Klubovi prije svega trebaju da vode brigu o omladinskim pogonima, da jačaju isti, skautiraju djecu po cijeloj BiH, da na pozicije trenera postave stručne osobe.Kljukusar je napisao/la: ↑04 apr 2026, 00:02Koji potencijal mislis nakon 2014? Nije se ulagalo u domace klubove ni tada kao ni sada. Drzava treba makar jednog talenta da izbaci iz U18 ili U21 svake godinu ili dvije. To se tada a ni sada ne desava. Imamo srece sto su nove generacija roditelja vani odrzali neku vezu sa BiH pa danas imamo tipa Alajbegovica, Muharemovica ili Bajraktarevica. Mislis da ce to tako uvijek biti? Ako se na to oslonimo opet ce nam se desiti nesto slicno kao i nakon SP 2014. Treba poceti ulagati u omladinske pogone, prije to nego nekakav nacionalni stadion. Hebes stadion kad nemas i ne pravis uslove za mlade igrace da se razvijaju.....LukavacBHF je napisao/la: ↑03 apr 2026, 23:22Ne sumnjam da će Barbarez i Spahić povući odgovarajuće poteze koji će biti u interesu naše reprezentacije, odnosno da će proširiti igrački kadar. Imamo prostora da rastemo i nadogradimo tim, itekako, ali ono što je najbitnije jeste činjenica da nikome ništa nije obećano i da se poziv bazira na starim zaslugama. Nego da je isključivi uslov za poziv u reprezentaciju trenutna forma.
Generalno gledajući mi nismo ni 10% izvukli potencijala koji smo imali nakon svjetskog prvenstva 2014. po pitanju igračkog kadra.
Što se tiče dijaspore i djece koja će tamo odrasti, a iz koje ćemo mi crpiti igrače, mišljenja sam da će ih biti još više nego što je to slučaj danas. Jedostavno demografija govori tome u prilog. Da će biti na isti način povezani sa domovinom kao što su i ove generacije dijaspore.