FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

TMovac
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la TMovac » 30 mar 2010, 00:41

Baja_Zvjerka je napisao/la:
TMovac je napisao/la:
chanchi je napisao/la:Šta će biti ako Modriča istupi iz lige?
Ako se ponište njihovi rezultati mi smo u Evropi već sada sigurno!
Zrinjski i Široki puše tri boda, znači lagano, bez pritiska na titulu-ako ne uspijemo ove, slijedeće godine hoćemo sigurno!!!
heh da su istupili prošlu polusezonu bodovi bi se brisali.a ovako nažalost ukoliko istupe sve tekme koje bi trebali igrati biće registrovan rezultatom 3:0 u korist njihovog protivnika,
Kako je to posteno prema timovima koji su porazeni od njih, a ovi ostali sada ne moraju igrati sa njima ??
Nigdje veze je to..
Odustajanje od takmičenja
Član 64.
U slučajevima kada je klub rasformiran, kada prestane sa radom ili
odustane od takmičenja u toku jesenjeg dijela prvenstva ili od završetka jesenjeg
dijela prvenstva do početka proljetnog dijela prvenstva, će biti brisan iz
takmičenja, sve njegove do tada odigrane utakmice će se smatrati kao da nisu
igrane, a naredne po rasporedu neće se registrovati po službenoj dužnosti
rezultatom 3:0 (par-forfe) u korist njegovih protivnika.

U slučajevima kada se klub rasformira, prestane sa radom ili odustane od
takmičenja u toku drugog dijela takmičenja, sve njegove do tada odigrane
utakmice registrovat će se postignutim rezultom, a sve naredne utakmice po
rasporedu registrovat će se po službenoj dužnosti rezultatom 3:0 (par-forfe) u
korist njegovih protivnika.

heh buraz život nije pravedan al et šta se može
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 30 mar 2010, 00:47

Ma svakako su evo doveli novog trenera, a ovaj stari je sada pomoćni, tako da ne vjerujem da će istupiti. U svakom slučaju zbog ovog pravila, nas to ne zanima previše. Al' bolje da ne istupe, možda kome šta i otkinu.
Zna li neko kakva nam je situacija sa žutim kartonima? To se nekad moglo pratiti na fkzeljeznicar.com
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

chanchi
Kontakt:

Post Postao/la chanchi » 30 mar 2010, 00:50

Ma nema veze, jedino je dobro što niko od naših konkurenata neće profitirati od toga.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 30 mar 2010, 01:17

Željovac je napisao/la:Ma svakako su evo doveli novog trenera, a ovaj stari je sada pomoćni, tako da ne vjerujem da će istupiti. U svakom slučaju zbog ovog pravila, nas to ne zanima previše. Al' bolje da ne istupe, možda kome šta i otkinu.
Zna li neko kakva nam je situacija sa žutim kartonima? To se nekad moglo pratiti na fkzeljeznicar.com
Bogicevic pauzira,ostali nemaju kartona...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 30 mar 2010, 01:27

Dacemo mi Zelji bodove ako im trebalo da budu prvaci ,siguran sam u to!
Nismo mi supci :D

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 30 mar 2010, 01:33

velez_mostar je napisao/la:Dacemo mi Zelji bodove ako im trebalo da budu prvaci ,siguran sam u to!
Nismo mi supci :D
Duse ste zato.. :oops: :oops: :oops: :oops:
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

sandokan_TM87
Kontakt:

Post Postao/la sandokan_TM87 » 30 mar 2010, 01:35

treba nam pobjeda u prijedoru uz sve domace jer nam dolazi borac, siroki je apsolviran, njanje su u problemima pa i tu mozemo nesto iscupati,a i halalili su sezonu, zrinjski zaostaje, kao i velez - ovo je put ka tituli
eto zivi bili pa vidjeli
26.05.2010-TITULA

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 30 mar 2010, 01:50

sandokan_TM87 je napisao/la:treba nam pobjeda u prijedoru uz sve domace jer nam dolazi borac, siroki je apsolviran, njanje su u problemima pa i tu mozemo nesto iscupati,a i halalili su sezonu, zrinjski zaostaje, kao i velez - ovo je put ka tituli
eto zivi bili pa vidjeli
Ali nevezano za vasu titulu ,kad bolje pogledamo Velezu svi skoro iz vrha dolaze ,tako da bi se tu mogla i Europa izboriti..a,opet kako da Zelji ne damo bodove ,u nedoumici smo :D

Don Corleone
Kontakt:

Post Postao/la Don Corleone » 30 mar 2010, 03:53

123456 je napisao/la:Ja cu ljudi moji jednom na onom Sjeveru popiti batine.Evo iskreno nisam cuo to skandiranje ubi Srbina a jesam ubi cetnika sto je sasvim razlicito.Dakle dosta puta se posvadjam sa nekim sa Sjevera radi takvi gluposti bez obzira dali bili upuceni gostima ili nasim igracima.Evo protiv Zrinjskog neki debil poceo uno uhuhuhuh kao oponasanje majmuna namjenjeno tamnoputom igraci Zrinjskog.Ja nisam mogao izdrzati toliko sam se prodero na njeka da je pola sjevera to culo.Pitam ga sta time dobijas majketi on suti.Nemogu da vjerujem koji debila ima.Isto tako neznam sa kim smo igrali neki debil se dere lomi srbina.Ja ga gledam i govorim matereti jeli to hoces da slome Culuma,Bajica ili Popovica?Kaze ma ne vec njihove.Pa jadan nebijo znas li ti da Srbi igraju za Zeljeznicar da je ovdje oko tebe neko Srbin kako te nije stid.Samo pognu glavu i suti.Ali me nervira sto malo raje to radi treba ih opominjati kada takvo sta rade.Jedino tako mi mozemo pomoci naseme Zeljeznicaru.
Svaka cast za komentar ...
TI SI NAJBOLJA, TEBI DAJEM SVE, BIĆEŠ PRVAK TI, ZEMLJE NIČIJE

Don Corleone
Kontakt:

Post Postao/la Don Corleone » 30 mar 2010, 04:18

Stole iz Bora je napisao/la:
1921 je napisao/la:
Stole iz Bora je napisao/la:@1921

Sve ja tebe shvatam ali u Sarajevu, medju navijacima naseg Zelje ima i drugih a ne samo bosnjaka i to se jednostavno NE SMIJE pjevati na utakmicama naseg kluba. NE SMIJU se vrijedjati pripadnici drugih naroda.
Shvatam i ja tebe, ali ti moras shvatiti da Srbin i cetnik nije jedno te isto.
Ne mozes mijesati Dragana Vikica, i Slobodana Milosevica, zar ne ?
Vrtimo se u krug citavo vrijeme ali nikako da ti dokazem. Nisam govorio o psovanju "cetnicima" nego o psovanju srbima. Ja o tome pricam svo vrijeme. Gazi gazi gazi s.... Nemoj mi reci da nisi to cuo na utakmici?!

Opet kazem, ono njihovo pjevanje "kad si bio djete malo komsija te silovao, jasno je ko dan da si m... " je trebalo jednostavno IGNORISATI. Uostalom, murija je to rjesila sa njima i upozorila ih da nema vise toga-

Svaka manja navijacka grupa ako hoce da iscenira neki belaj dovoljno je samo da jednom otpjeva nesto tako i odmah se upali 70% sjevera umjesto da ih stave na IGNORE i da pjevaju samo pjesme posvecene ZELJI.
Respect ...Bio sam sa Sokolovima ali nisam siguran da su oni prvi poceli sa navijackim pjesmama-ispadima...Mislim da su TM poceli nesto ranije pjevati a posle toga mi pomenutu pjesmu ...jer rečeno nam je nema srbovanja itd itd ...a ako oni prvi počnu onda zavisi dalje od mene šta ćemo i kako ćemo(vodja)
TI SI NAJBOLJA, TEBI DAJEM SVE, BIĆEŠ PRVAK TI, ZEMLJE NIČIJE

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 30 mar 2010, 07:50

Nakon napada na golmana
Željo bi mogao igrati pred praznim tribinama

Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH u srijedu bi trebala donijeti odluku o kazni za FK Željezničar, nakon što je 25-godišnji navijač Amel Muhić, na utakmici koja se u subotu igrala na Grbavici, utrčao na teren i udario golmana FK Slavije Ratka Dujkovića, javila je FTV.
Klub s Grbavice mogao bi biti kažnjen igranjem domaćih utakmica pred praznim tribinama, ili novčano.
Oglasili su se i iz FK Slavija, ukazujući na lošu organizaciju te nacionalističke poruke navijača tražeći hitnu reakciju NS BiH.
"Neophodno je hitno reagovanje Nogometnog saveza BiH, kako se slične situacije ne bi ponovile i dovele u opasnost sigurnost i živote učesnika, a samim tim i izbjegla neregularnost takmičenja", saopšteno je iz FK Slavija, prenosi Srna.
Fudbalski klub iz Istočnog Sarajeva ističe da su pravila i propisi Nogometnog saveza BiH narušeni i u momentu kada su 15 minuta prije kraja utakmice odstranjeni navijači Slavije.
U saopštenju se navodi da je utakmica odigrana u izuzetno korektnom i sportskom duhu za šta su zaslužni izgrači oba timaa, ali su upućene i kritike na suđenje.
Podsjetimo, Kantonalno tužilaštvo Sarajevo predložilo je danas Općinskom sudu Sarajevo određivanje pritvora Muhiću, zbog napada na golmana Slavije.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 30 mar 2010, 08:12

Grbavica: Zajednički ulaz za navijače protivničkih timova

Derbi susret 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Željezničara i Slavije obilježile su ružne scene na terenu ali i na tribinama. Podsjetimo, navijač domaćih je u samom finišu susreta ušao u teren i fizički napao golmana Slavije Ratka Dujkovića.

Incidentu je prethodio sukob navijača suparničkih timova a policija je zamalo dopustila kontakt dvije navijačke skupine.

Prije početka utakmica policija koja je osiguravala navijače Slavije, popularne Sokolove, dovela je ih je pred ulaz na južnu tribinu stadiona Grbavica kuda ulaze domaći navijači. Do sukoba nije došlo, jer su navijači Željezničara, zadržani nekoliko desetina metara prije ulaza na južnu tribinu, dok kroz iste kapije nisu prošli navijači Slavije, koji su na kraju smješteni na sjevernoj tribini gdje se obično smještaju gostujući navijači.

Dakle, "Sokolovi" su ušli na južnu kapiju, provedeni pored istočnog dijela stadiona i smješteni na sjevernoj tribini Grbavice.

Simpatizeri gostujućih timova na stadion Grbavicu uvijek ulaze kroz kapiju koja je predviđena za istočnu tribinu, te se odatle sprovode do dijela sjeverne tribine. Na sjevernom dijelu stadiona redari i policija drže odstojanje od desetak metara između domaćih gledaoca i gostujućih navijača.

Desetak minuta prije kraja susreta, kada je osiguranje pokušalo ispratiti gostujuće navijače, nakon provokacija na obje strane, nastao je sukob između domaćih i gostujućih navijača na sjevernoj tribini. Do direktnog kontakta navijača nije došlo, ali su letjeli upaljači, kamenice i drugi predmeti.

Policija zatim gostujuće navijače sa sjeverne tribine provodi preko istočnog dijela do ulaza na južnu tribinu, dovodeći ih tako pred najvatrenije navijače Željezničara, popularne Manijake. Do većih sukoba, srećom nije došlo, ali su i ovom prilikom navijači "razmjenjivali" kamenice, upaljače i ostale predmete.

Negativna atmosfera kulminirala je ulaskom jednog navijača na teren i napadom na golmana gostujuće ekipe Ratka Dujkovića.

Neuslovan ulaz na južnu tribinu

Simpatizeri gostujućih timova na stadionu Grbavica ulaze i izlaze na kapiji istočne tribine, koje su konstruisane tako da u veoma kratkom vremenskom periodu veliki broj navijača može ući, ali i napustiti stadion. Policija nije iskoristila prednosti istočnog ulaza, kao što to obično čini, već je dozvolila bliski susret navijačima suparničkih timova na južnom ulazu.

Potez policije je pod znakom pitanja i zbog toga što ulaz na južnu tribinu čini visoki betonski zid sa tri uske kapije, te je za ulazak i izlazak većeg broja navijača potrebno mnogo više vremena nego što bi to bio slučaj na ulazu za istočnu tribinu.

Tri uske kapije za tri hiljade navijača
Kako su se igre Željezničara ove sezone popravile, tako se i publika vratila na Grbavicu, pa na južnoj tribini stadiona, gdje su smješteni najvatreniji navijači Željezničara, bude između dvije i tri hiljade ljudi.

Navijači Željezničara odavno se žale na ulaz jer je prilaz loš, kapije su preuske, stvaraju se velike gužve, a nakon prolaska kroz kapije navijače zatiču lokve i blato.
Izlazak navijača sa stadiona (Foto: ****)

Kako smatraju posjetitelji stadiona, za cijenu od 5 KM po utakmici, prilazak tribini morao bi biti mnogo bolji.

Prava slika neuslovnog ulaza mogla se vidjeti u susretu protiv 20. kola Premijer lige BiH i vremenu koje je bilo potrebno da bi nešto više od stotinu navijača Slavije napustilo stadion.
Izlazak navijača sa stadiona (Foto: ****.ba)

Nadamo se da će se iz ovih nemilih scena izvući neka pouka, te da će navijači jednog od najtrofejnijih klubova BiH i kandidata za osvajanje titule prvaka države dobiti adekvatan ulaz.

Učestali neredi na utakmicama Željezničara i Slavije

Pitanje je i zašto susret ova dva tima nije bio proglašen za utakmicu visokog rizika, jer dueli između Željezničara i Slavije nerijetko završavaju neredima.

Utakmica dva kluba u jesenjem dijelu prvenstva, na stadionu u Istočnom Sarajevu, također nije prošla bez incidenata. Podsjetimo prvo su domaći navijači prišli sa istočne strane stadiona i gađali kamenjem navijače Željezničara, nakon čega su gostujući navijači uzvratili, a policija je brzom intervencijom uspjela spriječiti incidente većih razmjera.

Podsjetimo da su po završetku spomenute utakmice igrane u avgustu prošle godine domaći navijači napali tri fotoreportera koji su pretrpili lakše tjelesne povrede.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 30 mar 2010, 09:55

Seyo_TM je napisao/la:a pileta nigdje...dzaba mi sljem :mrgreen:
Imao sam nekog neodlozivog posla, ako mi vjerujes nisam imao snage da odem na tekmu...uzeo sam bio i godisnji odmor... sada je situacija koliko toliko u redu, sto bi rekao jedan moj dobar prijatelj stabilizovao sam se i prilagodio novim okolnostima, zivot ide dalje...pratio sam sta se desava sa Zeljom ali eto nisam mogao da odem protiv najmrzeg kluba u ligi iduci put ne samo sljem da treba ponijeti nego i pratecu opremu uz sljem...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 mar 2010, 10:18

Možda se već pisalo o tome, ali ponovit ću, zanima me situacija ako Modriča istupi iz lige, jeli se poništavaju utakmice protiv njih? Mislim da na nas neće uticati, jer smo i Borac i mi tamo doživjeli poraz, ali bi mogli poremetiti neki poredak na tabeli.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 30 mar 2010, 10:24

Virtu4l je napisao/la:Možda se već pisalo o tome, ali ponovit ću, zanima me situacija ako Modriča istupi iz lige, jeli se poništavaju utakmice protiv njih? Mislim da na nas neće uticati, jer smo i Borac i mi tamo doživjeli poraz, ali bi mogli poremetiti neki poredak na tabeli.
Da ponovim po ko zna koji put ... :)

Da su istupili prije pocetka drugog dijela sezone onda bi se ponistili svi bodovi osvojeni u susretima sa Modricom. Ovako, mislim da ce do kraja svi dobiti 3 boda u susretu sa njima i to je to. Naravno, samo u drugom djelu sezone a prva polusezona ostaje kako je i bila.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

aziz
Kontakt:

Post Postao/la aziz » 30 mar 2010, 10:24

E znali iko išta o ovome što se priča da bi se 10 miliona KM koji su predviđeni sa obnovu Koševa utrošili sa obnovu grbavice,ili je to samo šuplja

amer kadric
Kontakt:

Post Postao/la amer kadric » 30 mar 2010, 12:35

Otkud ti ta informacija za renoviranje GRBAVICE.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 30 mar 2010, 13:57

[quote="pile87"][quote="Seyo_TM"]a pileta nigdje...dzaba mi sljem :mrgreen:[/quote]
Imao sam nekog neodlozivog posla, ako mi vjerujes nisam imao snage da odem na tekmu...uzeo sam bio i godisnji odmor... sada je situacija koliko toliko u redu, sto bi rekao jedan moj dobar prijatelj stabilizovao sam se i prilagodio novim okolnostima, zivot ide dalje...pratio sam sta se desava sa Zeljom ali eto nisam mogao da odem protiv najmrzeg kluba u ligi iduci put ne samo sljem da treba ponijeti nego i pratecu opremu uz sljem...[/quote]

A ti fakat nisi isao :D
Ma trebat ce nam samo vodoinstalaterski alat :D
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

aziz
Kontakt:

Post Postao/la aziz » 30 mar 2010, 14:18

amer kadric je napisao/la:Otkud ti ta informacija za renoviranje GRBAVICE.
Pa pare za renoviranje Koševa koje je dala UEFA još leže na računu jer da bi se mogle iskoristiti klub mora biti vlasnik a ne grad,pa sam negdje čuo da bi se mogle preusmjeriti na Grbavicu

MaliMemo
Kontakt:

Post Postao/la MaliMemo » 30 mar 2010, 15:20

Kako bi bilo ljepo da Zeljo evropske utakmice igra na Grbavici :roll: ali Uefa ne da :cry:
× Plava krv ispod koze ×

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot], WeekendOffender i 29 gostiju.