FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Svaki trener gleda prvo sebe tj. rezltat da ostvari, ako mu ja razvoj mladih igrača na drugom ili trećem mjestu to ke opet dobitak za Klub.
Sjećam se jednom onog Bašića dok ke vodio neku ekipu u Prvoj Ligi FBiH gdje je nekad bilo pravilo da jedan igrač do 21 godine mora početi utakmicu, već nakon prvog prekida on ga je zamjenio. Naravno da je Bašić karna od trenera ali navodim samo primjer.
I kod nas prošlu sezonu da je Šahinović ostao Buljubašić ne bi imao ni približno ovoliku minutažu i pokazao koliko vrijedi. Svaki mladi igrač koji imalo vrijedi dobit će priliku da se pokaže jer su silom prilika treneri natjerani na to.
1-2 igrača po sezoni koja će konkurisati za prvi tim i dobijati šansu je sasvim dovoljno. Sve preko toga je hiperprodukcija i srozavanje kvalitete same Akademije.
Sjećam se jednom onog Bašića dok ke vodio neku ekipu u Prvoj Ligi FBiH gdje je nekad bilo pravilo da jedan igrač do 21 godine mora početi utakmicu, već nakon prvog prekida on ga je zamjenio. Naravno da je Bašić karna od trenera ali navodim samo primjer.
I kod nas prošlu sezonu da je Šahinović ostao Buljubašić ne bi imao ni približno ovoliku minutažu i pokazao koliko vrijedi. Svaki mladi igrač koji imalo vrijedi dobit će priliku da se pokaže jer su silom prilika treneri natjerani na to.
1-2 igrača po sezoni koja će konkurisati za prvi tim i dobijati šansu je sasvim dovoljno. Sve preko toga je hiperprodukcija i srozavanje kvalitete same Akademije.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
100% Takav trener treba djeci. Kod nas nema profesionalnosti bukvalno nigdje a pogotov u akademiji.bordobijeli je napisao/la: ↑05 avg 2024, 22:58Rožman bi dobar bio za Akademije da djeci usadi profesionalizam i disciplinu. S seniorima moraš biti namazan i imati autoritet da izvuče najbolje od igrača.
Ja iskreno ne znam radi cega ste momka uhvatili na zub sto je rekao da je cilj borba za titulu. To i jeste nas cilj svake godine, to svi znaju. Sta je tu problem ako moze neko da mi objasni. Nije rekao da cemo je osvojiti i da cemo prepisati ligu pa da bude neka napuhana izjava, rekao je ono sto svi vec znaju. Klub kao sto je FKS uvijek ide na titulu i to je tako.
Isto tako mi nije jasno radi cega ovi u klubu ne dogovore sa nekim prvoligasem tipa Sloboda ili Igman dogovor da im saljemo nase Akademce i da dogovorimo da moraju igrati naravno ako kvalitetom zasluzuju u sta ne sumnjam. Protiv nas je sloboda imala 3 svoja juniora, nasi akademci su za klasu bolji od njihovih i mogu im pomoci kolko tolko ako ne bar na sirini. Isto tako za igman. I njima bi bilo bolje a i nasim akademcima da polako stecu iskustvo u seniorskom fudbalu. Iskreno se nadam da cemo nesto uspjeti dogovoriti sa nekim iz prve lige jer bi tako napravili umjesto 1 ili 2 akademca koji dobijaju sansu kod nas jos 3-4 koja bi za godinu dvije mogli komotno kod nas igrati u prvih 11 ako se pokazu u tim malo manjim sredinama gdje nema puno pritiska i gdje mogu samo biti bolji.
Isto tako mi nije jasno radi cega ovi u klubu ne dogovore sa nekim prvoligasem tipa Sloboda ili Igman dogovor da im saljemo nase Akademce i da dogovorimo da moraju igrati naravno ako kvalitetom zasluzuju u sta ne sumnjam. Protiv nas je sloboda imala 3 svoja juniora, nasi akademci su za klasu bolji od njihovih i mogu im pomoci kolko tolko ako ne bar na sirini. Isto tako za igman. I njima bi bilo bolje a i nasim akademcima da polako stecu iskustvo u seniorskom fudbalu. Iskreno se nadam da cemo nesto uspjeti dogovoriti sa nekim iz prve lige jer bi tako napravili umjesto 1 ili 2 akademca koji dobijaju sansu kod nas jos 3-4 koja bi za godinu dvije mogli komotno kod nas igrati u prvih 11 ako se pokazu u tim malo manjim sredinama gdje nema puno pritiska i gdje mogu samo biti bolji.
- napoleon72
- Kontakt:
Koliko se Rozman sad degradira, strasno. Eto, treba da podere licencu i bavi se bocanjem. A karijera njemu i Zekicu u 5 deka. Jedan uzimao trofeje po Hrvatskoj, drugi u Moldaviji. Jedan igrao grupe sa Rijekom, drugi playoff sa Osijekom. Jos Rozman mladji 9 godina. Mislim, za sad gledajuci Zekic je na odlicnom putu, al se vec u zvijezde zakiva, a pad forme ce doci kad tad. Sta li ce se onda pisat? Ispade sad, Zekic moze s juniorima poharat ligu, Zekic moze Mustafica izlijecit od suteva, Zekic moze nac tijelo Jimmy Hoffe. De malo, pustite covjeka da radi, opekli smo se 1000 puta do sad na trenere nakon par kola. Ko februar i mart odradi kako treba, njemu treba qrac popusit, ovo od augusta do oktobra je i yebeni Sablic dobro odradio.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
- luckystrike
- Kontakt:
Prvi cilj Kluba danas do 16 h treba biti protestna nota na adrese saveza i nosioca TV prava u vezi s preliminarnim terminima utakmica u augustu.
Tri iduće utakmice u ponedjeljak (2) odnosno u petak su katastrofa, nanose štetu Klubu i navijačima, direktnim stakeholderima. Jedinu korist ima emiter koji je najmanje važan.
Tri iduće utakmice u ponedjeljak (2) odnosno u petak su katastrofa, nanose štetu Klubu i navijačima, direktnim stakeholderima. Jedinu korist ima emiter koji je najmanje važan.
Nisam ja rekao da treba bilo koga dovest, nego sam se nadovezao na priču da nemamo problema sa u21 igračima i da Mehmedovića treba otjerati, pa sam napisao da nam ponuda nije Bog zna kakva ali ne treba nikog tjerati od u21 izbora.thebain666 je napisao/la: ↑06 avg 2024, 12:05Aha znaci pored bekova, stopera, golmana, krila, veznih i napadaca trebali bi i jedno 3 kvalitetnih u21 dovesti ?MSOZ101 je napisao/la: ↑06 avg 2024, 11:51Znači imamo Čelika koji će igrat sve utakmice koje može, Hamzića koji nije igrao loše u nedjelju i dalje Mujkića kojeg još nismo vidjeli na terenu, Kapetanovića za kojeg je pitanje hoćemo li ga vidjeti do kraja polusezone, Krdžalić isto upitan kad će se upotpunosti oporaviti i golmane za koje je pitanje da li će braniti i u prvoj KUP utakmici. Ne bih baš rekao da smo pokriveni sa u21 igračima koji prvi tim mogu učiniti boljim što je i njihov cilj, a ne tek da budu tu.
Imaju ljudi koji vode racuna o tome nemojte se brinuti.
Ama covjece ko se uzeo na zub? I sta mu se nabija na nos? Sta je vama?ajdohordas je napisao/la: ↑06 avg 2024, 11:21To su preglupe stvari da bi se momku nabijalo na nos, bar iz moje perspektive i mog stava. Ne znači da sam upravu...nokee je napisao/la: ↑06 avg 2024, 10:40Sjecam se clanka pred istek ugovora, kao ima ponuda bruku (on kod nas nije bio standardni 11 tad) ali srce ga vuce i voli Sarajevo i ostao bi vrlo rado ako mu se ponudi ugovor. Necu sad traziti ali se dobro sjecam.ajdohordas je napisao/la: ↑06 avg 2024, 00:16
Kad je Mustafić šta trabunjao ?
Argumentuj nam... ja ne znam, a možda mi je promaklo ?
Evo sad ga nema ni na mapi (ok povrijedjen) ali cisto da ga ne zaboravimo ide najava titule vol 54.
Mislim generalno nrpotrebna rasprava oko njega. Ali da se javi po medijima kad padne u drugi plan, i ja sam primjetio.
Ps za ovog sto rece pitar sa dna kace? Po cemu pitar.. Ja ja pjevao je ono sati samo suti moj djecace plavi.. Zato valjda.. Svasta. Covjek prima ogromne pare kod nas kakav pitar kakvi bakraci.
Konkretno i zbog ove njegove izjave se pravi bauk. Momak nista nije lose rekao...
"Naš cilj je da se borimo za titulu i mislim da je vrijeme da se titula vrati na Koševo"
Ja ovdje ne vidim apsolutno nikakav problem. Kukamo jer su godinama iza za nas nastupali igrači sa pickhastim mentalitetom i pristupom a smeta nam ovakva izjava...
Ovako treba da razmislja svaki uposlenik kluba.
Mirza nije loš ni igrač. Ima sjajne fizičke predispozicije i odličan šut. Nije kapitalac nije neka drastična prevaga ali momak za ove lige i više nego solidan i dobar.
O njegovoj želji suvišno je i pričati.
Jedino sto mene nervira kod njega jeste sto ponekad pravi fakat bespotrebne faulove za žute kartone ali nadam se da ce ZZ i to srediti.
KOMENTARISE se izjava da se napada titula po 100ti put se najavljuje. Dijelu raje je dosadilo to najavljivanje itd. Medju njima sam i ja.
Ciljeve kluba nece promjeniti Mustafic sa svojom izjavom sigurno, ona se zna i prije pocetka sezone. Ako smo ozbiljan klub jel.
Radi u tisini, nista ne najavljuj, klub svakako ima svoje ambicije i bez najava pojedinih igraca ili ss. Kad si vidio da Zrinjski bilo sta najavljuje pa karaju sve redom godinama.?
Isto ko sto se KOMENTARISE bilo sta sto nekome smeta u klubu. Ali izgleda ono kad pobjedimo, nedo bog i prekomentarisati.
Kakav je igrac. Meni prosjek ili cak ispod prosjeka, to nema veze sa izjavama. Jedino sto mu skidam kapu je borbenost bez premca. I onda zabije euro gol sa 30 metara, ma nema Ronaldo. A to sto je prije toga usrao 74 akcije i isto toliko puta bio sebican, to nista. Al hajd to je moj dojam njega. Vjerujem da ce imati svoju sansu kod Zekica zbog borbenosti velike a da je pljacka neka daleko od toga. Smijem valjda to reci? Boze sacuvaj..
Zadnja izmjena: nokee, dana/u 06 avg 2024, 12:43, ukupno mijenjano 2 puta.
- feniksptica
- Kontakt:
Ma Arena yebe sve. Da oce raskinuti ugovor.
Izgleda da imaju apsolutnu moc u biranju termina utakmica. Jos kad sad počnu sve lige.
Nama ce bit daj sta das termini.
A pritom zanemaruju najvažnije. Navijače
Izgleda da imaju apsolutnu moc u biranju termina utakmica. Jos kad sad počnu sve lige.
Nama ce bit daj sta das termini.
A pritom zanemaruju najvažnije. Navijače
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Cijenim te kao forumaša, kontam poentu i apsolutno se slažem sa većinom posta. U smislu da ne trebamo letiti pred rudu i pretjerivati u bilo čemu. Ali ne treba ni romantizirati Rožmana. On je kod nas bio haman pa godinu, imao odlične uslove, dobio šta je tražio, uradio šta je uradio, i mi fakat imamo šta analizirati po pitanju njegovog trenerskog znanja - nije da se moramo vraćati u njegove bivše klubove, i baviti se nekim šta bi bilo kad bi bilo teorijama.napoleon72 je napisao/la: ↑06 avg 2024, 12:31Koliko se Rozman sad degradira, strasno. Eto, treba da podere licencu i bavi se bocanjem. A karijera njemu i Zekicu u 5 deka. Jedan uzimao trofeje po Hrvatskoj, drugi u Moldaviji. Jedan igrao grupe sa Rijekom, drugi playoff sa Osijekom. Jos Rozman mladji 9 godina. Mislim, za sad gledajuci Zekic je na odlicnom putu, al se vec u zvijezde zakiva, a pad forme ce doci kad tad. Sta li ce se onda pisat? Ispade sad, Zekic moze s juniorima poharat ligu, Zekic moze Mustafica izlijecit od suteva, Zekic moze nac tijelo Jimmy Hoffe. De malo, pustite covjeka da radi, opekli smo se 1000 puta do sad na trenere nakon par kola. Ko februar i mart odradi kako treba, njemu treba qrac popusit, ovo od augusta do oktobra je i yebeni Sablic dobro odradio.
Ali eto, može malo i to.. pošto me stvarno nervira pravljenje Nagelsmanna od jednog ništa osim solidnog mladog trenera, kakvih ima sve više i više u svim dijelovima Evrope. (ne od strane tebe, nego generalno).
Trofej kupa u Hrvatskoj, ne trofeje. Grupe u korona sezoni, kad se morala dobiti jedna utakmica, bez navijača.. osim toga, pričao je kako je imao sreću da nešto ranije bude u trenerskom timu Kopenhagena (valjda stažirao za neku licencu, šta li), pa je odatle dosta lakše mogao spremiti odlučujuću utakmicu.. otprilike je znao šta da očekuje od protivničkog trenera.
Mlađi jest, ali bez igračke karijere, za razliku od Zorana.. tako da mi se to ne čini kao neki valjan argument.
Zoran je prošao kako Bog zapovijeda, pred navijačima i u atmosferi koja dolikuje Evropi. Također, nije ni blizu isto osvojiti neku ligu ili kup.. znaš i sam da u ligama moraš biti daleko više i duže konstantan.
Sve u svemu, i po meni - nisu u pet deka, nego je Zoran puno bolji trener.
The saddest thing in life is wasted talent.
-
- Kontakt:
sta je sa pojacanjima prema naprijed
Mehanovic opet objavljuje da je slobodan.
godio bi neko da gura loptu Kiri i Guliju, mogu probit svakog, al treba lopti u prostor
godio bi neko da gura loptu Kiri i Guliju, mogu probit svakog, al treba lopti u prostor
Evo ih ratuju vec, samo sto nisuluckystrike je napisao/la: ↑06 avg 2024, 12:34Prvi cilj Kluba danas do 16 h treba biti protestna nota na adrese saveza i nosioca TV prava u vezi s preliminarnim terminima utakmica u augustu.
NEMA NAZAD
- napoleon72
- Kontakt:
Nije poenta u romantiziranju Rozmana, nego u pretjeranom uzdizanju Zekica nakon 4 utakmice. Slazem se i ja da odlicno stojimo na terenu, da igramo ofanzivno, borbeno, da prsti sve za sad... al kriza ce doci. A onda ce isti ovi koji pisu "ne sumnjam da ce Zekic to dotjerat" izvuci najzesci arsenal uvreda i pljuvacina prema treneru.scholsey je napisao/la: ↑06 avg 2024, 13:04Cijenim te kao forumaša, kontam poentu i apsolutno se slažem sa većinom posta. U smislu da ne trebamo letiti pred rudu i pretjerivati u bilo čemu. Ali ne treba ni romantizirati Rožmana. On je kod nas bio haman pa godinu, imao odlične uslove, dobio šta je tražio, uradio šta je uradio, i mi fakat imamo šta analizirati po pitanju njegovog trenerskog znanja - nije da se moramo vraćati u njegove bivše klubove, i baviti se nekim šta bi bilo kad bi bilo teorijama.napoleon72 je napisao/la: ↑06 avg 2024, 12:31Koliko se Rozman sad degradira, strasno. Eto, treba da podere licencu i bavi se bocanjem. A karijera njemu i Zekicu u 5 deka. Jedan uzimao trofeje po Hrvatskoj, drugi u Moldaviji. Jedan igrao grupe sa Rijekom, drugi playoff sa Osijekom. Jos Rozman mladji 9 godina. Mislim, za sad gledajuci Zekic je na odlicnom putu, al se vec u zvijezde zakiva, a pad forme ce doci kad tad. Sta li ce se onda pisat? Ispade sad, Zekic moze s juniorima poharat ligu, Zekic moze Mustafica izlijecit od suteva, Zekic moze nac tijelo Jimmy Hoffe. De malo, pustite covjeka da radi, opekli smo se 1000 puta do sad na trenere nakon par kola. Ko februar i mart odradi kako treba, njemu treba qrac popusit, ovo od augusta do oktobra je i yebeni Sablic dobro odradio.
Ali eto, može malo i to.. pošto me stvarno nervira pravljenje Nagelsmanna od jednog ništa osim solidnog mladog trenera, kakvih ima sve više i više u svim dijelovima Evrope. (ne od strane tebe, nego generalno).
Trofej kupa u Hrvatskoj, ne trofeje. Grupe u korona sezoni, kad se morala dobiti jedna utakmica, bez navijača.. osim toga, pričao je kako je imao sreću da nešto ranije bude u trenerskom timu Kopenhagena (valjda stažirao za neku licencu, šta li), pa je odatle dosta lakše mogao spremiti odlučujuću utakmicu.. otprilike je znao šta da očekuje od protivničkog trenera.
Mlađi jest, ali bez igračke karijere, za razliku od Zorana.. tako da mi se to ne čini kao neki valjan argument.
Zoran je prošao kako Bog zapovijeda, pred navijačima i u atmosferi koja dolikuje Evropi. Također, nije ni blizu isto osvojiti neku ligu ili kup.. znaš i sam da u ligama moraš biti daleko više i duže konstantan.
Jer isti ljudi koji sad govore "Rozman je trener za pjetlica" su prije par mjeseci pisali kako nikad boljeg trenera nismo imali, kako im usadjuje neke ideje do sad nevidjene u nasem fudbalu, ali ga sabotira pola ekipe. Da li nas isto ceka poslije par kikseva sa Zoranom, vidjet cemo.
I da se razumijemo, slazem se ja da je Zekic bolji trener, ako nista, barem za ovu ligu i ono sto ona nosi. Energicniji je, agresivniji, veci autoritet. Znam da je ligu teze osvojit nego kup, al Zekic je osvojio ligu sa ekipom koja je u svojoj drzavi neprikosnovena. A i jedini je koji nije osvojio ligu s tom ekipom u zadnjih 15ak godina, u prvom mandatu kad je bio tamo. A s druge strane, Zekic je sad dosao na poluizgradjenu ekipu. Nastavio je koristit formaciju prethodnika (sad ljepse i jace izgledamo), dobio je dosta spremniju ekipu nego Rozman, dosta profesionalniju, dobio je Kyeremeha u top formi, Hamzu u top formi, Beganovica, stopere vec naviknute na igru s tri nazad...
Ne pljujem po Zekicu niti uzdizem Rozmana al mi je smijesno kako sad odjednom SVI znaju kako je Rozman trener za djecu i akademije, niko to nije pisao u septembru prosle godine kad smo imali jedan poraz u 8-9 utakmica i to onaj u Listici gdje je golman poklonio pobjedu domacim. Razbili Zelju, Zrinjskog, Borca u BL, dobili Veleza kuci... svi pisali da nam je samo nebo granica poslije priprema. A sad "trener za djecu".
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
mehnaovic nam dolazi cim mu propadnu pregovori sa Seviljom i Aston VilomBosanac1991 je napisao/la: ↑06 avg 2024, 13:08sta je sa pojacanjima prema naprijed
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Isto će ti to biti i s Zekićem kad dođe kriza rezultata. Ona će doći kad-tad, dođe kod svih klubova na svijetu. Niko nije ostao "nepopljuvan", tako da neće ni Zekić, koliko god on bio sad dobar i autoritativan.napoleon72 je napisao/la: ↑06 avg 2024, 13:20Nije poenta u romantiziranju Rozmana, nego u pretjeranom uzdizanju Zekica nakon 4 utakmice. Slazem se i ja da odlicno stojimo na terenu, da igramo ofanzivno, borbeno, da prsti sve za sad... al kriza ce doci. A onda ce isti ovi koji pisu "ne sumnjam da ce Zekic to dotjerat" izvuci najzesci arsenal uvreda i pljuvacina prema treneru.scholsey je napisao/la: ↑06 avg 2024, 13:04Cijenim te kao forumaša, kontam poentu i apsolutno se slažem sa većinom posta. U smislu da ne trebamo letiti pred rudu i pretjerivati u bilo čemu. Ali ne treba ni romantizirati Rožmana. On je kod nas bio haman pa godinu, imao odlične uslove, dobio šta je tražio, uradio šta je uradio, i mi fakat imamo šta analizirati po pitanju njegovog trenerskog znanja - nije da se moramo vraćati u njegove bivše klubove, i baviti se nekim šta bi bilo kad bi bilo teorijama.napoleon72 je napisao/la: ↑06 avg 2024, 12:31Koliko se Rozman sad degradira, strasno. Eto, treba da podere licencu i bavi se bocanjem. A karijera njemu i Zekicu u 5 deka. Jedan uzimao trofeje po Hrvatskoj, drugi u Moldaviji. Jedan igrao grupe sa Rijekom, drugi playoff sa Osijekom. Jos Rozman mladji 9 godina. Mislim, za sad gledajuci Zekic je na odlicnom putu, al se vec u zvijezde zakiva, a pad forme ce doci kad tad. Sta li ce se onda pisat? Ispade sad, Zekic moze s juniorima poharat ligu, Zekic moze Mustafica izlijecit od suteva, Zekic moze nac tijelo Jimmy Hoffe. De malo, pustite covjeka da radi, opekli smo se 1000 puta do sad na trenere nakon par kola. Ko februar i mart odradi kako treba, njemu treba qrac popusit, ovo od augusta do oktobra je i yebeni Sablic dobro odradio.
Jer isti ljudi koji sad govore "Rozman je trener za pjetlica" su prije par mjeseci pisali kako nikad boljeg trenera nismo imali, kako im usadjuje neke ideje do sad nevidjene u nasem fudbalu, ali ga sabotira pola ekipe. Da li nas isto ceka poslije par kikseva sa Zoranom, vidjet cemo.
I da se razumijemo, slazem se ja da je Zekic bolji trener, ako nista, barem za ovu ligu i ono sto ona nosi. Energicniji je, agresivniji, veci autoritet. Znam da je ligu teze osvojit nego kup, al Zekic je osvojio ligu sa ekipom koja je u svojoj drzavi neprikosnovena. A i jedini je koji nije osvojio ligu s tom ekipom u zadnjih 15ak godina, u prvom mandatu kad je bio tamo. A s druge strane, Zekic je sad dosao na poluizgradjenu ekipu. Nastavio je koristit formaciju prethodnika (sad ljepse i jace izgledamo), dobio je dosta spremniju ekipu nego Rozman, dosta profesionalniju, dobio je Kyeremeha u top formi, Hamzu u top formi, Beganovica, stopere vec naviknute na igru s tri nazad...
Ne pljujem po Zekicu niti uzdizem Rozmana al mi je smijesno kako sad odjednom SVI znaju kako je Rozman trener za djecu i akademije, niko to nije pisao u septembru prosle godine kad smo imali jedan poraz u 8-9 utakmica i to onaj u Listici gdje je golman poklonio pobjedu domacim. Razbili Zelju, Zrinjskog, Borca u BL, dobili Veleza kuci... svi pisali da nam je samo nebo granica poslije priprema. A sad "trener za djecu".
Gadno je raditi na ovom podneblju, pregadno. Uostalom, zato i imamo ove "strašne" rezultate.
Neki dan neko reče da je ekipa ostavljena u dobrom stanju po pitanju fizičke spreme, odmah eto vrsnih intelektualaca s replikom "jes eto kume Rožman je zaslužan za prolazak Aktobea". Debilan narod, koji čak i od nekih izjava naših igrača prave neke skandale. Samo serrancija i kontriranje..
Kakav Mehanović bog vam pamet dao, ne bi mogao 15 minuta istrčati. Mislim da Zekić jedva čeka takve glave..
Pod Rozmanom nismo imali dodavanja i duplih pasova, osmisljenih akcija...za cijelo vrijeme mandata kao sto je bilo u ovih 5.dosdasnjih utakmica.
Ono je bio negledljivo. Pa ga branite kolilo god hocete, i korsistite sve moguce varijante umanjivanja jada i bijede na sta je licila nasa ekipa.
Ono je bio negledljivo. Pa ga branite kolilo god hocete, i korsistite sve moguce varijante umanjivanja jada i bijede na sta je licila nasa ekipa.
- FKS -
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Nauči čitati.Hajdeee je napisao/la: ↑06 avg 2024, 13:48Pod Rozmanom nismo imali dodavanja i duplih pasova, osmisljenih akcija...za cijelo vrijeme mandata kao sto je bilo u ovih 5.dosdasnjih utakmica.
Kontam, i u pravu si. Ali jbg, mora se imati na umu i da godinama ne ostvarujemo svoj potencijal, da raja nazor traži razloge za optimizam.. vjerujem da odatle dolazi većina pozitivnih kritika na Zoranov račun.napoleon72 je napisao/la: ↑06 avg 2024, 13:20Nije poenta u romantiziranju Rozmana, nego u pretjeranom uzdizanju Zekica nakon 4 utakmice. Slazem se i ja da odlicno stojimo na terenu, da igramo ofanzivno, borbeno, da prsti sve za sad... al kriza ce doci. A onda ce isti ovi koji pisu "ne sumnjam da ce Zekic to dotjerat" izvuci najzesci arsenal uvreda i pljuvacina prema treneru.
Već sam nekad pisao o tome. Ne može reaktivan trener poput Rožmana voditi klubove koji su stalni pretendenti na titule. Ne mislim da to ima veze sa njegovom energijom, odnosom prema igračima (šatro man managementom) i slično.. nego sa onim što on ustvari jeste - reaktivan trener koji igru svoje ekipe uveliko bazira na protivničkim idejama i postavkama.
Da bi takav bio uspješan, mora imati izuzetno kvalitetne pojedince, jer se takvi sistemi u fazi napada skoro pa kompletno oslanjanju na kontre, tranziciju i individualne akcije u postavljenim napadima.
Zoran je totalno drugi tip trenera. Proaktivna filozofija fudbala, znatno bolje radi sa ekipom i igračima (vjerujem zbog toga što je i sam bio igrač), kroz praksu razvijen osjećaj za razvoj i tok igre (Rožman to ima kroz školu, kroz teoriju), i štošta drugo - nije ni to garant uspjeha, ali po mom mišljenju tako bar imamo šansu za ligaške titule, dok je sa nekim poput Rožmana ona minimalna, ili čak i ne postoji.
Jer, šampion se ne prilagođava, šampionu se prilagođavaju.
A pljuvat će se brate, kako god, šta god i ko god. Po tom pitanju niko od nas ne može biti pametan. Da u LP uđemo, bilo bi yebavanja nečega.. umišljeni i štaš, džaba je.

The saddest thing in life is wasted talent.
- BordoBBoja
- Kontakt:
Lik je u najbolje slucaju prosjecan igrac. Mali milion dobrih situacija upropasti nerezonskim sutevima sa 30+ metara, losim dodavanjina i slicno. To sto vecinu vas kupi izjavama kako voli grad, klub, kako zivi klub 24 sata, da je hordas, i slicne
To ste vi krivi. Fudbalski gledano, mali Hamzic je vec sad ispred njega
To ste vi krivi. Fudbalski gledano, mali Hamzic je vec sad ispred njega
-
- Kontakt:
Mustafić nije ni ispodprosječan nego smo u jednom trenutku se bili toliko pogubili da smo njega nekako doveli ničim izazvani.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
Trenutno korisnika/ca: amypitar, benko21, Bing [Bot], hurem, johntravolta123, riki46, rimljanin90, ronaldo99, UltraNorth i 55 gostiju.