadionu, pokrivene tribine i sve ostalo sto prati jedan moderan stadion okuplja veliki broj posjetilaca, sto na sportskom sto na planu biznisa.
Jednostavno Tusanj postaje zanimljivo mjesto za posjetu.
Rezime
Ako smo glasali za SDP na lokalnim i opstim izborima i prakticno za njih dali najveci broj glasova u BiH trebali su Tuzlu jednostavno nagraditi. To se nije desilo, naprotiv!
Kazes sto politiku mijesati u ovo. Jednostavno, ako politicari ovdje ne odluce da se daju pare za izgradnju obecanog stadiona, stadiona nece biti. Jel tako.
Znaci bez pritiska na njih i jednostavne prijetnje da cemo im oduzeti veoma udobne fotelje, lake i velike plate, vanredna primanja i sve sto uzivaju, ako ne urade ono sto trazimo, mi cemo ih uskratiti za to!
To se u demokratskom drustvu zove pritisak na vlast, na onu za koju si glasao da izvrsi svoju zadacu, obaveze i obecano.
Znaci kada je trebalo da se glasa ja sam podupirao SDP i Imamovica u nakanam da on-i dobiju izbore i urad eono sto je najbolje za nas.
Slagali i bave se raznimmanipulacijama da zataskaju to sto su obecali!
Ovo sto sada radim je antikampanja. To radim i radicu protiv bilo koga ko slaze svoje birace.
Kada budemo svi svjesni da ih moramo natjerati da rade u nasu koris, onda ce i drzava valjati.
Znaci jednostavno po zasluzi.
Kada vidim u Tuzli idu stvari na bolje (tu ne mislim na fontane i jezera, nego uopste) nema potrebe da nekoga krivim bilo za sto!
Samo neka oni urade ono sto su obecali da ce uraditi i dobice moje glasove (glasove zato jer mogu uticati na glasace) ako ne urade obecano nece dobiti. To je jednostavno i takvi moramo biti svi. Jedino ako ih pritisnemo mozemo nesto postici. Prema njima se treba odnositi kao prema djeci koja mogu da budu dobra, a nece. Nagraditi ili kazniti!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
U nasoj divnoj i miloj Bosni i Hercegovini za neuspjeh je kriv svako drugi osim onog ko je ucestovo u necemu i tu dozivio neuspjeh, dok za neki uspjeh se svi guraju i ko treba i ko netreba a najmanje onaj ko je taj uspjeh napravio.
Prvo niste mogli dat jedan hebeni go, u utakmici zivota...
Drugo, vi koji se kunete u Slobodu, i ti fazoni Sloboda do groba, ja nigdje ne procita da ste vi neki protest organizovali, neku akciju pokrenuli, bilo sta. Osim oglasa na Fb i koje kakvih proglasa takodje na FB. Vi bukvalno prstom niste mrdnuli za pomoc svog tako voljenog kluba.
A da se mozete organizovat pokazali ste onu noc kad su igraci dosli iz Sarajeva i kad ste ispali u 1. feederalnu, samo sto je to bilo na pogresnom mjestu, pogrenim ljudima i u pogresno vrijeme.
@probisvijet ti mi djelujes ko neki lik Mirnesa Ajanovica puno puno puno pametujes....
Ljudi blize se izbori, svega ce bit, svakakvi obecanj i nadanja i pokusaja da neko ovu situaciju iskoristi u svoju korist.
Drugo, vi koji se kunete u Slobodu, i ti fazoni Sloboda do groba, ja nigdje ne procita da ste vi neki protest organizovali, neku akciju pokrenuli, bilo sta. Osim oglasa na Fb i koje kakvih proglasa takodje na FB. Vi bukvalno prstom niste mrdnuli za pomoc svog tako voljenog kluba.
A da se mozete organizovat pokazali ste onu noc kad su igraci dosli iz Sarajeva i kad ste ispali u 1. feederalnu, samo sto je to bilo na pogresnom mjestu, pogrenim ljudima i u pogresno vrijeme.
@probisvijet ti mi djelujes ko neki lik Mirnesa Ajanovica puno puno puno pametujes....
Ljudi blize se izbori, svega ce bit, svakakvi obecanj i nadanja i pokusaja da neko ovu situaciju iskoristi u svoju korist.
- Probisvjet
- Kontakt:
Za razliku od Mirnesa kazem neku pametnu, kod njega vecinom glupost...Tkanton je napisao/la:U nasoj divnoj i miloj Bosni i Hercegovini za neuspjeh je kriv svako drugi osim onog ko je ucestovo u necemu i tu dozivio neuspjeh, dok za neki uspjeh se svi guraju i ko treba i ko netreba a najmanje onaj ko je taj uspjeh napravio.

Nisam niciji politicki pijun, sve su to lazovi osim ako ih drugacije ne natjera sila.
Sada ces vidjeti kada ne neko od necastivih prozove da sam spomenuo njihovu legendu.

Hahahhahaha, sas vidit kad otpocne, jos jedno 20-30 stranica rasprave jel doticni posten ili neProbisvjet je napisao/la:Za razliku od Mirnesa kazem neku pametnu, kod njega vecinom glupost...Tkanton je napisao/la:U nasoj divnoj i miloj Bosni i Hercegovini za neuspjeh je kriv svako drugi osim onog ko je ucestovo u necemu i tu dozivio neuspjeh, dok za neki uspjeh se svi guraju i ko treba i ko netreba a najmanje onaj ko je taj uspjeh napravio.
Ljudi blize se izbori, svega ce bit, svakakvi obecanj i nadanja i pokusaja da neko ovu situaciju iskoristi u svoju korist.![]()
Nisam niciji politicki pijun, sve su to lazovi osim ako ih drugacije ne natjera sila.
Sada ces vidjeti kada ne neko od necastivih prozove da sam spomenuo njihovu legendu.![]()

- marseille_unique
- Kontakt:
da li ste se vi pitali ikako pod kakim su pritiskom igrala nasa djeca protiv te slavije, sta bi bilo snjima da je slavija ispala, vidio sam ja tokom svog zivota na Tusnju kako su nasi neki likovi znali oko svlacionica pritiskati i prijetiti protivnickom timu kada su trebali ispadati, zar stvarno mislite da momci koji su leteli u zadnja tri mjeseca odjednom ne mogu protiv slavije osutati loptu,
nazalost taka nam je liga da u takim situacijama kada je o borba za goli zivot u pitanju, nema osiguranja nema drzave koji bi ti obezbjedila bilo gdje u BiH da odigras onako kako znas
je li se iko od vas to zapito, kako mozete tak lahko reci da smo samo mi krivi, jesmo krivi smo i mi, ali je kriv sistem drzava nevaspitan narod, ne edukovan narod, od naroda sve krece pa preko izvrsne vlasti - politicara koje taj isti jadan ne edukovan narod bira uporno neimajuci mogucnostda da dode pameti, sve je ovo jadno, dode mi ida slavim sto smo ispali
Reci da su nasa djeca igrala slabo je sramota od nas sviju, pitajte se prvo je su li imali normalne uvjete da pokazu sta znaju
nazalost taka nam je liga da u takim situacijama kada je o borba za goli zivot u pitanju, nema osiguranja nema drzave koji bi ti obezbjedila bilo gdje u BiH da odigras onako kako znas
je li se iko od vas to zapito, kako mozete tak lahko reci da smo samo mi krivi, jesmo krivi smo i mi, ali je kriv sistem drzava nevaspitan narod, ne edukovan narod, od naroda sve krece pa preko izvrsne vlasti - politicara koje taj isti jadan ne edukovan narod bira uporno neimajuci mogucnostda da dode pameti, sve je ovo jadno, dode mi ida slavim sto smo ispali
Reci da su nasa djeca igrala slabo je sramota od nas sviju, pitajte se prvo je su li imali normalne uvjete da pokazu sta znaju
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa
- stomaklija
- Kontakt:
Na samom početku, još jedanput niko nam nije kriv. Sami smo sebe šutnuli u cvajtu. Razloga je mnogo. Svi se vade nema para, teško.... Jasmin, opština, ovo-ono.... Ajmo ovako, koliko je taj Jasmin dao KK, koliko je dao rukometu? Po budzetu ako daje za sport, on se mora pravilno raspodjeliti. Zar ne?? Niko nije duzan pa čak i fontana man, da izdržava SD. Ljudi, 2012 je godina. Chelsea, Fulham, Arsenal..jesu li oni na budzetu grada Londona?? Inter, Milan... jesu li na budzetu Milana?? Torino, Juve.. na budzetu Torina??? Pa nisu!!! Zasto??? Privatizacija, ljudi moji. To nama treba, samo ko je toliko lud, da ulozi nesto u ovo groblje od kluba. Tu smo gdje smo... Lično se znam sa Matom Đakovićem, znate li vi koliko je taj čovjek jak?? Marketing, poznanstva, uticaj i sl. Prije 7,8 godina čovjek je uletio u upravni odbor Slobode i tu je bio znate koliko?? 15-20 dana. NIje on neki majstor fudbala, niti se razumije u bilo šta sa loptom. Ali čovjek je došao da bude bitan segment vezan za pravljenje novca. Čovjek je na prvom sastanku pitao, gdje mogu kupiti privjesak sa obiljezjima Slobode, zastavicu, majicu? NIGDJE!!! Moras na koridor ici po privjesak i sl. Čovjek je odmah predlozio osnivanje Fan-shopa,. Prvi bi ja kupio, zar ne?? Da ne tupim puno, pare bi pocele dolaziti u klub, genge od karti i malo po malo ne bi kmečali na Jasmina. Niko nam nije kriv, do mi samih. Sto prije to shvatimo, biće nam lakše...
- Probisvjet
- Kontakt:
Neka se organizuju, neka otvore telefone za pomoc Slobodi, neka rade nesto, samo neka rade, prvi cu uplatiti svoj doprinos!
- Probisvjet
- Kontakt:
Malo istorije ako odemo u istoriju/povijest
Naime, sa "Univerzitetom" „Sloboda" je oba susreta završila bez pobjednika-—po 1 : 1 u Krajovi i Tuzli, dok je savladala „Partizanija" u Tirani sa 2 : 1, a u Tušnju s predstavnikom Albanije igrala neriješeno — 2:2.
Tuzlanski prvoligaš je bio jedan od rijetkih timova, u bilo kojem sportu, koji je imao priliku da gostuje u Tirani, odnosno Albaniji.
Svoj susret s „Partizanijem" fudbaferi „Slobode" odigrali su, 1. jula 1970. godine u Tirani. Bio je to revanš, nakon „remija" u Tuzli (2:2). Na Stadionu „Cemalj stata" u Tirani okupilo se preko 30.000 gledalaca, koliko je i mogao da primi Stadion.
„Sloboda" je igrala veoma dobro i zasluženo slavila pobjedu od 2 : 1 golovima Miličića u 28. minutu iz jedanaesterca i Jusića u 40. minutu. Jedini gol za ekipu „Partizanija" postigao je albanski reprezentativac Panu.
„Sloboda" je te srijede, 1. jula 1970. godine, u glavnom gradu Albanije igrala u sastavu: Mešković, E. Mujezinović, Miličić, Gerum, Jevremović, Pašić, Nalić, Jusić, Jovanović, Trifunović, Hukić.
Trener je bio Dušan Varagić.
Pobjedom u Tirani „Sloboda" se po bodovima izjednačila s „Partizanijem" (obje ekipe osvojile su u grupi po pet bodova), ali Tuzlaci, ipak, nisu bili pobjednici grupe mada su imali gol-razliku 6:5, a predstavnik Albanije 4 : 3.
Iz sjedišta organizatora takmičenja za Balkanski kup stiglo je tumačenje daje „Partizani" prvi u grupi, pa Tuzlaci nisu igrali u finalu Balkanskog kupa, a trebalo je tada da igraju s predstavnikom Bugarske.
nastavlja se...
Naime, sa "Univerzitetom" „Sloboda" je oba susreta završila bez pobjednika-—po 1 : 1 u Krajovi i Tuzli, dok je savladala „Partizanija" u Tirani sa 2 : 1, a u Tušnju s predstavnikom Albanije igrala neriješeno — 2:2.
Tuzlanski prvoligaš je bio jedan od rijetkih timova, u bilo kojem sportu, koji je imao priliku da gostuje u Tirani, odnosno Albaniji.
Svoj susret s „Partizanijem" fudbaferi „Slobode" odigrali su, 1. jula 1970. godine u Tirani. Bio je to revanš, nakon „remija" u Tuzli (2:2). Na Stadionu „Cemalj stata" u Tirani okupilo se preko 30.000 gledalaca, koliko je i mogao da primi Stadion.
„Sloboda" je igrala veoma dobro i zasluženo slavila pobjedu od 2 : 1 golovima Miličića u 28. minutu iz jedanaesterca i Jusića u 40. minutu. Jedini gol za ekipu „Partizanija" postigao je albanski reprezentativac Panu.
„Sloboda" je te srijede, 1. jula 1970. godine, u glavnom gradu Albanije igrala u sastavu: Mešković, E. Mujezinović, Miličić, Gerum, Jevremović, Pašić, Nalić, Jusić, Jovanović, Trifunović, Hukić.
Trener je bio Dušan Varagić.
Pobjedom u Tirani „Sloboda" se po bodovima izjednačila s „Partizanijem" (obje ekipe osvojile su u grupi po pet bodova), ali Tuzlaci, ipak, nisu bili pobjednici grupe mada su imali gol-razliku 6:5, a predstavnik Albanije 4 : 3.
Iz sjedišta organizatora takmičenja za Balkanski kup stiglo je tumačenje daje „Partizani" prvi u grupi, pa Tuzlaci nisu igrali u finalu Balkanskog kupa, a trebalo je tada da igraju s predstavnikom Bugarske.
nastavlja se...
Istina, i mladima treba podrška, al' treba razgraničiti dva različita pojma - kada neko igra slabo, odnosno zašto neko igra slabo (pod kakvim uvjetima, okolnostima...) Činjenica je da su skoro svi igrači ove sezone itekako podbacili. Opet kažem, čisto da ne generalizujem kompletnu ekipu - čast rijetkim izuzecima.marseille_unique je napisao/la:Reci da su nasa djeca igrala slabo je sramota od nas sviju, pitajte se prvo je su li imali normalne uvjete da pokazu sta znaju
Podrska je sad najpotrebnija igracima koji ostanu,a nadam se da ce mnogi ugledat se na Buffona,Nedveda,Del Piera koji su ostali u Juventusu iako su izbaceni u drugu ligu
vidjecemo bas sad od igraca koliko je kojem stalo do Slobode i da je sto prije vrate u premijer ligu..

PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
P.S:
Čujem da Općina Tuzla na čelu s Jasminom opovrgava gašenje kluba, te nastavak dobre "saradnje" s rukovodstvom, te ulaganje u stadion. Mrsko mi je čitati par stranica unazad i gledati je l' neko plasirao već takve informacije na temi, al' kako su forumaši na ovom topicu veoma ažurni, ne isključujem ni to i mislim da ste već čuli priče...
I, nego, je li istina da će Ibrak i dalje voditi FK Slobodu u Prvoj ligi Federacije, tj. da je produžio ugovor i vjeronost klubu i potpisao novi dvogodišnji?
Čujem da Općina Tuzla na čelu s Jasminom opovrgava gašenje kluba, te nastavak dobre "saradnje" s rukovodstvom, te ulaganje u stadion. Mrsko mi je čitati par stranica unazad i gledati je l' neko plasirao već takve informacije na temi, al' kako su forumaši na ovom topicu veoma ažurni, ne isključujem ni to i mislim da ste već čuli priče...

I, nego, je li istina da će Ibrak i dalje voditi FK Slobodu u Prvoj ligi Federacije, tj. da je produžio ugovor i vjeronost klubu i potpisao novi dvogodišnji?
- Probisvjet
- Kontakt:
Kada budu izasli na TV i ostale medije pred javnost, onda im treba vjerovati. Ovako qrac!Claus je napisao/la:P.S:
Čujem da Općina Tuzla na čelu s Jasminom opovrgava gašenje kluba, te nastavak dobre "saradnje" s rukovodstvom, te ulaganje u stadion. Mrsko mi je čitati par stranica unazad i gledati je l' neko plasirao već takve informacije na temi, al' kako su forumaši na ovom topicu veoma ažurni, ne isključujem ni to i mislim da ste već čuli priče...![]()
nego znal iko da je do sada potvrdeno da neko napusta slobodu?
znam samo da je 100 % sigurno da ibrakovic ostaje, a sta je sa igrackim kadrom?
"MI SMI FUKARE IZ GRADA SOLI QRAC NAS BOLI TUZLA NAS VOLI"
FKR 87
FKR 87
- slani grad
- Kontakt:
nista jos nije ni potvrdeno ni demantovano...kad se prasina slegne vidjet ce se ko odlazi a ko ostaje...iskreno...Tuzla1994 je napisao/la:nego znal iko da je do sada potvrdeno da neko napusta slobodu?
mjesto u SLOBODI ima recimo 4,5 igraca..ostali zdrao i hvala nizasta....bitnije od toga ko odlazi a ko dolazi je formiranje nove uprave,stabilizacija kluba i izgradnja stadiona...a i graci kad vide dobre uslove sami ce se otimat da dodzu u Slobodu cak i za manje para
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.