Rekonstrukcija stadiona u BiH

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 03 mar 2012, 13:13

Jankauskas je napisao/la:
gospodin Seljakovic je napisao/la:http://img594.imageshack.us/img594/5774/01032012114.jpg

Gedam vamo slike na skyscrapercityu i vidim ovu. Ne kontam zasto su zadnja dva nosaca sepenica tribine kraca?? Jel to oce izvest nesto radi izgleda il sto je to visina nosaca tribine i povis njega ce dodatno betonirat??
A da nije zbog ovog pada na kraju.

slika

Hmmm, najprije sam kontao da je taj pad zapravo zgrada, jer sudeci po toj kontrukciji koju oni nazivaju krovom tribina zavrsava prije. Gledajuci tribinu na suprotnoj strani cini mi se da je kraj tribine nizi nego ostatak. Mozda ne vidim dobro, al ova slika nije bas neka fantasticna tako da je moguce da je to samo neka crna mrlja. Al vidjet cemo ovih dana, ako ne saliju tribinu do vrha onda je to to.

AjdBosnaVodi
Kontakt:

Post Postao/la AjdBosnaVodi » 03 mar 2012, 17:01

Znaci nema sansa za EP2020 kad je Juzna Afrika dobila SP2010!?!?

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 03 mar 2012, 17:17

AjdBosnaVodi je napisao/la:Znaci nema sansa za EP2020 kad je Juzna Afrika dobila SP2010!?!?
Ti ne odustajes :lol:
Svjetsko prvenstvo se mora igrat kruzno po kontinentima, al mislim da je to ukinuto nakon Brazila sad ;)
Dakle, prvenstvo se moralo odigrat u Africi, a JAR je razvijena i mogli su to organizirat. A vec sam ti rekao da kod UEFA-e vise ne prolaze makete. Dakle, moramo napravit stadione i onda pokrenut kandidaturu. To sto si ti ovdje uporan u nekim dokazivanjima nece izgradit stadione.

AjdBosnaVodi
Kontakt:

Post Postao/la AjdBosnaVodi » 03 mar 2012, 17:24

gospodin Seljakovic je napisao/la:
AjdBosnaVodi je napisao/la:Znaci nema sansa za EP2020 kad je Juzna Afrika dobila SP2010!?!?
Svjetsko prvenstvo se mora igrat kruzno po kontinentima, al mislim da je to ukinuto nakon Brazila sad ;)
Dakle, prvenstvo se moralo odigrat u Africi, a JAR je razvijena i mogli su to organizirat. A vec sam ti rekao da kod UEFA-e vise ne prolaze makete. Dakle, moramo napravit stadione i onda pokrenut kandidaturu. To sto si ti ovdje uporan u nekim dokazivanjima nece izgradit stadione.
Dobro, svatim. Nema sanse da izgradimo stadion?

Jankauskas
Kontakt:

Post Postao/la Jankauskas » 03 mar 2012, 17:27

@gospodin Seljakovic ,
Na ovoj slici je upravo pogled na severnu tribinu , a to znaci da je onaj mali pad do zapada.

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 03 mar 2012, 17:44

AjdBosnaVodi je napisao/la:
gospodin Seljakovic je napisao/la:
Dobro, svatim. Nema sanse da izgradimo stadion?
Ima sanse, za sve ima sanse osim za drvenu pec, papirne mase i resetkastu casu punu vode :mrgreen:
To se moze izgradit ako bi sposobni ljudi preuzeli na sebe, nasli strane investitore i izgradili, a ako godinama nisu tesko da ce sve to odjednom. Ovi stadioni ce bit zavrseni, al ne ove, iduce, nit u narednih 5 godina. Oce ovaj u BL, mozda Tusanj ;). Za Grbavicu je netko nesto spominjao, al samo spominjao na prije 2-3 stranice i ostavio na tom spominjanju, nije dao nikakvu informaciju. Al jedno cu ti sigurno rec, ona Grbavica sto izgleda kao otvarac piva se nece gradit jer je Energoplan odustao od tog projekta i ako dodje drugi investitor drugacije ce izgledat ;)

Jankauskas je napisao/la:@gospodin Seljakovic ,
Na ovoj slici je upravo pogled na severnu tribinu , a to znaci da je onaj mali pad do zapada.
Mislio sam da je na toj slici tribina koja se gradi ova vamo koja je nama blize, a ne s druge strane ;)

AjdBosnaVodi
Kontakt:

Post Postao/la AjdBosnaVodi » 03 mar 2012, 17:50

Hvala za informaciju Gospodine.

Realno, ako mi smo izgradili Tusanj, Novi Gradski Stadion (35,000), Nova Grbavica (35,000) i Bijelo Polje (40,000) mogli bih mi dobiti EP 2024?

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 03 mar 2012, 18:00

AjdBosnaVodi je napisao/la:Hvala za informaciju Gospodine.

Realno, ako mi smo izgradili Tusanj, Novi Gradski Stadion (35,000), Nova Grbavica (35,000) i Bijelo Polje (40,000) mogli bih mi dobiti EP 2024?
Realno da, al nije realno da se to izgradi i nisu realni kapaciteti ;). Grbavica u vrh glave 25 000, mislim da nema potrebe za vecim. Novi Gradski? Gdje to?. Bijelo Polje? Mislis na Bilino, misljenja sam da Zenici takodjer u vrh glave treba stadion 25 000 mjesta. Nek Kosevo rekontruiraju i nek ono prima 35 000 i to je sasvim dovoljno za reprezentaciju, iako je za potrebe kluba pretjerano, al i za to ima lijeka, nek izvedu 2 nivoa tribina i nek se koristi samo donji il nek se otvore samo 2 tribine il tako nesto. Al mislim da kad bi se ograniziralo to EP nakon Sarajeva red bi bio da stadion dobije Mostar, cak prije nego Grbavica, ne znam jel UEFA ima neke kriterije o tome, al mislim da bi bilo puno bolje da se igra u 4 grada - BL, Mostar, Sarajevo i Zenica, samo primjer dajem, nego da imaju 2 stadiona u Sarajevu.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 03 mar 2012, 18:12

Prica o tome da BiH ugosti prvenstvo je smjesna, prvo nemamo niti jedan stadion kako treba. Ne zavisi prvestvo samo o stadionima, to je ogroman posao za moderne zemlje a mi jadovi da nesto radimo. Ti pricas da se grade Tusanj, Bilino Polje, Grbavica, Kosevo ... a odakle pare? Kantoni samni ne mogu nista, gradovi i opcine i da ne pricam, drzava nece pomoci jer "nema" drzave. Sve sto asocira na drzavu smeta politicarima iz RS i ovima iz HDZ-a.

Daj Boze da se travnjak na Bilinom zamjeni a kamoli da se bili koji stadion obnovi.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 03 mar 2012, 18:21

ti prijatelju kao da preko google translate pišeš ove postove
DRUG NEBI TI PUNCA

pazzarac
Kontakt:

Post Postao/la pazzarac » 03 mar 2012, 18:23

Evo da se ja ukljucim,maksimum sto BIH moze dobiti je prvenstvo za U21 selekciju,sto i nije tako lose jer je to prohodnost ka Olimpijskim igrama a kapaciteti stadiona mogu biti od 15 000,

Svedska je organizovala 2009

* Swedbank Stadion, Malmö (Kapacitet: 24.000)
* Gamla Ullevi, Göteborg (Kapacitet: 18.800)
* Olympia, Helsingborg (Kapacitet: 17.000)
* Örjans Vall, Halmstad (Kapacitet: 15.500)

Sarajevo ,Banja Luka,Mostar i Zenica uz odredjene rekonstrukcije mogu biti kandidati ,mozda dodati i Tuzlu jer ima odredjeni vremenski period od kandidature do odigravanja a to bi poguralo gradnju

EP za A selekcije je samo pusti san i mogucnost je samo teoretska i daleko od ikakve realnosti

AjdBosnaVodi
Kontakt:

Post Postao/la AjdBosnaVodi » 03 mar 2012, 18:26

pazzarac je napisao/la:Evo da se ja ukljucim,maksimum sto BIH moze dobiti je prvenstvo za U21 selekciju,sto i nije tako lose jer je to prohodnost ka Olimpijskim igrama a kapaciteti stadiona mogu biti od 15 000,

Svedska je organizovala 2009

* Swedbank Stadion, Malmö (Kapacitet: 24.000)
* Gamla Ullevi, Göteborg (Kapacitet: 18.800)
* Olympia, Helsingborg (Kapacitet: 17.000)
* Örjans Vall, Halmstad (Kapacitet: 15.500)

Sarajevo ,Banja Luka,Mostar i Zenica uz odredjene rekonstrukcije mogu biti kandidati ,mozda dodati i Tuzlu jer ima odredjeni vremenski period od kandidature do odigravanja a to bi poguralo gradnju

EP za A selekcije je samo pusti san i mogucnost je samo teoretska i daleko od ikakve realnosti

Teoreticno kako pise Gospodin Seljakovic, jedan stadion u Mostaru, jedan u BL i dva u Sarajevu! I hajmo na EP 2020!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 03 mar 2012, 18:27

AjdBosnaVodi je napisao/la: Teoreticno kako pise Gospodin Seljakovic, jedan stadion u Mostaru, jedan u BL i dva u Sarajevu! I hajmo na EP 2020!
Koliko ti imas godina ?

AjdBosnaVodi
Kontakt:

Post Postao/la AjdBosnaVodi » 03 mar 2012, 18:31

Elegant je napisao/la:
AjdBosnaVodi je napisao/la: Teoreticno kako pise Gospodin Seljakovic, jedan stadion u Mostaru, jedan u BL i dva u Sarajevu! I hajmo na EP 2020!
Koliko ti imas godina ?
18. Dijasporac sam.

pazzarac
Kontakt:

Post Postao/la pazzarac » 03 mar 2012, 18:35

Elegant je napisao/la:
Koliko ti imas godina ?
svaka mu cast iako ga dosta ljudi napada on ne odustaje :D ,najverovatnije je momak odrastao u dijaspori i nije kriv sto se njegov maternji nije govorio vise dok je odrastao

AjdBosnaVodi
Kontakt:

Post Postao/la AjdBosnaVodi » 03 mar 2012, 18:40

pazzarac je napisao/la:
Elegant je napisao/la:
Koliko ti imas godina ?
svaka mu cast iako ga dosta ljudi napada on ne odustaje :D ,najverovatnije je momak odrastao u dijaspori i nije kriv sto se njegov maternji nije govorio vise dok je odrastao
Hvala. Samo mislim da EP2020 bi znacilo PUNO nasoj drzavi umjesto da neka druga drzava dobija OPET EP.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 03 mar 2012, 18:43

Druze ne mozemo bi dobiti ni EP 2020 hidzretske, mi smo jako slabi po pitanju svega.

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 03 mar 2012, 18:56

Našim stadionima ne treba kapacitet, već uslovnost.

Trebaju nam (čiste) stolice, krovovi, dobri travnjaci, reflektori. O kapacitetu ćemo pričati kad uspijemo napuniti ovo što sad imamo, dotad je dosta.

AjdBosnaVodi
Kontakt:

Post Postao/la AjdBosnaVodi » 03 mar 2012, 19:02

Edol je napisao/la:Našim stadionima ne treba kapacitet, već uslovnost.

Trebaju nam (čiste) stolice, krovovi, dobri travnjaci, reflektori. O kapacitetu ćemo pričati kad uspijemo napuniti ovo što sad imamo, dotad je dosta.
Ima jos 8 godina ovo promjeniti.

Na primjeru:

Ako smo na "Quarter-Final" SP2014 da nama FIFA $10,000,000. Isto tako za EP 2016. 20 million $ je dosta uraditi nesto

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 03 mar 2012, 19:39

AjdBosnaVodi je napisao/la:
Edol je napisao/la:Našim stadionima ne treba kapacitet, već uslovnost.

Ima jos 8 godina ovo promjeniti.

Na primjeru:

Ako smo na "Quarter-Final" SP2014 da nama FIFA $10,000,000. Isto tako za EP 2016. 20 million $ je dosta uraditi nesto
Uporan si, nema sta. Te pare ce otic na omladinski razvoj, dosta tih para ode igracima koji su odigrali to prvenstvo. Evo da ti dam primjer Hrvatske koja je dobila ogroman novac samo zato jer su se kvalificirali na EP12, a klubovima nedaju nista, klubovi bankrotiraju, igraci nemaju da djeci kruha i mlijeka kupe, a oni sve pare daje na reprezentaciju. Tako bi vjerovatno i BiH, nema sanse da ce Nogometni savez sagradit stadion nekom klubu, od tog nista nema. Kod nas je postala praksa da to MORA gradit drzava, jer su stadioni uglavnom drzavni. I te pare koje si ti naveo, da se sve uloze moze se napravit jedan lijep stadion od nekih 30 000 mjesta koji vjerovatno ne ispunjava bas sve kriterije. Stadioni kostaju hrpu para koje ova drzava nema. I kolege gore navode vec, prvenstvo nisu samo stadioni, vec i hoteli, autoputevi, aerodromi i tko zna koje jos sitnice od kojih se nakupi atronomski racun ;). Stadion tebi djeluje jeftino, zapravo i jest jeftino napravit obicnu betonjaru. Za 5 milijuna eura mozes napravit stadion od 20 000 mjesta, postavit stolice i ogradu, al treba taj stadion pokrit, zatvorit, napravit prostor unutra, vip lozu, video nadzor, sve to uredit, to je ono sto stadionu nabije ogromnu cijenu, al bez svih tih dodataka stadion ne moze dobit licencu. Cijena EP nije u milijunima, vec milijardama kad se sve zbroji. Hrvatska i Madjarska ga nisu dobili iako su bili trunku blizu i sumnjam da ce netko s Balkana uskoro bit tako blizu.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.