Finska - BiH/BiH - Francuska (24.3/31.3)
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
-
- Kontakt:
Re: Finska - BiH/BiH - Francuska (24.3/31.3)
Nas problem je sto nismo realni, previse dizemo nase igrace. Od pocetaka reprezentacije pa do danas mi smo osrednja ili nize razredna reprezentacija. To svi vide i znaju osim nas mi smo ubjedjenja da smo najbolji, posebno novinari i tako pravimo pritisak i nervozu.
Ma dobro razumijem ja to sve i znam ali vjerujem da se mogu naći negdje vani dva mlađa igrača na tim pozicijama i pusti neka igraju, neka se momci bore i dokazuju, ova dvojica nisu R. Carlos i Dani Alves da se to ne može uraditi i da će se nešto osjetiti posebno. Meni je smiješno vidjeti beka u današnjem fudbalu da ne zna uputiti centrašut ili da ne zna proći nekoga 1 na 1. Sve je to nešto na silu, nego trčkaranje i neki pasovi u smislu da samo "lopta nije kod mene". Uvijek smo imali problema sa bekovima i tu su uglavnom igrali Salihović, Lulić, Vranješ koji svi znamo nisu bekovi ali eto ova dvojica su bili kvalitet pa su mogli pokriti tu poziciju. Žalosno je samo da poslije ovoliko godina u svijetu a i kod nas mi ne možemo naći dvojicu bekova kako treba.Vettel5 je napisao/la: ↑26 mar 2021, 10:37Upravu si, što se njih tiče u nekoj drugoj reprezentaciji regiona ne bi bili uopće pozvani. Ali moraš i ti a i svi mi shvatiti da mi bolje nemamo. Jednostavno smo kvalitetom dosta pali, nije to ta ekipa kao iz 12/13/14 godine kad smo mogli dobiti bilo koga. Ovaj tim se mora nadograditi, moramo istrpiti neke igrače da nadođu, ove mlađe naravno, ne trebamo ništa očekivati naredne 3-4 godine jer trenutno nismo za ozbiljnije rezultate.
(Kolašinca ne računam, taj je više povrijeđen nego što je igrao za nas, pogledati samo koliko je utakmica odigrao za nas a dugo je on tu u reprezentciji)
- ASD
- Kontakt:
Ma Saničanin je naš najbrži štoper od svih koji se vrte oko A repke. Jedino je Mujakić brži od njeg od svega što iole možemo staviti u tim.
-
- Kontakt:
Kad igra Pukki i slicni njemu , nasi trebaju sa liberom igrati i problen rijesen ...
- AlfredNobel
- Kontakt:
Ja ne znam šta ljudi vide u Gojaku.. Fudbalski neinteligentan igrač, malo je reći. Ima potencijala, ali nema glave.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
- imekorisnicko
- Kontakt:
Ma nije alibi igrač. Čak i ja cijenim to nakon što većina naših sve vrijeme igra da ne pogriješi,on uzme i nešto pokušava. Nije neki aman igrač realnoAlfredNobel je napisao/la: ↑26 mar 2021, 14:17Ja ne znam šta ljudi vide u Gojaku.. Fudbalski neinteligentan igrač, malo je reći. Ima potencijala, ali nema glave.
Pa ne očekuje niko da mlatnu Francuze, ali naravno da očekujemo pobjedu protiv Finske, čiji najbolji igrači igraju po nekakvim drugoligašima. Mi se žalimo da imamo Ćivića, a njihov lijevi bek je zamjena u MLS-u.bordobijeli je napisao/la: ↑26 mar 2021, 11:21Nas problem je sto nismo realni, previse dizemo nase igrace. Od pocetaka reprezentacije pa do danas mi smo osrednja ili nize razredna reprezentacija. To svi vide i znaju osim nas mi smo ubjedjenja da smo najbolji, posebno novinari i tako pravimo pritisak i nervozu.
...............Sehic...........,,,
Gazibeg----Anel-----Denis----Kola
--------------Gigovic------------------
-----Pjana-----------------Krunic
---------Visca------------------------
-----Koljic(Prevljak)------Demir
Gazibeg----Anel-----Denis----Kola
--------------Gigovic------------------
-----Pjana-----------------Krunic
---------Visca------------------------
-----Koljic(Prevljak)------Demir

Bez razloga podcijenjujete Finsku. U prošlim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo su remizirali sa Hrvatskom, Turskom, pobijedili su Island a Ukrajina ih je dobila golovima u posljednjim minutama utakmice. Nimalo naivna ekipa. Za nas je najbitnije da nakon Francuske pobijedimo Kazahstan u dvomeču i da pred odlučujući meč protiv Ukrajine imamo 7 bodova. Ukrajina će imati utakmicu više od nas i minimalno 10 bodova(mada mislim da je realno očekivati da dobiju Finsku u gostima). Ukoliko remiziramo u Kijevu i pobjedimo Finsku imat cemo 11 bodova a Ukrajina 14(ako dobiju Finsku) i u zadnjem kolu cemo igrati odlučujući meč za drugo mjesto i baraž.
Otto Hightower: You only lost one eye. How could you be so blind?
Uključi mozak i pogledaj na kojoj poziciji je Demirović igrao kad je ušao i zapitaj se može li tu Prevljak igrati. Ovdje sam jedini unaprijed spomenuo da Begović uopće nije kontaktiran, a kamoli pozvan od Peteva i tako je i bilo.
izvini musa,nisam te prepoznao.TopRemove je napisao/la: ↑26 mar 2021, 15:59Uključi mozak i pogledaj na kojoj poziciji je Demirović igrao kad je ušao i zapitaj se može li tu Prevljak igrati. Ovdje sam jedini unaprijed spomenuo da Begović uopće nije kontaktiran, a kamoli pozvan od Peteva i tako je i bilo.
za begovica je i moja nana znala da nece biti tu:-)
znaci sutra prevljak igra a demir na klupi ostaje ako budemo igrali sa 1 napadacem?
Demirović ne igra protiv Francuske, da li bi ti stavio ijednog od prva napadača da u nebitnom meču rizikuju povredu i meč sa Francuskom ili bi stavio jednog od njih, a ovog što može igrati samo još tu utakmicu ostavio na klupi?babino je napisao/la: ↑26 mar 2021, 16:07izvini musa,nisam te prepoznao.
za begovica je i moja nana znala da nece biti tu:-)
znaci sutra prevljak igra a demir na klupi ostaje ako budemo igrali sa 1 napadacem?
bajevic i musa u strucnom stabu bi, pa mozda ce i tuta:-)
-
- Kontakt:
Mi kad smo najbolji bili gubili smo od Cipra, Izraela, Grcke, Slovacke, a generacija Bolić, Bajić, Konjic, Hibic znala kiksa i na F otocima i Litvaniji. Mogli smo i trebali dobit Finsku al nije to tragedija kako se predstavlja, treba bit realan spustit kriterije, podrzat reprezentaciju a ne stalno neka napadanja i rušenje atmosfere.ra1981 je napisao/la: ↑26 mar 2021, 14:25Pa ne očekuje niko da mlatnu Francuze, ali naravno da očekujemo pobjedu protiv Finske, čiji najbolji igrači igraju po nekakvim drugoligašima. Mi se žalimo da imamo Ćivića, a njihov lijevi bek je zamjena u MLS-u.bordobijeli je napisao/la: ↑26 mar 2021, 11:21Nas problem je sto nismo realni, previse dizemo nase igrace. Od pocetaka reprezentacije pa do danas mi smo osrednja ili nize razredna reprezentacija. To svi vide i znaju osim nas mi smo ubjedjenja da smo najbolji, posebno novinari i tako pravimo pritisak i nervozu.
-
- Kontakt:
On tako neinteligentan igrao za Dinamo, nadavao se golova, igra za Torino, u **** seriji A,cesto i u prvih 11 a ti tako inteligentan sjedis kuci i po citav dan prosipas pamet po internetu.AlfredNobel je napisao/la: ↑26 mar 2021, 14:17Ja ne znam šta ljudi vide u Gojaku.. Fudbalski neinteligentan igrač, malo je reći. Ima potencijala, ali nema glave.
Nevjerovatno.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Upravu je alfred, ne razumijem čemu pasivno agresivan odgovor?Sviuodbranu je napisao/la: ↑26 mar 2021, 16:23On tako neinteligentan igrao za Dinamo, nadavao se golova, igra za Torino, u **** seriji A,cesto i u prvih 11 a ti tako inteligentan sjedis kuci i po citav dan prosipas pamet po internetu.AlfredNobel je napisao/la: ↑26 mar 2021, 14:17Ja ne znam šta ljudi vide u Gojaku.. Fudbalski neinteligentan igrač, malo je reći. Ima potencijala, ali nema glave.
Nevjerovatno.
Izgleda da fudbalske analize nisu za Bošnju jer sve emotivno i lično shvata.
Protiv Finske je bio odron teški. Kažu barem je nešto pokušao, pa bio je jedan od ofanzivnijih igrača, normalno da će nešto uraditi tj. zasrati svaku priliku koja mu se pruži.
Čak ga je algoritam ocijenio kao najgoreg igrača, 2 promasene prilike, 10 izgubljenih posjeda, 30 dodira, dok su Krunic, Cimirot i Pjanić imali 80 dodira +.
Zadnja izmjena: DuljevinhoHaraldo, dana/u 26 mar 2021, 16:37, ukupno mijenjano 1 put.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
-
- Kontakt:
Naravno da je odigrao lose, prelose i to mu se desava vec par utakmica.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑26 mar 2021, 16:29Upravu je alfred, ne razumijem čemu pasivno agresivan odgovor?Sviuodbranu je napisao/la: ↑26 mar 2021, 16:23On tako neinteligentan igrao za Dinamo, nadavao se golova, igra za Torino, u **** seriji A,cesto i u prvih 11 a ti tako inteligentan sjedis kuci i po citav dan prosipas pamet po internetu.AlfredNobel je napisao/la: ↑26 mar 2021, 14:17Ja ne znam šta ljudi vide u Gojaku.. Fudbalski neinteligentan igrač, malo je reći. Ima potencijala, ali nema glave.
Nevjerovatno.
Protiv Finske je bio odron teški. Kažu barem je nešto pokušao, pa bio je jedan od ofanzivnijih igrača, normalno da će nešto uraditi tj. zasrati svaku priliku koja mu se pruži.
Ne dozivljavam uopste, tako mi je naletio jer je nevjerovatno sta sebi nas covjek dopusta. Odigrao lose

Ja ga yebem ko kaze drugacije, ali malo smanjiti dozivljaj, BiH brate, nismo Brazil...
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
Vraca li se Demirovic za Njemacku poslije Costa Rica-e?
Gojak je taktički jako nedisciplinovan igrač, često leti u prostor bespotrebno i stvara rupe. Nadam se da neće više igrati, ovo isto radi već dvije godine (pogotovo u Yerevanu kad smo izgubili 4-2).DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑26 mar 2021, 16:29Upravu je alfred, ne razumijem čemu pasivno agresivan odgovor?
- Goalgetter
- Kontakt:
Ne razumiju tu ovi sto se pale na njegova dva laznjaka koja mu uspiju u tekmi, gdje defanzivca baci na guzicu, ali nakon toga ne napravi nista. U odbrani katastrofslan, takticki je jos uvijek toliko nedisciplinovan igrac, zicere masi kao na traci. Na to sve igra krilo, pozicija koja mu naravno ne lezi.Vucevich je napisao/la: ↑26 mar 2021, 16:37Gojak je taktički jako nedisciplinovan igrač, često leti u prostor bespotrebno i stvara rupe. Nadam se da neće više igrati, ovo isto radi već dvije godine (pogotovo u Yerevanu kad smo izgubili 4-2).DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑26 mar 2021, 16:29Upravu je alfred, ne razumijem čemu pasivno agresivan odgovor?
Odavno vec pripada na klupu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.