FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
rodom s Mejtaša
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Cijenu karata fakat nemam obraza komentarisati jer mjesečno ispušim dvije godišnje i fakat me stid.
Međutim, raja su u pravu. Ovi problemi nisu od jučer. Majka mu stara red je bio ako ništa fola radi stupiti u kontakt sa navijačima (nismo mi neorganizovnai navijači da se do jezgra ne može doći) pa malo prodiskutovati oko cijena karata, popusta itd. Ako ništa klub bi pokazao da mu je stalo do mišljenja, do pulsa navijača.
Naravno, ne treba pretjerivati i nisam da se navijači za sve pitaju i vode klub (jer to je opet druga krajnost) jer kad se sjetim kad sam bio vaših godina (većine vas) nisam znao ni ko je predsjednik Želje jer me nije zanimalo niti je bilo bitno jer klubovi su uredno (ko nebo i zemlja u odnosu na sadašnje stane) funkcionisali.
Uglavnom, niko na ovim prostorima nema boljih i vjernijih navijača, a da manje do njih drži od našeg kluba ili Uprave. Šteta.
Nije mi jasno ni ako se već ganja neki sponzor pa daj budi malo pmaetan. Navuci što više raje na tekme pa tamam karte bile 2-3 marke da se podigne prosjek pa zar to ne bi trebao biti jedan od argumenata sponzorima. Da ljudi kažu ovih fakat ima uživo a ne samo na fb-u 150 milja.
Nije isto kad je prosjek 9 milja prije 5 godima što je bio skoro pa najjači prosjek u to vrijeme u ex-yu i sad kad je 4 milje. Ne znam, nekad imam osječaj da niko ni o čemu ne razmišlja ili barem ne dovoljno i fokusirano nego je sve nekako ad hoc.
Ovo sa Savezom je isto aljkavo napravlljeno. Nakon prošle godine Savezu je trebalo unaprijed reči nema ništa od te priče ako ćete opet ove godine linearno rezati i po Želji i po Vitezu, a ne čekati da te zovnu na sastanak pred svršen čin i malte ne prijete što se moglo između redova pročitati.
Mahom je to tamo seljadija i boli njih za ligom bitan je Brazil, EP i ostalo. Manja liga bi automatski značila i manje uticaja seljadije jer je manje i sudija i delegata i ostalih klinaca palaca koji kao paraziti žive. Naravno, da to njima nije u interesu
Neka nam za kaznu naprave suđenje kao na Otoci i nema te nigdje. Malo se penali ne sviraju kad se lomi tekma, go iz offside-a, drugi žuti ninašta i pjevaj borbene, završićeš sedmi na tabeli.
Otelo se ovo ima skoro godina, bojim da bi Švabo mor'o malo postrojiti papke, ali nema ni on više snage za to.
Međutim, raja su u pravu. Ovi problemi nisu od jučer. Majka mu stara red je bio ako ništa fola radi stupiti u kontakt sa navijačima (nismo mi neorganizovnai navijači da se do jezgra ne može doći) pa malo prodiskutovati oko cijena karata, popusta itd. Ako ništa klub bi pokazao da mu je stalo do mišljenja, do pulsa navijača.
Naravno, ne treba pretjerivati i nisam da se navijači za sve pitaju i vode klub (jer to je opet druga krajnost) jer kad se sjetim kad sam bio vaših godina (većine vas) nisam znao ni ko je predsjednik Želje jer me nije zanimalo niti je bilo bitno jer klubovi su uredno (ko nebo i zemlja u odnosu na sadašnje stane) funkcionisali.
Uglavnom, niko na ovim prostorima nema boljih i vjernijih navijača, a da manje do njih drži od našeg kluba ili Uprave. Šteta.
Nije mi jasno ni ako se već ganja neki sponzor pa daj budi malo pmaetan. Navuci što više raje na tekme pa tamam karte bile 2-3 marke da se podigne prosjek pa zar to ne bi trebao biti jedan od argumenata sponzorima. Da ljudi kažu ovih fakat ima uživo a ne samo na fb-u 150 milja.
Nije isto kad je prosjek 9 milja prije 5 godima što je bio skoro pa najjači prosjek u to vrijeme u ex-yu i sad kad je 4 milje. Ne znam, nekad imam osječaj da niko ni o čemu ne razmišlja ili barem ne dovoljno i fokusirano nego je sve nekako ad hoc.
Ovo sa Savezom je isto aljkavo napravlljeno. Nakon prošle godine Savezu je trebalo unaprijed reči nema ništa od te priče ako ćete opet ove godine linearno rezati i po Želji i po Vitezu, a ne čekati da te zovnu na sastanak pred svršen čin i malte ne prijete što se moglo između redova pročitati.
Mahom je to tamo seljadija i boli njih za ligom bitan je Brazil, EP i ostalo. Manja liga bi automatski značila i manje uticaja seljadije jer je manje i sudija i delegata i ostalih klinaca palaca koji kao paraziti žive. Naravno, da to njima nije u interesu
Neka nam za kaznu naprave suđenje kao na Otoci i nema te nigdje. Malo se penali ne sviraju kad se lomi tekma, go iz offside-a, drugi žuti ninašta i pjevaj borbene, završićeš sedmi na tabeli.
Otelo se ovo ima skoro godina, bojim da bi Švabo mor'o malo postrojiti papke, ali nema ni on više snage za to.
Re: Odg: FK Željezničar
Jesi siguran ? Neko je na forumu pisao da mu nisu racunali popust u BSO, bez obzira na clansku... kako god, treba sacekati da zvanicno klub kaze koji su to partneri kod kojih ce se popust moci ostvariti, pa da onda napadamo i(li) branimo upravu, sto se cijena godisnjih tice, ne znam sto se zale neki ovdje, zna se kad one dolaze i zna se koliko (otprilike) kostaju, pa su i oni koji ne rade mogli skupiti dovoljno para, ako nemaju, i bolja je opcija pojedinacne karte kupovati jer se tako vise para ostavi klubu, ja cu uzeti godisnju jer mogu hvala Bogu, ali smatram da se niko ne treba zaliti na cijene, skuplje i vecini raje nedostupne karte su ionako dobro pojeftinile (VIP je duplo jeftiniji npr.storm_raider je napisao/la:Ovaj popust imas.hapa je napisao/la:ja sam tu kako god...i sa clanskom i sa pojedinacnim...ali ali...prosle godine kazu-mi sa clanskim imamo ugovor sa BSO pri registraciji automobila 10-15% popusta...meni drago
...pitam ja,kad sam registrovao auto za tu opciju..ljudi se zagledaju-uglavnom nidje veze
..-
...opet cu kupiti ali sad se znam ponasati
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- champions1921
Dino kaze da su ponudili Slaviji da budu domacini na Grbavici a da lova od ulaznica ide njima. Nije jos dogovoreno al nebi to nimalo lose bilo..
BUDI ŽELJO !!!
- Camoranesi
- Kontakt:
To bi dobro bilo, ali ne vjerujem da će do toga doći..champions1921 je napisao/la:Dino kaze da su ponudili Slaviji da budu domacini na Grbavici a da lova od ulaznica ide njima. Nije jos dogovoreno al nebi to nimalo lose bilo..
Ja ti dajem sve - dušu, tijelo i srce cijelo, jer ludo volim te!
1921
1921
To mi je odmah palo napamet kad sam gledao pregled kola kad onaj iz saveza kaze da slavija ima finansijskih problema jos ako pobijedimo Siroki sigurno da bi 6,7 hiljada ljudi doslo na utakmicuchampions1921 je napisao/la:Dino kaze da su ponudili Slaviji da budu domacini na Grbavici a da lova od ulaznica ide njima. Nije jos dogovoreno al nebi to nimalo lose bilo..
Oni bi od toga imali ogromnu finansijsku injekciju a mi bi imali prednost domaceg terena +navijace, to bi odlicno bilo i za nas i njih

njima 20-30 hiljada KM više, nama bodovi i mirna bosna
vuk sit i ovce na broju
vuk sit i ovce na broju
Neka ba, reći će onda ostali da namještamo opet 
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Uvijek su i pricali sta nas boli rinaka, to je sve stvar dogovora i to je dozvoljeno. Ako nista mozemo zamijeniti domacinstva nek nama oni dodu pa mi njima sljedecu polusezonu i to nije lose.anonimni je napisao/la:Neka ba, reći će onda ostali da namještamo opet
Ma znam, al' znaš kakvi su ostali, opet će ispasti da imamo nekog u Savezu itd.
Sad ozbiljno, to bi odlično bilo za sve, oni ne bi imali troškova putovanja do Foče, iznajmljivanja stadiona itd. i mogli bi čak i u plusu završiti, Željo se također riješava tih troškova putovanja (to je baš sitan iznos, al' nije bitno koliki je), a Manijaci će opet moći doći, u suštini, sve je bolje od praznog fočanskog stadiona, svakako bi ko hoće opet mogao u auto/kombi i lagano, al' ako možemo igrati na Grbavici, što da ne
Sad ozbiljno, to bi odlično bilo za sve, oni ne bi imali troškova putovanja do Foče, iznajmljivanja stadiona itd. i mogli bi čak i u plusu završiti, Željo se također riješava tih troškova putovanja (to je baš sitan iznos, al' nije bitno koliki je), a Manijaci će opet moći doći, u suštini, sve je bolje od praznog fočanskog stadiona, svakako bi ko hoće opet mogao u auto/kombi i lagano, al' ako možemo igrati na Grbavici, što da ne
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Sto se tice nase uprave i uprave Slavije sve je dogovoreno da se igra na Grbavici. Medjutim ceka se odobrenje od strane saveza.
Cijene pojedinačnih karata za utakmicu 2. kola BH Telecom Premijer lige BiH protiv Širokog Brijega
JUG: 6 KM (za članove 4 KM)
SJEVER: 10 KM (za članove 8 KM)
Zapad zona F, G i H: 20 KM
Zapad zona K, L, M i N: 15 KM

Željeznicar za život cijeli !
nista od toga...poceli se kenjat neki ljudi iz slavijeLudilo13 je napisao/la:Sto se tice nase uprave i uprave Slavije sve je dogovoreno da se igra na Grbavici. Medjutim ceka se odobrenje od strane saveza.
Ma pobijedit cemo ih da se igra u Ugljeviku
Ovako nece dobiti nista .
Jedni nemaju uslovan stadion, drugi nemaju upravu, treci nemaju marke na racunu, cetvrti nemaju dovoljan broj igraca... Ovu ligu (ako je sada uopste mozemo nazvati), podhitno treba smanjiti na 10 klubova, koji ce morati, u nekom odredjenom roku, naci, poroditi, posuditi, odstampati, ili kako god prikazati racun na kojem imaju odredjenu svotu novca da tu godinu mogu normalno funkcionisati. Samim tim ce se kvalitet skoncentrisati na manje fudbalskih centara, a kvalitet lige povecati. Donijeti takav zakon, gdje ce utakmicu morati poceti minimum 7 igraca iz vlastite skole fudbala, i to mladjih od 22 godine. Zabraniti mesetarima da vrbuju mlade igrace koji ce otici za najsitnije moguce pare u druge klubove. Ljudima, i firmama koje izdvajaju i ono malo para za sport treba napraviti poreske olaksice, i tako ih i dalje podsticati da ulazu u sport. Srediti infrastrukturu, koja ne smije biti u rangu "ispunjava minimum uslova za takmicenje", nego napraviti prave objekte i terene za bavljenje sportom. Edukovati navijace, sportsku publiku, i opismeniti sportske novinare, koji su budi receno, totalno nepismeni, i raditi na promociji omladinskih liga u fudbalu. Najskorije napraviti udruzenje Premijer ligasa. Raditi na masovnom upisu mladih djecaka u skole fudbala, a sam fudbal kao nacionalni sport broj 1 uvesti u redovnu nastavu uz tjelesni i zdravstveni odgoj... E sad, posto mi od ovoga NIKAD necemo vidjeti nista, i dalje ce komplet kolo gledati 6000 ljudi, jedna utakmica se nece odigrati, a drugu nace moci posjecivati navijaci. Dalje, svi klubovi ce i dalje biti u istom rangu, i njihov cilj ce i dalje biti golo prezivljavanje, koje se svodi na to da prodas nekog igraca, i sebi produzis zivot koji mjesec... Sa ovim nama napretka nema, a evidentno je da je fudbal iz godine u godinu sve losiji, htio to neko priznati ili ne, a publika, koje realno nema i dalje u sve manjem broju dolazi na utakmice. Svima je ocito u cilju da svako selo ima premijer ligasa, da se opere koja marka, i da neko nekoga zaje.. . Zbog toga ce nasi klubovi i dalje igrati jedni ili dva kola, i kad se dobro napnu i potrude, opet gubiti od ekipa iz drugog ili treceg ranga evropskog fudbala, koji uz to odigraju sa 30 posto snage. Dovoljno je reci da svi Boga mole da izvuku nekoga iz nase zemlje.

... jer stojimo, prkosimo, u srcima te nasim nosimo...
Eh burazeru kako je mašta lijepaLetach je napisao/la:Jedni nemaju uslovan stadion, drugi nemaju upravu, treci nemaju marke na racunu, cetvrti nemaju dovoljan broj igraca... Ovu ligu (ako je sada uopste mozemo nazvati), podhitno treba smanjiti na 10 klubova, koji ce morati, u nekom odredjenom roku, naci, poroditi, posuditi, odstampati, ili kako god prikazati racun na kojem imaju odredjenu svotu novca da tu godinu mogu normalno funkcionisati. Samim tim ce se kvalitet skoncentrisati na manje fudbalskih centara, a kvalitet lige povecati. Donijeti takav zakon, gdje ce utakmicu morati poceti minimum 7 igraca iz vlastite skole fudbala, i to mladjih od 22 godine. Zabraniti mesetarima da vrbuju mlade igrace koji ce otici za najsitnije moguce pare u druge klubove. Ljudima, i firmama koje izdvajaju i ono malo para za sport treba napraviti poreske olaksice, i tako ih i dalje podsticati da ulazu u sport. Srediti infrastrukturu, koja ne smije biti u rangu "ispunjava minimum uslova za takmicenje", nego napraviti prave objekte i terene za bavljenje sportom. Edukovati navijace, sportsku publiku, i opismeniti sportske novinare, koji su budi receno, totalno nepismeni, i raditi na promociji omladinskih liga u fudbalu. Najskorije napraviti udruzenje Premijer ligasa. Raditi na masovnom upisu mladih djecaka u skole fudbala, a sam fudbal kao nacionalni sport broj 1 uvesti u redovnu nastavu uz tjelesni i zdravstveni odgoj... E sad, posto mi od ovoga NIKAD necemo vidjeti nista, i dalje ce komplet kolo gledati 6000 ljudi, jedna utakmica se nece odigrati, a drugu nace moci posjecivati navijaci. Dalje, svi klubovi ce i dalje biti u istom rangu, i njihov cilj ce i dalje biti golo prezivljavanje, koje se svodi na to da prodas nekog igraca, i sebi produzis zivot koji mjesec... Sa ovim nama napretka nema, a evidentno je da je fudbal iz godine u godinu sve losiji, htio to neko priznati ili ne, a publika, koje realno nema i dalje u sve manjem broju dolazi na utakmice. Svima je ocito u cilju da svako selo ima premijer ligasa, da se opere koja marka, i da neko nekoga zaje.. . Zbog toga ce nasi klubovi i dalje igrati jedni ili dva kola, i kad se dobro napnu i potrude, opet gubiti od ekipa iz drugog ili treceg ranga evropskog fudbala, koji uz to odigraju sa 30 posto snage. Dovoljno je reci da svi Boga mole da izvuku nekoga iz nase zemlje.![]()
![]()
FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Heheehe, zato sam je ovo i napisao. Mastati mogu koliko hocu, nista ne skodi. Ioako ja vjerujem, da ima malo dobre volje, bar pola ovih stvari bi mogle biti zavrsene.AsharaK je napisao/la:Eh burazeru kako je mašta lijepaLetach je napisao/la:Jedni nemaju uslovan stadion, drugi nemaju upravu, treci nemaju marke na racunu, cetvrti nemaju dovoljan broj igraca... Ovu ligu (ako je sada uopste mozemo nazvati), podhitno treba smanjiti na 10 klubova, koji ce morati, u nekom odredjenom roku, naci, poroditi, posuditi, odstampati, ili kako god prikazati racun na kojem imaju odredjenu svotu novca da tu godinu mogu normalno funkcionisati. Samim tim ce se kvalitet skoncentrisati na manje fudbalskih centara, a kvalitet lige povecati. Donijeti takav zakon, gdje ce utakmicu morati poceti minimum 7 igraca iz vlastite skole fudbala, i to mladjih od 22 godine. Zabraniti mesetarima da vrbuju mlade igrace koji ce otici za najsitnije moguce pare u druge klubove. Ljudima, i firmama koje izdvajaju i ono malo para za sport treba napraviti poreske olaksice, i tako ih i dalje podsticati da ulazu u sport. Srediti infrastrukturu, koja ne smije biti u rangu "ispunjava minimum uslova za takmicenje", nego napraviti prave objekte i terene za bavljenje sportom. Edukovati navijace, sportsku publiku, i opismeniti sportske novinare, koji su budi receno, totalno nepismeni, i raditi na promociji omladinskih liga u fudbalu. Najskorije napraviti udruzenje Premijer ligasa. Raditi na masovnom upisu mladih djecaka u skole fudbala, a sam fudbal kao nacionalni sport broj 1 uvesti u redovnu nastavu uz tjelesni i zdravstveni odgoj... E sad, posto mi od ovoga NIKAD necemo vidjeti nista, i dalje ce komplet kolo gledati 6000 ljudi, jedna utakmica se nece odigrati, a drugu nace moci posjecivati navijaci. Dalje, svi klubovi ce i dalje biti u istom rangu, i njihov cilj ce i dalje biti golo prezivljavanje, koje se svodi na to da prodas nekog igraca, i sebi produzis zivot koji mjesec... Sa ovim nama napretka nema, a evidentno je da je fudbal iz godine u godinu sve losiji, htio to neko priznati ili ne, a publika, koje realno nema i dalje u sve manjem broju dolazi na utakmice. Svima je ocito u cilju da svako selo ima premijer ligasa, da se opere koja marka, i da neko nekoga zaje.. . Zbog toga ce nasi klubovi i dalje igrati jedni ili dva kola, i kad se dobro napnu i potrude, opet gubiti od ekipa iz drugog ili treceg ranga evropskog fudbala, koji uz to odigraju sa 30 posto snage. Dovoljno je reci da svi Boga mole da izvuku nekoga iz nase zemlje.![]()
![]()
... jer stojimo, prkosimo, u srcima te nasim nosimo...
Cijene pojedinačnih karata za utakmicu 2. kola BH Telecom Premijer lige BiH protiv Širokog Brijega
Željezničar über alles!
Slava Ukraïni!
Leeds United Football Club!
Slava Ukraïni!
Leeds United Football Club!
-
samoposmatram
- Kontakt:
Letach neznam sta si mislio dokazati sa nekretninom? Znam jedno, a to je da je Zeljo sirot klub, ako neko misli da nije treba da se skoluje. Kad Sam rekao da je Zeljo sirot, to neznaci da ima drugi klub da je bogatiji. Jer Siroki pere novac, a Sarajevo posluje od danas do sutra, nigdje niscim. Aktiva nema nikakvih. Zelju vode skolovani ljudi, i prave dobre poteze. To sto neki to nerazumiju, je stvar njihovog licnog neznanja. Jos nesto nijedna nekretnina u BiH nije blaga vrijedna. Trziste je nikakvo, a 80% je za istrazivanje poreznih organa.
Trenutno korisnika/ca: Hrammm1921, MrkiMedo, NazorUso, seha77 i 137 gostiju.