BiH - Irska (Baraž)

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

Realne sanse za plasman na EURO?

Irci su blizi plasmanu, bojim se da smo svoju sansu prokockali u Zenici
145
36%
Sve je i dalje otvoreno, sanse su 50-50
117
29%
Uz pravilnu taktiku i pristup smo i dalje favoriti i blizi plasmanu
139
35%

Ukupno glasova: 401

HariTz
Kontakt:

Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la HariTz » 02 nov 2015, 00:49

Ma naravno, nije neki bauk niti neka vrhunska klasa, nego generalno ti igrači su yebeni. Nešto kao Gekas.
Walters im je suspendovan, tako da će biti poprilično sterilni što se napada tiče. Ne vidim neku veliku prijetnju, mada imaju finih igrača u vezi i odbrani.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 02 nov 2015, 01:05

JohnCleese je napisao/la:
hurem je napisao/la:Prosli vikend izvrsna forma nasih igraca, ovaj vikend izvrsna nula maltene :D
Forma je nebitna, igra za repku u ovakvoj utakmici je dr.prica...bitno je da budu svi zdravi.

Sve su sanse da cemo gledati istu postavku (4 5 1); Zuka na beku (iako ga tu ne volim vidjeti, ali prilike nalazu tako), Seo na DM-u jer je tu igrao pos.dvije utakmice za Schalke...eventualno Vedo (mada ce mu faliti utakmica) umjesto Visce, samo se postavlja pitanje da li ima potrebe krenuti tako ofanzivno? - mozda ipak ne, vidjet cemo:

99,99% ovu formaciju mozemo ocekivati:

...........................Begovic............................

Mujdza........Sunjic...............Spahic......Zukanovic

.......................Kolasinac.............................
..........Pjanic.....................Medo (Sejo)...........

Visca(Vedo)...........................................Lulic

.......................Dzeko................................

I da, ne brine me Long.
Ako Toni pruza poprilicno blijede partije za Stutgart kao sto si rekao maloprije, onda se Kolasinac propisno blamira na poziciji zadnjeg veznog. Po kakvim propisima, principima i kriterijima staviti Medunjanina prije nekog drugog pogotovo najprije Salihovica...
Sunjic - dobro ti znas sta mislim o njemu, procitaj jos jedanput...(Mozda je "blijede" pregrub izraz, recimo "pruza ne bas uvjerljive partije")..
cilj mi nije bio to sto ti spominjes, vec opovrgnuti tvoju tvrdnju da je trenutno nas najbolji stoper, jer nije - Zuka, Spaha;

Kolasinac - rado bih ga vidio na beku a ne na DM-u, ali mi je u svakom slucaju bolje rjesenje na DM-u od Hadzica, zbog svoje borbenosti, snage, brzine, zustrine, uklizavanja, itd. (prilike tako nalazu);

Salihovic - ako nisi znao, ja sam Seju prizivao mjesecima, pogotovo za utakmicu protiv Walesa...ali sam ovaj put ipak za Medu, jer je s loptom u nogama bolji i nas najsigurniji igrac po tom pitanju...imali bismo veci posjed lopte, bolju kombinatoriku...naravno, racunam da je Seo na DM-u, tada je Medo IN...ako bi kojim slucajem Hadzic zaigrao na DM-u, onda sam za Salihovica umjesto Mede jer bi morao trkacki i borbenoscu nadoknaditi ogranicene sposobnosti Hadzica...
Dakle, Seo i Medo (sto ocekujem da ce biti), ili Hadzic i Sejo.

ali o tom-potom...

AndreWilliams
Kontakt:

Post Postao/la AndreWilliams » 02 nov 2015, 07:02

Prolupacu do tekme...Cijeli dan citam Irske blogove posvecene utakmici. Da makar nemam pametnija posla. Moram priznati da su nas dobro izanalizirali i stidljivo najavljuju svoj prolaz na EP. 2:0 na BP :pray:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 nov 2015, 07:25

Šunjić je trenutno naš daleko najbolji stoper.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MysticAladin
Kontakt:

Post Postao/la MysticAladin » 02 nov 2015, 08:09

Neće bit eksperimentisanja, to je sigurno. Pa sa nekim eksperimentom bi Meša bio sahranjen ukoliko ne ostvarimo dobar rezultat i on to zna. Ići će na već uigranu varijantu, nešto što je već jednom upalilo što imlicira vrlo vjerovatno Hadžića u vezi.
I krv svoju za Bosnu moju i život svoj za Juve moj!!!

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 02 nov 2015, 09:49

FaraonTM je napisao/la:
HariTz je napisao/la:Mene od njihov igrača najviše brine Shane Long.. Brz i opasan.. Vrlo lako može pobjeći našoj zadnjoj liniji
Još uvijek je povrijeđen, danas nije bio u rosteru Southamptona.
Long najvjerovatnije nece igrtai u barazu,dugo je povrjedjen i uopste ne trenira.. sad i ako dobije poziv to ce biti reda radi,zbog atmosfere u ekipi,ali on i ako dobije koji minut ce biti totalno beskoristan za ekipu.. On im je inace mozda i najbolji igrac,zajedno sa ovim suspendovanim dvojcem,plus imaju problema sa golmanima...
Kako god,mi se trebamo fokusirati samo na nas i na prvu utakmicu,tu vidim nasu sansu,jer ce oni igrati znatno oslabljeni.. dok ce u revansu biti puno teze,pogotovo kad im se vrate suspendovani igraci...

Bosna64
Kontakt:

Post Postao/la Bosna64 » 02 nov 2015, 09:52

Mesha pomjera objavljivanje spiska strah ga ili mu još nisu skrojili Drugi spisak

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 02 nov 2015, 10:21

Kad ce biti spisak u koliko sati?
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 02 nov 2015, 10:23

Bosna64 je napisao/la:Mesha pomjera objavljivanje spiska strah ga ili mu još nisu skrojili Drugi spisak
U pitanju su zadnje dorade i ispravke
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 nov 2015, 10:25

Ma sve ovo liči na situaciju u kojoj od prvog minuta trebamo u juriš. Oni su veoma oslabljeni u prvom meču, mi ćemo sigurno biti u drugom, tako da treba ići na to da se sve riješi u Zenici.
Voli te tvoje Sarajevo.

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 02 nov 2015, 10:35

Virtu4l je napisao/la:Ma sve ovo liči na situaciju u kojoj od prvog minuta trebamo u juriš. Oni su veoma oslabljeni u prvom meču, mi ćemo sigurno biti u drugom, tako da treba ići na to da se sve riješi u Zenici.
Kako cemo mi biti oslabljeni u drugom kad nam se vraca Besic koji nam je pola tima.. a slazem se da od pocetka treba krenuti u juris i ako ne postignemo gol u prvih 20 min smirit igru i odigrat kao protiv Welsa samo bez Hadzica jer ce opet napravit bar jednu 100% sansu protivniku.. i ako u takvoj igri uspijemo postic jedan gol odlicno je ako i ne uspijemo opet je odlicno ako ga ne primimo. 0:0 odlican rezultat u prvoj utakmici
This time next year we'll be millionaires.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 02 nov 2015, 10:41

Momciluk je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Ma sve ovo liči na situaciju u kojoj od prvog minuta trebamo u juriš. Oni su veoma oslabljeni u prvom meču, mi ćemo sigurno biti u drugom, tako da treba ići na to da se sve riješi u Zenici.
Kako cemo mi biti oslabljeni u drugom kad nam se vraca Besic koji nam je pola tima.. a slazem se da od pocetka treba krenuti u juris i ako ne postignemo gol u prvih 20 min smirit igru i odigrat kao protiv Welsa samo bez Hadzica jer ce opet napravit bar jednu 100% sansu protivniku.. i ako u takvoj igri uspijemo postic jedan gol odlicno je ako i ne uspijemo opet je odlicno ako ga ne primimo. 0:0 odlican rezultat u prvoj utakmici

Vjerovato je mislio na previse opasnosti od kartona. Vjerujem da ce se pojedinci primiriti, a za neke i nisam siguran.

Na Bilinom nam treba pobjeda i nista vise, jer ako ne padnu u Zenici tesko da ce i gore. Oni idu na neki X, najvise bi im mozda odgovarao 1:1.

EdoBa
Kontakt:

Post Postao/la EdoBa » 02 nov 2015, 10:52

U koliko sati je najavljeno objavljivanje spiska?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 nov 2015, 11:02

Sumnjam da neko od nasih nece dobiti karton u prvoj utakmici.
Voli te tvoje Sarajevo.

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 02 nov 2015, 11:02

Bosna64 je napisao/la:Mesha pomjera objavljivanje spiska strah ga ili mu još nisu skrojili Drugi spisak
U zadnji tren uvjek stizu najbolje ponude, i nude se najvece cifre ;)
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 02 nov 2015, 11:04

hurem je napisao/la:
JohnCleese je napisao/la:
hurem je napisao/la:Prosli vikend izvrsna forma nasih igraca, ovaj vikend izvrsna nula maltene :D
Forma je nebitna, igra za repku u ovakvoj utakmici je dr.prica...bitno je da budu svi zdravi.

Sve su sanse da cemo gledati istu postavku (4 5 1); Zuka na beku (iako ga tu ne volim vidjeti, ali prilike nalazu tako), Seo na DM-u jer je tu igrao pos.dvije utakmice za Schalke...eventualno Vedo (mada ce mu faliti utakmica) umjesto Visce, samo se postavlja pitanje da li ima potrebe krenuti tako ofanzivno? - mozda ipak ne, vidjet cemo:

99,99% ovu formaciju mozemo ocekivati:

...........................Begovic............................

Mujdza........Sunjic...............Spahic......Zukanovic

.......................Kolasinac.............................
..........Pjanic.....................Medo (Sejo)...........

Visca(Vedo)...........................................Lulic

.......................Dzeko................................

I da, ne brine me Long.
Ako Toni pruza poprilicno blijede partije za Stutgart kao sto si rekao maloprije, onda se Kolasinac propisno blamira na poziciji zadnjeg veznog. Po kakvim propisima, principima i kriterijima staviti Medunjanina prije nekog drugog pogotovo najprije Salihovica...
Sunjic - dobro ti znas sta mislim o njemu, procitaj jos jedanput...(Mozda je "blijede" pregrub izraz, recimo "pruza ne bas uvjerljive partije")..
cilj mi nije bio to sto ti spominjes, vec opovrgnuti tvoju tvrdnju da je trenutno nas najbolji stoper, jer nije - Zuka, Spaha;

Kolasinac - rado bih ga vidio na beku a ne na DM-u, ali mi je u svakom slucaju bolje rjesenje na DM-u od Hadzica, zbog svoje borbenosti, snage, brzine, zustrine, uklizavanja, itd. (prilike tako nalazu);

Salihovic - ako nisi znao, ja sam Seju prizivao mjesecima, pogotovo za utakmicu protiv Walesa...ali sam ovaj put ipak za Medu, jer je s loptom u nogama bolji i nas najsigurniji igrac po tom pitanju...imali bismo veci posjed lopte, bolju kombinatoriku...naravno, racunam da je Seo na DM-u, tada je Medo IN...ako bi kojim slucajem Hadzic zaigrao na DM-u, onda sam za Salihovica umjesto Mede jer bi morao trkacki i borbenoscu nadoknaditi ogranicene sposobnosti Hadzica...
Dakle, Seo i Medo (sto ocekujem da ce biti), ili Hadzic i Sejo.

ali o tom-potom...
Ne moze Medunjanin igrat, covjek igra mjesecno po jednu tekmu, mozda i rijeđe. On u jednoj ovakvoj utakmnici u visokom ritmu moze odigrat zadnjih 15 min da stane na loptu i smiri nasu igru. Treba pocet isto onako kao protiv Walesa ista postava ista formacija sad samo umjesto Vede naprijed ubacit Dzeku i to je to.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 02 nov 2015, 11:14

Je li danas spisak?

dell21
Kontakt:

Post Postao/la dell21 » 02 nov 2015, 11:19

I mene to interesuje , spisak ??

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 02 nov 2015, 11:24

Uvijek je bilo ovako oko 11:15h - 11:30h al evo nista

Burundi
Kontakt:

Post Postao/la Burundi » 02 nov 2015, 11:26

Meša zakasnio na objavljivanje spiska :D
DD

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, CAGarfia, Confiance, Google Adsense [Bot], invincible1921, MiranGlasnic, s4mke, tuzlanskinacin, Venom i 45 gostiju.